Haberler

Tahminleri tutan Naci Görür 3 ilimize dikkat çekti: 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz

Güncelleme:

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından gözler fay hattı bölgelerinde yer alan diğer illerimize çevrildi. Prof. Dr. Naci Görür, "Yedisu Erzincan-Karlıova arası ve Karlıova-Bingöl Göynük arası. Yani 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. İzmir Körfez'de de büyük bir fay var. İzmir fayı ciddi bir fay ve 7 ve üzerinde bir deprem üretebilir." diyerek 3 kente dikkat çekti.

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler birçok ilde yıkıma ve binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Asrın felaketinin ardından bölge beşik gibi sallanırken, gözler ise olası İstanbul depremine ve diğer fay hattının olduğu bölgelere çevrildi.

İZMİR, BİNGÖL VE ERZİNCAN'A DİKKAT ÇEKTİ

Prof. Dr. Naci Görür ise katıldığı bir programda, Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri paylaştı. "Bu çağda bizim canlarımızı toprağa vermememiz gerekiyor." diyen Görür şöyle devam etti: "İstanbul'un haricinde Kahramanmaraş'ı sayıyorduk. Orası gitti. İki bence Yedisu Erzincan- Karlıova arası ve Karlıova- Bingöl Göynük arası. Yani 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde bir deprem bekliyoruz. İzmir Körfez'de de büyük bir fay var. İzmir fayı ciddi bir fay ve 7 ve üzerinde bir deprem üretebilir. Nitekim, Körfez alanı 70 kilometre olmasına rağmen 117 kişi hayatını kaybetti. O bölge zayıf zemin. İzmir bölgesinde yaklaşık 12-13 tane aktif fay var."

"2145'TE DE 2245'TE DE DEPREM OLSA AYNI KAYIPLARI VERECEĞİZ"

Deprem konusunda bilinçlenmenin eksik olduğunu söyleyen Görür, "Size her şeyim üstüne yemin ederim kalıbımı basarım biz bu kafayla devam edersek 2145'te de 2245'te de deprem olsa aynı insan ve mal kaybını vereceğiz. O yüzden bilim insanları arasındaki tartışmanın medya önünde yapılması; deprem gibi şu an da Türkiye'nin en büyük ulusal güvenlik tehdidi ile baş etmek zorunda olduğu bir ülkede çok yanlış" ifadelerini kullandı.

"BU KESİMLERDE HASSAS OLUNMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ"

Naci Görür, riskli bölgeleri haritada göstererek, "Avrasya ve Anadolu levhası arasındaki sınır boyunca Anadolu göreceli olarak Batı'ya gidiyor. Levha sınırı ve levhalarda hareketli olduğu için arzın içindeki sıcaklık farkıyla burada devam depremler olacaktır. Türkiye'nin en tehlikeli deprem sınırı yaklaşık Karlıova ile Yunanistan'a kadar olan 1650 kilometre… Şimdi ikincisi Doğu Anadolu Fay Hattı'nda ise Bingöl-Karlıova arasındaki alan akademik bir sorun. Arap levhası kuzeye doğru geldiği için orada depremler oluyor. Afrika, Kıbrıs'ın altına daldığı için Akdeniz'de de çok deprem oluyor. Kahramanmaraş'ta olan deprem, enerjisinin bir kısmını güneye doğru verecek. Burada deprem olduğu zaman biz uyardık. Burada iki deprem olunca güneye dikkat dedik. Güneyde Hatay ve Adana havzası var. Hatay'da oldu... Levhanın hareketiyle enerji diğer faylara da transfer edilmiş olabilir. Adana havzasının devamı Kıbrıs'ta sınırlanır. Yedisu fayında, 7 büyüklüğü üstünde deprem olabilir. Çünkü, 1780'li yıllarda 7,4 büyüklüğünde deprem üretmiş. O zamandan beri deprem yok. Üstelik Erzincan depremi oldu ve oraya stres biriktirmiştir. Bu kesimlerde hassas olunması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"İSTANBUL DEPREMİ BEKLİYORUZ"

Çınarcık bölgesinde de deprem beklediklerini ifade eden Naci Görür, "Kırılma neredeyse kırılmayan yer duruyor. Kırılmayan yeri de kıracak. Özellikle İstanbul'da depremi bekliyoruz. Bunun nedenleri var. Bölge sismik bir boşluk. Bizim yaptığımız bütün araştırmalar Marmara'nın kırılma mecburiyetini gösteriyor. Adalar fayı ve Kumburgaz fayı ya beraber ya da ayrı ayrı kırılacak. Batı Tekirdağ fayının da 1912'de kırıldığını düşünüyoruz. Dolayısıyla İstanbul'da deprem olacak dememizin nedeni bilimsel gerçeklik" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kahramanmaraş Naci Görür Erzincan Karlıova Bingöl Yedisu Deprem Körfez İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500

Yorumlar (28)

Halil Yarbaşı:

Kentsel dönüşüm olacak yerlerde chp halkı örgütleyip kentsel dönüşüme izin verdirmiyor Bunu ben bizzat arsamın olduğu yerde yaşadım

383
431
yanıtYanıtla
ERKAN :

yav he he. örgütlenmeyin o zaman kardeşim hep birilerini suçlamayın madem yanlış gidin anlaşın

yanıt112
yanıt54
bekir yapici:

birak bu isleri gercek olsa chp ye üye olurdun seni kentsel degil rantsal dönüsümden kurtarmis ayrica kimse kentsel dönüsüme karsi degil uygulanis sekline yagmaya vurguna ranta karsi sosyal devlet halkini borclandirmaz yardim eder.

yanıt2
yanıt1
Metin Yalcin:

Naci hoca nereye dikkat çekiyorsa çok geçmeden orada ciddi bir sallantı oluyor dikkatle dinlemekte yarar var ..

282
36
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Bay ka'male söyle dayı ne iktidar olabiliyor ne de muhalefet:))

90
194
yanıtYanıtla
ERKAN :

ne yani şimdi ergen çocuklar gibi lakap mı takıyorsun. seviyen bu mu. gerçi kime ne anlatacan ki habere bak adamın derdine bak

yanıt74
yanıt18
Ethem Durmaz:

Adam haberde ne diyo sen ne diyon

yanıt54
yanıt7
esrefpasali:

adamlar anlatiyor anliyan yok ayni seyi anlatiyor, uyariyor, aldiran onlem lan yok, ne yapsin? susun mu? yapmasi gerekeni yazsaydinda bilgilenseydik, japonlar yapmis, lafa geldimi ucuyoruz ALLAH in takdiri diyenler, japonlarin dini nedir biliyormu? neden tum islam alemi zorda? imtihan hic bitmiyecekmi, kullar biner biner gidiyor, hristiyanlar yaradana dahami yakin?

146
50
yanıtYanıtla
Berfinrabia Tanlı:

Ortalık trolden geçilmiyor ne bu kardeşim biraz gerçekçi olun bırakın şakşakçılığı

45
95
yanıtYanıtla
Reis şeker:

Detaylı inceledim Naci dayı tüm illeri sayıyor nerdeyse bende sayarım mühim olan zaman ver :))

39
98
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title