Haberler

Cahide Sonku'nun Film Yıldızından Bulaşıkçılığa Uzanan Film Gibi Hikayesi

Güncelleme:

Bir zamanların en ünlü isimlerinden Cahide Sonku, filmlerin aranan ismiydi. Sonku'nun ölmeden önce bir lokantada bulaşıkçılık yaptığı öğrenildi

Türkiye'nin ilk kadın sinema yıldızı ve ilk kadın yönetmeni Cahide Sonku'nun bulaşıkçılıkla biten hikayesi, herkesi derinden etkiledi.

EFSANE YÖNETMEN ONA KOL KANAT GERMİŞTİ

Türk sinemasının efsane yönetmeni Muhsin Ertuğrul, kariyerinin başlangıcından son günlerine kadar Cahide Sonku'ya kol kanat gerdi. Fakat eşi Neyyire Hanım Cahide Sonku'yu her zaman kıskandı. Oysa Cahide Sonku her zaman büyük bir hayranlık ve sevgi duyduğu Muhsin Ertuğrul'a karşı özel bir duygu beslemiyordu. Muhsin Ertuğrul eşinin ölümünden sonra Cahide Sonku'ya evlilik teklifinde bulundu ama kabul görmedi.

YETENEĞİ HEMEN FARK EDİLMİŞTİ

Cahide Sonku Darülbedayi'de sahnelenen müzikli oyunlarda figüran balerin olarak sahneye ilk adımını atmıştı. Onu keşfeden Muhsin Ertuğrul'du. Figüranlık yaparken bütün oyuncuların rollerini ezberlemiş, diyeceğini unutanlara yardım eden Cahide Sonku'nun yeteneğini ve güzelliğini fark etmesi üzerine figüranlıktan oyunculuğa geçmesine yardımcı oldu.

EŞİ ALDATMIŞTI

Cahide Sonku 1933'te Muhsin Ertuğrul'un rejisörlüğünü yaptığı 'Söz Bir Allah Bir' adlı filmle başrol oyuncusu olarak sinemaya geçtiğinde daha 14 yaşındaydı. "Muhsin Ertuğrul bu genç kıza aşık olduğu için başrole koydu" diyenler de vardı. 'O Kadın' oyunu o güne kadar görülmemiş bir şekilde rekor sayıda sahnelendi. Cahide Sonku tiyatroda, sinemada ne kadar mutluysa evde o kadar mutsuzdu. Annesi gittikçe kötüleşiyor, komşuların bakımıyla yaşıyordu. Bir akşam tiyatrodan dönüşte annesinin başında kuran okunduğunu duydu. Artık annesi yoktu, tek başınaydı. Cahide Sonku çapkınlığıyla ünlü sahne arkadaşı Talat Artemel ile 1936'da evlendi. Eşinin kendisini aldatması nedeniyle iki sene sonra boşandı. Yalnız yaşamaya başlamıştı. Erkeklerin önüne servetlerini dökmesi çok hoşuna gidiyordu.

"ANCAK APTAL KADINLAR PARASIZ KALIR"

Cahide Sonku o sıralarda bir akşam Pera Palas'ta kahve içerken yanındaki kadın arkadaşına "Ancak aptal kadınlar parasız kalır." demiş ve gülmüştü. Eski utangaç figüran kız gitmiş yerine özgüveni son derece sağlam, yeteneğini ve güzelliğini kullanmayı öğrenen bir kadın gelmişti.

BULAŞIKÇILIK YAPARKEN GÖRÜLMÜŞTÜ

Ölmeden önce gazetelerde arada sırada "Cahide Sonku Öldü" diye haberler çıkıyordu. Bir fotoğrafçı 1970'lerin sonunda Cahide Sonku'yu Beyoğlu'nda bir lokantada bulaşık yıkarken görmüş şaşırmıştı. Ona "Siz Cahide Sonku değil misiniz? diye sorunca aldığı cevap "Ben Cahide Sonku değilim." olmuştu. 18 Mart 1981'de ona acıyıp yanına alan bir arkadaşının evinde 62 yaşında hayatını kaybetti. Türk sinemasının efsane oyuncusu, ilk kadın yıldızı Cahide Sonku'nun cenazesinde ise sadece 8 kişi vardı.

Kaynak: Posta

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Muhsin Ertuğrul Cahide Sonku Türkiye Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (8)

Gündogdu:

Yani varlikli zamanda keyip catiyorlar yok yok gelecegi düsünmüyorlar, sonra bizim mi derdimiz?Normal yasasalardi hani begenmedikleri orta sinif gibi o aldiklari para yeterde artarda

6
0
yanıtYanıtla
Hayrettin Soyer:

Cahide Sonku, Talat Artemel, ve Orhan Ariburnu gecen yuzyil''in ilk yarisinda Turk sinemasini katkilari gecmis buyuk sanatcilardir. Muhsin Ertugrul ise buyuk bir sanatcidir ve Tiyatro yonetneligi yapmistir Istanbul''un eski sehir tiyatrolarinda. Hepsini kendi gozlerimle gordum ve o essiz insanlara saygi duyarim.

2
3
yanıtYanıtla
Nilgün:

Har vurup arman savuruyor hep öyle akacağını zannediyorlar . O dönemde bir Tayyip Erdoğan bulamamışlar demek ki. ! Başı sıkışan. hastane parasını ödeyemeyen yolunu bulmuş günümüzde Tayyip Erdoğan. tok olsalar eminim diğerlerinden farkları olmayacak küfür edip gündem olmak için yarışacaklardır

3
1
yanıtYanıtla
seyirci:

eeee büyük lokma ye büyük konuşma.

3
1
yanıtYanıtla
HAK DİNİ:

bunlar hep imansız yaşamın sonucudur ALLAH ıslah etsin

1
1
yanıtYanıtla
bildirici:

para işi nasip işidir rabbim zenginliği kime verirse o zengin olur rabbime helal hayırlı baki zengillikler verdiği için ona hamd olsun

1
1
yanıtYanıtla
SANS:

ALLA CC U KULLARINA SANS VERIR BU SANSDA 3 DUR EGER KULLANAMASA INSANLAR ILK BASA DONERLER CAHIDE HANIMDA KULLANAMAMIS DEMEK NE DIYELIM ALLAH GUNAHLARINI AFETSIN (HERSEY GERIYE ISARET ETDIGIM O CUMLEDE GIZLI ESSELAMUN ALEYKUM

0
1
yanıtYanıtla
BİR ZAMANLAR:

1978 senesi, Beyoğlu hasnun galip sokağında, artistler kahvesine yakındı lokanta veya işkembeciydi. nur içinde yatsın.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title