Haberler

SPK Başkanı Ertaş Açıklaması

"Türkiye ve İstanbul için planlanan yatırım projeleri çok önemli. Söz konusu projelerin finanse edilmesi için kaynak ihtiyacı var ve bunlar için yurt içi tasarrufları artırmak suretiyle ülkenin iç kaynaklarının da devreye sokulması gerekiyor"

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Türkiye ve İstanbul için planlanan yatırım projelerinin önemine vurgu yaparak, söz konusu projelerin finanse edilmesi için kaynak ihtiyacı bulunduğunu ve bunlar için yurt içi tasarrufları artırmak suretiyle ülkenin iç kaynaklarının da devreye sokulması gerektiğini bildirdi.

SPK'dan yapılan açıklamaya göre, finansal eğitim konusunda ihtiyaç ve açıkların giderilmesi amacıyla OECD tarafından kurulan, SPK'nın ülke koordinatörü olarak görev yaptığı Uluslararası Finansal Eğitim Ağı'nın (International Network on Financial Education-INFE) her yıl, yılda 2 kez olmak üzere üye ülkelerin ev sahipliğinde çeşitli ülkelerde düzenlenen toplantıların 2014 yılındaki ilki, Kurulun ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirildi.

Dört günlük toplantı kapsamında ilk gün INFE Danışma Kurulu ve alt grup çalışma toplantıları, ikinci gün INFE teknik komitesi grubu üyeleri toplantısı gerçekleştirilirken, toplantının son iki günü olan 22-23 Mayıs tarihlerinde ise finansal eğitim konuları hakkında katılımcılara açık bir konferans yer aldı. Konferansa 57 ülkeden 122'si yabancı olmak üzere toplam 255 kişi katıldı.

INFE üyeliği vasıtasıyla tüm dünyada önemli paydaşlar tarafından yürütülen finansal eğitim konusundaki araştırma, program ya da girişimler hakkında bilgi alışverişinde bulunulması ve INFE adına diğer üyelerle birlikte ilke ve tavsiyeler geliştirilmesi bekleniyor.

Konferansın açılış konuşmaları SPK Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş, OECD Genel Sekreter Yardımcısı Rintaro Tamaki ve Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş tarafından yapıldı.

SPK Başkanı Ertaş, Türkiye ekonomisi ve finansal sistemi hakkında bilgi ve verilere yer verdiği konuşmasının başlangıç kısmında, Türkiye ve İstanbul için planlanan yatırım projelerine değinerek, bunların önemine vurgu yaptı. Söz konusu projelerin finanse edilmesi için kaynak ihtiyacı bulunduğunu dile getiren Ertaş, bunlar için yurt içi tasarrufları artırmak suretiyle ülkenin iç kaynaklarının da devreye sokulması gerektiğini belirtti.

Ertaş, konuşmasında ayrıca, bu konuda finansal eğitimin oynadığı rolün de farkında olduklarını ve bunun önemine binaen ülkenin ve vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerini de karşılayacak şekilde hazırlanan ulusal stratejinin yürürlüğe girmesinin öneminin altını çizerek, strateji, hedef grupları ve planlanan eylemler hakkında ana hatlarıyla bilgi verdi.

Tamaki de OECD/INFE'nin çalışmalarına değinerek, finansal erişim, finansal eğitim ve finansal tüketicinin korunması kavramlarının birlikte değerlendirilmesi gerektiğini ve bu kavramların aynı zamanda ekonomik istikrara da katkı sağladığını, 2015 yılında üyelerin de desteği ile geniş katılımlı bir anket ve saha çalışmasının planlandığını ve tüm üyelerin desteğini beklediklerini ifade etti.

Hazine Müsteşar Yardımcısı Burhanettin Aktaş da Finansal Eğitim ve Finansal Tüketicinin Korunması konularında yürütülen strateji çalışmalarına değinerek bu strateji ile ulaşılması planlanan temel hedeflerden birinin de bireylerin bilinçli bir şekilde finansal sisteme katılarak yurt içi tasarrufların artırılması olduğunu, ayrıca 2013 yılında bireysel emeklilik sisteminde yapılan reformist değişiklikler ile sistemdeki katılımcı sayısının 1,35 milyon artışla nisan 2014 sonu itibariyle 4,45 milyon katılımcıya ulaştığını kaydetti.

Aktaş, Hazine Müsteşarlığınca başlanmış ve halen devam eden Sigortacılık Bilinçlendirme ve Tanıtım Stratejisi ve bu kapsamda yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Sermaye Piyasası Kurulu Vahdettin Ertaş İstanbul Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title