Haberler

Hacıosmanoğlu: "Fenerbahçe Bizimle Süper Lig'de Maç Yapacak Konumda Olmayacak"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de kendileriyle bundan sonra maç yapacak konumda olmayacağını söyledi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de kendileriyle bundan sonra maç yapacak konumda olmayacağını söyledi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yapan Hacıosmanoğlu, İstanbul takımlarının kendi aralarında yapmış olduğu maçlarda yaşanan olayları sinevizyon eşliğinde basın mensuplarına izletti.

Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmada yaşananları tasvip etmediklerini belirten Hacıosmanoğlu, "Biz futbolun görsel bir şölen olduğunu ve o alanda kalması gerektiğini söyledik. Trabzonspor - Fenerbahçe maçında yaşanan gerginliklerden nemalananlara fırsat vermeyelim dedik. Bunun için Konya'daki taraftarlarımızı cezalandırdık. Maçtan galip ayrılacak bir oyun tarzıyla sahadaydık. Ama biz kendi takımımız oynatmamak için elimizden geleni yaptık. Belki de en rahat yenebileceğimiz Fenerbahçe karşımızdaydı. Biz takımımızı desteklemiş olsaydık. Belki 2010-11 sezonundan sonra en anlamlı galibiyetini yaşayacaktık. Yaşananlar hepimizi üzdü. Trabzonspor taraftarlarının ve insanının böyle dünyada konuşulması hepimizi üzdü. Yandaş medya Trabzon'da yaşanan olayları büyük gösterme görevini yaptı. Bunu kırmak içinde elimizde geleni yapacağız. Büyük olayların olduğu denildiği stadyumda ufak tefek zararlar dışında bir şey yok. Ama rakiplerimizin oynadıkları maçlardan sonra yaşanan olayları hepimiz biliyoruz. Ama Trabzon'daki olayları sanki bu olaylardan daha büyük göstermede üzerlerine düşüne yaptılar" dedi.

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, konuşmasını yarıda keserek İstanbul'un 3 büyük takımlarının kendi arasında yaptıkları maçların ardından yaşanan olayları sinevizyonla birlikte basın mensuplarına izletti. Gösterimin ardından basın toplantısına devam eden Hacıosmanoğlu, "Bu görüntüleri sayısını çoktur. İzlediğimiz görüntülerin Trabzon'da hiçbiri yaşanmamıştır. Bizim stadyumuzda da ne oyuncu kovalandı, ne de oyuncuların başı yarıldı. Ne polis otosu yakıldı. Bunlar kendilerini temiz göstermek isteyenlerin bir oyundur. Elbette bunları izlerken biz haklıyız demiyoruz. Bunları yapmamız gerekiyor. Bu tabi ki toplumsal reaksiyon, biz sağduyulu çağrılar yapıyoruz ama bu toplumsal reaksiyonu herkes yapabiliyor. Trabzonspor - Fenerbahçe maçlarında olaylar olmuyordu ama insanların bir dolum noktası vardı. Yargı süreci vardı ve adaletin tecelli etmesini bekleyen geniş bir kitle vardı. Her yerde şike tescillenirken, bizim ülkemizde adaleti yerine getirmezseniz, bu bugün bir patlama ile önümüze çıkar. Bu Türk futbolunu yönetenlerin adaletsizliği ortadan kaldırmaları gerekir. Bu olayların bu noktalara gelmesinin sorumlularına baktığımızda hala bir önceki yönetim şimdi ki yönetim olsun Türk futbolunda kafalarını kuma gömüp bu adaletsizliği kaldırmamaları, biz bunu unuttururuz anlayışının toplumun her kesiminde endişe ve tedirginlik oluşturduğu gerçeği varken, bunları düzeltmeyenler ancak kendilerini kandırıyorlardır" ifadelerini kullandı.

"İNANCIMIZI KAYBEDERSEK TRİBÜNLERE GİTMESİNİ BİLİRİZ"

Genel Kurul üyeleri tarafından başkan seçildiklerini belirten Hacıosmanoğlu, "Biz Trabzonpor'a göreve getiren genel kurul üyeleri bize teveccüh gösterdi başkan seçti. Biz Trazonpor'a hizmet etmek istiyoruz. Trabzonpor'un sorunlarını bilen ancak onun nasıl düzeltileceği için mücadele verir. Biz geldiğimiz günden beri onun mücadelesini veriyoruz. Bütün bu sorunlar içerisinde Trabzonspor nasıl ayakta kalır onun mücadelesini veriyoruz. Biz bu kulübün 5 senede bu hale getiren biz değiliz. Trabzonspor tarihi borçlanmanın içinde devraldık. Ama 2017'nin sonuna kadar bütün gelirleri temlik edilen bir kulüp devraldık ve onu ayakta tutmaya çalışıyoruz. Biz Trabzonspor'a ne zaman zarar verirsek onu aldığımız gibi bırakmasını biliriz. Ama biz şu anda mevcut haliyle nasıl ayakta tutarız onu hesabını yapıyoruz. Bunları başaracağız. Ne zaman o inancı kaybederiz geldiğimiz yer olan tribüne gitmeyi de biliriz" şeklinde konuştu.

"MAÇTAN ALACAĞIMIZ CEZAYI UMURSAMIYORUZ"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Fenerbahçe maçında alacakları cezaya itiraz etme gibi bir düşüncelerinin olmadığını da ifade ederek, "Bu maçta alacağımız cezayı çok umursamıyoruz. Cezamızı çekeriz. Bize ceza verenlerin uyguladıkları adaleti kabul etmiyoruz. Bugünde kabul etmiyoruz. Sonuçta uygulayıcı onlardır. Türk futbolunun güdümlü federasyonlarla değil, kulüplerin kendi iradeleriyle özerk federasyon başkanları seçme dönemi gelmiştir. Olayların faturasını kime keserseniz kesin, adaletli olmadığınız sürece bunların önüne kesemezsiniz" diye konuştu.

HAKEMLE NE KONUŞTU?

Maç sırasında hakemle konuştuğunu belirten Hacıosmanoğlu, "Bütün federasyon temsilcileri ve hakem arkadaşımız ile konuştum. Sonuçta yaşanan olayları elbette üzüntüyle karşıladık. Kendisine maça devam etmesini söyledim. Eskiden kurallar vardı. İçeri girdiğinde maç tatil ediliyor. Olayların daha da büyüyeceğini, büyümüden bu şekilde kapanmasını söyledi. Biz gerekli bütün girişimleri yaptık ama atmosferin, hakemlerin maçı yönetme şekli ortadan kalktığını ve çıkan olayların Trabzonspor'a daha büyük zarar vereceğini söyledi. Bunun üzerine söyleyecek bir şey kalmadı" dedi.

VALİYE VERİLEN ONUR ÜYELİĞİ BELGESİ

Hacıosmanoğlu, Valiye verdikleri onur üyeliği belgesinde ilginç bir tesadüf yaşandığını belirterek, "Onur üyeliği belgesi, ilginç bir tesadüftü. Bende üzüldüm. Her gelen valiye, divan kurulu böyle uygulamalar yapılıyor. Bu bir tesadüftü. Sanki vali o açıklamaları yaptı da bizim hoşumuza gitti algısı oluşturmak biraz saygısızca bir yaklaşım oldu" diye konuştu.

"SEBAHATTİN ÇAKIROĞLU'NUN BAŞKANLIK HAYİLİ VAR"

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, göreve seçildiklerinde 3 yöneticinin istifasını istediklerini belirterek, "Evet biz seçildiğimiz anda 3 yöneticinin istifasını istedik. Sonrasında Yaşar Aşçıoğlu istifa etti. İstifasını kabul etmemem gerekiyordu. Kendisini de aradım. Sebahattin Çakıroğlu'nu biz yönetime aldık. Bizim sadece kendisi ile değil, ailesiyle asırlara dayalı dostluğumuz vardır. Hiçbir zaman ihtilaf olmadı. Biz arkadaşımızı göreve aldık. Heralde kendisinin başkanlık hayali var. Bizim yönetim tarzımızı beğenmeyebilir. Bizim o soyadına saygımız var, herkes soyadına yakışan taraf olur. Onun da haklı olduğu taraflar olabilir. Kendisi ağır bir ameliyat geçirdi. Bu görevler geçicidir ama insanların yaşadığı dostluklar ve arkadaşlıklar devam eder. Bizim bu kulüpten istikbal beklentimiz yok" sözlerine değindi.

"ENGİN KARA, KENDİ YÖNETİMİNDEKİ ARKADAŞLARINI DÖVDÜRMEYE ÇALIŞTI"

Görevinden istifa ettiğini açıklayan Engin Kara hakkında da konuşan Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Engin Kara, görevlerinden istifa etmedi. Yaklaşık 1 hafta önce onun alakası olmadığı birimle yapmış olduğu davranıştan dolayı yönetici arkadaşlarla kulüpte kavga ediyor. Kendisi yetmiyormuş gibi 2-3 araba ile 3-5 kişiyi çağırıp arkadaşlarını dövdüren bir insanın benim olduğum yerde görev almasının hiçbir imkanı yok. Bu arkadaşımızı göreve aldığımız zaman bana birçok kişi, 'o yönetimdeyse sana oy vermeyiz' dediler. Bu şartlarda yönetime aldım. Kendi yönetici arkadaşlarını dövdürmek için kulübün kapısına insanlar çağıran kişinin bu kulüpte yönetimde olmaması gerek. Görevlerinden istifa etmedi. Yönetim kurulu arkadaşlarımızın isteğiyle görevlerinden alındı."

"FENERBAHÇE BİZİMLE MAÇ YAPACAK KONUMDA OLMAYACAK"

Bir basın mensubunun, 'adalet sağlanana kadar Fenerbahçe ile maçlara çıkacak mısınız?' sorusuna, "Bu sezon zaten kapandı. Bir daha ki maça, fikstür hangi maça denk gelir bilmiyorum ama o zamana kadar Fenerbahçe bizimle maç yapacak konumda olmayacak" diyerek Fenerbahçe'nin şike cezası alacağına vurgu yaptı. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu Trabzonspor Fenerbahçe Spor Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title