Haberler

Isparta'ya 2 Milyon 750 Bin TL'lik Hayvan Barınağı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle Isparta Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye’nin en büyük Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen resmi törenle açıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı desteğiyle Isparta Belediyesi tarafından inşa edilen Türkiye'nin en büyük Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi düzenlenen resmi törenle açıldı.

Hayvan hakları koruma derneği temsilcileri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı merkez, Türkiye'deki diğer illere örnek gösterildi. Yaklaşık 800 bin lirası bakanlık tarafından karşılanan ve 2 milyon 750 bin TL'ye mal olan tesisin açılışını ise MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta Hayvan Koruma Derneği (ISHAYKO) Başkanı Aynur Gül birlikte yaptılar.

Çok yönlü rehabilitasyon merkezi

Türkiye'nin en büyük bakım ve rehabilitasyon merkezi olma unvanını taşıyan merkezin yaklaşık 450 hayvana barınma imkanı sağlayacağı ve farklı özelliklere sahip birçok hayvana da rehabilitasyon hizmeti vereceği belirtildi. Özellikle küçük yaşlardaki çocuklara hayvan sevgisinin aşılanması amaçlanılan 49 dönümlük orman arazisi üzerine kurulu merkezde ayrıca, kedi ve köpekler için hastaneler, 11 kapalı alan, ameliyathaneler, kısırlaştırma merkezi ve karantina bölgeleri ve yuvalar da bulunuyor. Çocuklara özel park ve oyun alanları bulunan merkezde, gezinti parkuru da yer alıyor.

"Hayvan ile çocuğu birleştirdik"

Barınak ile ilgili sevgi unsurunun ön plana çıktığını ifade eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Burada tamamen bir arayış içerisinde bir çalışma yapıldı. Bu arayış neticesinde, ince noktalarda bazı hassasiyetler ortaya çıktı. Bir köpeği boşu boşuna barındırmak bizim işimize gelmedi. Biz burada hayvanla çocuğu birleştirdik. Hayvanların bütün psikolojik yönlerini ele alarak bu durumu çocuklarla birleştirdik. Yani ana temamız çocuk ve hayvan. Hayvanı düşündüğümüz kadar çocuklarımızı düşünüyoruz, çocuğu düşündüğümüz kadar da hayvanı düşünüyoruz. Yüksek seviyede sevgi seli olan canlıları bir araya getiriyoruz. Bu merkez ile biz burada hayvanları ve insanları sevmenin fırsatını sunuyoruz" dedi.

Vali Günaydın: "Her türlü desteği vermeye hazırız"

Son yıllarda Türkiye Büyük Millet Meclisinde (TBMM) hayvan haklarıyla ilgili çok ciddi düzenlemelerin yapıldığına işaret eden Isparta Valisi Şehmus Günaydın ise bu kanunların uygulamaya geçmesi için artık belediyelerin de elini taşın altına koymaları gerektiğini hatırlattı. Vali Günaydın, "Ben buradan diğer ilçe belediyelerimize de sesleniyorum; bunun gibi bir tesisi yapmak isteyen tüm belediyelerimize biz her türlü desteği vermeye hazırız. Çünkü biz, bu tesisleri yapmakla hem hayvanlarımızı her türlü kötü muameleden korumuş oluyoruz, daha rahat bir ortamda yaşamalarını devam ettirmelerini ve tekrar doğal ortamlara bırakılmalarını sağlıyoruz. Aynı zamanda sokaklarda insanlarımızın korkularını ortadan kaldırmak adına da çok ciddi bir faydasını görüyoruz bu tesislerin. Orman ve Su İşleri Bakanlığımız gerek yer tahsisinde, gerekse bu tesislerin yapımında nakdi yardımda da bulunuyor. Belediye başkanlarımız gelsinler, biz her türlü desteği vermeye hazırız" diye konuştu.

HAYKONFED Başkanı Çıtırık: "Bakanlık bu tesisi Türkiye'ye örnek göstersin"

Hayvan Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Çıtırık ise "Bu tesis, sadece Isparta'ya değil, Türkiye'ye kazandırılmış bir tesistir. Ben de Sayın Bakan'a buradan ona bir mesaj göndermek istiyorum. Katkısına teşekkürün yanında istiyorum ki; Sayın Bakan Türkiye'deki bütün belediye başkanlarını ve belediye veteriner hekimlerinin Isparta'ya gelmesini sağlayarak, çocuk-hayvan-insan ve hepsinin birlikte en iyi koşullarda yaşatıldığı ve yüksek kısırlaştırmanın yapıldığı bu tesisi lütfen bakanlık örnek göstersin" ifadelerini kullandı.

"Herkesin gezip, görmesi lazım"

Merkezde yapılan resmi açılışın ardından, tesisi gezen katılımcılar da hayvanları sevme fırsatı buldular. Katılımcı vatandaşlar ve çocuklar, daha sonra yapılan tesis hakkında görüşlerini ifade ederek, "Burada hayvanlar için güzel bir yer sağlanmış, onlara burada bakılıyor ve barınma imkanı sağlanıyor. Burası sadece bir barınak değil, insanların güzel vakit geçirebileceği ve eğlenebileceği de bir yer. Emeği geçenlere teşekkürler" diyerek herkesin burayı gezip, görmesi gerektiğini belirttiler. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Yusuf Ziya Günaydın Türkiye Isparta Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title