Haberler

Kılıçdaroğlu, Partisinin Grup Toplantısında Rüşvet ve Yolsuzluk Tapelerini Dinletti

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurulan büyük ekranda 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından ortaya çıkan tapeleri dinletirken, "Bu dinlemelerin tamamı yasal. Tümü mahkeme kararıyla tespit edilmiş dinlemeler.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, kurulan büyük ekranda 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının ardından ortaya çıkan tapeleri dinletirken, "Bu dinlemelerin tamamı yasal. Tümü mahkeme kararıyla tespit edilmiş dinlemeler. O nedenle yasa dışı dinleme söz konusu değil" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, internete düşen bazı ses kayıtlarını dinletti.

CHP Genel Başkanı'nın konuşması için grup toplantı salonuna ses kayıtlarını dinletmek için ses düzeneği kuruldu.

-"BU DİNLEMELERİN TAMAMI YASAL"-

CHP lideri, "Geçen hafta dinlendirdiğim, şöyle veya böyle belli yerlerde yer alan ama geniş kitlelerin bilmediği telefon konuşmalarından bir demet size sunalım. Bakalım AKP'ye oy veren yurttaşların vicdanı ne kadar kanayacak? Bazı dinlemeleri sizlerin bilgisine sunacağım. Bu dinlemelerin tamamı yasal. Tümü mahkeme kararıyla tespit edilmiş dinlemeler. O nedenle yasa dışı dinleme söz konusu değil. Yasa dışı dinlemelerle zaten bizim işimiz olmaz. Recep Tayyip Erdoğan ve tayfasının görmezden geldiği dinlemeler. Bu dinlemeleri dinleyelim" dedi.

-TELEFON KONUŞMALARI DİNLETİLDİ-

Ardından Kılıçdaroğlu'nun konuştuğu kürsünün arkasına kurulan dev ekran aracılığıyla telefon konuşmaları dinletildi.

Sinevizyon aracılığıyla Latif Topbaş ile Başbakan, Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu, Hayrettin Özaltın ve Mehmet Cengiz, Nuri Özaltın ve Fahri Çakar, Nihat Özdemir ve Mehmet Cengiz , Hayrettin Özaltın ve Mehmet Cengiz, Bilal Erdoğan ve Mehmet Cengiz , Mehmet Cengiz ve Celal Koloğlu'nun olduğu ifade edilen konuşmalar dinletildi.

-"BUNLAR TÜMÜYLE MAHKEMENİN VERDİĞİ KARARLAR ÜZERİNE YAPILAN YASAL DİNLEMELER"-

Kılıçdaroğlu ardından konuşmasında özetle şöyle dedi:

"Bunlar tümüyle mahkemenin verdiği kararlar üzerine yapılan yasal dinlemeler. Urla'daki villaların nasıl yapıldığı, işadamının kaymakamı nasıl görevlendirdiği, SİT alanına yapılan kaçak yapıların yıkılması için valinin yasal görevini yaparken nasıl Diyarbakır'a sürgün edildiğini artık hepimiz biliyoruz. Arkasından havuz işini gördünüz burada. Bir medya kuruluşunu başka bir holdinge devretmek için bizzat Başbakan'ın devreye girip Binali Yıldırım'ın örgütlediği bir havuz işi. 630 milyon doların nasıl toplandığı, karşılığında bu paraların nasıl verildiğini, Ziraat Bankasından parası olmayanlara nasıl kredi açıldığınıBütün bunların hepsi burada var.

-"BİR RECEP TAYYİP ERDOĞAN VAR, BİR MİLYON ALİ VAR, BİNALİ YILDIRIM VAR, İHALELERİ BUNLAR DAĞITIYOR"-

İhalenin nasıl verildiğini hepimiz biliyoruz. Türkiye'de ihale kanunu yok. Bir Recep Tayyip Erdoğan var, bir milyon ali var, Binali Yıldırım var, ihaleleri bunlar dağıtıyor..Büyük ihaleleri bunlar dağıtıyor. İhaleyi dağıttıktan sonra salma salıyorlar. Şu kadar parayı vereceksiniz bize diye. Para verilen salmaya karşılık para veren işadamlarına verilen ihalelerin tutarı 87 milyar 832 milyon lira, eski parayla 87 katrilyon lira. Rüşvettir bu. Bu ülkede tüyü bitmemiş yetimin hakkını almaktır.

-"TIK YOK"-

Bugüne kadar ayakkabı kutusu dedik, tık yok. Söylediği ne "efendim paralel devlet var, paralel devlet bize darbe yapıyor'."

Salondan yükselen "Hırsız var" sesine de CHP Genel Başkanı, "Hırsız var derseniz, karşı taraftan koşarak birileri gelebilir" dedi.

-BAŞBAKAN VE OĞLUNUN FOTOĞRAFINI GÖSTERDİ, BAŞBAKAN'A, "SEN PARALEL DEVLETSİN" DİYE SESLENDİ-

Başbakan ve oğlunun yer aldığı fotoğrafı gösteren CHP Genel Başkanı, şöyle devam etti:

"Mahkeme kararıyla aranan bir kişi Başbakan'ın oğlu, Başbakan'ın makam aracında gidiyor. Açıkça devlete gözdağı veriyor. "Benim oğlum hırsızlık yapabilir, rüşvet alabilir, bunun kılıfını uydurabilir, mahkeme karar verebilir, ifadesini gelsin versin diyebilir ama ben burada olduğum sürece benim oğluma kimse dokunamaz' diyor. Ben devletim diyor. Sen nasıl bir devletsin, işte sen paralel devletsin, sen böyle bir devletsin Vatandaşa ayrı, sana ayrı hukuk, sana hiçbir mahkeme dokunamıyor. Dönüyoruz başka tarafa bir baba, sırtında çocuğunun cesedi var."

-"İHALE ALANLARIN RÜŞVETİ ÖDEDİKLERİ BİR YER DAHA VAR, ADI TÜRGEV"-

CHP lideri konuşmasında özetle şunları söyledi:

"Oğluna bir vakıf kurdurmuş. Adı TÜRGEV. Havuza verilen paraların dışında, ihale alanların rüşveti ödedikleri bir yer daha var, adı TÜRGEV. 99 milyon dolar. Bu para gidiyor, onun vakıf hesabına yatıyor. Bu neyin parasıdır? Kim gönderdi? Tık yok. Hep söylediği paralel devlet. Arkadaş, bu parayı getirip senin oğlunun banka hesabına paralel devlet mi yatırdı? Yatırdıysa götür Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine ver.

-AK PARTİYE OY VERENLERE "AYAKKABI KUTUSUNU BİR DÜŞÜNÜN" DİYE SESLENDİ-

Ne diyor, paralel devlet bize darbe yaptı, diyor. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisine oy veren değerli yurttaşlarıma bir daha sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Allah aşkına ayakkabı kutusunu bir düşünün. 4.5 milyon dolar neden orada yer alıyor?

İspanya Kral ailesinden biri mahkeme kararıyla davet edildi, ifadesini veriyor. Mahkemeye bu kadar saygılılar. Peki, biz, mahkemeye saygılı değiliz.

-"DÜNYANIN EN PAHALI HURDASI ŞU ANDA İSTANBUL'DA"-

İstanbul'a tanesi 1 milyon 200 bin Avro'ya otobüs alındı. Hollanda'dan alındı. 2009 yılında alındı. Adrese teslim ihale yaptılar. Ama Hollanda'nın bir özelliği var. Dağı olmayan ender ülkelerden birisi. Dümdüz bir ülke. Otobüsü de Hollanda'nın şartlarına göre yapmış. Aldık otobüsleri. İstanbul 7 tepeli. Bu otobüsler yokuş çıkmıyor. Dünyanın en pahalı hurdası şu anda İstanbul'da.

65 milyon Avro ödendi o otobüslere. Yokuş çıkmayan otobüsler garajlarda bekliyor.

Bu konuşmalarda bir kişi daha var. İNTES Yönetim Kurulu Başkanı. Başbakan telefonda konuşuyor. Pek çok kişiye talimat veriyor. Bu kişiyi de savunuyor. O seçimle geldi diyor, oysa o seçimle gelmedi.

- "İNTES'İN BAŞINDA NASIL KALACAKSIN?"-

"Bu milletin anasını belleyeceğiz' diyor. Sen bu milletin anasını belleyeceğiz diye konuştuğun zaman İNTES'in başında nasıl kalacaksın?

-"BUNLAR YASAL TAPELERDİR"-

28 Ocak 2009, milyon ali, bakan ve Meclis'te bir konuşma yapıyor. Sizin yanlış işiniz yoksa o dinleyecek, bu dinleyecek korkmayın, diyor.

Bu tapeler yanlış işi olanların tapeleridir, mahkeme kararıyla alınan tapelerdir. Buraya milyon ali de takılmıştır, yanlış işi olduğu için ama bunlar yasal tapelerdir. Yasa dışı tapeler değildir.

-BARIŞ GÜLER VE MUAMMER GÜLER ARASINDAKİ KONUŞMAYI AKTARDI-

17 Aralık 2013. Polisler gitmişler, Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in evinde arama yapıyor. Barış Güler konuşuyor, babasıyla konuşuyor. "Ne var oğlum senin evinde'. Barış Güler, "kendi param, 3-5 kuruş kalan para'. Muammer Güler soruyor "kaç para'. Barış Güler "sen biliyorsun' diyor. Barış Güler "1 trilyon civarı param var, o kadar' diyor. Bakan söylüyor, "tamam oğlum, el koydular mı'. Barış Güler, "yok daha arama yapıyorlar'. Muammer Güler şimdi oğluna ders veriyor, "tamam, senin şimdi oğlum bu anladığım kadarıyla Rıza Zarraf ile bir rüşvet ilişkisinden bahsediyorlar. Şunu söyleyeceksin, diyeceksin ki benim danışmanlık ilişkim var'. Yani gayri resmi danışmanlık yapıyorum."

-"EĞER DARBE SÖZ KONUSU İSE SENİN CEBİNE BİR DARBE YAPILDI"-

AK Parti seçmenlerine seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Oy veren vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu tapeler mahkeme kararıyla alınan tapelerdir. Yasa dışı değil bunlar. Kimsenin kimseye darbe yaptığı yok. Eğer darbe söz konusu ise senin cebine bir darbe yapıldı sevgili vatandaşım, senin cebine yapıldı. Kalkacaksın milleti soyacaksın. Sonra istifa edeceksin. Sonra gidekceksin milletin yüzüne bakacaksın. Gerçekten merak ediyorum, bunların yüzündeki deri nedir acaba, kalpleri nedir bunların acaba? Her şey ortada, iğneden ipliğe ortada. Sanki hiçbir şey yokmuş gibi çıkıyor ortaya bize darbe yapıldı diyor.

-"TÜRKİYE'NİN YENİ BİR ÜNLÜSÜ VAR ARTIK, ALO FATİH"-

Türkiye'nin yeni bir ünlüsü var artık. Alo Fatih. Bir de Yalçın Akdoğan var, danışmanı. Bakın ne diyor, 4.6.2013'te, telefon açıyor, Alo Fatih'e telefon açıyor. "Kadın CHP'liler ana avrat bir sürü laf söylüyor. "Niye canlı veriyorsunuz' diyor. Oysa öyle bir şey yok. Yalçın Akdoğan şunu kullanıyor, biz Meclis TV'yi kapattırıyoruz, kimse görmesin diye siz canlı Meclis'i veriyorsunuz, diyor.

Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Açıkça size hakaret var, sövgü var. Bunu içinize sindiriyorsanız, 30 Mart geliyor, gidin oyunuzu verin. Hayır benim annem çok değerlidir, benim anneme kimse laf edemez diyorsanız, o zaman yeriniz belli. Ders vereceksiniz. Sizin ananıza küfredene ders vereceksiniz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Barış Güler Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title