Haberler

Öldürülen taksi şoförü için meslektaşlarından alkışlı protesto

Güncelleme:

İzmir'de "Soğukta üşümesin" diye aracına aldığı müşteri tarafından tabanca ile vurulan ve hastanede hayatını kaybeden taksi şoförü Oğuz Erge'nin cenazesi, taksicilerin oluşturduğu konvoy eşliğinde Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Konvoya katılan taksiciler, Erge'nin öldürülmesine alkışla tepki gösterdi. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ise saldırganın uyuşturucu etkisinde olduğunu söyleyerek bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir'de müşteri olarak taksiye binen Delil Aysal (19) tarafından tabanca ile vurularak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden taksi şoförü Oğuz Erge'nin (44) cenazesi, yaklaşık 250 taksicinin oluşturduğu konvoyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna getirildi. Taksi şoförleri, meslektaşlarının öldürülmesine alkışlarla tepki gösterdi.

BAKAN KOCA'DAN 'BAŞSAĞLIĞI' MESAJI

Erge'nin vefat haberini, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı paylaşımla duyurdu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Dün gece İzmir Gaziemir'de, taşıdığı yolcu tarafından ateşli silahla vurulan taksi şoförü, tedavi altında olduğu hastanede hayatını kaybetti. Yaralı şoför 112 ambulansla olay yerinden alınıp Gaziemir Devlet Hastanesi'ne nakledilmiş, ilk müdahale sonrası Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde acil operasyon geçirmişti. Kamuoyuna yayılan video kaydı iyiliğe vahşetle mukabele edilebilmesi açısından büyük üzüntüye yol açacak nitelikte. Failin hak ettiği cezayı çekeceğinden kuşkumuz yok. Merhuma Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum."

Öldürülen taksi şoförü için meslektaşlarından alkışlı protesto

SALDIRI ARAÇ KAMERASINDA

Gaziemir'de 31 Aralık saat 03.30 sıralarında evli ve 2 çocuk babası Oğuz Erge'nin kullandığı taksiye, yüzünde medikal maske ve başında kapüşon bulunan Delil Aysal, müşteri olarak bindi. Takşi şoförü Erge'yi bir süre taksiyi çeşitli adreslere dolaştıran Delil Aysal, ineceğini söyleyip cebinden para alır gibi yaparak yanındaki tabancayı çıkardı. Delil Aysal, peş peşe 3 el ateş edip taksici Erge'yi yaraladı. Ardından taksiyi ve şoförün cebini karıştıran Delil Aysal, Erge'nin kulaklık ve cep telefonunu gasbedip boş kovanları aldıktan sonra kaçtı.

Silah sesini duyan çevredekilerin ihbarıyla, olay yerine gelen sağlık ekipleri, direksiyonun başında yaralı halde bulunan Erge'yi, ambulansla İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada tedaviye alınan Oğuz Erge, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Öldürülen taksi şoförü için meslektaşlarından alkışlı protesto

Tanınmamak için yüzünü medikal maske ile gizleyen ve başında kapüşonu bulunan gaspçı Aysal'ın, hain planını uyguladığı silahlı saldırı anı, araç kamerasınca anbean kaydedildi. Görüntülerde taksi durduktan sonra cebinden para çıkarır gibi yapan Delil Aysal'ın tabancayla 3 el ateş ettiği ve kurşunların isabet ettiği taksi şoförü Erge'nin yan koltuğa doğru devrilip hareketsiz kalması yer alıyor. Delil Aysal'ın tabancayla vurduğu Erge'ye ardından tokat atarak tepkisini ölçmeye çalıştığı, ardından üzerinde ve takside bir şeyler aradıktan sonra kaçtığı da görüntülerden ortaya çıktı.

110 SAATLİK GÖRÜNTÜ İNCELENDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis ekipleri, taksideki araç kamerası ve bölgedeki yaklaşık 70 güvenlik kamerasının görüntülerini incelemeye aldı. İzlenen toplam 110 saatlik görüntüden şüphelinin Delil Aysal olduğu tespit edildi. Delil Aysal, saklandığı evde yakalanıp, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

MESLEKTAŞLARI 250 ARAÇLIK KONVOYLA CENAZESİNİ GETİRDİ

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Oğuz Erge'nin cenazesi, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. 250 taksi şoförü, Oğuz Erge'nin bindirildiği cenaze aracına eşlik etti. Korna basarak tepki gösteren taksi şoförleri Oğuz Erge'nin cenazesini taşıyan nakil aracını İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kadar takip etti.

Öldürülen taksi şoförü için meslektaşlarından alkışlı protesto

"ADAM ÖYLE BİR PLANLA GELMİŞ Kİ ŞOFÖRÜN YAPABİLECEĞİ BİR ŞEY YOK"

Uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitiren taksi şoförü Oğuz Erge'nin cenazesini İzmir Adli Tıp Kurumu'na teslim edildikten sonra İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ben buradan emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum. Çünkü 12 saat gibi, hatta 10 saat gibi kısa bir süreçte sanık alındı. Şu an zaten bildiğim kadarıyla da bugün tutuklandı. Bunların olmasını istemeyiz tabii ki. Hani bizim arabalarımızda bir nebze de olsa tedbir var. Bizim İzmir'deki arabalarımızın şu an 1500 tanesinde kamera var. Amerika'daki gibi farklı önlem. Ben Amerika'ya da gittim. Bunu her yerde incelemesini yaptık. Amerika'dakinde hepsi geniş araç, büyük arabalar. Bizim arabalarımızın iç çapı küçük. Bunların içini, ortayı kapattığınız zaman şoför arkadaşımızın ileri geri yapması mümkün değil. Burada en güzel artık teknoloji var. Burada kamera var, o var, bu var ama oldu mu da oluyor. Adam öyle bir planla gelmiş ki bunda yapabileceğiniz o rahmetli şoför arkadaşımızın yanında hangimiz olursa olsun yani yapabileceğin bir şey yok. Adam bindi arka tarafa oturdu yani güzel güzel muhabbet ediyor da arkadaş diyor ki 'seni kimse almamış bak ben aldım' diyor 'soğukta arabaya binemedim' diyor ama adam yapacağını yapıyor."

"BU HADİSEYİ YAPAN HAPLI"

Oğuz Erge'nin cenazesinin Aydın'ın Söke ilçesi Nalbantlar Mahallesi'nde defnedileceğini bildiren Başkan Anık, "Yarın cenazeyi defnedeceğiz arkadaşlar hep birlikte. Yapacağımız bu. Bundan sonra arkada kalanlara yardımcı olacağız. Elimizden geleni yapacağız. Ama bunlarla ilgili olarak da çalışan arkadaşlarımın da dikkatli olması gerekir. Ama ne kadar dikkatli olursan ol, bana göre bu işin birinci sebebi uyuşturucu. Ben tahmin ediyorum ki seyrettim de yani bu hadiseyi yapan haplı. Yani bunun önünü kesilmesi lazım. Tabii ki arkadaşlarımızın işte biz gece emniyet kemeri takmayalım diyor. Ama bu da çare değil. Yani kanunla olacak bir şey. Kemerle olsa da bir kaza yapsan başına bir iş geliyor. Bunlar da var. Yarın herhangi bir şey yapmadan cenazemizi defnedeceğiz. Gereğini yapacağız." dedi

Oğuz Erge'nin cenazesi için konvoy yapan 250 taksi şoförü, basın açıklaması sonrasında gerçekleştirilen saldırıya alkışlarla protesto etti. Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları da herhangi bir olay yaşanmaması için Adli Tıp Kurumu önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

Öldürülen taksi şoförü için meslektaşlarından alkışlı protesto

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adli Tıp Kurumu Celil Anık Adli Tıp İzmir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (15)

Harun Ateş:

hemen asın ki cesaret edemezler

125
4
yanıtYanıtla
haksız mıyım:

bazen böyle olur. iyilikten maraz doğar. amma olsun. biz yine de iyilik yapalım. varsın balık bilmezse HALİK bilir.

60
37
yanıtYanıtla
ayşe kart :

hapmış tinerciymiş yahu bu suçların affı olduğu sürece bu durum böyle devam eder.yahu tanımadığın adamı öldürmek nedir.Acil ceza hukuku gözden geçirilmeli cana kast etmek bukadar kolay olmalı

73
1
yanıtYanıtla
medcan:

İdam Cezası geri gelsin

58
4
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Her taksici aracınızda silah bulundurun kardeşim burası Türkiye , ön koltuğa sadece ailesi ile biniyorsa öyle ön koltuğa otursun ve koruma camı arkaya taktırın , benim canım yanmasın onunki yansın diyerek araçda kesinlikle silah bulundurun

37
12
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Bu ülkede taksicilik yapılmaz , dediğim gibi yapılacaksa kim yapıyorsa aracınızda silah bulundurun kardeşim

15
15
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

taksicilik yapıp müşterilere saldıranlarda oldu.... her iki tarafın birbirine karşı emniyete alacağı sistem ve yapı kurulmalı.... istisnalar kaideyi bozmaz taksicilerin yolculuk yapmak isteyenlere ne muamele ettiklerini haberlerde izliyorsunuz aklı başında bir kimse silahlı birinin aracına binmez

yanıt6
yanıt0
Global Risk:

Bu haberi gören kişi sokakta üşüyen birini artık arabasına bırak yanına bile yaklaşmaz, Bu tarz olaylar merhamet sahibi kişileri yardım etmeleri için korkutuyor, Yani kötülük hızla çoğalıyor bu nedenle insanlar yardımsever olmayı bırakacaklar. İncilde ahir (son) zaman alametleri hakkında isa peygamberin bir sözü var bu söz resmen gerçekleşmiş oluyor...şöyle diyor: MATTA 24:12 Kötülüğün çoğalması yüzünden çoğu insanın sevgisi soğuyacak.

23
4
yanıtYanıtla
Zafer Akyol:

videoyu izledim bir vatandaş olarak kahroldum çok üzüldüm Rabbim ailesine sabirlar versin bu tür olaylarin yaşanmamasi için ağirlastrilmiş cezalar verilmesi çocuk istismari terör suçu hainlik gibi suçlar yapanlara idam şart başka türlü işin ucu hep böyle skntiya doğru gidiyor.

25
1
yanıtYanıtla
Seçilmiş kişi:

Bunlar daha iyi günlerimiz. Bomboş bir kuşak yetistirildi ve ceremesi çekiliyor.

16
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title