Haberler

"Oyuna Uygun Bir Sonuç"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, "Şampiyonluğa Giden Yolun Diğer Takımları Yenmekten Geçtiğini Unutmamakta Fayda Var" Dedi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray ile golsüz berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, "Şampiyonluğa giden yolun diğer takımları yenmekten geçtiğini unutmamakta fayda var" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kocaman, takımının karşılaşmanın iki devresinde de farklı performans sergilediğini belirterek, "Ofansif gücü yüksek bir takımla sahaya çıktık. Ancak savunma aksiyonlarını da iyi yapmamız gerekirdi. Galatasaray bütün pas kanallarımızı tıkadı, önde baskı yaptı. İlk yarıda Galatasaray bize oyununu kabul ettirdi. İçerde oynamanın verdiği avantajla, seyircinin de desteğiyle rakip kaleye gittiğimiz anlar vardı. İkinci yarıda aynı oyuncularla oyunu değiştirmek istedik ve yaptık. Ancak çok üretken değildik. İlk yarıya göre daha etkili oynadık. Özellikle Dia, Stoch ve Alex'in de devreye girmesiyle Galatasaray kalesine topu taşımak daha kolay oldu. İkinci yarı, hemen hemen Galatasaray'ın sahasında oynandı gibi oldu. Kazanmak için yetersiz olsa da birkaç pozisyon yakaladık. Oyuna uygun bir sonuç oldu" diye konuştu.

Teknik direktör Kocaman, derbide puan kaybının istedikleri bir şey olmadığını vurgulayarak, "Ama çok da hesaplarda olmayan bir kayıp deyip de rakibe de saygısızlık etmek istemiyorum. Takımın skoru değiştirmek için büyük çabası olumluydu" şeklinde konuştu.

Aykut Kocaman, Fenerbahçe'nin bu sezon kendi ayarındaki takımlar karşısında kazanamadığı ifade edilerek yöneltilen bir soruya verdiği yanıtta, şampiyonluğa giden yolun diğer takımları yenmekten geçtiğini unutmamak gerektiğini vurguladı.

Geçen sezon derbi mücadelelerinde aldıkları puanlarda rakiplerinden önde olduklarını, ancak şampiyon olamadıklarını ifade eden Kocaman, "Kendi ayarımızdaki takımlar karşısında kaybetmemiz ne kadar yakınsa kazanmamız da o kadar yakındı. Beşiktaş maçında ilk yarıda 4-0 veya 5-0 olabilirdi. Zaman zaman çok pozisyon bulmakla olmuyor. Kazanmak, bulduğunuz tek pozisyon da olsa değerlendirmekle oluyor. Şampiyonluğa giden yolun diğer takımları yenmekten geçtiğini unutmamakta fayda var. Diğer takımlar en az bu maçlar kadar önemli. Geçen sezon derbilerde aldığımız puanlarla rakiplerimizden öndeydik ancak şampiyon olamadık. Şampiyonluğu derbi maçları kazanarak elde edersek çok sevineceğiz tabi ama önemli olan şampiyonluğu kazanmak" diye konuştu.

Konuyla ilgili başka bir soruya da Kocaman şöyle yanıt verdi:

"Trabzonspor karşılaşmasını belki bir tarafta tutmak lazım ama Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında galip gelmek için gerekli çabayı gösteren bir takım vardı. Ancak her zaman istendiği gibi olmuyor. Son dönemlerde 7, 8, 10 senedir Fenerbahçe derbilerde büyük üstünlük sağladı rakiplerine karşı. Bu sene belki derbilerde üstünlük sağlayamayacağız ama şampiyonluğa giden yolda diğer maçlar çok önemli. Diğer maçları kazanarak şampiyon olmak, en az derbileri kazanmak kadar önemli. Ancak bu derbileri kazanamayacağımız anlamına gelmiyor."

Karşılaşmada özellikle rakip futbolcuların sertliğini futbol oyun kuralları ayarında görüp görmediği sorulan Kocaman, hızlı ve teknik oyuncularının Galatasaraylı futbolcuların sertliği karşısında zorlandığını söyledi.

Kocaman, "Kesinlikle öyle düşünüyorum. Hem Beşiktaş hem de Galatasaray karşılaşmalarında ve Konyaspor maçında da Fenerbahçe'yi durdurmanın bir yöntemi olarak, sertliğin ötesine doğru taşan bir oyun olduğu görünüyor. Bu da hızlı, teknik ve çabuk oyuncularımız için oyunun biraz daha zorlaşmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Teknik Direktörü Gheorghe Hagi, takımının bugün sergilediği futboldan memnun olduğunu belirterek, "Takımın potansiyelinin iyi olduğunu bildiğim için Türkiye'ye döndüm ve bu gece her şeyi beğendim" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hagi, ilk olarak şunları söyledi:

"Çok güzel bir derbi gördüğünüze inanıyorum. Sahaya 3 puan almak için çıkan iki takım gördünüz. Takımdaki oyuncuların hepsini tebrik ettim. Çünkü herkes elinden geleni yaptı. Takımın potansiyelinin iyi olduğunu bildiğim için Türkiye'ye döndüm ve bu gece her şeyi beğendim. Tekrar Türkiye'ye dönmekten çok mutlu olduğumu söylemek isterim. İnanıyorum ki çok güzel şeyler yapacağım. İnançla geldim, kendime güvenerek geldim."

Rumen çalıştırıcı, derbide iki takımın da kazanabilecek pozisyonları yakaladığını ifade ederek, "Bana göre çok açık bir maçtı. Hem biz, hem de Fenerbahçe kazanabilirdi. İlk devrede bizim şansımız daha fazlaydı. İkinci devrede rakibimizin de pozisyonları vardı. Bence çok güzel bir şov oldu ve çok güzel bir maç geçti, 0-0'a rağmen. İleriki maçlarımızda gollerin de geleceğine inanıyorum" diye konuştu.

Bir soru üzerine, Fenerbahçe deplasmanına 3 puan almak için geldiklerini dile getiren Hagi, "Aldığımız beraberlik bizim için sürpriz değil. Buraya kazanmak için gelmiştik. Çünkü biz Galatasarayız. İyi çalışılırsa güzel sonuçlar alabileceğimize inanıyorum. Bence hak ettiğimiz 3 puanı alamadık" şeklinde konuştu.

Oyuncularının bugün sahada yaptıklarından memnun olduğunu vurgulayan Hagi, "Bazı şeyler çok iyi yapılamadı ama genelde iyiydik. Daha çok çalışmalıyız. Çok değerli bir rakiple karşılaştığımız unutulmamalı ve yine zor bir sahaya çıktık" şeklinde konuştu. Oyuncularını nasıl motive ettiğinin sorulması üzerine ise Hagi, şunları söyledi:

"Oyuncularıma, 'Çok değerli oyuncular olduğunuz için Galatasaray'dasınız. Bize kalan tek şey, biraz daha iyi mücadele ederek, iyi çalışarak, daha güzel şeyler yapabilmek' dedim. Benim felsefeme göre, takım olarak kazanabiliriz ama farkı oyuncular yaratır. Kolektif olarak takım ruhunu kazanmalıyız. Takım ruhunu kazanabilirsek, çok güzel şeyler yapabiliriz. Bugün sahada bazı güzel şeyler görüldüğüne inanıyorum ve bunun devamı var. Geride kalan 2 gün içinde, oyuncularıma buradan iyi bir sonuçla ayrılabileceğimizin güvenini vermek istedim. Zaten 2 günde değiştirebileceğiniz çok az şey var. Buraya tek maç için değil, uzun bir süre için geldiğimi söyledim oyuncularıma. Bu inancı onlara da aşılamaya çalıştım."

Sarı-kırmızılı teknik adam, uzun bir aradan sonra kendisinin forma şansı verdiği Elano ile ilgili fikrinin sorulması üzerine, "Elano, daha fazlasını da verebilecek bir oyuncu. Maça iyi başladı. Onun çok iyi bir oyuncu olduğunu herkes biliyor. Takıma çok faydalı olacaktır" yanıtını verdi.

Baros, Arda ve Kewell'ın takıma dönmeleri sonrası nasıl bir kadro tercihi olacağıyla ilgili Rumen çalıştırıcı, "Bu oyuncuların takıma katılmalarını bekliyorum. İnanıyorum ki onların da katılımıyla çok daha güçlü olacağız. Takımda 4-3-3 sisteminden başlayarak, 2 farklı sitem daha saha içinde çeşitli durumlara göre kullanabiliriz. Ama tabii ki zaman lazım" dedi.

Fenerbahçe takımını ne kadar tanıdığının sorulması üzerine, "Ben futbolu çok iyi tanıyorum. Futbol benim hayatımdır" yanıtını veren Hagi, "İki gün içinde Tugay hocayla birlikte, Florya'daki analistlerle birlikte çalıştık. İki gün içinde yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Bugün 3 puanla ayrılsaydık daha güzel olurdu" diye konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Barış Özbek de, Fenerbahçe karşısında mücadeleci bir futbol ortaya koyduklarını söyledi.

Barış, "Başta Ayhan ağabey, Pino çok iyi mücadele ettiler. Buraya 3 puan için geldik ama ne yazık ki bir puanla dönüyoruz. Bu oyun gelecek için bize umut veriyor" dedi.

Barış, eski teknik direktörleri Frank Rijkaard'ın tercümanı olan Mustafa Yücedağ'ın futbolcuların sabote ettiği yönündeki suçlamaları olduğunun belirtilmesi üzerine, "Galatasaray'da böyle bir şey olamaz. Her futbolcu kazanmak ister. Burası Türkiye'nin en büyük takımı. Bu söylenti çok saçma" ifadelerini kullandı.

Barış, yeni teknik direktörleri Gheorghe Hagi'nin hayranı olduğunu dile getirerek, "2000 yılında 12 yaşında o mutluluğu yaşadık. Soyunma odasına gelmesi

bile beni titretti. Bize çok şey katacak" diye konuştu.

Galatasaray'ın kalecisi Aykut Erçetin ise, yıllardan beri puan alamadıkları Kadıköy'de 1 puan aldıklarını belirterek, "Maçın sonuna bakarsak 1 puan az. Hiç pozisyon vermedik, çok pozisyona girdik, keşke kazansaydık. Çok farklı, savaşan mücadele eden bir Galatasaray vardı. İnşallah bu böyle devam eder" dedi.

DERBİDEN NOTLAR:

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalan Galatasaray, ezeli rakibinden Kadıköy'de 10 lig maçı sonrası puan alabildi. Fenerbahçe karşısında Kadıköy'deki son lig galibiyetini 1999 yılında alan Galatasaray, 11 sezon sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan puan çıkarmayı başardı.

Derbide kalesini gole kapatan Aykut, Kadıköy'de bir lig maçından Fenerbahçe'den gol yemeyen ilk Galatasaray kalecisi oldu. Galatasaray'da, 1982 yılından bu yana Kadıköy'deki 27 lig maçında da kaleyi koruyan bütün kaleciler en az bir golü kalesinde görmüştü.

Galatasaraylı futbolcu Ayhan Akman, Fenerbahçe derbisinin 42. dakikasında gördüğü sarı kart sonrası cezalı duruma düştü. Ayhan, Medical Park Antalyaspor karşısında takımdaki yerini alamayacak.

Fenerbahçe'den de Lugano, 68 dakikada gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı duruma düştü. Uruguaylı futbolcu böylece gelecek hafta oynanacak Bursaspor maçında forma giyemeyecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title