Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy-Kirazlı metrosu açılış sürüşünü yaptı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın açılış sürüşünü gerçekleştirdi. 8,4 kilometre uzunluğundaki metro hattı, 7 istasyona sahip olup, günde 1 milyon yolcuya hizmet edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün hizmete alınacak Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören- Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın açılış sürüşünü yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy-Kirazlı metrosu açılış sürüşünü yaptı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, VATMAN KOLTUĞUNA GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bağcılar'daki Molla Gürani Metro İstasyonu'nda yapılacak açılış törenine katılmak üzere İzmir'den uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Erdoğan, Bakırköy'e geçti. İncirli istasyonundan metroya binen Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatman koltuğuna geçti. Erdoğan'ın kullandığı metro, Bağcılar'a hareket etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy-Kirazlı metrosu açılış sürüşünü yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yolculuğu sırasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, eski TBMM Başkanı ve Başbakanlardan Binali Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç'ın da aralarında bulunduğu protokol üyeleri eşlik etti.

İlk seferini gerçekleştiren metro, bir süre sonra Molla Gürani İstasyonu'na vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, metrodan indikten sonra hattın açılışını gerçekleştirmek üzere tören alanına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy-Kirazlı metrosu açılış sürüşünü yaptı

BAĞCILAR'DAN BAKIRKÖY SAHİLİ'NE 13 DAKİKA ULAŞILABİLECEK

Bağcılar'dan Bakırköy Sahili'ne 13,5 dakikada ulaşılabilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca inşa edilen, 8,4 kilometre uzunluğundaki metro hattında özgün mimari tasarımlara sahip 7 istasyon bulunuyor.

Hattaki istasyonlarda toplam 105 bin metrekare kapalı alan ve çevre düzenlemesi yer alırken, tren saatte 80 kilometre hıza ulaşabiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakırköy Sahil-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın açılış sürüşünü yaptı

Günde 1 milyon yolcuya hizmet edecek hat sayesinde Bağcılar'dan Bakırköy Sahili'ne ulaşım 13,5 dakika sürecek; bir saatte tek yönde 70 bin yolcu seyahat edebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Bahçelievler Bağcılar Ulaşım Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

Erhan Sarac:

Padişah trene binmez itibardan tasarruf olmaz uzaya gönderin bunu dönüş bileti gerekmez

54
48
yanıtYanıtla
Deniz Fırat:

Istanbul'un hukumetten ayri bir partide olmasi iyi oldu. IBB normal hizmetini yapiyor bir yandan bir daha kaptirmamak icin, akp hizmet yapiyor bir yandan tekrar sehri almak icin. 25 yilda yapilmayan isler 5 sene icinde yapilir oldu.

40
26
yanıtYanıtla
Aziz Dağ:

Teşekkürler REİS Güle güle EKO İstanbul 31 Mart ta bir defa daha Feth olunacak inşaallah

20
37
yanıtYanıtla
Arda Yıldız:

Şuna bak..Hizmet hep oy almadığı yere gidiyor. Biz yıllardır kaynarca metsorunu bekliyoruz.

17
34
yanıtYanıtla
velı yun:

padişah artık metroda sürüyor ??

29
17
yanıtYanıtla
FATİH ARSLAN:

Allah askina adam, milletin derdi yüksek enflasyon yüksek kira sen hala metro yol yapma derdindesin. Kimsenin umurunda değil. Senin işin ekonomiye çözüm bulmak. Bırak şu işleri artık.

22
16
yanıtYanıtla
Doğrucu:

O ne senin derdinden köle

yanıt3
yanıt3
Murat Erzine:

Hayırlı olsun maşallah

18
17
yanıtYanıtla
safak simsek:

1 ay sonra eko bunuda ben yaptim diye eserlere coker... ne de olsa yalanlara inanmak isteyen bir kesim var

4
10
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title