Haberler

Kızılay Kampları, Gençlere Ücretsiz Tatil İmkanı Sunuyor (2)

Türk Kızılayı Heybeliada Gençlik Kampı, Türkiye'nin dört bir yanından başarılı öğrenciler ile Sevgi Evleri'nde kalan, terör mağduru ve Kızılay Toplum Merkezi gönüllüsü 90 kız öğrenciyi ağırlayacak.

Türk Kızılayı Heybeliada Gençlik Kampı, Türkiye'nin dört bir yanından başarılı öğrenciler ile Sevgi Evleri'nde kalan, terör mağduru ve Kızılay Toplum Merkezi gönüllüsü 90 kız öğrenciyi ağırlayacak.

Haziran ve eylül ayları arasında birer haftalık programlar halinde 8 devrede gerçekleştirilen kampta öğrenciler, lider öğretmenler eşliğinde afete hazırlık, ilk yardım, iletişim ve takım çalışması, proje yazma ve Kızılay'ın çalışmaları konusunda bilgilendirici eğitimler alıyor.

Gençler, halk oyunları, drama, görsel sanatlar, müzik, geleneksel sporlar, outdoor sporları, trekking ve yüzme etkinlikleriyle bir hafta boyunca hem eğleniyor hem de öğreniyor.

İstanbul Heybeliada, Çamkoru Ankara ve Hasırca Eskişehir Türk Kızılayı Gençlik Kampları'na, 3 ay boyunca 81 ilden yaklaşık 7 bin genç katılacak. Ağustos'ta Heybeliada'da gerçekleşecek uluslararası devreye ise 190 ülkeden gençlerin katılması bekleniyor.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Tan, kamplara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 ilden ve yurt dışından çocuklara Eskişehir, Ankara ve İstanbul'daki kamplarda bir haftalık eğitim verdiklerini söyledi.

Öğrencileri 13-14, 15-16 ve 17-18 yaş grupları halinde misafir ettiklerini dile getiren Tan, "İlk defa şehirlerinden ayrılan, deniz gören, ailelerinden ilk defa uzakta kalan çocuklarımızla eğlenceli, bilgi ve eğitim veren güzel bir kampımız var. Çocuklarımız değişik eğitimler, faaliyetler görüyorlar, sosyalleşiyorlar, yeni arkadaşlar ediniyorlar, yeni yerler görüyorlar." diye konuştu.

"Çocuklarımızı afetlere hazırlıyoruz"

Tan, kampta eğitmenler eşliğinde gençlere el sanatları, spor faaliyetleri, uluslararası Kızılhaç, Kızılay ve ilk yardım eğitimleri gibi çeşitli dersler verdiklerini anlattı.

Yaz boyunca Heybeliada'daki kampta bin, Eskişehir'de 5 bin, Ankara'da ise bin 500 öğrenciye eğitim verdiklerine dikkati çeken Tan, şunları kaydetti:

"Amacımız buradan giden çocuklarımızın ilk yardımı öğrenmesini ve afetlere hazır bir şekilde yetişmesini sağlamak. Bu kamplarımız Kızılay'ın 84 yıllık bir faaliyeti. Birçok kaymakam, vali, iş adamı buralarda eğitimler görerek, şu anda ülkemizde görevler yapmakta. Halkımıza ne kadar çok yardımcı olabilirsek, eğitim verirsek ve bilinçlendirirsek Kızılay için de önemli olduğunu düşünüyoruz. Kampımıza herkesi davet ediyoruz. Bu kamplarımızda ne kadar çok çocuğumuza eğitim verirsek o kadar önemli."

"Her şehirden bir arkadaşım olacak"

Kampa Konya'dan katılan lise öğrencisi Kamile Özel de gençlik kampına ilk defa geldiğini, burayı eğlenceli ve zevkli bulduğunu söyledi.

Kampa dün geldiğini ve bir hafta boyunca buradaki çeşitli etkinliklere katılmak istediğini aktaran Özel, "Gelirken de zaten çok hevesli gelmiştim. Buradaki herkes liderlerim, görevliler çok iyiler. Bize her şekilde yardım ediyorlar. İlk yardım eğitimine katıldım. Dağcılık, ebru ve keçe yapımı eğitimlerine katılmak istiyorum." dedi.

Afyon'dan gelen 15 yaşındaki Şule Özcan ise kamp ortamını çok samimi bulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Amatör olarak bağlama çalıyorum. Biraz daha geliştirmek için müzik grubuna katıldım. Güzel etkinlikler var, hepsine katılmak istiyorum. Her şehirden bir arkadaşım olacak, bu gayet güzel. Yeni insanlar tanıyorum. Burada yaşça deneyimli liderler var, bize bir şeyler katacaklarını düşünüyorum."

"Kızılay, benim için yardımlaşmayı ifade ediyor"

Zilan Ölmez de Kızılay sayesinde Hakkari'den ilk defa İstanbul'a geldiğini ve kampı çok güzel bulduğunu belirterek, "Kızılay, benim için yardımlaşmayı ifade ediyor. Buraya geldiğim için çok sevinçliyim. Eğlenceli vakit geçireceğimi düşünüyorum." diye konuştu.

Savaş nedeniyle Suriye'den Türkiye'ye gelen 14 yaşındaki Nur Duaybis de Kahramanmaraş'taki mülteci kampında Kızılay'ın kurduğu Çocuk Dostu Alan'da gönüllü olarak kendi gibi savaş mağduru olan çocuklarla ilgilendiğini anlattı.

Kampı çok beğendiğini ve yeni arkadaşlarla tanıştığını dile getiren Duaybis, basketbol oynamayı çok sevdiğini ve kamptaki basketbol etkinliklerinde yer almak istediğini söyledi.

Suriyeli Yasemin Mahmud ise 4 yıldır Türkiye'de yaşadığını ve burayı çok sevdiğini dile getirerek, "Suruç'taki Kızılay Çocuk Dostu Alan'da gönüllü olarak çalışıyorum. Suriye'deki savaştan kaçan çocuklara yardım ediyorum. Gönüllü olarak gençlik kampına başvurdum ve katıldım. Burayı çok sevdim, yeni arkadaşlarla tanıştım." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Kızılayı Heybeliada Türkiye Kızılay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title