Haberler

''Korsanlar'' 20 Nisan'da Sinemalarda

Güncelleme:

''Korsanlar''20 Nisan'da Türkçe dublajlı ve 3 boyutlu olarak sinemalarda.

"THE PIRATES! BAND OF MISFITS"

20 Nisan'da Türkçe Dublajlı ve 3 Boyutlu Olarak Sinemalarda.

Korsanlar! / The Pirates! Band of Misfits'ın, baş karakteri Korsan Kaptan (Türkçe seslendiren Murat Şenol): Açık denizlere dehşet salan bu karakter gür sakallı, sınırsız bir hevese sahip ama pek de başarılı denemeyecek bir korsan gemisi kaptanı. Yanındaki çapulcu tayfasıyla birlikte, karşısındaki engellerin büyüklüğünün farkında değilmiş gibi görünen Kaptan'ın tek bir hayali var: Azılı rakipleri Kara Bellamy (Türkçe seslendiren Murat Aydın) ile Pala Liz'i (Türkçe seslendiren Neriman Uğur) yenerek, herkesin peşinde koştuğu Yılın Korsanı Ödülü'ne sahip olmak. Bu görevin egzotik Kan Adası kıyılarından Viktorya dönemi İngiltere'sinin sisli sokaklarına götürdüğü kahramanlarımız, yolda şeytani bir kraliçe (Türkçe seslendiren Betül Arım) ile savaşıp şaşkın bir genç bilim adamı (Türkçe seslendiren Aydoğan Temel) ile işbirliği yapıyor ama bir korsanın en sevdiği şeyin ne olduğunu asla unutmuyorlar: macera!

Columbia Pictures ve Sony Pictures Animation bir Aardman yapımı olan Korsanlar! / The Pirates! Band of Misfits'i sunar. Filmin orjinal seslendirme sanatçıları arasında Hugh Grant, David Tennant, Imelda Staunton, Martin Freeman, Jeremy Piven var. Yönetmen Peter Lord. Yapımcılar Peter Lord, David Sproxton ve Julie Lockhart. Filmin senaryosu Gideon Defoe tarafından, kendi yazdığı The Pirates! In an Adventure with Scientists adlı kitaptan uyarlandı. Yürütücü Yapımcı Carla Shelley. Filmin müzikleri Theodore Shapiro'ya ait. Ortak Yönetmen Jeff Newitt.

Ülkemizde Türkçe dublajlı olarak gösterime girecek filmin seslendirme kadrosunda yer alan isimlerse, seslendirdiklere karaktere gore şöyle sıralanıyor;

KORSAN KAPTAN...............................MURAT ŞEN

İKİ NUMARA..........................................BARIŞ ÖZGENÇ

CHARLES DARWIN............................ AYDOĞAN TEMEL

ŞAŞIRTICI KIVRIMLI KORSAN............BURCU ESMERSOY

KRALİÇE VİKTORYA............................BETÜL ARIM

KORSAN KRAL.....................................OSMAN ALKAŞ

ALBİNO KORSAN.................................ÖZGÜR ÖZDURAL

KARA BELAMİ.......................................MURAT AYDIN

PALA LİZ...............................................NERİMAN UĞUR

GUTLU KORSAN.................................ÇAĞLAR ÇORUMLU

FİLM HAKKINDA

Aardman'ın kurucularından olan, Akademi Ödülü® 'ne iki kez aday gösterilen ve stüdyonun Sony Pictures Animation için hazırladığı yeni stop motion canlandırma filmi The Pirates! Band of Misfits/Korsanlar!'ın yapımcısı ve yönetmeni olan Peter Lord, "Çocukken korsan filmlerine bayılırdım,– özellikle de Define Adası / Treasure Island'a" diyor. "Gerçek korsanlar muhtemelen o kadar da eğlenceli insanlar değildi; ama bu öyküler onları görkemli, havalı ve renkli kişiliklere dönüştürdü – tropik denizlerde, mavi gökyüzü altında geçen, toplarla ve havalı kıyafetlerle dolu korsan öyküleri. Bu büyülü, karşı konulmaz bir dünya. İflah olmaz derecede iyimser korsanlarla ilgili bu hikâyeyi bulduğumuzda, klasik öykü anlatımında bir geleneği devam ettireceğimizi ama her şeyi bir ölçü yükselteceğimizi hissettim.

"Korsan Kaptan'ın, başka her şeyin önüne geçen bir amacı var: Yılın Korsanı ilan edilmek ve Kara Bellamy ya da Pala Liz gibi, devrin en büyük korsanlarından biri olarak tanınmak. Bu ödül, korsanlar için bir tür Oscar® ödülü. Korsan Kaptan bu yarışmaya pek çok kez girmiş ama hep sonuncu gelmiş. Bu ödülü en çok ganimeti elde ederek kazanıyorsunuz; ama onun topladığı ganimet hep acınacak miktarda olmuş."

Lord, yine de Kaptan'ın sevgi ve saygıyı yanlış yerlerde olabileceğini söylüyor. "Mürettebatı için bunların hiç önemi yok – onlar ailesi gibi; sadıklar, sevgi ve güven dolular – birazcık da aptallar," diyor daha önce Aardman'ın ilk uzun metrajlı canlandırma filmi, 2000 yapımı Tavuklar Firarda / Chicken Run'a da imza atan yönetmen. "Ama görkemli ödülün peşinden koşarken, kendisi için en değerli olan şeyleri tehlikeye atıyor."

Korsanlar! / The Pirates! Band of Misfits, Aardman'ın beyin takımının bir sonraki uzun metrajlı film için olası fikirleri tartıştığı bir toplantıda ortaya çıktı. Lord, "Bu toplantıları sık sık yapıyoruz. İnsanlar fikirler – çizgi romanlar, senaryolar, romanlar getiriyor ve hep birlikte tartışıyoruz," diye açıklıyor. "Bir toplantıda, masaya Gideon Defoe's yazdığı The Pirates! In an Adventure with Scientists adlı kitap geldi– aldım, şöyle bir göz gezdirdim; öykü beni anında sardı, kahkahalarla gülmeye başlamıştım. Kitapta eşsiz bir şey vardı. Tam da filme alınabilecek bir şey olduğu belliydi; yönetmen koltuğuna da kendim oturmak istedim."

Filmin senaryosunu kendi kitabından uyarlayan Defoe, "Korsanlar, serüven yaşamak için serüvene atılan bir grup insane," diyor. Kitaplarını yazmadan önce, Defoe'nun korsanlarla ya da korsanlıkla ilgili hiçbir deneyimi yokmuş; aslında, yayımcısı, Defoe'nun korsanlar hakkında yazmaya başlamasının tek nedeninin bir kızı etkilemek istemesi olduğunu söylüyor (işe yaramamış). "Bu, bir öyküye başlamak için harika bir yol. Bir arka plana ya da başka bir şeye ihtiyacınız yok. Herhangi bir araştırma yapmanız bile gerekmiyor, hele hele kaptan ve mürettebatı korsanlık konusunda pek de iyi değillerse… Onlar korsan, tabii ki maceraya atılacaklar!"

Lord ve çalışma arkadaşları, korsanları eğlenceli ve komik bir şekilde yorumlayarak öyküye hayat verdiler. Lord, "beklediğiniz gibi bir şey değil," diyor gülerek. "Yani, aslında beklediğiniz gibi bir şey, macera, düellolar ve komedi var ama bunları daha önce hiç görmediğimiz bir şekilde veriyor. İnsanlar bir korsan filmine ne göreceklerini bildiklerini sanarak girer; Gideon'un öyküsü de sürekli bu beklentiyle oynuyor – sadeleştiriyor, abartıyor; ama sürekli o fikirlerle oynuyor."

Örneğin, öykünün merkezinde Korsan Kaptan var. Lord, "Kesinlikle adına uygun bir görünüşe sahip," diyor. "Kaptan olmayı çok seven, iri yarı bir adam – işini seviyor, kıyafetini seviyor, kendisine güvenen ve sorgusuz sualsiz peşinden gelen bir mürettebatı var. Derken Gideon karakteri başaşağı çevirip çağdaş endişelerle dolu, berbat bir korsan halinde veriyor – akranlarının saygısını kazanmak istiyor, Yılın Korsanı ödülünü elde etmek için deli oluyor. Bence Aardman'daki herkesin bu öyküyü bu kadar sevmesinin nedeni de bu – Kusurlu karakterlerin, bir yolunu bulup zorlukların üstesinden şaşırtıcı, eğlenceli ve zekice yollarla gelmesini anlatan öyküleri seviyoruz."

Bu fikir, film boyunca güçlü bir şekilde veriliyor. Korsan Kaptan'ın mürettebatı, çocuksu Albino Korsan'dan Protezli Korsan'a (vücudunun çeşitli yerlerini gemilerde bulunan ıvır zıvırla değiştirip duran bir karakter), kimsenin kadın olduğunu fark etmiyor gibi göründüğü Şaşırtıcı Kıvrımlı Korsan'a kadar birbirinden ilginç tiplerle dolu. Charles Darwin ve Kraliçe Victoria gibi, gerçek hayattan alınmış oldukça ciddi karakterler bile, iyi vakit geçirmek adına Aardman'ın elinde kahkaha dolu, komik karakterler haline geliyor. "Bu karakterleri hiç de beklemediğiniz bir konuda bulmak her zaman daha eğlenceli olur," diyor Defoe. "Neyse ki bizim korsanlarımız birer kılık değiştirme ustası, böylece neredeyse her durumda normal karşılanmayı başarıyorlar."

Bu göz önüne alındığında, böyle bir korsan öyküsünü beyaz perdeye dünyanın her yerinde hayran kazanmış, en sevilen animasyon şirketlerinden biri olan Aardman'dan daha iyi kim getirebilir? Stüdyonun çalışmalarına verilen 400'den fazla uluslararası ödülün arasında dört Oscar® (En İyi Kısa Metrajlı Animasyon dalında üç, Wallace ve Gromit Yaramaz Tavşana Karşı / Wallace and Gromit in The Curse of the Were-Rabbit ile En İyi Uzun Metrajlı Animasyon) var. Lord ve David Sproxton tarafından kurulan stüdyo, 40 yıldır ürettiği (ve aralarında Creature Comforts ile Wallace & Gromit serisinin bulunduğu) yaratıcı filmlerle, (popüler "Shaun the Sheep" gibi) televizyon dizileriyle, (Peter Gabriel'ın unutulmaz "Sledgehammer" videosu gibi) müzik klipleriyle ve reklamlarla gözleri açtı, baş döndürdü, yüzlerde tebessüm ve kahkaha yarattı.

Korsanlar! / The Pirates! Band of Misfits, bilgisayar destekli canlandrma filmi Hediye Operasyonu / Arthur Christmas'tan sonra Aardman'ın Sony Pictures Animation ile işbirliği yaptığı ikinci çalışma. Aardman'ın kurucularıdan yapımcı David Sproxton, "bu, heyecan verici bir ortaklık," diyor. "Filmin yüreği söz konusu olduğunda daima aynı görüşteyiz; böylece ortaklğımız işbirliğine dayalı, eğlenceli ve filmin yararına oluyor. Projeyi Sony Pictures Animation'a götürdüğümüz ilk andan beri, korsan filmlerine bu eğlenceli ve eşsiz bakış onları da bizim kadar etkiledi."

Film ayrıca Aardman'ın 3D olarak gösterime girecek ilk stop-motion çalışması. Lord, 3D'nin Aardman görselleri için mükemmel olduğunu söylüyor. "Örneğin kaptan köşkünü ele alalım," diyor. "Eğlenceli, merak uyandırıcı, neşeli şeylerle doldurduk – hepsi birer espri ama aynı zamanda karakteri hakkında da çok şey söylüyor. Şimdi, 3D ile tam orada olduğunuzu ve o dünyanın içine gömüldüğünüzü hissediyorsunuz; bu harika bir his. Ya da hareketli bir sahnede – gemi dalgalarla boğuşurken, etkiyi tamamen hissediyorsunuz."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sony Pictures Murat Şenol Peter Lord Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title