Haberler

Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

Güncelleme:

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan toprak kaymasıyla ilgili soruşturma sürerken şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. 9 işçiye ulaşma çalışması devam ederken olayla ilgili 6 zanlı tutuklanmış ve 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erzincan İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin soruşturmada şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Liç yığını altında kalan 9 işçiye ulaşmak için çalışmalar sürerken daha önce olayla ilgili 6 zanlı tutuklanmıştı.

Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

İliç'teki maden ocağındaki toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Bu kapsamda altın madeni ocağını işleten şirketin "Türkiye Ülke Müdürü" C.D. yakalandı.

Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

Toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, aralarında maden ocağını işleten firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanmış, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

BİLİRKİŞİ HEYETİ ÖN RAPORU: ÇATLAKLAR GÖZ ARDI EDİLMİŞ

Maden sahasında incelemelerde bulunan iş güvenliği uzmanı, çevre, jeoloji, inşaat ve ziraat mühendislerinin bulunduğu heyetin hazırladığı bilirkişi ön raporunda, aralarında "yığındaki çatlaklar için vaktinde önlem almayan" proses oksit müdürünün de bulunduğu 5 kişi asli kusurlu bulunmuştu.

Raporda, operasyon direktörü vekilinin yetkili biri olarak sabah yığın liçinde oluşan çatlakların şantiyede olumsuzluklara yol açabileceği konusunda tedbirsiz davranış sergilediğinin tespit edildiği belirtilerek, meydana gelen kazada asli kusurlu olduğu kanaatine varıldığı kaydedilmişti.

Proses oksit müdürünün ise oluşan çatlakları ehil biri olarak çok büyük risk oluşturacağını bilmesine rağmen bunları göz ardı ettiği ve tehlikeli davranış sergilediğinin belirlendiği anlatılan raporda, söz konusu kişinin olayda asli kusurlu olduğu kanaatine varıldığı yer almıştı.

Oksit operasyon başmühendisinin de yığın liçinde meydana gelen çatlaklar konusunda iş güvenliği uzmanı tarafından defalarca uyarılmasına rağmen solüsyon verdiği ve yığın liçinde hareketi hızlandırdığı, çatlakların belli aralıklara gelmesini gördüğü halde bunu hiçe saydığı, bu riskli durumu bilmesine rağmen alanın boşaltılması konusunu göz ardı ederek çalışanların can güvenliklerini tehlikeye attığının tespit edildiği vurgulanmış ve kazada asli kusurlu olduğu kanaatine varılmıştı.

6 ZANLI TUTUKLANMIŞTI

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İliç'teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve İliç Adliyesine çıkarılan J.R.G, A.C, H.Ü, M.B, Ş.D, S.D, M.T. ve A.R.K, savcılıktaki ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edilmiş, zanlılardan altın madeni ocağını işleten şirketin Kanadalı yöneticisi J.R.G'nin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklanmış, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Erzincan'da maden ocağındaki soruşturmada şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Erzincan Türkiye Maden İliç Gündem Güncel Haberler

500

Yorumlar (22)

Mücahit Kılıç:

İzin veren siyasiler ve buna para icin göz yumanları ne zaman alacaksınız gözaltına ?

232
8
yanıtYanıtla
Zafer Gönç:

Korku politikası... insanlar yorum yazarken bile korkuyor ...acaba diye. ! Nasıl korkutulmus sak ...Allah'ım sen bize yardım et.....

yanıt45
yanıt5
Ahmet Say:

Sana güzel bir örnek vereyim denetleme esnasında herşeyi düzgün ve kuralına göre yapıyorlar gibi gösterip sonrasında eski haline dönüp bu durumla karşılaşıyor peki neden çalışanlar veya mühendisler şikayette bulunmuyor şirketi çünkü para kazanıyorlar sonuç ortada burda mesele devlet değil mesele bizim ahlak sorunumuz

yanıt21
yanıt6
Hek Tor:

Daha yeni bir sürü altın arama izinleri imzalanmış be... Kazık kendilerine batmayınca fakirin kazığından onlara ne, girip çıkar diyorlar herhalde.

yanıt0
yanıt0
Hek Tor:

...tam da imzayı atanlar amerikanyalılardan kaç kase yoğurt rüşv... Rüştü'giller aldı... diye yazacaktım annem ellerime vurdu.

yanıt0
yanıt0
Merdan:

Bu faciadan sonrada 5 gün içinde yeni 11 maden şirketinede ormanlık alanlarda cevre izni ve lisans verildi.

105
7
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

bunlar günah keçisi sorumlular şu an tahminen malikanelerinde hizmetçilerinin poselen demlikte demlenmiş porselen fincanlarla servis ettikleri çaylarını höpürdeterek keyifle içiyorlar ellerinde gazete ağızlarında puro ara sırada erol taş gibi kahkaha atıyorlar

74
5
yanıtYanıtla
Se. Ba.:

Tiyatro başladı

51
1
yanıtYanıtla
Zafer Gönç:

Yönetmen... çevreyi koruma ,görme,duyma konuşma bakanı....veya bakmayanı...!.

yanıt17
yanıt0
Doğuş:

Şimdi bu tutuklanan müdür olay olmadan önce diyelimki basına maden ile ilgili risk olduğunu çevresi veya basın ile paylaştı. Müdür zaten çoktan tutuklanırdı veya görevden atılırdı

46
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title