Haberler

Beni 'Sabit Kanca' Kadar Tanımıyorlar

Güncelleme:

Sosyal medyayı kavuran 'Sabit Kanca'yı, komedyen İsmail Baki Tuncer beyaz perdeye taşıdı.

Sosyal medyada videoları bugüne kadar 25 milyon kez izlenen, her şeyi bilen adam 'Sabit Kanca', geçtiğimiz hafta vizyona giren ilk filmi ile sinema izleyicisiyle buluştu. Karakterin yaratıcıları komedyen İsmail Baki Tuncer ile yönetmen Alper Mestçi; bu filmi 'Sabit Kanca'yı internette izleyip sevenler için yaptıklarını söylüyor. İkili, fenomen karakteri GÜNAYDIN'a anlattı.

'Sabit Kanca' karakteri nasıl ortaya çıktı?

ALPER MESTÇİ: İsmail'in televizyon programı için bir tip yaratmaya çalışıyorduk. Sonuçta da çenesi önde konuşan bir adam çıktı ortaya.

İSMAİL BAKİ TUNCER: Doğaçlama bir şeyler söyledim; hoşumuza gitti. Ekiptekiler de gülünce, Alper Abi bunu bir matematiğe oturttu.

A.M.: Nasıl canlandırırız diye düşünürken, bir yarışmada her soruya doğru cevap veren bir karakter çıktı ortaya. İsmail için kolay bir şey değildi. 'Sabit Kanca' onun yarattığı ilk özgün tip. Başka tipleri de var ama 'Sabit Kanca' öne çıktı.

Karakterin fenomen olacağını öngörmüş müydünüz?

A.M.: İlk videoda bunu düşündük ama bu kadar hızlı geri dönüş almayı beklemiyorduk. Her şey çok hızlı gelişti. İnternet için altı skeçten oluşan iki video yaptık. Bu karakterin, sadece bu videolarla bu hale gelmesi çok ilginç. Bu skeçler, bir yılda 25 milyon kez tıklandı.

SAĞLAM KOMBO YAPTIK!

Sizce halk bu tipi neden sevdi?

İ.B.T.: Kendilerinden bir şeyler buldular sanırım. Mahallede her şeyi bildiğini iddia eden adamlar vardır ya; kahvede, berberde... O da bu adamlardan biri. Her şeyi bildiği ve genel kültürü çok iyi olduğu için sinir bozucu biri ama halk sevdi.

A.M.: 'Sabit Kanca'nın lafları çok seviliyor. "Akıt gelsin", "İçinden geçeceğim", "Kombo yapacağım" gibi sloganlar herkesin dilinde...

Bu kadar sevildiği için mi bu tipin filmini yapmaya karar verdiniz?

İ.B.T: İnsanlar neyi seviyorsa, onun üzerine gitmek gerekiyor.

A.M.: Bu karakteri sinemaya taşımak kolay değildi. Karakterin en yalın şeklini bulmak en zoruydu. Bu bir proje; sinemada para kazanma mantığıyla değil, 'Sabit Kanca'yı var etmek üzere yola çıktık. Karakter, televizyonla kısıtlı kalsın istemedik.

Film, izleyiciye ne vadediyor?

A.M.: Eğlence, komedi... Başka büyük iddiamız yok. Film için çok büyük bir beklenti var. Herkesin beklentisi farklı; kimisi 'Sabit Kanca'nın geçmişini, kimisi bu bilgilere nasıl sahip olduğunu merak ediyor. Filmin içinde bunlar var ama esas hikayeyi ikinci filme sakladık. Bu filmde videolarda sunduğumuz şeyden farklı bir şey anlatmayacağız. Biz bu filmi, karakteri bilenler için yaptık. Onların izlemesi önemli. Filmde çok espri var; 'Gangnam Style' da var, 'Harlem Shake' de... Sağlam kombo yaptık yani!

İ.B.T.: Bu bir komedi filmi ve bu filme gülmek için gidin.

Filmde bip'lenen sahneler de var. Ben ilk defa bir sinema filminde bip'leme yapıldığını görüyorum...

A.M.: Bahsettiğiniz sahne; filmin sonunda... O sahnede 'Sabit Kanca' bir televizyon programına katıldığı için, o mantıkla bip'lendi oralar. Sonuçta olay bir programda, TV ekranında geçiyor.

#Sayfa#

TÜM ÖĞRENCİLER ONA HASTA!

Film, +13 yaş sınırıyla vizyona girdi. Bu durum gişeyi olumsuz etkiler mi sizce?

A.M.: Ortaokuldan üniversiteye kadar tüm öğrenciler 'Sabit Kanca'ya hasta! Filmimizde +13 sınırı var. O nedenle, 13 yaşından büyük herkes bu filmin hedef kitlesi.

İ.B.T.: Filmde küfür yok ama ima var. O yüzden +13 oldu sanırım.

Yarattığınız karakterin ismiyle anılmak hoşunuza gidiyor mu?

Bana 'Sabit Kanca' diye seslenmeleri, karakterin bilindiğini ve sevildiğini gösterir. Bundan mutluluk duyarım. Adımı değiştirip 'Sabit Kanca' yapsam, kimse yadırgamaz. Onu gerçek sananlar var. Adam 'Sabit Kanca'yı tanıdığı kadar beni tanımıyor. Keşke ben de onun gibi olabilsem, bazen kıskanıyorum 'Sabit'i...

ÜNLÜLER KARAKTERİ EZBERE BİLİYOR

Filmde Halil Sezai, spor yorumcusu Hayri Hiçler ve Sinan Çalışkanoğlu gibi konuk oyuncular da var...

İ.B.T.: Halil, benim arkadaşım. Beni kırmadı, sete sabahın köründe geldiğinde "20 senedir ilk defa bu saatte kalkıyorum" dedi. Filmde, tarzının dışında birini canlandırıyor. Hayri Abi, ilk kez böyle bir şey yaptı. Sinan'la da sahnelerimiz çok eğlenceli geçti.

A.M.: Filmin tanıtım sürecinde Keremcem, Mustafa Ceceli, Murat Dalkılıç ve Alişan gibi ünlü isimler bize destek verdi. Karakteri sevmeseler, yaparlar mıydı? Hepsi 'Sabit Kanca'yı ezbere biliyor.

Sizin de ilk sinema deneyiminiz. Neler hissediyorsunuz?

İ.B.T.: 'Sabit Kanca', bana çok şey kattı. Kariyerimde şu an için en uç nokta bu.

A.M.: Filmde İsmail Baki'yi değil, Sabit'i izleyeceksiniz. Bu, bir oyunculuk başarısıdır.

ÇEKİMLER BİTTİĞİNDE ÇENEMİ SETTE BIRAKTIM!

Tipi canlandırırken fiziksel anlamda zorlandınız mı? Çeneniz ağrımıştır diye düşünüyorum...

İ.B.T.: Çok zorlandım, sette bıraktım çeneyi ben! Çekimler bittiğinde bile çenemi öne çıkarma ihtiyacı hissediyordum. Evde çocuklarla bile çenemi uzatarak konuşurken buluyorum kendimi... çocuklar hayran

Çocuklarınızın tepkisi nasıl peki?

İ.B.T.: Oğlum Arda 8, kızım Azra 4 yaşında. Replikleri ezbere biliyorlar. 'Sabit Kanca'yı çok seviyorlar. Arkadaşları bile hayran bana; bu çok hoş bir şey. Bir çocuk Arda'ya "Sen 'Sabit Kanca'yı nereden tanıyorsun?" diye sormuş. Arda da "O benim babam" demiş. Çocuk inanmamış tabii... Çocuklarımın okuluna gittiğimde, ilgiden dolayı adım atamadım. Çocuklar, kahramanların özelliklerine sahip olmak ister. 'Superman' gibi uçmak, 'Spider Man' gibi tırmanmak isterler... 'Sabit Kanca'nın da bilgisini örnek alırlarsa, sırtları yere gelmez.

İKİNCİ FİLMİN GİŞESİ DAHA İYİ OLACAK

Filme neden gala yapılmadı?

A.M.: Benim şimdiye kadar çektiğim dört filmden, ikisine gala yapıldı. Bana pek anlamlı gelmiyor. Gala deyince, Oscar töreni gibi bir şey anlıyorum ben. Bizde, ünlü isimlerin haber olması için gala yapılıyor. 'Sabit Kanca'nın haber olmaya ihtiyacı yok.

REKOR KIRSIN DİYE YAPMADIK

'Sabit Kanca' gişede ne yapar sizce?

A.M.: Sosyal medyadaki tepkilerin sinemaya nasıl yansıyacağını biz de merak ediyoruz. Sayı tahmininde bulunmak kolay değil. Bu filmi, gişe rekoru kırsın diye yapmadık; karakteri tanıtmak için yaptık. Gişeyi bilmem ama ikinci filmde gişenin ilk filmden daha iyi olacağını söyleyebilirim.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Sinan Çalışkanoğlu İsmail Baki Sabit Kanca Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title