Haberler

Sembol Baba Hainlere Seslendi: Kürt'ün Hayali Bu Değil

Güncelleme:

10 Ekim'deki patlamada kızını yitiren ve eşiyle çekilen fotoğrafı patlamanın simgesi olan İzzettin Çevik: "Bu vakitten sonra bizi sevindirecek tek şey 'Ateş durdu, çocuklar ölmeyecek' denilmesidir."

Ankara Kızılay'da pazar günü gerçekleşen canlı bomba saldırısı, geçen yıl 10 Ekim tarihinde Ankara Garı'nda terörün hedefi olan Hatice-İzzettin Çevik çiftinin travmalarını da tetikledi. Ankara patlamasını görünce "Yeniden cehennemi yaşadık" diyen aile Şanlıurfa'daki evlerinde Habertürk'ten Ümran Avcı'ya konuştu.

Patlamada kızını ve kız kardeşini kaybeden İzzettin Çevik, ""Böyle, Kürtlerin hayalini de Kürtlerin siyasi ideolojisini de oluşturamazlar. Kürtlerin siyasi yapısını böyle istemiyorum. Bu vakitten sonra bizi sevindirecek tek şey artık 'Ateş durdu, çocuklar ölmeyecek' denilmesidir. Biz gölgesinde oturalım diye kızımın adını Sidar koyduk ama ölen gençlerin hepsi bu ülkenin gölgesi olacaklardı." dedi.

Atılım Üniversitesi son sınıfta okuyan kızı Sidar ve görümcesi Nilgün'ü kaybeden Hatice Çevik, 5 ay sonra patlamada yaşadıklarını ve hissettiklerini eşiyle ve kamouyuyla ilk kez paylaştı.

"GÖLGESİNDE YAŞAYACAKTIK"

Hatice Çevik, kızını anlatırken eşine dönüp "Patlama olduğunda yan yanaydık. Bir gözüm kapalıydı ama tek gözümle gördüklerim bana yetti. Sidar yanımdaydı. Dokunmak için elimi uzattım ama beni çekiştirdiler. Dokunamadım.

İzzettin sen Sidar'a dokundun mu?" diye sordu? Acılı baba, başını "Hayır" anlamında sallayıp içini çekmekle yetindi...

Ankara'daki patlamanın kendilerini yeniden şoka soktuğunu anlatan Hatice Çevik, "Kızımı kaybettiğimden beri kendime gelemedim. O insanları (Kızılay'daki) görünce cehennemi hatırlıyor insan. Her bomba, o cehennemi hatırlatıyor. Sanki ben oradaymışım, aynı olayı yaşıyormuşum gibi oluyor."

TEK GÖZÜNÜ KAYBETTİ: BEN GÖRECEĞİMİ GÖRDÜM

Eşinin Kürt kendisinin Türk olduğunu belirten Hatice Çevik, şöyle devam ediyor: "Nasıl olacak bu? İlk kızımıza Başak Sidar ismini koymuştuk. Sidar, 'ağaç gölgesi' demek. Yaşlanınca gölgesinde oturalım dedik. Ama gencecik fidanları kopardılar" dedi. Olayda sol gözünü kaybeden acılı anne, "Ben göreceğimi gördüm, tek gözüm görmese de olur. Beddua etmeyi sevmem ama bunu yapanlar ve yaptıranlar çeksin, çocukları değil" diye konuştu.

"KÜRTLERİN HAYALİ BU DEĞİL!"

Patlamada kızını ve kız kardeşini kaybeden İzzettin Çevik de Kızılay'daki olaya ilişkin "Hangi ideoloji olursa olsun pazar günkü saldırıyı yapanlar terör eylemi yapmışlardır" yorumunda bulundu. "Cihatçılar nasıl eylem yapıyorsa onlar da aynı şekilde kendilerini patlattılar" diyen Çevik, tepkisini de şu sözlerle dile getirdi: "Böyle, Kürtlerin hayalini de Kürtlerin siyasi ideolojisini de oluşturamazlar. Kürtlerin siyasi yapısını böyle istemiyorum. Bu vakitten sonra bizi sevindirecek tek şey artık 'Ateş durdu, çocuklar ölmeyecek' denilmesidir. Biz gölgesinde oturalım diye kızımın adını Sidar koyduk ama ölen gençlerin hepsi bu ülkenin gölgesi olacaklardı."

SİMGE FOTOĞRAF

10 Ekim'de ajanslara düşen, ertesi gün sembol fotoğraf olarak gazetelerde yayımlanan o karede İzzettin Çevik, yaralanan kardeşi Nilgün'ü teselli etmeye çalışıyordu. Ancak Nilgün, ağabeyi gibi şanslı değildi. Nilgün Çevik, yeğeni Sidar'la birlikte can verdi.


AİLENİN YENİ SİDAR'I

Çevik Ailesi Sidar'ı kaybetti ama aileye yeni bir Sidar geldi. İzzettin Çevik'in amcasının kızının 3.5 ay önce dünyaya gelen kızına, aile Sidar adını verdi. Aile onunla teselli buluyor, Hatice-İzzettin Çevik, kızları yerine koydukları bebeği Sidar diye seviyor, kızlarının boşluğunu dolduruyor. Çevik çiftinin 6 yaşındaki kızları Dicle de ablasının adını taşıyan Sidar'a ablalık yapıyor. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Hatice Çevik Şanlıurfa Kızılay Güncel Haberler

500

Yorumlar (32)

kayar:

Kürt vatandaşı ayrı pkk lı ayrıdır Pkk nın kürtlerle bir alakası bile yoktur ermeni ve bazı mezhepleri kullanan dış güçlerin kuklası olmuş emir eri olmuş zavallılar topluluğudur

51
3
yanıtYanıtla
YORUMS:

Terör örgütü kürt vatandaşlarını kandırıyor. Samimi söylüyorum bir kürt en güzel yaşamını Türkiye''de yaşar. Avrupadan bile iyidir. Her yerde cami var, ırkçılık yok, kardeşlik var, ayrımcılık yok. Her türlü nimetler var hamdolsun. Sıkıntısı olan yazsın bu mesajın altına, neymiş onları dağa çıkaran ve masum insanları katledecek kadar gözlerini döndüren sebepleri ?

45
1
yanıtYanıtla
VAN LI İŞ ADAMIMobil-IOS:

evet amca siz çok haklısınız bende kürdüm vanda yaşıyorum' BÜYÜK TÜRK MİLLETİ çok iyi bilsinki bu kürt meselesi değil ermeni oyunudur lütfen her kürdü onlar gibi algılamayın...

25
9
yanıtYanıtla
EKO:

Kürtlerin hayali bu değildi. Bu bahsettiğin kürtlerin hayalimi? Yoksa PKK-IKB-PYD-YPG nin hayalimi. Peki bunları kim ne şekilde destek veriyor. Ankara Garında niye toplanıldı? Kimi proteto etmek isteniyor du? TERÖRÜ DESTEKLEYEN HER NE KİM VARSA ALLAH BELASINI VERSİN.

18
2
yanıtYanıtla
cihan:

ne kürtmüş be kardesim kürt olmak moda oldu bıktım iğrendim artık kürt kelimsini duymaktan uyuz oluyorum hepsine iyisinede kötüsünede burası türkiyemi kürdiyemi nedir bu dengesizlik türklere ikinci kürtlere birinci sınıf muamele oluyor devlet dairelerine heryere kürtleri alıyorlar türkler resmen ac kaldı bu iş böyle gitmz ama bıktım artık kürt kelimesini duymaktan pislikten kargasadan kavga gürültüden baska bildikleri bir sey yok hepsi cahil boş tipler sülük gibiler

3
17
yanıtYanıtla
Konyalı:

Irkıçılıkla nere varacaksın?

yanıt9
yanıt3
SANA BAŞKA SÖZ YOK:

Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

yanıt6
yanıt1
URFALI:

İzzettin ÇEVİK PKK YANDAŞIDIR ELİNDEN GELSE ASKERİ POLİSİ BİR KAŞIK SUDA BOĞAR ALLAH BUNLARA FIRSAT VERMESİN.

9
10
yanıtYanıtla
azad:

Sidarın Annesi siz aydın insanlar ile ırkçı faşist gürühlar arasındaki fark. Onlar yakın yıkın diyor siz canınız kızınızı ve gözünüzü vermişsiniz yinede yaşatın yaşayın yaşayalım diyorsunuz. Elinizden öperim

14
3
yanıtYanıtla
LiderMobil-IOS:

PKK ya destek veren Kürtler yanlış yoldasınız, tıpkı Zaman'ında Çanakkale'ye İngilizlerin aklına uyupta savaşa gelen diğerleri gibi

14
2
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title