Haberler

İstanbul kara teslim! Yağış etkisini artırdı, mahsur kalanlar için kurtarma planı devreye alındı

Güncelleme:

İstanbul'da kar yağışı nedeniyle uçuşlar durduruldu, birçok araç trafikte mahsur kaldı ve toplu taşımada yoğunluk oluştu. Megakentte 25 Ocak Salı günü için kamu personeline idari izin verildi. Yollarda mahsur kalanlara yönelik kurtarma planının devreye alındığını açıklayan Vali Yerlikaya, "Vatandaşlarımıza bir yandan yardım ederken, bir yandan da iki yönlü tahliyeleri ve misafir edilmeleri ile ilgili çalışma başlattık" dedi.

İstanbul son yılların en çetin kışını yaşıyor. Beyaza bürünen kentte kar kalınlığı bazı ilçelerde 1 metreye ulaştı. Gün boyunca yapılan uyarıların ardından kamu kurum ve kuruluşlarında mesai saatleri değişti, AVM'ler erken kapandı. Ne yazık ki alınan önlemler trafik çilesine engel olamadı.

TRAFİK DURDU

Buzlanan yollarda çok sayıda kaza yaşandı. Kimi yerlerde trafik tamamen durdu, sayısız araç yolda kaldı. Bazı vatandaşlar araçlarını yol kenarında bırakarak yürümek zorunda kaldı.

İstanbul'u kar fırtınası vurdu! Trafik kilitlendi, vatandaş perişan oldu

VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ

İstanbul'daki duruma tepki gösteren vatandaşlar soluğu sosyal medyada alarak, eleştirilerini yöneltti. Çok sayıda paylaşımın ardından Twitter'ın gündeminde ilk sırada "#imamoğluistifa" etiketi yer aldı. Hemen ardından ise "#tuzyoktuz" ve #İBBçalışmıyor" etiketleri yer aldı.

İstanbul'u kar fırtınası vurdu! Trafik kilitlendi, vatandaş perişan olduİstanbul, sosyal medyanın gündemine yerleşti

BAĞCILAR - MAHMUTBEY ARASI KİLİTLENDİ

Bağcılar'da akşam saatlerinde araçları ile evine gitmek isteyenler yolda kaldı. Trafik ilerlemezken yolda kalanlar duruma tepki gösterdi. İstanbul'un Avrupa yakası yoğur kar yağışı altında kaldı. Özellikle Bağcılar Mahmutbey istikametinde trafik adeta durdu. Yolda kalanlar yürümek zorunda kaldı. Bazı kişiler saatlerdir yürüdüğünü belirtti.

İstanbul'u kar fırtınası vurdu! Trafik kilitlendi, vatandaş perişan oldu

TOPLU TAŞIMADA AŞIRI YOĞUNLUK

Kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasının ardından evlerine gitmek için çare arayan çok sayıda vatandaş, metrobüs duraklarında uzun kuyruklar oluşturdu. Yaşanan yoğunluk sebebiyle Metro ve Marmaray seferleri saat 02.00'ye kadar uzatıldı.

İstanbul'u kar fırtınası vurdu! Trafik kilitlendi, vatandaş perişan olduİBB Başkanı İmamoğlu, AKOM'da açıklama yaptı

"4-5 SAATTİR YOĞUN BİR KAR YAĞIŞI VAR"

Tüm bu gelişmelerin yaşandığı sırada gözlerin çevrildiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan da açıklamalar geldi. Kar kalınlığının 50 santimetreye ulaştığını belirten İmamoğlu, "İstanbul'un batı aksında, yani yeni İstanbul Havalimanı'yla başlayan, özellikle Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü üzerinden devam eden bir hatta yoğunlaşan bir fırtınalı kar yağışı var" diyen İmamoğlu, "Şu an itibariyle, yaklaşık 4-5 saattir yoğun bir kar yağışı içerisinde sürüyor. Yoğunlaştığımız yetki alanlarımız var. Özellikle D100 karayolu diye tariflediğimiz, aslında E-5 karayolu diye de bilinen, Avcılar'ın, Beylikdüzü'nün içinden geçen Büyükçekmece'ye doğru devam eden bu hatta yoğun bir sıkışma yaşanıyor. Kar yağışı da etkisini devam ettiriyor. Şu anda orada Esenyurt ve Beylikdüzü Belediye Başkanlıklarıyla yaptığımız görüşmede, kar kalınlığının 50 santimi aştığını ifade ediyorlar" diye konuştu.

"METROBÜS KULLANMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ"

"Kuzey çevre yolundan, havaalanı bağlantı yollarından tutun da TEM ve D100 bağlantı yolları üzerindeki bütün tıkanmaları; gerektiği yere vinç, gerektiği yere kurtarma ekibi, gerektiği yere farklı makinalarımızla takviye, destek ve sorumluluğumuzu yerine getirmeye gayret ediyoruz" diyen İmamoğlu, şunları söyledi: "Halihazırda bütün bu sorumluluğu yerine getirmeye çalışan bütün kamu kurum ve kuruluşlarına, ekiplere şimdiden teşekkür ediyorum. Herkes görevini layıkıyla yapmaya gayret edecektir. Esas olan, aslında bu fırtınalı hallerde mümkün olduğu kadar vatandaşlarımızın dışarıya çıkmamaları. Ki etkisini yarın da bir miktar sürdüreceği ifade edilen kar yağışını gördüğümüzde hem bu akşam hem yarın, lütfen 16 milyon İstanbullumuzun bugüne kadar gösterdiği bizimle uyumlu, haber alıp, habere göre seyahatlerini kısıtlayan ya da ona göre planlayan, toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımıza bu konuda ricada bulunuyorum. Özellikle D100 Marayolu üzerinde, vatandaşlarımız, mümkün olduğu kadar metrobüs ile özellikle Küçükçekmece aksından sonra Avcılar, Beylikdüzü ve Beykent bölümüne kadar metrobüsü kullanmalarını da özenle tavsiye ediyorum. İnşallah bu akşamı en az sıkıntıyla hep birlikte aşacağımızı belirtiyorum. Hepimize kolay gelsin"

İSTANBUL'DA ALINAN ÖNLEMLER

Diğer yandan kar yağışının etkisini artırdığı İstanbul'da alınan önlemler de açıklandı. Bu önlemler şu şekilde:

  • İkinci bir duyuruya kadar Trakya istikametinden İstanbul yönüne seyahat eden araçların kente girişine izin verilmeyecek.
  • Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki çıkışlar yarın sabah saat 08.00'e kadar durduruldu.
  • Ayrıca İstanbul Havalimanı'ndaki uçuşlar da saat 04.00'e kadar durduruldu.
  • Metro ve Marmaray seferleri saat 02.00'ye kadar uzatıldı.
  • Güvenlik, sağlık ve ulaşım hizmetlerinde çalışanlar dışındaki kamu görevlileri 25 Ocak Salı günü idari izinli sayılacak.
  • İl genelinde hizmet veren tüm kreş ve gündüz bakımevleri 25 Ocak Salı günü tatil edildi.

İstanbul'u kar fırtınası vurdu! Trafik kilitlendi, vatandaş perişan oldu

VALİ, KURTARMA PLANINI AÇIKLADI

Diğer yandan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, karda mahsur kalan vatandaşlar için nasıl bir yol izleneceğini açıkladı. Vali Yerlikaya, "Burada bulunan vatandaşlarımıza bir yandan yardım ederken, bir yandan da onların iki yönlü tahliyeleri ve misafir edilmeleri ile ilgili çalışma başlattık. TEM'de de yol boyunda bütün ilçe kaymakamlarımız emniyetimiz hep birlikte buradaki vatandaşlarımızı da oralardan alıp misafirhaneler ve otellere yerleştirme ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. 35-40 yıldır rastlanılmayan bir kış gecesi ile imtihan ediliyoruz. Zor bir süreç vatandaşlarımızın almış olduğumuz kısıtlamalarla ilgili bütün kararlara yürekten uyduklarına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İÇİŞLERİ VE ULAŞTIRMA BAKANLARI İSTANBUL'A GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul'a gidiyor.

UÇUŞ İPTALLERİNİN SÜRESİ UZATILDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı'ndaki duruma ilişkin açıklamada bulundu. Keskin'in açıklamasına göre İstanbul Havalimanı'nda kar yağışının etkisini devam ettirdiği ve kapalılık durumunun 25 Ocak saat 13:00'a kadar uzatıldığını duyurdu.

Konuya ilişkin Kesin açıklamasında, "Olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürmesi nedeniyle İstanbul Havalimanı pistlerine uçak iniş kalkışı yapılmayacak olup, kapalılık durumu 25 Ocak saat 13:00'a kadar uzatılmıştır" denildi.

İstanbul Havalimanı için dün yapılan açıklamada uçuşların 25 Ocak saat 04:00'a kadar durdurulduğu açıklanmıştı.

İstanbul kara teslim! Yağış etkisini artırdı, mahsur kalanlar için kurtarma planı devreye alındı

MAHSUR KALAN 2 BİN 16 KİŞİ OTEL VE YURTLARA YERLEŞTİRİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yoğun kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan 2 bin 16 kişinin otellere ve yurtlara yerleştirildiğini bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Kıymetli İstanbullular, yolda mahsur kalan 2016 hemşerimizi otellere, misafirhanelere ve yurtlara yerleştirdik. Yoğun kar yağışı ve tipiye karşı çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

71 CAMİ MAHSUR KALANLAR İÇİN AÇIK

Vali Yerlikaya, kar yağışı nedeniyle araçların mahsur kaldığı güzergahlarda bulunan 71 caminin açık tutulduğunu bildirdi.

Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Kıymetli İstanbullular, araçların mahsur kaldığı yol güzergahlarında bulunan 71 camimiz açıktır. Yolda kalan hemşerilerimiz camilerimize de tahliye edilmektedir" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ekrem İmamoğlu Ali Yerlikaya İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (2)

Kurt bey:

Marmaray dan geçin yapanada dua edin.

1
0
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

Bu ülkede kamu işçisi memuru olmak gerekliymiş sürekli izindeler kafam ağrıyor izin başka isim var izin rapor al gezmede var ne rahat

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title