Haberler

İnönü'de İsyan Çıkaran Pozisyon

Güncelleme:

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 2- 0 yendiği derbiye Melo'nun golüyle ilgili ofsayt iddiaları damga vurdu.

Süper Final turnuvasında sahaya çıkan Süper Lig birincisi Galatasaray ve Lig dördüncüsü Beşiktaş arasında oynanan maçı Galatasaray 2 golle kazandı. Ancak maça Melo'nun attığı gol damga vurdu.

Karşılaşmada ilk gol sesi 26. dakikada geldi. Sarı kırmızılılar kanat organizasyonunda golü bulurken; atılan gole Beşiktaşlılar'ın ofsayt tepkisi vardı.

Albert Riera'nın kullandığı köşe vuruşunu ön direkte Hilbert karşıladı. Riera topu tekrar ceza sahası içine ortaladı. Bu kez Elmander kafa vuruşunu gerçekleştirdi. Rüştü'den dönen topu Melo tamamladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. İsveçli futbolcu Elmander'in kafayı vurduğu anda Felipe Melo'nun ofsaytta olduğu tartışmaları da beraberinde getirdi.

OFSAYT OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Lig TV'nin yaptığı Piero aletiyle yaptığı özel ölçümde, maçın 26. dakikada atılan ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçiren golde, sağ kanattan yapılan ortada Elmander'in kafa vuruşu sırasında, Melo'nun Beşiktaşlı futbolcuların 34 cm önünde olduğu, bu nedenle pozisyonun ofsayt olduğu tespit edildiği açıklandı.

GOLÜ VEREN HAKEM KONUŞTU: KOLLA DA GOL ATILMAZ YA!

Derbide Melo'nun ofsayt pozisyonundayken attığı golü veren yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın kendisini savundu.

Lig TV'de yayınlanan Maraton programında Şansal Büyüka, Baki Tuncay Akkın'ın maçtan sonra yayıncı kuruluşun naklen yayın aracına gittiğini ve ofsayt pozisyonunu tekrar izlediğini açıkladı. Büyüka, Akkın'ın "Ben Melo'nun sadece kolunu ileride gördüm, vücudunu görmedim. Kolla da gol atılamayacağı için golü geçerli saydım" diyerek pozisyonla ilgili eleştirilere yanıt verdiğini söyledi.

MARKUS MERK: BU BİR BAHANEDİR

Markus Merk: "Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir yan hakem Felipe Melo'nun golünün ofsayt olduğu kararını net olarak veremez.Beşiktaş mağlubiyeti Felipe Melo'nun golüne bağlıyorsa bu bir 'bahanedir" dedi.

AHMET ÇAKAR: İLK GOL AÇIK OFSAYT

Hep söyledik; play-off'ların hakem hatasına tahammülü yok. Dün gece çok önemli bir hakem hatası vardı. Beşiktaş'ın yediği ilk gol kesinlikle, çok açık bir ofsayt. Riera ortaladıktan sonra Elmander kafayı vurduğu anda Melo ofsayttaydı. Top kaleci Rüştü'den döndü ve Melo tamamlayıp gol yaptı. Bu tür maçlarda ne hakem ne de yardımcı hakemler ciddi hatalar yapmamalı çünkü telafisi imkansız.

ERMAN TOROĞLU: "HÜSEYİN GÖÇEK BİR ŞEY YAPAMAZ"

G.Saray gergin başladı. Daha rahat futbol oynaması gerekirdi. Orta alanda topu daha iyi kullanan futbolcuları vardı ama ilk 10 dakika hariç sahayı ve oyunu Beşiktaş'a bıraktılar. Ama Beşiktaş da rakibine bir türlü net baskı kuramadı. Sebebi; Querasma'nın oynadığı sürece takımını 10 kişi bırakmasıdır. Böyle futbolcular, bu tip maçlarda oynamayacaklar da ne zaman oynayacaklar? G.Saray bu maçı kazandıysa, sahada Beşiktaş'a göre daha iyi yardımlaştıkları için. Sahadaki futbolcular, tribündeki seyirciden daha sakindiler. Galatasaray'ın attığı ilk gol net ofsayt. Bu pozisyonda Hüseyin Göçek bir şey yapamaz. Yardımcıya uyması çok doğal.

SELÇUK DERELİ: "HÜSEYİN GÖÇTÜ"

Sarı-kırmızılı takımın bulmuş olduğu ilk golde yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın, Melo'nun çok açık ofsayt olan pozisyonunda bayrağı kaldırmayarak maçın sonucunu etkileyen çok büyük bir hata yaptı. Bu ofsayt golden sonra bir de Hüseyin Göçek'in oyunun kontrolünü kaybetmesi maçı iyice gerdi. Bir hakem kötü bir maç yönetebilir, yanlış penaltı verebilir ya da ters fauller çalabilir. Ancak bir hakem otoritesini kaybedip maçı elinden kaçırırsa işte o zaman onun hakemliği tartışılır. Tıpkı dün gece Göçek'in düştüğü durum gibi... Göçek, Quaresma'yı Selçuk'a atmış olduğu tekmeden dolayı ihraç edemedi.

GÜNTEKİN ONAY: "SÜPER FİNAL'E HİÇ YAKIŞMADI"

Süper Final diyoruz.. Heyecanla bekliyoruz ancak Baki Tuncay Akkın gibi yıllardır bayrak sallayan bir yardımcı hakem böylesine bir derbide kolay süzebileceği bir pozisyonda ofsayt golü es geçiyor. Hem skora hem de oyuna doğrudan etki ediyor.

FATİH ALTAYLI: "GÖÇEK TAVIR DEĞİŞTİRDİ"

Beşiktaş nedendir bilinmez yüksek bir gerilim içindeydi. Tabii bu gerilimde hakem Hüseyin Göçek'in hiçbir standardı olmayan hakemlik anlayışıydı. İlk başlarda Beşiktaş faullerine oldukça toleranslı, Galatasaray'a karşı ise oldukça sert olan hakem Göçek, daha sonra tavır değiştirerek Beşiktaş'a gösterdiği hoşgörüyü ortadan kaldırdı ve hatta tam aksi bir tavır içine girdi. Bu da Beşiktaşlı oyuncuların sinirlerini epeyce gerdi.

ŞANSAL BÜYÜKA: "İLK GOLDE 'KILPAYI' OFSAYT VAR"

İlk gol derseniz 'kılpayı' bir durum var... Sanki ofsayt gibi... Ama 'kılpayı' bir durum... Ancak bir yardımcı için çok kolay bir pozisyon olmadığını da söylemek lazım... Sonuç; G.Saray dev bir adım attı... Artık bu zirve G.Saray ile F.Bahçe'ye kaldı... Ancak bu galibiyetle G.Saray'ın Süper Final'de dev bir adım attığını ve büyük avantajına daha fazla avantaj kattığını söylemeliyiz...

LEVENT TÜZMEN: "GALATASARAY MAÇI 1-0 ALSAYDI..."

Galatasaray, psikolojik yönü ağır basan ve tribün gerilimi aşırı yüksek maçı çok iyi oynamasa da kazandı. Eğer Aydın o müthiş golü atmasaydı ve Galatasaray maçı 1-0 alsaydı müthiş tartışmalar yaşanırdı. Çünkü Melo'nun attığı gol öncesi pozisyonu ince ofsayttı. Beşiktaş taraftarının bu pozisyonu büyütmesi, hatta maçın sonlarında sahaya girecek kadar öfkelenmesi tamamen takımlarının kendilerine güven vermemesinin bir isyanıydı.

SERGEN YALÇIN: "YARDIMCI HAKEM OFSAYTI KAÇIRDI"

Yardımcı hakemin kaçırdığı ofsayt pozisyonu, Galatasaray'ın öne geçmesini sağladı. Gol sonrası da Beşiktaş moral motivasyonu kaybetti. İlk 15-20 dakikalık bölümde Beşiktaş iyiydi. Ancak sonrası da ilk yarı bitene denk kontrol G.Saray'daydı.

REHA MUHTAR: "G.SARAY'IN İLK GOLÜ YÜZDE YÜZ OFSAYT"

Hüseyin Göçek ve yardımcı hakem Baki Tuncay Akkın'ın bariz ofsayt golü geçerli saymasıyla arıza felakete dönüştü. G.Saray'ın ilk golü yüzde yüz ofsayt. Bunu herkes görüyor. Ancak bu Beşiktaş-G.Saray maçlarındaki ne ilk yanlış karar ne de son olacak. Beşiktaş'ın mağlubiyetinin birinci nedeni maalesef göz göre göre hakemin verdiği ofsayt gol değil. Ofsayt gol olmasaydı da G.Saray bu maçı rahat şekilde kazanacaktı. Çünkü Beşiktaş'ın dizilişi yanlış.

BİLAL MEŞE: "TRİBÜNLERDEN BİZLER GÖRÜYORUZ..."

Melo'nun attığı gol.... Elmander topa yükseliyor, kafayla indirdiği anda Melo'nun ofsaytta olduğu taaa tribünden bizler görüyoruz, ne yazıktır ki, Baki Tuncay Akkın göremiyor, golü veriyor, orta hakem de buna uyuyor. Yazıktır, günahtır, bir takımın emeğiyle oynamaya hiçbir hakemin hakkı yoktur.

Hadi yardımcı hakemi geçtik, peki Hüseyin Göçek'e ne demeli? Çaldığı her düdük, çıkardığı her kart, bize göre misler gibi 'eyyam' kokuyordu. Maça bir türlü ağırlığını koyamadı, bu performansıyla bir daha maç alır mı, almaz mı, doğrusu soru işareti. Göçek, siyah beyazlı futbolcuları çıldırtmak için elinden geleni yaptı!

ALİ ECE : "HÜSEYİN GÖÇEK DIŞINDA HER HAKEMİN..."

G.Saray'ı öne geçiren gol, Hüseyin Göçek dışında her hakemin görebileceği türden bir ofsayttı. Beşiktaş adına işin daha kötüsü ise sadece Ernst'in bu 'süper ofsaytı' fark edip tek başına itiraz etmesiydi. Yani Beşiktaş savunması o pozisyonda ofsayt olduğunu bile fark edemeyecek kadar kademe bilincinden uzaktı. O anda Hababam Sınıfı bile Maldini-Baresi'li Milan savunması kadar iyi kalır. Bu negatif şartlara rağmen Beşiktaş yine de gol pozisyonları buldu. Nasıl Hüseyin Göçek'in kendisi bizzat ofsayt ise maalesef Holosko da baştan yanlış tercihti.

ATİLLA GÖKÇE: "OFSAYTI GÖRMEDİ"

Hüseyin Göçek de bu maçın tartışmalı kahramanı... Galatasaray'ın Melo ile attığı birinci golde ofsaytı göremedi. Faullerde ve kartlarda pusulayı şaşırdı. Daha da önemlisi, Galatasaray'ın Keita'dan sonraki yeni provokatörü Eboue'ye aşırı müsamaha gösterdi. Tepkisiz ve duyarsız kaldı.

TAMER KIRAN: O GOL SİNİR SİSTEMİMİZİ ALT ÜST ETTİ

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Tamer Kıran, Galatasaray karşısında böyle bir sonuç beklemediklerini belirterek, "Kaybettik, üzgünüz. Maç için çok inançlıydık" dedi.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Kıran, karşılaşmayı kendi hataları kadar, özellikle yardımcı hakemin hatalarının böyle bir sonucu getirdiğini savunarak, "Hakemler maçı kaldıramadı. Tabii ki sadece hakemler suçlu dersek kolaya kaçarız. İlk 15 dakika istekli ve arzulu oyundan memnunuz. Galatasaray dengeyi kurdu. Oyun ortada giderken böyle bir gol oldu. Bu sinir sistemimizi alt üst etti" diye konuştu.

ALİ DÜRÜST: NET SKORLA KAZANDIK

Galatasaray Kulübü İkinci Başkanı Ali Dürüst ise Beşiktaş'a pozisyon vermeden net bir skorla kazandıklarını söyledi. Dürüst, yaptığı açıklamada maçın ertelenmesi nedeniyle iki takım için de bugünün stresli geçtiğini belirterek, "Stresi de sahada gördük. Pozisyon vermedik sayılır. Bunlar sonuç için önemli olan maçlar. Net skorla kazandık. Finale 3 puanla başladık" dedi.

Takımın attığı ilk golün ofsayt olduğu yönündeki görüşler konusunda ise Ali Dürüst, "Televizyondan bakılır. Ofsaytsa onu hakem hatası olarak değerlendirilir. Futbol hatalar oyunudur. Oyuncular da hata yapıyor. Zaman zaman bizim de tepkilerimiz oluyor. Mühim olan bu tepkileri belli derecede yapmak. Bugün stres taraftarları etkiledi. Bu sezonu oynanmamış görüp önümüzdeki sezon temiz bir sayfa açmak lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Baki Tuncay Akkın Hüseyin Göçek Felipe Melo Galatasaray Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title