Haberler

İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye ile terörizme karşı mücadelemiz sürecek

Güncelleme:

İsveç'in NATO üyeliğine onay veren protokolle ilgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu gelişmenin ardından bir açıklama yapan İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Terörizme karşı mücadelemiz Türkiye ile yakın işbirliği halinde sürecek." ifadelerini kullandı.

İsveç'in NATO üyeliğine onay veren protokolle ilgili kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Genel Kurul'da 346 milletvekili oy kullanırken milletvekillerinden 287'si "evet", 55'i ise "ret" oyu verdi. İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ilk açıklamasında, "Bundan sonra da terörizme karşı mücadelemiz Türkiye ile yakın işbirliği halinde sürecek." dedi.

KANUN TEKLİFİ YASALAŞTI

Dün Meclis Genel Kurulunda İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Görüşmelerin sonunda teklif, oylamaya katılan 346 milletvekilinden 287'sinin oyuyla kabul edilerek yasalaştı. 55 milletvekili teklife "ret" oyu verirken, 4 milletvekili "çekimser" oy kullandı.

"BUNDAN SONRA TÜRKİYE İLE YAKIN İŞ BİRLİĞİ SÜRECEK"

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Dışişleri Bakanlığı konutu önünde düzenlediği basın toplantısında, "TBMM'ye teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Türkiye ile NATO'da yakın işbirliği yapacağız. Uzun bir yolculuktu." diye konuştu.

Süreçte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının beklendiğini belirten Billström, AA muhabirinin, "NATO üyeliğiniz Türkiye ile ilişkilerinize neler katacak? sorusunu şöyle yanıtladı:"Doğal olarak TBMM'nin onayı daha önce yaptığımız anlaşmaları değerli kıldı. 2022'de NATO Madrid Zirvesi'nde imzaladığımız Üçlü Muhtıra (Türkiye, Finlandiya ve İsveç) ve daha sonra Vilnius'ta yapılan anlaşmada uzlaşmıştık. Bu anlaşmalar devam ediyor. Bundan sonra da terörizme karşı mücadelemiz Türkiye ile yakın işbirliği halinde sürecek."

İsveç Dışişleri Bakanı: Türkiye ile terörizme karşı mücadelemiz sürecekTobias Billström

Kaynak: AA / Güncel

Tbmm Genel Kurulu Türkiye İsveç Nato Dış Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (43)

albatros :

bu ruh bu bedende olduğu sürece isveç natoya giremez :)))))

513
23
yanıtYanıtla
Solomon Kane:

emir komuta zinciri

yanıt165
yanıt17
Orhan Dik :

O cümlenin başı var biliyorsunuz. "İsveç terör örgütlerini barındırıp sesini çıkarmadığı sürece". Ne çok çarpıtma meraklısısınız. Ha İsveç terör örgütlerine savaş açar mı bilemem ama, sözleşmeleri imzaladılar.

yanıt26
yanıt105
sade vatandaş:

her nedendir bilmem birden nesrin topkapı geldi aklıma isveçli falanda değildi neden acaba

yanıt7
yanıt0
Mustafa Çaycı:

İşin aslını bilmeden ağzı olan kendince yorumsalamış...

61
294
yanıtYanıtla
Orhan Aytekin:

Bir kere de yüzünüz yere düşsün be.. Her şeyin doğrusunu siz biliyorsunuz. Sözümüzde duracak dirayetimiz yok diyecek değilsin ya...

yanıt220
yanıt19
Özkan Bulut:

Evet işin aslı koyunlara anlatıldığı gibi başka kimse bilmiyor

yanıt22
yanıt3
simit bekleyen martı:

"R" nedir nasıl yapılır???

290
19
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Return diyorsan dönerek yapılır , bir sağa bir sola , rumba da rumba rumba. Geri dönüş diyorsan o konuda açıklama web sayfasında

yanıt44
yanıt4
Şerif Ali:

R Rötar yaptı.

yanıt31
yanıt6
Tüm 43 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title