Haberler

İl Genel Meclisi Nisan Ayı Toplantıları Başladı

Karabük İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Sözen, 16 Nisan Pazar günü ülkenin bekasının ve milletin geleceğinin belirleneceği bir referandum gerçekleşeceğini söyledi.

Karabük ve KARDEMİR'in 80. kuruluş yıldönümü de kutlayan Sözen, " 3 Nisan KARDEMİR'in dolayısıyla Karabük'ün kuruluşunun 80.yılı. 80 yıl önce Safranbolu'nun 3 haneli bir köyü olan Karabük KARDEMİR'in, kurulmasıyla beraber hızlı bir şekilde şehirleşmiştir.Bugün geldiği nokta itibariyle KARDEMİR 5000'in üzerinde çalışanı, 3 milyon tona yaklaşan çelik üretimi ile dünya çelik piyasalarında söz sahibi olduğu gibi ülke ekonomimize ciddi manada katma değer sağlayan bölge ülkelere yapmış olduğu ihracatla göz kamaştıran dünya çapında devasa bir şirket haline gelmiştir" dedi.

16 Nisan'da yapılacak olan Referanduma da değinen Başkan Sözen, "16 Nisan Pazar günü ülkemizin bekasının ve milletimizin geleceğinin belirleneceği bir referandum gerçekleşecek. Her ne kadar referandum bizim ülkemizde olsa da 15 Temmuz'da istediğini elde edemeyen batı medeniyeti ve Avrupa milletimizin kararını ve tercihini etkilemeye yönelik illegal ve gayri ahlaki davranış ve eylemlerin içine girmiş ve taraf olmuştur. Sonuç olarak milletimiz kendisine sunulan bu fırsatı iyi değerlendirecek, her zaman olduğu gibi aklı ve feraseti ile hareket edecek her alanda olduğu gibi yükselişini devam ettirecek dünyada lider ülke olma yolunda emin adımlarla yoluna devam edecektir. Bundan kimsenin tereddüdü olmasın" ifadelerine yer verdi.

"Şimdi iş zamanı"

Bu yıl Köydes ödeneğinin 15 milyon 475 bin 45 TL olarak gerçekleştiğini kaydeden Sözen, şunları söyledi:

"Gerçekleşen bu ödenekle birlikte KÖYDES kapsamında İlimize tahsis edilen ödeneklerin toplamı 119 milyon 160 bin 868 TL olarak gerçekleşmiş oldu. İlçe kaymakamlarımız ve Köylere Hizmet Götürme Birliği encümeni arkadaşlarımızla birlikte ilçelerimizdeki uygulanacak satıh kaplama, sıcak asfalt, içme suyu, sulama suyu, kanalizasyon, fosseptik, kilit parke, köprü ve menfez projelerimizde netleşmiş oldu. Bu yıl 55 adet yol ve içme suyu ile 30 adet kanalizasyon, fosseptik, 7 adet sulama, 3 adet menfez ve bir adet köprü olmak üzere 151 adet projeyi hayata geçirmiş olacağız. Bunun dışında sıcak asfaltla ilgili güçlü bir ödeneğin daha geleceği beklentisi içerisindeyiz. Şu an itibariyle İl Özel İdaremiz tarafından ilçelerimize tahsis edilen tam teşekküllü ekipler ilçelerimizde asfalt programına alınan yollarımızın alt yapısını hızlı bir şekilde hazırlamak için çalışıyorlar. Havaların asfalt için istenen sıcaklıklara ulaşmasıyla beraber asfalt programlarını başlatmış olacağız. Diğer taraftan her iki konkasörümüz de seri bir şekilde temel malzeme üretimine devam etmekteler. Şunu da kabul etmek gerekir ki asfaltla hedefler büyüdükçe temel malzeme ihtiyacı da artmaktadır. Meclis olarak hedefimiz daha fazla üretim yaparak daha az temel malzeme satın almaktır. Üretim yaparak elde ettiğimiz her kuruş vatandaşımıza yatırım ve hizmet olarak geri dönecektir. Her bir meclis üyemizin üzerinde hassasiyetle durduğu tasarruf konusu kanunun meclise bütçe yapma yetkisi vermesi ve bütçe üzerinden yapılan yatırımlarda sorumluluk yüklemesinden kaynaklanmaktadır. Meclisimiz bu konuda yüklenmiş olduğu sorumluluğu dün olduğu gibi bugün de, yarın da büyük bir hassasiyetle yerine getirecektir."

Konuşmaların ardından ihtisas komisyonu üyelerinin görev sürelerinin dolması nedeniyle yeniden komisyon üyelerinin seçimleri yapıldıktan sonra gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Sözen Safranbolu Karabük Köydes Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title