Haberler

Fetö'nün Darbe Girişimine Tepkiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler Delikliçınar Meydanından kalabalık PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın konuşması Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuşması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Delikliçınar Meydanından kalabalık

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın konuşması

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın konuşması FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta toplanan vatandaşlar, demokrasi nöbetini sürdürdü

İzmir, Manisa, Denizli, Aydın ve Uşak'ta toplanan vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti.

İzmir'de 10 bini aşkın vatandaş, Türk bayraklarıyla Konak Meydanı'nda bir araya geldi.

İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, "Darbe yapana, darbe yapan millet olarak tarih yazdık", "O kadar uyardık seni FETÖ, ampulle oynama, çarpılırsın"," He canım he darbe oldu" pankartları taşıdı, "İdam isteriz", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle" sloganları attı.

Vatandaşlara, sürücüler de araçlarının kornalarını çalarak destek verdi.

Deniz polisleri de körfezde devriye gezerek güvenliği sağladı.

"Hainler, şanlı ordumuzla karıştırılmamalı"

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneği İzmir Temsilcisi Ayhan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla ilk geceden beri "demokrasi nöbeti" tutmak için Konak Meydanı'nda olduğunu belirterek, çocukları ve torunlarına darbe hikayesi değil, darbeye karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile beraber dik duruşlarını anlatacaklarını söyledi.

Yıldırım, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin içindeki hainlerle şanlı ordumuz kesinlikle aynı kefeye konmamalıdır. Darbeci FETÖ mensubu vatan hainleriyle karıştırılmamalıdır." dedi.

Meydanda toplanan vatandaşların duruşu sayesinde darbe girişiminin engellendiğini vurgulayan Yıldırım, "Gündüz işe, gece ise demokrasi nöbetine gidiyoruz. Cumhurbaşkanımız, aksini söylemedikçe meydanlarda olmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İki çocuğuyla 4 gündür "demokrasi nöbeti"ne katıldığını belirten Hatice Kavas (35) da "Burada demokrasimize, irademize sahip çıkıyoruz. Bu alçak girişimi yapan herkesin hak ettiği cezayı almasını istiyoruz. Bizim yöneticilerimizden tek isteğimiz budur." görüşünü paylaştı.

Vatandaşlara sivil toplum kuruluşlarınca çeşitli ikramlarda bulundu.

Denizli

Sivil toplum kuruluşları öncülüğünde Türk bayraklarıyla Delikliçınar Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet lehine slogan atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Türk bayraklarıyla süslenen meydanın bitişiğindeki binaya Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin portrelerinin bulunduğu dev poster asıldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Senatosu üyeleri ile vatandaşlarla bir araya gelen PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, birlik ve beraberliğe kasteden darbe çetesine karşı üniversite senatosunun 16 Temmuz'da aldığı kararı paylaşmak ve demokrasi nöbetini sürdürmek için alanda olduklarını söyledi.

PAÜ ailesi adına bu tarihi ve anlamlı günde kutsal nöbetin mübarek olmasını dileyen Bağcı, demokrasi şehitleri ve teröre kurban giden şehitlerin ruhu için meydandakileri bir dakikalık saygı duruşuna davet ederek Fatiha okudu.

Medeniyet ve teknolojinin bütün imkanları kullanılarak yapılan bu girişimin, 78 milyon insanın, Türk milletinin dik duruşu ve imanıyla bertaraf edildiğini vurgulayan Bağcı, PAÜ Senatosu'nun aldığı şu kararı okudu:

"Anayasal düzene, mili iradeye ve demokrasimize karşı şerefli Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış, cunta heveslisi paralel çete tarafından girişilen menfur kalkışmayı nefretle lanetliyoruz. Aziz milletimizin iradesinin tecelligahı olan Gazi Meclisimizin vakur duruşunun yanındayız. Milli birliğimize kastedenlere karşı 2 bin 500 yıllık millet aklı ve devlet geleneğiyle millet, ordu ve güvenlik güçleri dayanışmasının en güzel örneğini veren aziz milletimize karşı girişilecek her türlü eylemin karşısında olduğumuzu bir kere daha ifade ediyor, demokrasi zaferimizi kutluyor, meydanlardaki demokrasi nöbetimizi aksatmadan yerine getireceğimizi büyük milletimize kararlılıkla duyuruyoruz."

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da sivil toplum örgütü üyeleri ile vatandaşlara teşekkür ederek, 5 akşamdır gözlerini dahi kırpmadan, yorulmadan demokrasi için, iradelerine sahip çıkmak için meydanlarda olanlarla gurur duyduğunu anlattı.

Hiçbir zaman gaflete düşmeyeceklerini dile getiren Zolan, "Hep uyanık olacağız çünkü bu vatan bize bedelsiz gelmedi. Bu vatanın bedelini 1071'de Malazgirt'te Sultan Alpaslan'ın ordusu ödedi. Bu vatanın bedeli Balkanlar'da ödendi, Çanakkale'de ödendi. Biz bu vatanı sahipsiz bırakır mıyız? Canımız ve kanımız pahasına verilmiş olan bu emanete sonuna kadar yere düşürmeden bizden sonra gelenlere teslim edinceye kadar, son nefesimize kadar vatanımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Aydın

Atatürk Kent Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı.

Meydandaki alana "Vatan için nöbetteyiz", "Darbeler geride kaldı" yazılı dev pankartlar asıldı, bazı vatandaşlar alana bebek arabalarıyla geldi.

Darbe girişiminin olduğu akşamdan beri sokakta "demokrasi nöbeti" tutmaya başladığını belirten 53 yaşındaki Songül Yılmaz, "Ülke bizim. Bu ülkeyi kimseye yedirtmeyeceğiz. İnşallah hepimiz bir ucundan tutacağız ve kimseye vermeyeceğiz. Sonuna kadar nöbet tutmaya devam edeceğiz. Kanım sonuna kadar aksa da bu meydandayım. Tayyip Erdoğan'a gelecek en ufak zarar bana gelsin. Bu milletin ona ihtiyacı var. Gerekirse onun yerine beni idam etsinler ama ona bir şey olmasın." diye konuştu.

3 çocuğuyla alanlarda olduğunu anlatan Didare Dadaşoğlu da "Biz bu milletin çocuğuyuz. Darbe girişimi olduğunda çok üzüldüm. Sanki bir İsrail askeri gibi o tankları insanların üzerine sürdüler. Askere ve polise güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz?" ifadelerini kullandı.

Meydanda toplanan vatandaşlara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerince yemek ve içecek ikram edildi.

Manisa

Manolya Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan coşkulu kalabalığa sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Manisa Güç Birliği Platformu üyeleri de katıldı.

Mehter marşlarının çalındığı etkinlikte darbe girişimi sırasında hayatını kaybeden şehitler anısına hafız Ahmet İnce tarafından Kur'an okundu.

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, canlarını vererek, milli iradeye, demokrasiye, özgürlüğe ve geleceğe sahip çıkan şehitlere minnettar olduklarını belirterek, "Biz Mehmetçiği seviyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde büyük bir kısım bu oyuna alet olmadı. Marmaris'teki üsteğmen, verilen talimatı uygulayıp oteli kuşatmıyor, valiyi arıyor, 'Ben devletin yanındayım.' diyor. Zırhlı birlikteki kahraman binbaşı, 'Ben devletimin yanındayım.' diyor. 'Siz hainsiniz.' diyor, siz alçak Fetullah Gülen'in uşaklarısınız diyor. Cesaretle duruyor." görüşünü paylaştı.

Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter de "Hiç kimsenin ülkemizin huzur ve refahını, silah zoruyla ortadan kaldırmaya ve milletin yetkisini hiçe saymaya gücü yetmeyecektir." diye konuştu.

Turgutlu İlçesinde de 50.Yıl Alanı'nda toplanan kadın ve çocukların da bulunduğu vatandaşlar, "demokrasi nöbeti" tutmayı sürdürdü.

AK Parti İlçe Başkanı Mürşit Gedizli, "Derdi vatan olan, derdi Türkiye olan her vatandaş bu meydanda. Allah hepinizden bin kere razı olsun." dedi.

Uşak

Havanın kararmasıyla kent meydanını dolduran vatandaşlar, sloganlar ve dualarla FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Pankartlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek veren vatandaşlar, Uşak Belediyesinin mehter gösterisini izleyerek "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Alanda bulunan vatandaşlara belediye tarafından kumanya dağıtılırken, sabaha kadar çorba ikramında bulunulacağı belirtildi.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "demokrasi nöbeti"ne devam edeceklerini belirterek, "Uşaklılar 15 Temmuz gecesinden bu yana demokrasiye hep birlikte sahip çıkıyor, çoluk-çocuk demeden binlerce kişi alanlarda bekliyor, ben her birine teşekkür ediyorum." dedi.

Katılımcılardan her gece meydana geldiğini belirten 26 yaşındaki Kudret Atalay da darbe girişimine tepki göstererek, "Milli birlik, beraberlik, vatanımız ve bayrağımız için meydana geliyorum. Devletim ve milletim için meydanı terk etmeyeceğim." dedi.

Uşak Gençlik Merkezi Müdürü Hacı Tevfik Özdemir de darbe girişiminin ilk gününden itibaren meydanlarda devlete ve halka destek verdiklerini, meydanlardaki nöbetlerine devam edeceklerini söyledi.

Özdemir, meydanlarda nöbet tutan vatandaşlara, su ile meyve suyu ikramında bulunduklarını belirterek, "Vatana ve devletimize karşı tüm görevleri yerine getirmeye hazırız. Bu toprak bizim, bu vatan bizim, bu bayrak bizim, bu devlet bizim, bu halk bizim buna sahip çıkmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Bağcı Osman Zolan Uşak Politika Güncel Haberler

title