Haberler

Çankırı'daki depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan iki il için 6,8'lik deprem uyarısı

Güncelleme:

Çankırı'da meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan iki il için 6,8'lik deprem uyarısı geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Ercan, "Çankırı-Ilgaz'daki deprem, bu yörede Kuzey Anadolu Kırığının gerilmekte olduğunu göstermektedir. İleride Bolu-Gerede-Çankırı arası M6,0- M6,8 büyüklüğünde boşalma eğiliminde. Süreyi bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Çankırı'da, merkez üssü Ilgaz ilçesi olan ve saat 16.04'te meydana gelen 4,5 büyüklüğündeki deprem sonrası Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan korkutan bir uyarı geldi. Ercan, Bolu-Gerede- Çankırı arasında 6 ila 6.8 büyüklüğü arasında deprem meydana gelebileceğini bildirdi.

ÇANKIRI'DA 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Çankırı'nın Ilgaz ilçesi olan 4,5 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. Depremle ilgili Prof. Ercan'dan da bir açıklama geldi.

Çankırı'daki depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan iki il için 6,8'lik deprem uyarısı

PROF. ERCAN'DAN BOLU VE ÇANKIRI İÇİN DEPREM UYARISI

Sosyal medya hesabı X'ten paylaşım yapan Ercan, "27 Aralık 2023 Çarşamba 16.04'de Çankırı-Ilgaz'daki deprem, bu yörede Kuzey Anadolu Kırığının gerilmekte olduğunu göstermektedir. İleride Bolu-Gerede- Çankırı arası M6,0- M6,8 büyüklüğünde boşalma eğiliminde. Süreyi bilmiyoruz. Sağlam yerde, sağlam çelik yapı. Güçlü ekonomi." ifadelerini kullandı.

Çankırı'daki depremin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan iki il için 6,8'lik deprem uyarısı

ÇANKIRI 1 AYDIR SALLANIYOR

Öte yandan Çankırı Ilgaz'da 22 Aralık 3.5, 1 Aralık'ta ise 3.8 büyüklüğünde 2 deprem daha meydana gelmişti.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Övgün Ahmet Ercan Sosyal Medya Ahmet Ercan Çankırı Deprem Gerede Bolu Gündem Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

Metin Yalcin:

Kuzey Anadolu fay hattı canlı bir fay, Düzce depremi ile enerji boşaldı bitti dedik ama hocalarımız bitmediğini söylüyor Allah yardımcımız olsun herkes alabileceği kadar kendi tedbirini almaya çalışsın Devletimizin gücü her yere yetişemiyor yetersiz kalabiliyor ..

41
8
yanıtYanıtla
mustafa ergün:

yahu eskiden bir tane deprem dedemiz vardı şimdi bakteri gibi türediler,korku beslemesi yapıyorlar,milleti diken üstünde tutmanın alameti yok,ne yapsınlar sokaktamı yatsınlar yıllarca.gidin bunları gizlice gerekli yetkililere anlatın bize ne anlatıyonuz amavcınız meşhur olmak

7
23
yanıtYanıtla
MM İİ:

Komikler

3
18
yanıtYanıtla
MM İİ:

Saymadıkları il kalmadı

1
1
yanıtYanıtla
Yusuf Zuleyha:

ben cankiriliyim bir aydir deprem hissetmedik bugun olan depremide hissetmedik ilgaza kus ucusu 70 km mesafedeyiz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title