Haberler

Güler Sabancı Kızları En Az 18 Yaşına Kadar Okutsak Bir Çok Sorun Çüzülür

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 'Hayata ve sana güveniyorum' projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Kız çocuklarımızı en az 18 yaşına kadar okutabilirsek bir çok sorunu da beraberinde çözeceğimize inanıyoruz.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, 'Hayata ve sana güveniyorum' projesinin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Kız çocuklarımızı en az 18 yaşına kadar okutabilirsek bir çok sorunu da beraberinde çözeceğimize inanıyoruz. Kadınların ve kızların toplumda eşit olmadığı bir yerde demokrasi olmaz dedi.Birleşmiş Milletler Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı'nın hibe desteğinde bulunduğu projenin tanıtımı Kayseri'de yapıldı. Projeye destek veren Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı sıfatıyla toplantıya katılan Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı konuşmasında, toplumsal cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmayı, kadınları ve kamuoyunu kadınların hakları konusunda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Vakıf olarak destek verdikleri BM Kadınların İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı'nın 11 ilde yürütülen çalışmalarla devam ettiğini belirten Güler Sabancı, Hacı Ömer dedemin rahmetli Sadıka Sabancı'nın doğduğu ve köklerimizin geldiği bu yerde bulunmaktan mutlu olduğumu ve Kayseri'nin her başlangıç için uğurlu geldiğini söylemeliyim dedi. Anadolu'da yeni bir dönem başlattıklarını kaydeden Güler Sabancı, sözlerini şöyle sürdürdüBu yolda toplumsal cinsiyet konusunda hep beraber yapacak çok işimiz var. Bu iş hep birlikte ortaklarla yapılacak bir konu. Yerel yönetimlerle birlikte sivil toplum kuruluşlarına, gönülden bu konuya eğilmeli. Beraber bir hedefe koşmaya ihtiyacımız var. Dört ortaklı bir çalışma yapıyoruz. Bu konular çok ortaklı olursa kamu ve yerel yönetimler bilgi ve birikimlerini el ele vermelidir. Kadın hakları ve cinsiyete yönelik çok sayıda proje geliştirildi. 9 proje bizim hibemizden yararlanmaya hak kazandı. Bazı projeler kadınların ekonomik alana daha fazla katılımını sağladı. Hibe almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları daha cesaretli adımlar atacaktır. Sabancı Vakfı da bu başarı projelerin yanında yer alacaklar. Sadece maddi değil, her türlü desteği vereceğiz. 11 İl dışındaki projelerin dışında da başka projelere de destek veriyoruz. Bilinçlenen sivil toplum örgütleri, bizim büyük projelerimize de başvurabilecekler.

Kız çocuklarının en önemli hakkı olan eğitime devam etmesini arzuladıklarını kaydeden Güler Sabancı, Kız çocuklarımızı en az 18 yaşına kadar okutabilirsek bir çok sorunu da beraberinde çözeceğimize inanıyoruz. Kadınların ve kızların toplumda eşit olmadığı bir yerde demokrasi olmaz dedi. Güler Sabancı, toplumsal cinsiyete duyarlı bir bütçelerin yapılması gerektiğini belirtirken sözlerini şöyle sürdürdü

Örneğin belediyeler, yaptıkları bütçelerde kadınların belediye otobüslerini, park yerlerini ne kadar kullanıyor bunları bilmeli ve ölçmeliyiz. Basit gibi görünen yerel yönetimlerin çalışmalarında önemli yer tutan bütçeler içinde cinsiyet eşitliği gözlüğümüz ne kadar var. Hep birlikte bilinçleneceğiz. Beklentimiz, bunların beraberce önce ölçülüp sonra iyileştireceğimiz bir program olmalıdır. Bu projelerle Anadolu'da önemli bir işbirliğini başlatıyoruz.

BAKAN YARDIMCISININ KONUŞMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, her vatandaşın cinsiyet gözetmeksizin yaşam kalitesini yükseltmesini istediklerini belirterek, Ulusal ve uluslararası düzeltmeler yapıldı. Kadın haklarında taraf olmadığımız imza koymadığımız anlaşma kalmadı. Kanunlar da gerekli düzenlemeler yapılarak, başarı sağlandı dedi.

Meclis'te anayasa çalışmalarında kadın erkek eşitliğine önemli vurgular yapıldığını kaydeden Aşkın Asan, Kadınların önünde engellerin olduğu yerde toplumsal ilerleme olamaz. Bizi, gerek ulusal gerekse uluslararası sıralamada aşağıya çeken değerler arasında kadınların sorunları gelmektedir. O nedenle bu engelleri bir bir kaldırmalıyız diye konuştu.

Bakanlık olarak yeni eğitim politikasının kız çocuklarının okullaşmasını nasıl etkileyeceğini yakından takip ettiklerini anlatan Asan, Kuran'ı Kerim'in ilk ayeti oku'dur. Erkek için de, kadın içinde, bu ayet geçerlidir?? dedi. Aşkın Asan, ekonomiye katılım alanında rakamlarda kadınlarla ilgili oranın yüzde 31.8'e yükseldiğini, ancak bunun yeteri olmadığını söyledi.

HOLDİNG ÇALIŞANLARININ AİLELERİYLE BULUŞTU

Kayseri ziyareti kapsamında Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ile Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür sitesinde, Sabancı topluluğu şirketleri çalışanlarının ailelerindeki kadınlar ve genç kızlarla buluşarak, kadın haklarının geliştirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda paylaşımlarda bulundu.

Toplantıda Teknosa'nın kadınlara ücretsiz bilgisayar eğitimi amacıyla başlattığı Kadın İçin Teknoloji programına katılan kadınlara başarı belgeleri verildi. Güler Sabancı, buradaki konuşmasında da teknolojinin önemi üzerinde durdu

Oktay ENSARİ- Demet ÖZTÜRKKAYSERİ, (DHA) -

=======================================================

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sabancı Holding Güler Sabancı Aşkın Asan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title