Haberler

Nevşehir - CHP'li Karakaş: Akp?nin Kafasında Tehlikeli Düşünceler Var

CHP'li Karakaş: AKP'nin kafasında tehlikeli düşünceler var CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, 'AKPlilerin kafasında ülke ne kadar istikrarsız olursa, bomba patlarsa insanlar bize yönelir gibi bir düşünce var. Bu tehlikeli bir şeydir.

CHP'li Karakaş: AKP'nin kafasında tehlikeli düşünceler var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, 'AKPlilerin kafasında ülke ne kadar istikrarsız olursa, bomba patlarsa insanlar bize yönelir gibi bir düşünce var. Bu tehlikeli bir şeydir. Bunun için insanlara kıyılıyor, bombacılar iyi takip edilmiyor. Öyle bir görüntü ortaya çıkıyorö dedi.

Karakaş 'Basını yasaklarsanız, baskı yaparsanız, bu bana muhalif derseniz o zaman tek boyutlu ve sesli bir basın istiyorsunuz demektir. Bu vatandaşın haber alma hakkını engellemek demektir. AB'den gelen uyarıları hükümetin dikkate alması lazım. AB'nin ve özgür demokratik dünyanın parçası olacaksak özgürlükleri güvence altına almamız gerekirö diye konuştu.

01 Kasımda yapılacak genel seçimler dolayısıyla partisi adına çalışmalarda bulunma çerçevesinde Nevşehir'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, il binasında CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, milletvekili adayları ve partililerle bir araya geldi. Burada partililere partisinin çalışmaları hakkında bilgi veren Karakaş sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanının partilerle istişare etmeden, partileri biraraya getirmeden acele olarak seçim kararı aldığını kaydeden Karakaş, hükümeti de Cumhurbaşkanı'nın yönettiğini ifade etti.

Türkiye tarihinin en büyük kaos dönemini yaşıyor

Türkiye'nin, Cumhuriyet'in hiçbir döneminde bu kadar kargaşa ve kaos yaşamadığını söyleyen Ankara'da yaşanan patlamaların adeta gözgöre göre geldiğini söyledi.

Ankara'daki patlamanın öncesinde Diyarbakır ve Suruç patlamalarının olduğunu hatırlatan Karakaş, CHPli milletvekillerinin Suruç ve Adıyaman'da hazırladığı raporlarda bomba koyanların isimlerinin bulunduğunu ama hükümet ve emrindeki istihbarat, MİT, güvenlik güçlerinin büyük bir aymazlıkla gözgöre göre gelen bu katliamı önleyemediklerini belirtti.

İnsanların artık can güvenliği ortadan kalktığını, korktuklarını anlatan Karakaş ? Türkiye büyük bir istikrarsızlık içerisindedir. Bırakalım temel hak ve özgürlükleri can güvenliği yok. Halbuki hükümetlerin birinci görevi insanların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bu hükümet bunu sağlayamıyor. Demokrasi ve barış diye Ankara meydanında toplanan barışçıl gösteri yapmak isteyen insanların canlarını koruyamıyor. Dolayısıyla bu hükümete güven kalmamıştırö dedi.

Basın kuruluşlarına baskı

Ülkede ifade özgürlüğünün olmadığını, basın üzerine de büyük baskının yapıldığını kaydeden Karakaş ? En son 7 televizyon kanalını dijital platformlardan çıkardılar. Yayın yapmalarını engelliyorlar. Yani tamamen demokrasiden de uzaklaşmış durumdalar. O yüzden 01 Kasım seçimleri çok önemlidir. Türkiye tekrar birarada yaşama, barış ve demokrasi rayına girmesi lazımdır. Bunu da yapacak parti CHP'dir. Biz, 07 Haziran seçimlerinden sonra da diyalogla, partiler arası görüşmelerle bir koalisyon olsun istedik, çok gayret sarf ettik ama maalesef hükümet bunu da erken seçime gitmenin bir aracı olarak kullandı. Bunda MHP'nin de çok olumsuz tutumu var. Demokrasilerde bir parti tek başına iktidar olamıyorsa koalisyon olur. AB'nin 28 ülkesinin 20'si koalisyonla yönetiliyor. Bunun bir ayıbı yoktur. Türkiye'de de geçmişte çok başarılı koalisyonlar vardır. Önemli olan özgürlükleri, demokrasiyi, eşit yurttaşlığı, birarada barış içerisinde yaşamayı kararlaştıralım ve bunun da gereklerini yapalımö diye konuştu.

Türkiye özgürlükler ve demokrasi ülkesi olacak

CHP olarak seçimlerden sonra mutlaka iktidar sorumluluğunu almak istediklerini belirten Karakaş 'seçim sonrasında iktidarı tek başımıza istiyoruz. Olmuyorsa, koalisyonda istiyoruz. Türkiye'yi özgürlükler ve demokrasi ülkesi yapacağız. Tüm yurttaşlarımız eşit olacak. İnancı, fikri, görüşü, siyasi düşüncesi ne olursa olsun herkes eşit yurttaş olacak. Türkiye barış ortamına kavuşacak. Bombalamalar, şiddet, terör son bulacakö şeklinde konuştu.

Ekonomide büyük kriz var

Ekonominin büyük bir krizin içerisinde olduğunu anlatan Karakaş ? Büyük kırılganlıklar var, işsizlik artıyor. Gençlerde daha fazla işsizlik var. Çalışan kesim, esnaf emeklerinin karşılığını alamıyor. O yüzden 07 Hazirandan bu yana emeklilere ikramiye, asgari ücretin artması, gençlerin işe girerken desteklenmesi, çiftçilere destek gibi çok sayıda sosyal politikamız var. Burada amacımız ülkemizde var olan zenginliği insanlar arasında eşit olarak bölüştürmektirö dedi.

Dış politika tam bir felaket

Dış politikanın tam bir felaket olduğuna vurgu yapan Ercan Karakaş ? AKP hükümeti komşularımızla ve Ortadoğu'daki tüm ülkelerle bizi kavgalı hale getirdi. Şu anda Ortadoğu'nun 5 ülkesinde büyükelçimiz bulunmuyor. Halbuki iddiaları Ortadoğu'da düzen kurucu olacaklardı ama Ortadoğu'da konuşamaz hale geldiler. Biz, dış politikanın A'dan Z'ye değişmesinden yanayız. Atatürk'ün dediği gibi 'ülkede barış, dünyada barışö ilkesiyle dış politika yapılmalı, komşularımızla iyi ilişkiler temelinde yapılmalı, katiyen onların içişlerinde taraf olunmamalıdır. Umutsuz değilizö şeklinde konuştu.

CHP oylarının arttığını anlatan Karakaş 'İktidarın kamuoyu araştırma şirketleri oylarını yüksek göstermeye çalışıyor ama gerçek öyle değildir. Oyları düşüyor. O yüzden de bombalarla, kargaşa ile insanları ürküterek ve umutsuzluğa sevk ederek kendilerine yönlendirmeye çalışıyorlar. Biz öyle görüyoruz. Ama biz umutsuz değiliz. 01 Kasımdan iyi bir sonuç alacağızö dedi.

Suriye'de barışçıl çözüm aranmalı

'Suriye'de var olan rejimi ortadan kaldıralım da huzur gelsin derseniz olmaz' diyen Karakaş şöyle konuştu 'Devletsiz olan toplum toparlanamaz. Devlet düzen kurarak insanların can ve mal güvenliğini sağlamak için vardır. Ortadoğu'daki devletler demokratik değil, çok partili sistemler oturmamış. Çözümün birinci şartı İŞİD gibi barbar terör örgütleri ile mücadele etmek, BM'de temsil edilen yönetimlerini kabul etmek ve müzakereler yoluyla çözüme kavuşturmaktır. Türkiye burada arabulucu olamıyor. Çünkü iç savaşlarda kesin olarak taraf olmuş durumdadır. Hem de başlangıçta İŞİD gibi barbar bir örgütü destekleyecek kadar taraf olmuş durumdadır. Orada yapıcı, komşuluk rolü oynayamıyor. Komşularımızdaki çatışmalar bitsin istiyoruz. İŞİD gibi terör örgütlerinin dışlanmasını ve ortadan kalkmasını istiyoruz. Diyalogla, barışçı yoldan tekrar devlet yapısına kavuşmasını istiyoruz. Ülkemizin güvenliği açısından da komşularımızda devlet yapısının ortaya çıkması, terör gruplarının dışlanması ve ortadan kaldırılması gerekiyor.ö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ercan Karakaş Nevşehir Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title