Haberler

Gökyüzü kızıla büründü! Toz taşınımının etkili olduğu 6 ilimiz için "Dışarı çıkmayın" uyarısı

Güncelleme:

Meteoroloji'nin gündüz saatlerinde uyarısını yaptığı Suriye kaynaklı toz taşınımı Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta etkisini göstermeye başladı. Yetkililer, yarın akşam saatlerine kadar etkili olacak hadise nedeniyle, solunum güçlüğü çeken ve astım hastalığı bulunanları dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Güneydoğu Anadolu için uyarısını yaptığı Suriye kaynaklı toz taşınımı Adıyaman, Hatay, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta etkili olmaya başladı.

YARIN AKŞAMA KADAR SÜRECEK

Toz taşınımının yarın akşam saatlerine kadar etkili olacağı tahmin ediliyor. Başta hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamlar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Gökyüzü kızıla büründü! Toz taşınımının etkili olduğu 5 ilimiz için 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

ASTIM HASTALARINA UYARI

Öte yandan toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Şanlıurfa'da yetkililer solunum güçlüğü çeken ve astım hastalığı bulunanları tozdan etkilenmemeleri için kapı ve pencerelerini kapatıp, dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Gökyüzü kızıla büründü! Güney Doğu'daki vatandaşlara 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

HATAY

Hatay kent merkezi ve ilçelerinde Suriye üzerinden gelen toz taşınımı etkili oldu. Antakya, Defne, Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerinde öğleden sonra başlayan toz bulutu etkisini artırıyor. Toz bulutu nedeniyle gökyüzü kızıla dönerken hava kalitesinde azalma ve görüş mesafesinde yer yer düşme yaşandı. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentteki toz taşınımının yarın akşam saatlerine kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

Gökyüzü kızıla büründü! Güney Doğu'daki vatandaşlara 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

ADIYAMAN

Adıyaman'da öğlen saatlerinden itibaren etkisini sürdüren toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesi düştü. Karadağ ormanlık alanları toz taşınımı nedeniyle görünmez hale geldi. Toz bulutu, pencere ve balkonların yanı sıra araçların üzerinin de tozla kaplanmasına neden oldu.

Gökyüzü kızıla büründü! Güney Doğu'daki vatandaşlara 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

ŞANLIURFA

Suriye üzerinden gelen toz taşınımı, Şanlıurfa'nın sınır ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Gökyüzü kızıla boyanırken vatandaşlar tozdan etkilenmemek için evlerine kapandı. Toz bulutu nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü kentte yetkililer solunum güçlüğü çeken ve astım hastalığı bulunanları tozdan etkilenmemeleri için kapı ve pencerelerini kapatıp, dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Gökyüzü kızıla büründü! Güney Doğu'daki vatandaşlara 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

GAZİANTEP

Gaziantep kent merkezi olmak üzere Nurdağı, İslahiye ve Araban ilçelerinde toz aşınımı etkili oldu.

Gökyüzü kızıla büründü! Güney Doğu'daki vatandaşlara 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

KİLİS

Kilis'te de öğleden sonra başlayan toz taşınımı, akşam saatlerinde yoğunlaştı. Kent merkezlerinde yoğunluğu artan toz bulutu nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi.

Gökyüzü kızıla büründü! Güney Doğu'daki vatandaşlara 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş merkez ve ilçelerinde toz taşınımı hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte akşam saatlerinde itibaren etkili olan Suriye kaynaklı toz taşınımı nedeniyle hava kalitesi azaldı ve görüş mesafesi düştü. Toz zerrecikleri araçların üzerini kapladı. Kentteki esnaftan bazıları dükkanlarının önünü suyla temizledi.

Gökyüzü kızıla büründü! Toz taşınımının etkili olduğu 5 ilimiz için 'Dışarı çıkmayın' uyarısı

Haberler.com / Emre İliksiz - Güncel

Güneydoğu Anadolu Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (6)

by şahin:

kendileri yetmiyormuş gibi birde tozları geliyor.

6
3
yanıtYanıtla
by şahin:

kendileri yetmiyormuş gibi birde tozları geliyor....

2
2
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Allah'ın dediği olur. bilim de ilim de Allah'ın size verdiği kadarını bilirsiniz. Hala inanmayacakmısınız.

3
0
yanıtYanıtla
barış :

ZORDAYIZ ...

1
0
yanıtYanıtla
Halil Boz:

Yalan atmayın doğruları konuşun Allah CC bunun hesabını sorar size toz değil kimyasal bunlar

1
0
yanıtYanıtla
Leonking01 :

Görüntüdeki ilçe güzel İskenderun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title