Haberler

Dha Yurt Bülteni-8

1)BOMBALI SALDIRIYLA İLGİLİ 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDIDİYARBAKIR'da, merkez Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube müdürlüğüne düzenlenen ve 2'si polis 11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısı ile ilgili yürütülen soruşturmada, 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

1)BOMBALI SALDIRIYLA İLGİLİ 10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

DİYARBAKIR'da, merkez Bağlar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube müdürlüğüne düzenlenen ve 2'si polis 11 kişinin hayatını kaybettiği bombalı araç saldırısı ile ilgili yürütülen soruşturmada, 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Patlamanın etkisiyle evleri kullanılamaz hale gelen 25 ailenin ise Otellere yerleştirildiği öğrenildi.

10 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Merkez Bağlar İlçesi Aydın Arslan bulvarı üzerinde bulunan Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube müdürlüğüne yönelik önceki gün düzenlenen ve 2'si polis 11 kişi şehit olduğu saldırı ile ilgili yürütülün soruşturma kapsamında 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekiplerinin de saldırıyla ilgili çalışmaları sonucu, olayda kullanılan ve çalıntı kaydı bulunmayan minibüsün plakasına mobese görüntülerinden ulaşılırken, aralarında minibüs sahibinde bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Olayla bağlantıları bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan 10 kişi sorguları Emniyet Müdürlüğünde devam ederken, saldırı ile ilgili çalışmalarında sürdüğü belirtildi.

25 AİLE OTEL'LERE YERLEŞTİRİLDİ

Patlamanın etkisiyle patlama noktasına yakın yerlerde bulunan 100'den fazla evde ağır hasar meydana gelirken, hasar tespit ekiplerinin çalışmalarına göre bölgede patlamanın etkisiyle 12 bin vatandaşın mağdur olduğu ortaya çıktı. Patlamanın meydana geldiği bölgede vatandaşların hasar tamirat ve eşya toparlamaları devam ederken, zarar tespit komisyonların çalışmaları sürdürüyor. Evleri kullanılamaz hale gelen ve gidecek yeri bulunmayan 25 aile Diyarbakır Valiliğince kentteki çeşitli otellere yerleştirildi. Patlamada evi tamamen yıkılan 3 çocuk babası Mehmet Çakıştır, patlama sırasında evde uyuduklarını patlama sonrası çocuklarının kolon altında kaldığını ve onları güçlükle çıkardığını söyledi. Evinin önünde çaresiz bir şekilde oturarak harabeye dönen evini izleyen ve bir kafede garsonluk yapan Mehmet Çakıştır, "Patlama sırasında ben ve çocuklarım uyuyorduk, deprem olduğunu zannettik, çocuklarım o anda kolonların altında kalmıştı onları çıkardıktan sonra kendimiz dışarı atabildik. O anda silah sesleri, toz duman her şey birbirine karışmıştı. Çocuklarımda yaralanmıştı tedavi edildiler. Ben bu evi 2012 yılında borçla aldım, ne yapacağımı bilmiyorum. Çocuklarımı köye götürdüm orada kalıyorlar. Şimdi ne yapacağımı şaşırdım, 1 çocuğum okula gidiyor nasıl olacak, ne yapacağım bilmiyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------------

-Yıkılan evlerden detaylar

-Vatandaşların evlerini taşıması

-Olay yerindeki çalışmalar

-Evi yıkılan mağdur vatandaşın konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Canan ALTINTAŞ-Serdar SUNAR/DİYARBAKIR,

=============================================

2)HDP MİLLETVEKİLİ AKDOĞAN, HAKKARİ'DE GÖZALTINA ALINDI

HAKKARİ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü terör soruşturması kapsamında aranan HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, kent merkezine 7 kilometre uzaklıktaki Depin Polis Kontrol Noktası'nda gözaltına alındı. yürütülen terör soruşturması kapsamında aranan HDP Milletvekili Nihat Akdoğan, bugün öğlen saatlerinde Hakkari kent merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan Depin Polis Kontrol Noktası'nda gözaltına alındı. Gözaltına alınan HDP Milletvekili Akdoğan, polisler tarafından Hakkari Adliyesi'ne getirildi.

2 MİLLETVEKİLİ TUTUKLANMIŞTI

Hakkari'nin diğer HDP'li milletvekilleri Abdullah Zeydan ile Selma Irmak da Ankara'daki evlerinde gözaltına alınmış, getirildikleri Hakkari'de çıkarıldıkları Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklanmıştı.

HAKKARİ, -

=================================================

3)CEZAEVİNDE İKEN MİLLETVEKİLİ SEÇİLDİ, MİLLETVEKİLİ İKEN CEZAEVİNE GİRDİ

DİYARBAKIR, Şırnak, Hakkari ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıklarınca yürütülen soruşturmalar kapsamında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve 6 Milletvekili ile birlikte tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ile ilgili ilginç bir durum ortaya çıktı. KCK ana davası kapsamında 2009'da tutuklanan, cezaevinde iken 2011 seçimlerinde Şırnak Milletvekili seçilen ve 2014 yılında cezaevinden çıkan Irmak, bu kez Hakkari Milletvekili iken yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmış oldu.Milletvekili dokunulmazlığının TBMM tarafından kaldırılmasından sonra haklarında yürütülen soruşturmalar kapsamında 4 Kasım'da gözaltına alınan ve bir gün sonra tutuklanan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak, 2009 yılında yürütülen KCK operasyonları kapsamında KCK ana davasından tutuklanarak Diyarbakır E Tipi Cezaevine konuldu. Irmak, cezaevinde iken partisi BDP tarafından Şırnak'ta bağımsız milletvekili adayı gösterildi ve seçilerek milletvekili oldu. Anayasa Mahkemesinin 5 yıllık tutukluluk süresi ile ilgili kararından sonra Irmak, 4 Ocak 2014'te Diyarbakır 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi kararı ile tutuklu diğer 3 milletvekili ile birlikte tahliye edildi.

MİLLETVEKİLİ İKEN CEZAEVİNE GİRDİ

Cezaevinden çıktıktan sonra TBMM'deki yasama faaliyetlerine katılan ve bir dönem Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanlığı da yapan Selma Irmak, 7 Haziran ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde bu kez HDP'den Hakkari milletvekili olarak meclise girdi. TBMM'de milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasından sonra Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında geçen 4 Kasım günü gözaltına alınan HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak bir gün sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğinde, 'Silahlı terör örgütü üyeliği' ve 'Terör örgütü propagandasını yapmak' suçlarından tutuklandı. Daha önce cezaevinde iken milletvekili seçilen Selma Irmak, bu kez milletvekili olarak cezaevine girmiş oldu.

Ferit ASLAN/ DİYARBAKIR,-

YAYLADAĞI'NA 4 HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'ndeki sınır karakolu yakınlarına, Suriye tarafından 4 havan mermisi atıldı. Ölen ve yaralanan kimse olmazken, atışlara angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildi.

Yayladağı İlçesi'ndeki Belengözü Karakolu yakınlarına sabah saatlerinde, sınırın Suriye tarafından arka arkaya 4 havan mermisi atıldı. Havan mermilerinin düştüğü kırsal alanda kimsenin olmaması, can ve mal kaybını önledi. Angajman kuralları çerçevesinde havan atışı yapılan Suriye'deki noktalara misliyle karşılık verildi.

Emek ÇAKILI/ YAYLADAĞI (Hatay), -

================================================

4)ELAZIĞ'DA BOMBA UZMANI 1 IŞİD'Lİ YAKALANDI

ELAZIĞ'da, Terörle Mücadele Şube ekiplerinin düzenlediği operasyon ile bomba yapımında uzman olduğu belirtilen Irak uyruklu 1 IŞİD'li yakalanarak gözaltına alındı.Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım'da DAEŞ terör örgütüne yönelik kent merkezinde yapılan operasyon kapsamında bir kişinin gözaltına alındığı belirtilerek, "Gözaltına alınan, DAEŞ terör örgütü içerisinde bombalı eğitim alıp araçlara bomba yerleştirme konusunda ve bomba yapımında uzman olduğu tespit edilen Irak uyruklu 1 şahıs, 7 Kasım günü (bugün) günü Adliye'ye sevk edilmiştir" denildi. Emniyet Müdürlüğü açıklamasında ayrıca, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan hakkında yürütülmekte olan soruşturma kapsamında, örgütün iletişim ağı Bylock kullanıcısı olduğu tespit edilen emekli kamu görevlisi gözaltına alındığı da belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Zanlıların adliye getiriliş

-Adliyeden görüntü

-Genel ve detay görüntü

ELAZIĞ/DHA

=======================================================

5)YAYLADAĞI'NA 4 HAVAN MERMİSİ DÜŞTÜ

HATAY'ın Yayladağı İlçesi'ndeki sınır karakolu yakınlarına, Suriye tarafından 4 havan mermisi atıldı. Ölen ve yaralanan kimse olmazken, atışlara angajman kuralları çerçevesinde karşılık verildi.

Yayladağı İlçesi'ndeki Belengözü Karakolu yakınlarına sabah saatlerinde, sınırın Suriye tarafından arka arkaya 4 havan mermisi atıldı. Havan mermilerinin düştüğü kırsal alanda kimsenin olmaması, can ve mal kaybını önledi. Angajman kuralları çerçevesinde havan atışı yapılan Suriye'deki noktalara misliyle karşılık verildi.

Emek ÇAKILI/ YAYLADAĞI (Hatay),

======================================================

6)60 YAŞINDA YÜRÜYEREK TATLI SATIYOR

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde 60 yaşındaki Mustafa Özdemir, eşiyle hazırladığı halka tatlıları hergün tepside yürüyerek satıyor.Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan 7 çocuk babası Mustafa Özdemir, her sabah eşi Fatma ile birlikte hazırladığı halka tatlıları, tepsiye koyup yürüyerek satıyor. Günde 4- 5 mahalle gezerek tanesini 50 kuruştan sattığı tatlıdan elde ettiği gelirle ailesini geçindiren Özdemir, helal kazandığı için mutlu olduğunu söyledi.

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Mustafa Özdemir'in tatlı satması

Özdemir'in elindeki tepsi

Mustafa Özdemir ile röp.

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 63 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selma Irmak Yayladağı Hakkari Suriye Politika Güncel Haberler

title