Haberler

İSÖM- 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü Etkinlikleri

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü, 3 Aralık - "Dünya Özürlüler Günü'nde" bir dizi etkinlik düzenliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü'nün 26 Kasım - 06 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştireceği "Dünya Özürlüler Günü" etkinlik takvimi ekte yer almaktadır.

BİLGİ YARIŞMASI FİNALİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü, engelli bireylerin sahip oldukları zihin ve gönül potansiyelinin toplum tarafından daha iyi anlaşılması amacıyla tüm İstanbul kapsamında düzenlemiş olduğu Bilgi Yarışmaları'nı müthiş bir finalle taçlandırıyor.

23 İSÖM Merkezinden hizmet alan yaklaşık olarak 900 engelli öğrenci arasından seçilen başarılı engellilerin bilgi yarışmaları finali büyük bir heyecana sahne olacak.

İstanbul genelinde yapılan bilgi yarışları maratonu sonucunda Anadolu ve Avrupa yakasından iki bilgi takımı finale kaldı. Üçer kişilik bilgi takımlarından oluşan bilgi yarışmalarında, genel kültür genel yetenek kapsamında Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve bağımsız yaşam becerilerine ilişkin sorular soruluyor.

40 dakika olarak gerçekleştirilen bilgi yarışmalarında 20 soru soruluyor. İSÖM Özel Çocuklar Bilgi Yarışmalarının kupaları 6 aylık bir maraton sonunda ulaşılan final yarışıyla sahiplerini bulacak.

TARİH : 26.11.2012 Pazartesi

SAAT : 13.00 – 16.00

MEKAN : Bağcılar Engelliler Sarayı

KARİYER GÜNLERİ ve ENGELSİZ İŞ DÜNYASI KOKTEYLİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü, iş dünyasının dikkatlerini engelli istihdamına çekmek ve engelli istihdamının arttırılmasına katkı sağlamak amacıyla Engelli İstihdamı ve Kariyer Günleri adlı özel bir organizasyon düzenliyor.

Engelli bireylerin istihdam süreçlerinde karşılaştığı güçlüklerin konu alınacağı programda, Türkiye'nin önde gelen özel sektör kuruluşları hem engelli bireylerle mülakat yapacak hem de engelli bireylerin daha hızlı ve kalıcı işler bulması için istihdam ve çalışma hayatına ilişkin önemli ipuçlarını engelli bireylerle paylaşacak.

Kariyer Günleri ve Engelsiz İş Dünyası adıyla gerçekleştirilecek programda ayrıca özel bir videofilm gösterilerek, özel sektörün engelli iş gücüne bakış açısı değerlendirilecek.

TARİH : 27.11.2012 Salı

SAAT : 10.00 - 16.00

MEKAN : Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi

YILDIZLAR GÖSTERİ MAÇI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü, engelli bireylerin sahip olduğu bedensel ve zihinsel kabiliyetlerin toplum tarafından daha çok dikkate alınabilmesi ve engellilik konusunda sosyal duyarlılığın artması amacıyla Süper Lig Yıldız Futbolcularının katılımıyla özel bir gösteri maçı düzenleyecek.

Yaklaşık olarak 150 sporseverin katılacağı gösteri maçında yıldız futbolcular ile engelli futbolculardan oluşan karma takımlar hem kardeşlik örneği sergileyecek hem de büyük bir heyecan yaşatacak.

14.00'da başlayacak olan gösteri maçının ardından 15.00'da ödül törenine geçilecek. Ödül töreninde Türk Futboluna büyük emekleri geçen yıldız futbolculara engellilik konusunda göstermiş oldukları duyarlılık dolayısıyla plaket takdim edilecek, engelli futbolculara da sembolik olarak madalya verilecek.

TARİH : 30.11.2012 Cuma

SAAT : 14.00 – 15.oo

MEKAN : İstanbul Büyükşehir Belediye Çiroz Halı Saha Tesisleri

RESİM SERGİLERİ AÇILIŞ PROGRAMLARI VE SAHNE GÖSTERİLERİ

Engelli bireylerin sahip oldukları yeteneklerin gün ışığına çıkartılması amacıyla İSÖM, tüm İstanbul genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okulların da katılımıyla "Senin Hayalin Bizim Hikayemiz" adlı karma sergiler düzenliyor.

İSÖM, hem Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda hem de İSÖM Merkezlerinde eğitim alan yetenekli engelli bireylerin zihin ve gönül emeği olarak ortaya koydukları eserlerin sergilenmesi amacıyla Senin Hayalin Bizim Hikayemiz sergilerini Kağıthane, Esenler, Tuzla ve Sultanbeyli ilçelerinde gerçekleştirecek.

"Senin Hayalin Bizim Hikâyemiz" adlı sergileri yaklaşık olarak 800 sanat severin ziyaret etmesi bekleniyor. 3-4-5 Aralık tarihlerinde düzenlenecek sergilerde resimden ebruya, makromeden takıya kadar pek çok ayrı dalda rengarenk eserler sanat severlerin beğenisine sunulacak.

Ayrıca sergi esnasında yetenekli engelli sanatçılar resim, ebru alanında canlı performans sergileyecek.

TARİH : 03.12.2012 Pazartesi

SAAT VE MEKAN : 09.00 – 09.30 Kâğıthane Sadabat Sahnesi

11.00 – 11.30 Esenler Kültür Merkezi

13.00 – 13.30 Sultanbeyli Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi

14.30 – 15.00 Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi

DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ GELENEKSEL AKŞAM YEMEĞİ

Engelli ve Aileleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Geleneksel Akşam Yemeği Programında bir kez daha bir araya geliyor.

Topkapı Sosyal Tesislerinde yaklaşık olarak 900 kişilik bir katılımla gerçekleştirilecek Dünya Engelliler Günü Geleneksel Akşam Yemeği programı saat 19.00'da başlayacak. Programın açılışında engelliye hizmetin konu alındığı bir kısa film gösterilerek, İSÖM hizmetleri tanıtılacak.

Gösterimin ardından Zihinsel Engelliler Gösteri Sanatları Topluluğunun yapacağı canlı performans dans gösterileri de etkinliğe ayrı bir güzellik katacak.

Türkiye'de yerel yönetim ve özel hizmet kuruluşları için örnek olacak ve yaklaşık olarak 18 yıllık bir birikimi üzerinde taşıyan İSÖM Yerel Hizmet Rehberi kitabının lansmanı da Geleneksel Akşam Yemeği Programında gerçekleştirilecek.

TARİH : 03.12.2012 Pazartesi

SAAT : 19.00 – 21.00

MEKAN : İstanbul Büyükşehir Belediyesi Topkapı Sosyal

Tesisleri

ÖZEL SPORCULAR SPOR MÜSABAKALARI

"Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri Basketbol ve Masa Tenisi Turnuvası"nda özel sporcular sergileyecekleri performans ile büyüleyecek.

Turnuvaya, İSÖM Merkezlerinde hizmet alan engelliler ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda eğitim alan öğrenciler katılacak. Özel Sporcular Basketbol Turnuvası'nda 12 takım karşılaşacakken 130 özel sporcu da masa tenisinde yarışacak.

Sporla Rehabilitasyon hizmetleri çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Spor A.Ş. ile ortaklaşa gerçekleştirilecek turnuvaya, yaklaşık olarak 500 sporseverin katılması bekleniyor.

İSÖM Spor eğitmenleri tarafından haftanın beş günü İSÖM Merkezlerinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Komplekslerinde eğitim alan zihinsel engelli sporcular, sahip oldukları zihin beden koordinasyonu ve hünerlerini bu turnuvayla sergileme fırsatı bulacaklar.

Zihinsel Engelliler Spor Müsabakaları, aynı zamanda engelli ve aileleri için bir heyecan fırtınası olacak.

TARİH : 04.12. 2012

SAAT : 10.30 – 14.00

MEKAN : Fatih Spor Kompleksi (Karagümrük Mah. Kaleboyu Cad. No:111 FATİH)

SPOR SEMİNERİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), İstanbul Büyükşehir Belediyesi İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü ve Üsküdar Belediyesi, engelli hizmetleri konusunda yine bir ilke imza atarak Türkiye'de Engelli Sporu ve Geleceği konulu ortaklaşa bir seminer düzenliyor.

Seminere konuşmacı olarak, Prof. Dr. Yaşar Tatar(Tıp Hekimi), Prof. Dr. Arzu Razak Özdinçler(Fizyoterapist), Doç. Dr. Cengiz Karagözoğlu(Psikolog) ve 2012 Londra Olimpiyatlarında Altın Madalya kazanmış Milli Sporcu Savaş Üstün katılacak.

Sporla rehabilitasyon kapsamında Türkiye'de engelli sporu ve engelli sporunun geleceğinin konu alınacağı seminer de ayrıca 2012 Paralimpik Olimpiyatlarından Altın Madalya ile dönen Milli Sporcumuz Savaş Üstün de geçmişten günümüze başarı öyküsünü paylaşacak.

TARİH : 06.12.2012 Perşembe

SAAT : 14.00 – 17.00

MEKAN : Bağlarbaşı Kültür Merkezi

ENGELSİZ YAŞAM FUARI EYAF EXPO FUAR AÇILIŞI/ CNR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Etkinlikleri çerçevesinde Engelsiz Yaşam Fuarı'na (EYAF EXPO 2012) katılıyor.

06-09 Aralık tarihleri arasında düzenlenen EYAF EXPO 2012 fuarı engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla tasarlanan endüstriyel ürünlerin sergilenmesini sağlayarak, engelli ile engelli bireye yaşam çözümleri üreten firmaları bir araya getiriyor.

TARİ : 06.12.2012 Perşembe

SAAT : 13.00

MEKAN : CNR EXPO Fuarcılık Yeşilköy

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Günü Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports 1-2-3 CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title