Haberler

Paris'te İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerden olumlu sonuçlar çıktı

Güncelleme:

İsrail ve Hamas arasında Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan müzakerelerden güzel haber geldi. İsrail medyası, alıkonulan İsrailli esirlerin serbest bırakılması, ateşkes sağlanması, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması ve İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak Filistinli esir sayısı konularının ele alındığı müzakerelerin olumlu sonuçlandığını belirtti.

İsrail medyası, " Gazze'de alıkonulan İsrailli esirlerin serbest bırakılması, ateşkes sağlanması, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması ve İsrail hapishanelerinden serbest bırakılacak Filistinli esir sayısı konusunda anlaşmaya varılmasının" görüşüldüğü Fransa'daki müzakerelerin "olumlu" geçtiğini bildirdi.

İSRAİL İLE HAMAS FRANSA'DA GÖRÜŞTÜ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, ateşkese dair umutlar bir kez daha arttı. İsrailde yayın yapan Yediot Ahronot gazetesine göre, Fransa'nın başkenti Paris'te İsrail ile Hamas arasında yeni bir anlaşmaya varmak için yapılan görüşmelere katılan İsrail heyeti ülkeye "olumlu" şekilde döndü. Gazeteye konuşan adı açıklanmayan İsrailli yetkililer, "müzakerelerin iyi ve olumlu havada geçtiğini" belirtti ancak anlaşmaya varmak için henüz erken olduğunu ifade etti.

Ateşkes umutları arttı! Paris'te İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerden olumlu sonuçlar çıktı

"MÜZAKERELERDE TAKAS ANLAŞMASI İÇİN ÖNEMLİ İLERLEMELER VAR"

İsrailli Kanal 13 televizyonuna göre ise adı açıklanmayan İsrailli bir siyasi yetkili, "Müzakerelerde takas anlaşması için uygun koşulları yaratan önemli ilerlemeler var." dedi. İsrail heyetinin kapsamlı müzakerelere başlayabileceği sinyalini veren söz konusu yetkili, Gazze'de alıkonulan esirler için isim listesinin tartışılmasında mutabık kalındığını aktardı.

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre ise Paris görüşmeleri, Hamas'ın İsrail'in karşı çıktığı 4 talebinin etrafında yoğunlaştı. KAN, Hamas'ın "Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayan ancak güneye göç ettirilenlerin tekrar yaşadıkları yerlere dönmeleri ve İsrail ordusunun da bölgeden çıkmasını talep ettiğini" aktardı. İsrail devlet televizyonu, Tel Aviv yönetiminin bu talebi kabul etmesinin, "Hamas'ın Gazze Şeridi'nin kuzeyini tekrar kontrol etmeye başlaması anlamına geleceği" değerlendirmesinde bulundu. KAN'ın haberinde, tartışılan diğer üç konunun ise "insani yardımın artırılması, ateşkesin süresi ve serbest bırakılacak Filistinli esirlerin sayısı" olduğuna işaret edildi.

Ateşkes umutları arttı! Paris'te İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerden olumlu sonuçlar çıktı

İsrail ile Hamas arasında esir değişimi ve ateşkes konusunda anlaşma sağlanması çabaları kapsamında dün İsrail dış istihbarat servisi Mossad Başkanı David Barnea başkanlığındaki İsrail heyeti, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William J. Burns, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Mısır İstihbarat Şefi Abbas Kamil'in katılımıyla Paris'te müzakereler başlamıştı.

İSRAİL'İN GAZZE'Yİ İŞGALİNDE SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı saldırı düzenledi. İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Ateşkes umutları arttı! Paris'te İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerden olumlu sonuçlar çıktı

GAZZE'DE CAN KAYBI 30 BİNE DAYANDI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 606 Filistinli öldürüldü, 69 bin 737 kişi yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 238'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 576 askerinin öldürüldüğünü duyurdu. Çatışmalara 24 Kasım 2023'te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

Ateşkes umutları arttı! Paris'te İsrail ile Hamas arasındaki müzakerelerden olumlu sonuçlar çıktı

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 403 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023'ten bu yana yaşanan çatışmalarda 212 Hizbullah mensubu, 11 Emel mensubu, 12 Filistin İslami Cihad Hareketi ve 12 Hamas Hareketi mensubunun yanı sıra 43 Lübnanlı sivil, 1'i asker 2 Lübnan güvenlik görevlisi, 6 İsrailli sivil ve 11 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Kaynak: AA / Güncel

Fransa İsrail Gazze Paris Güvenlik Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (21)

Turan Şahin:

hamas ın yanlış hesabı kendilerine pahalıya maloldu,kazanan israil,

14
84
yanıtYanıtla
Turan Şahin:

gerçeği yazarsın beğenmezler,yani hamasın zaferi 30000 kişinin ölümümü,ne kazandı,savaşı başlatanda hamas kaybedende hamas,gerçekçi olalım savaşı israil kazanmışdır,

13
41
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Yazıklar olsun sana. Yahudiden daha çok yahudiyi savunuyorsun. Savaşı başlatanda onlarca yıldır katliam yapanda israildir. Vicdaninda mi yok senin

yanıt10
yanıt0
Nurettin Şimşek:

Hiçbir Zafer bedelsiz değil.

yanıt7
yanıt0
Alex jordan:

israil bu savaşın kaybedenidir.

yanıt0
yanıt0
GÖRÜNMEZ ADAM:

Bos haber İsrail sözünde durmaz vermiş olsa bile

48
0
yanıtYanıtla
10 Kaplan:

Kime göre iyi. Bir ateşkes olması. Bir anlaşma olmasiicin filistin halkı hangi hakkından feragat edecek ki olsun. Bu durumda iyi neye göre iyi. Kan akmayacak ama yurdunuz da olmayacak iyi mi? Tüm dünya Doğu Türkistan arakan mynmar ve gazze de yaşananları görüyor. Mazlum insanlar dünyaya karşı.

38
1
yanıtYanıtla
Murat Kılıç:

Helal olsun kardeş. En güzel yorumu sen yapmışsın

yanıt11
yanıt0
Turan Şahin:

arkadaşlar,ben israil veya hamas desdekçisi değilim,savaş işini dine bağlarsan kazanamazsın,hangi müslüman ülkede teknoloji var,yokki,var olanda eksik,peki müslümanızda ne ürettik,ne yapdık,dünyada ezilen büzülen halkların hepsi müslüman öyle değilmi neden peki bu durum,kaderciliğe inanırsan gelişemessin,teknolojinde olmaz,bilime karşısın,icat yapamazsın,savaşda kazanamazsın hayal edip duryrsun kazanmak için,biz müslümanlar tembel milletiz,bölünmüşüz,

7
10
yanıtYanıtla
Şükrü:

Sağ elinle, sol kulağını gösteriyorsun. Kadere bağlamışsın. Keşke insanlar kadere bağlasaydı da, kaderlerindeki cehennem azabının sebeplerini bırakıp, cennet kaderindeki sebepler dairesine sarılsaydı. Tevhiti yüceltme ve cihat aşkı bittiği icin müslümanlar geri kaldı. Teknoloji kurman icin dünya bir sebep değildir. Teknolojiyi kuranlar, sömürü düzeni icin güçlenmiştir. Müslümana dünya sömürü fıtratı tersdir. Siz bunu anlamakta güçlük çekiyorsunuz.

yanıt1
yanıt7
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title