Haberler

İşlemediği Cinayete 3 Yıl Hapis Yattı

Güncelleme:

Şüphe üzerine gözaltına alınan Şakir Akça, 3 yıl 2 ay sonra gerçek katillerin ortaya çıkmasıyla serbest kaldı.

Konya'da 2001 yılında işadamı Ali Haydar Arslan'ın boğularak öldürülmesiyle ilgili şüphe üzerine gözaltına alınan Şakir Akça, 3 yıl 2 ay cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra, gerçek katillerin ortaya çıkmasıyla beraat etti. Akça da, suçsuz yere tutuklu bulunduğu süre için Adalet Bakanlığı hakkında açtığı 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası için 6 bin 389 TL maddi, 5 bin TL de manevi tazminat ödenmesine kararına tepki gösterdi. Tazminatın az olduğunu savunan Akça, yaşadığı olayların ardından ailesi dağıldığını, malvarlığını kaybettiğini ve sanayide bir arkadaşının iş yerinde barındığını belirtti.

17 yıl Suudi Arabistan'ın Cidde Kenti'nde sondaj ustası olarak görev yapan 3 çocuk babası Şakir Akça, 1999 yılında memleketi Konya'nın İçeri Çumra Beldesi'ne geri döndü. Ardından Ankara'da bir iş kurduğunu belirten Akça, ailesine görmek için sık sık İçeri Çumra Beldesi'ne gittiğini ifade etti.

İŞLEMEDİĞİ CİNAYET SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Eylül 2001 tarihinde memleketine gittiğinde bir kaç gün orada kaldıktan sonra 29 yaşındaki yeğeni Erol Akça ve arkadaşı İhsan Sayaner (39) ile birlikte 20 Ekim 2001 tarihinde satın aldığı otomobilin devrini almak için İstanbul'a gittiğini anlatan Akça, şunları söyledi

Biz İstanbul'a gittiğimiz gün, İhsan Sayaner'in eniştesi 56 yaşındaki işadamı Ali Haydar Arslan, evinde boğularak öldürülmüş ve otomobilide gasp edilmiş. Biz bir gün sonra geri geldiğimizde jandarma şüphe üzerine üçümüzü göz altına aldı. 7 gün sorgu altında tutulduk. Baskı sonucu yeğenim 'Cinayeti biz işledik. Tabanca ile kafasına 1 el ateş edip öldürdük' demesi üzerine 'tasarlayarak adam öldürmük' suçundan 3'ümüz tutuklandık.

SUÇSUZLUĞUNU İSPAT ETMEK İÇİN HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI

Suçsuz olduklarını isbat etmek için hukuk mücadelesi başlattıklarını belirten Şakir Akça, 3 yıl 2 ay tutuklu kaldık. Bu süre içinde birikmiş nakit paramın dışında biri villa, iki ev ve bir otomobili, mahkeme ve bizim masraflarımızı karşılamak için satmak zorunda kaldım. Biz tutuklandıktan 4 ay sonra 28 yaşındaki Abdullah Günay ile 22 yaşındaki kardeşi Aziz Günay Konya'nın Selçuklu İlçesi'nde hırsızlık suçundan yakalanmışlar. Ali Haydar Arslan'ın İhsan Sayaner ile birlikte öldürdüklerini ileri sürmüşler. Fakat o dönem delil yetersizliği nedeniyle ispat edilmedi.diye konuştu.

3 yıl 2 ay tutuklu kaldıktan sonra cinayeti Aziz Günay ve Abdullah Günay'ın işlediği ortaya çıkınca beraat ettiklerini anlatan Şakir Akça, Yeğenim ve ben tahliye olduk. Fakat arkadaşımız İhsan Sayaner, olay günü bizimle olmasına rağmen cinayeti Günay kardeşlerle birlikte işledikleri ve otomobili gasp ettikleri suçlamalarıyla hüküm giydi.dedi.

ADALET BAKANLIĞI HAKKINDA TAZMİNAT DAVASI

Tahliye olduktan sonra da Adalet Bakanlığı aleyhine 50 bin TL maddi, 50 bin TL'de manevi olmak üzere 100 bin liralık Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtığını belirten Şakir Akça, mahkeme heyetinin 6 bin 389 TL maddi, 5 bin TL de manevi tazminat ödenmesine karar verdiğini söyledi.

Akça, kararı temyiz ettiklerini ve Yargıtay 12'inci Dairesi'nin maddi tazminatın yasal faizinin tazminat davasının açıldığı tarihten itibaren geçerli olmak suretiyle onarken, manevi tazminatı ise az bularak bozduğunu yönelik karar aldığını belirtti.

'HAYATIM KARARDI'

Yargıtay'ın verdiği karara tepki gösteren Akça, şunları söyledi:

Cinayetle suçlanarak tutuklandıktan sonra hayatının tamamen değişti. Tüm mal varlığını kaybettim. Tazminat için belirlenen rakam çok az. Benim işim kariyerim, bütün sattığım evler geri mi gelecek İşim yok, yiyecek ekmeğim kalmadı. Başbakanımız çıkıyor 'Adalet' diyor. Adalet bu mu sayın Başbakanım 3,5 seneye 11 bin bin para veriliyor. 11 yıldır ben bu olaylarla uğraşıyorum. Halan de dava bitmedi. Şimdi yerel mahkeme kararı düzeltecek tekrar Yargıtay'a gidecek. Oradan da bir yıl sonra kesin karar gelecek. Manevi tazminatı yükseltse bile en fazla 2-3 bin TL daha yükseltir. Kariyerim tamamen bitti. Artık kimse iş vermiyor bana. Bu kadar olay yaşadıktan sonra alacağım tazminatla en azından bakkal gibi bir iş yeri açabileyim istedim. Ama o da olmadı. Artık intihar etmeyi bile düşünüyorum. Ailemle aram tamamen bozuldu. Ardaşımın iş yerinde yatıp kalkıyorum ve hayat mücadelesi veriyorum. Benim günahım neydi de bunlar başıma geldi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

adalet bakanlığı haydar arslan Konya akça Politika Güncel Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title