Haberler

Miting Gibi Seçim Bürosu Açılışı

Diyarbakır’da seçim bürosu açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti öncesi ve sonrasının siyah ve beyaz gibi olduğunu belirterek, üstünü kapatmaya çalışsalar da AK Parti’nin hem özgürlükleri hem de hizmetleri arttırdığını vurguladı.

Diyarbakır'da seçim bürosu açılışında konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti öncesi ve sonrasının siyah ve beyaz gibi olduğunu belirterek, üstünü kapatmaya çalışsalar da AK Parti'nin hem özgürlükleri hem de hizmetleri arttırdığını vurguladı. Diyarbakır milletvekili adayı Haşim Haşimi ise, bir daha tabutların gelmemesi ve gençlerin ölmemesi için gece gündüz çalışacaklarına ahdettiklerine dikkat çekti.

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Haşim Haşimi'nin merkez Kayapınar ilçesindeki seçim bürosunun açılışı miting havasında geçti. Açılışa, yüzlerce partilinin yanı sıra Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, adaylar Salim Ensarioğlu, Haşim Haşimi, Oya Eronat, Fazıl Hüsnü Erdem, Dürdane Yalar, Ali İhsan Merdanoğlu, Mustafa Elgörmüş, Netice Arslan, Alaattin Parlak, Abbas Barış ve İl Başkanı Muhammed Akar katıldı. Burada konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, hiç kimsenin konuşmadığı ve konuşamadığı zor zamanlarda AK Parti geleneğinden gelenlerin gür bir sesle konuştuğunu belirtti. AK Parti öncesi ve sonrasının siyah ve beyaz gibi olduğunu ifade eden Yılmaz, "Geçmişi unutmamamız lazım. Nereden geldiğini bilmeyen nereye gideceğini de bilemez. Üstünü kapatmaya çalışsalar da, göstermemeye çalışsalar da AK Parti Türkiye'de de, Doğu ve Güneydoğu'da da hem özgürlükleri hem de hizmetleri arttırdı. Hiçbir şeyi eksik bırakmadı" dedi.

"YASAKLARI BİZ KALDIRDIK"

Bugün aralarında başörtülü adayların da olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu ilk defa oluyor. Başı açık, başörtülü hepsi bizim kardeşimiz. Ama geçmişte başörtülüler suiistimal edildi, ayrımcılık yapıldı. Üniversitelere bile almadılar. Bunları kim kaldırdı. Bu yasakları kim kaldırdı. Değerli kardeşlerim okullara Kuran-ı Kerim'i, peygamber efendimizin hayatını seçmeli ders olarak kim koydu. Kürtçe'nin Zazacanın önündeki engelleri kim kaldırdı. İşkencelere, olağanüstü hallere ve faili meçhullere kim son verdi. AK Parti yaptı. O yüzden diyoruz ki onlar konuşur, AK Parti yapar."

"BU SEÇİM ORTADOĞU'YA DAMGASINI VURACAK"

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Haşim Haşimi ise, yanlışa yanlış, doğruya doğru demek ve adalet ile kalkınma için burada olduklarını belirterek, "Bilmenizi isterim ki 2015 seçimi herhangi bir seçim değil. Hangi açıdan bakarsanız bakın, tarihi bir seçim sürecindeyiz. 2015 seçimleri için kullanacağız her oy, vereceğiniz her destek yalnız ilimiz için ve bölgemiz için değil, yalnız Türkiye, yalnız Türkler, Kürtler, Araplar için değil, bütün bir Ortadoğu'ya damgasını vuracaktır" diye konuştu.

Yakın geçmişte kimin ne yaptığını herkesin düşünmesini isteyen Haşimi, "Başkalarının yaptığı belli, bizim yaptıklarımız bellidir. Önümüzde bir aylık bir süre var. Bu 30 gün içerisinde bizim kaybedeceğimiz bir saniyemiz bile yok. Bunu derken yalnız kendim ve arkadaşlarım için, sizin için söylemiyorum. 10 yıl, 20 yıl sonra gelecek çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceği için söylüyorum" dedi.

"DEĞERLERİMİZDEN MİLİM TAVİZ VERMEDİK"

Ölümün hak olduğunu ve herkesin mutlaka öleceğini vurgulayan Haşimi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama ölümlerden bir ölüm var ki insanın yüreği kaldırmıyor. İnsanın yüreğini yakıyor. Nedir bu? Annelerimizin ölümüdür. Geleneklerimizde, törelerimizde, adaletlerimizde ve inancımıza göre cennet annelerin ayakları altındadır. Ama arkadaşlar bir ölüm var ki bundan bile daha acı ve yürek yakıcıdır. O da annelerimizin oğullarını, kızlarını, evlatlarını yitirmesidir. Bu bütün acılardan daha büyük bir acıdır. İşte AK Parti 2002'den beri artık daha fazla annelerin yüreğinin yanmaması için ciddi zorluklara karşı bir süreç başlattı. Hepinizin, bütün arkadaşlarımızın temel hedefi budur. Arkadaşlar bizim yaptıklarımız ortadadır. Biz tufan gibi günlerde de orta yerde durduk. İnsanların patır patır, gençlerin patır patır öldürüldüğü günlerden geldik. Birçok kesimin sesini kıstığı, korktuğu, konuşmadığı dönemde biz yine meydanlardaydık. Orta yerde duruyorduk. Yine televizyonlarda ve medyadaydık. Allah için, insanlık hakkı için bir milim geri adım atmadık. İşkenceler gördük, göçümüzü yaşadık, suikastlara uğradık ancak ne kimlik değerlerimizden ne de inanç değerlerimizden bir milim taviz vermedik. Bu kanlı süreci durdurmak için AK Parti hükümetleri bir süreç yürüttü. Bu süreçleri yürütürken ciddi baskılara, kapatma davaları ile karşı karşıya gelindi. Ama dönemin başbakanı, bugünün cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yolu bugün sayın Ahmet Davutoğlu devam ettiriyor. Bizler onunla yetinmedik. Yetinmeyeceğiz. Bir daha tabutların gelmemesi, bir daha gençlerin ölmemesi için bizler, sizler hep birlikte hükümetimizle, başbakanımızla, milletvekillerimizle gece gündüz çalışacağımıza ahdediyoruz." - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cevdet Yılmaz Haşim Haşimi Diyarbakır Ak Parti Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

MeryemmobilWeb@haberler.com:

Diyarbakır seninle gurur duyuyor yürü kim tutar seni sen nereye biz oraya Rabbim yardımcın olsun sen bizim VEkilimizsin????????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title