Haberler

Nikah Dairelerinde 08.08.2018 Yoğunluğu

Nikah dairelerinde 08.08.2018 yoğunluğuBİLECİK - Evlilik için 8.8.2018 tarihini tercih edenler bugün nikah salonlarına koşarken, Bilecik'te 14 çift bu günde "Evet" dedi.

Nikah dairelerinde 08.08.2018 yoğunluğu

BİLECİK - Evlilik için 8.8.2018 tarihini tercih edenler bugün nikah salonlarına koşarken, Bilecik'te 14 çift bu günde "Evet" dedi.

Bilecik Belediyesi'ne ait Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde bugün nikah hareketliliği yaşanırken, aynı günde 14 nikah kıyılacağı öğrenildi. Sabah 10'da başlayan nikahlar yarım saat arayla akşama devam edecek. Unutulmaz bir tarihte dünya evine girmek isteyen çiftler 8.8.2018 tarihinde nikah kıydırırken, nikah salonu bir an olsun boş kalmadı.

"Normalde 2 tane 3 tane nikah olurdu ama bugün 14 tane nikahımız var"

Bilecik Belediyesi Nikah Memuru Ahmet Özbek, her nikah sonrası çiftlere mutluluklar dileyerek, "Aile toplumun en temel kurumlarından bir tanesi. Aileyi oluştururken evlilik ilk adımdır. Bugün 8.8. 2018 olması münasebetiyle gençlerimiz bugüne yoğun ilgi gösterdiler. Normalde 2 tane 3 tane nikah kıydığımız günler oluyor. Ama bugün 14 tane nikahımız var. 6 tanesini kıydık, inşallah geri kalan 8 tanesini de akşam 6'ya, 7'ye kadar kıymaya devam edeceğiz. Tarih olarak 8.8. 2018 uyumlu bir gün. Gençlerimizin de inşallah bundan sonraki hayatları uyumlu olur. Kendilerine bundan sonraki hayatlarında Allah-u Teala birlik ve beraberliklerini uyumlarını bozmasın diyorum. Kendilerine hayırlı geçimler nasip etsin diyorum. Allah mesut etsin diyorum. Bugünü tabi ki tercih etmelerindeki sebep daha önce 14 Şubat'ta geçirmiş olduğumuz sevgililer günü, 7.7.2017, bu sene 8.8.2018 gençler tarih olarak uyumlu olması ve unutmamaları açısından bugünü daha çok tercih ettiklerini söylüyorlar. Bize başvuruya geldiklerinde niye bugünü tercih ettiklerini sorduğumuzda tarihin uyumlu olması ve unutmamak açısından önemli diyerek bugünü tercih ettiklerini belirtiyorlar. Bizde kendilerine mutluluklar diliyoruz. Allah kendilerini mesut etsin. Kendilerine hayırlı zürriyetler nasip etsin inşallah" dedi.

Bu günü unutulmasın diye seçtiler

Nikah kıydıran Sevinç Molla ve Gökhan Satılmış çifti İHA muhabirine bu günün akıllarda kalan bir gün olduğunu söyleyerek, " Tamamen spontane gelişti aslında. Bugüne özel değildi ama baktığınız zaman dedik ki bugün olsun. Bizim gönlümüzden de bugün geçti biraz da. Babamın vasıtasıyla oldu. Bizde farklı bir gün olsun dedik. Bizim de içimize sindi açıkçası. Herkesin de aklında kalacak diye düşünüyorum" dediler.

Neslihan Güneş ve Bedri Öz çifti ise; " Özel bir tarih olsun, unutulmaz bir anımız olsun istedik" ifadelerine yer verirken, Ayşe Aydeniz ve Arif Uysal çifti, " Bugün bizim için özel bir gündü. Hep aklımızda kalması için bu tarihi seçtik ve kışın bu tarihi almak için başvurduk. Bugünün çok yoğun olacağını biliyorduk. Şimdi ailemizle birlikte bu mutlu güne imza attık. Çok ta güzel yapmışız, iyi yapmışız. Damat ayağını sakladı ama sonradan birkaç defa bastım" dedi. HATAY - Hatay'da, 08.08.2018 tarihini ölümsüzleştirmek isteyen genç çiftler, Nikah Salonlarının yolunu tuttu. Yoğun ilginin olduğu Nikah Salonları, çok sayıda genç çiftin tarihi mutluluklarına şahitlik etti.

Hatay'da Antakya Belediyesi Evlendirme Dairesi 08.08.2018 tarihini ölümsüzleştirmek isteyen 27 genç çift aynı günde nikah kıydı. Gün boyu hareketlilik yaşanan nikah salonunda en tatlı yorgunluğu yaşayan isimler ise Nikah Memurları oldu. Mutluluğa ilk adımlarını atan 27 çift, tarihi günde tarihi imza attı.

Antakya Belediyesi Evlendirme Dairesi Nikah Memuru Gül Nur Duran yaptığı açıklamada genç çiftlerin 08.08.2018 tarihine yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Memur Gül Nur Duran, "Bugün 08.08.2018, biliyorsunuz 8 mutluluğun ve sonsuzluğun bir işaretidir, öyle diyelim. Bugün 27 tane nikahımız var. Aslında daha fazlada olabilirdi ama biz sığdırabileceğimiz kadarını aldık. Bugün herkesin mutlu olduğu bir gün. 08.08.2018, herkes mutlu olsun" dedi.

Tarihi günün mutluluğunu yaşadıklarını belirten genç çiftler, "En sevdiğim kızla mutluyum, beraberim evlendim çok şükür. Hayallerimiz gerçek oldu, çok şükür bugünümüze" dediler. ELAZIĞ - Elazığ'da evlilik hazırlığı yapan 28 çift, evlenmek için ay, gün ve yılı 8 rakamından oluşan 08.08.2018 tarihini seçti.

Evlilik günlerini özel bir tarihle taçlandırmak isteyen çiftler, 07.07.2017'de olduğu gibi bu yıl da 08.08.2018 tarihinde evlenmek için sıraya girdi. Hayatlarının dönüm noktası olan nikah tarihlerine bir anlam katarak bu günü unutulmaz bir tarih olarak seçen Elazığ'daki 28 çift, nikah için sıraya girdi. Çiftler, Elazığ Belediyesi Evlendirme Dairesi Salonu'nda düzenlenen törenle dünya evine girdi.

Özel bir günde nikahlarını kıydıklarını belirten damat Şahin Çalık, "Akıllarda daha çok kalsın diye bugünü seçtik. Yanımızda olanlara çok teşekkür ederiz" dedi.

Bugünü kendisi seçtiğini dile getiren gelin Başak Çalık, "Bu benim seçimimdi. Akıllarda daha iyi kalsın diye seçtim. Erkeklerin unutmaması için iyi oluyor. Herkese mutluluklar dileriz" diye konuştu.

Bugünü özellikle seçtiğini ifade eden damat Yavuz Kayadurmuş ise, "Akılda daha iyi kalması için 08.08.2018'i seçtik. Anlamlı kılabilmek ve bu günü unutulmaz bir gün yapabilmek için tercih ettik. Sivrice ve Akçakiraz Belediye başkanımızın şait olması bizi çok mutlu etti. burada bulunan konuklarımıza da teşekkür ederiz. Rabbim herkesin nikahını hayırlı etsin" şeklinde konuştu. ZONGULDAK - 8 sayısının uyum gösterdiği tarih olan 08.08.2018'de nikah kıydırma yoğunluğu yaşandı. 08.08. 2018'de 8 çift dünya evine girdi.

Zonguldak'ta dünya evine girmek için bugünü tercih edenlerin ise çeşitli bahaneleri vardı. Kimi çiftler uğurlu sayıları olduğu için, kimi de bu tarihi unutmamak için özellikle bugünü seçti. Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu'nda 8 Ağustos 2018 günü yoğun ancak heyecanlı ve mutlu bir gün yaşandı. Günde 4 nikahın kıyıldığı salonda bugün evlenenlerin sayısı tam 4 katına çıktı. Yarım saat arayla toplam 8 çiftin nikahı kıyıldı.

Zonguldak'ta da unutulmaz bir tarihte dünya evine girmek isteyen 8 çift, nikah tarihlerini 08.08.2018'e denk getirdi. Kentte 08.08.2018 tarihinde evlenmek isteyen çiftler, Zonguldak Belediyesi Evlendirme Dairesi'ne aylar önce başvurdu. Bugün için randevu verilen çiftler, 08.08.2018 'te nikahlanmanın heyecanını yaşadı. Evlilik için özel tarihi seçen Şeyma Erol ve Sezgin Bostancı çifti nikahlarının unutulmaz bir tarihte olmasının mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek "Bizim için güzel olmasını ve unutulmaz olmasını istedik. Mutluyuz şeklinde" konuştu.

Nikah memuru Hayri Çetinkaya çiftlerimiz 08.08.2018 gününe aldılar. Bügün yarım saat arayla 8 tane nikahımız var. Gençler 08.08.2018 sorduğumuzda uğur getireceklerine inandıkları için bugüne istediler. Daha önceden normalde günde 3- 4 tane nikah kıyıyorduk. Bugün 8 tane nikahımız var. UŞAK - Dünya evine girmek isteyen çiftler 08.08.18'i fırsat bilerek Uşak Belediyesi Evlendirme Dairesine akın etti.

Özel günleri kaçırmak istemeyen çiftler hayatlarının en anlamlı günü olan nikahlarını hatırda kalıcı bir güne denk getirmek adına Uşak Belediyesi'ne yoğun talepte bulundu. Yoğun talebi geri çevirmeyen ve bu özel günde evlenmek isteyen bütün çiftlere farklı saatlerde randevu veren Uşak Belediyesi Evlendirme Dairesi, sabahın erken saatlerinde nikah merasimleri için beklemeye başlayan çiftlerle ve misafirleriyle doldu.

Normal bir günde ortalama 11 olan nikah sayısı, takvimlerin 08.08.18 tarihini göstermesi nedeniyle ikiye katlandı. Toplamda 25 çift özel tarihi yakalamak adına aylar öncesinden gün aldı ve bugünse dünya evine girmek üzere imzalarını attı.

Uşak Belediyesi açısından da özel bir gün olduğunu kaydeden evlendirme memuru Ozan Altınkaya, kentteki bininci nikahın da bu güne denk geldiğini bildirdi. 08.08.18 tarihindeki 8. nikahın yıl içerisindeki bininci nikah olduğunu paylaşarak evleneceklerin mutlu günlerini en iyi şekilde geçirmeleri için çalıştıklarını paylaştı.

Altınkaya, "08.08.18 gerçekten özel bir gün. Normal günlerde 10 ya da 12 nikah kıyılır. Sevgililer günü ve bu tarz özel tarihlerde bu sayı iki katına çıkıyor. Bugün sabah 08.30'da başlayan nikah kıyma işlemlerimiz akşam 20.30'a kadar sürecek. Toplamda 25 nikahımız var." dedi.

Evleneceklerin bu tarz özel günlere önem verdiğini ve hazırlıklarını da ona göre yaptıklarını kaydeden Ozan Altınkaya, çiftlerin bu mutlu gününde pay sahibi oldukları için memnuniyet duyduklarını belirterek tüm çiftlere mutluluklar diledi.

Nikahı kıyılan 8. çift olan Ayşen ve Hasan Şahan, özellikle bu günü beklediklerini ve çok güzel bir organizasyon olduğunu söyledi. GAZİANTEP - Şehitkamil'de evlilik hazırlığı yapan 80 çift, 08.08.2018 tarihinde evlenmeyi seçti. Aylar öncesinden gün aldıklarını belirten çiftlerin nikahını Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu kıydı.

Evlilik günlerini özel bir tarihle taçlandırmak isteyen çiftler, 06.06.2016, 07.07.2017 da olduğu gibi bu yıl da 08.08.2018 tarihinde evlenmek için sıraya girdi. Şehitkamil Belediyesi, yaşamlarının en anlamlı evet'i için özel tarihi seçen 80 çiftin 08.08.2018 tarihinde mutluluğuna ortak oldu. Yeni evli çiftleri bu anlamlı günde yalnız bırakmayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, tüm çiftleri tebrik etti.

Kendileri için anlamlı olacağını düşündükleri için 08.08.2018 tarihini seçtiklerini dile getiren damat Uğur Kiraz, "Bugün özel bir gün olduğu için biz de evliliğimizi taçlandırmak adına 08.08.2018'i seçtik. Yaklaşık 2 yıldır nişanlıydık. Eşimle böylesine güzel bir günü bekledik. Bugün de amacımıza ulaştık. Bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan ve nikahımızı kıyan Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Tüm yeni evli çiftlere de mutluluklar diliyorum" dedi.

Gelin adayı Betül Kiraz ise, "Bu günün özel olmasından dolayı özellikle tercih ettik. Nikahımızı da Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu'nun kıyması bizleri ayrıca mutlu etti. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan aile dostlarımıza da sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yeni evli çiftler, nikah törenlerinin ardından tebrikleri kabul etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Genel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title