Haberler

Ateşkesi uzatmayan İsrail, Gazze'de yeniden saldırıya geçti! 178 Filistinli hayatını kaybetti

Güncelleme:

Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden ve birkaç kez uzatılan geçici ateşkes sona erdi. İsrail ordusu saldırılarına yeniden başlarken Gazze'de 178 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı. Bölgede katliam devam ederken İsrail, sivilleri gitmeleri için zorladığı Han Yunus'u da savaş alanı ilan etti. İsrail savaş uçakları tarafından bölgeye atılan QR kodlu broşürlerde bölgedeki insanların Refah'a gitmesi istendi.

24 Kasım Cuma günü Hamas ve İsrail arasında yapılan geçici ateşkes kapsamında; Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı. Bugün sona erecek olan ateşkesin yeniden uzatılması beklenirken, İsrail ordusundan yapılan açıklamada "Hamas ateşkesi ihlal etti, İsrail topraklarına ateş açıldı" denildi. İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başladı, hava bombardımanında 178 kişi yaşamını yitirdi.

Gazze'de ateşkes sona erdi! İsrail saldırılarına yeniden başladı

KARŞILIKLI ESİR TAKASI YAPILDI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 gün "insani ara" verilmesine ilişkin uzlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi. İsrail ile Hamas arasında varılan esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de 240 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Gazze'de ateşkes sona erdi! İsrail saldırılarına yeniden başladı

2 KEZ UZATILMIŞTI

Katar, 27 Kasım'da Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara"nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu. İsrail ordusu, 30 Kasım'da tarih belirtmeden "insani aranın" uzatıldığını duyururken Hamas, söz konusu aranın 1 gün uzatıldığını açıkladı.

Gazze'de ateşkes sona erdi! İsrail saldırılarına yeniden başladı

İSRAİL SALDIRILARINA YENİDEN BAŞLADI

Bu sabah ateşkesin sona ermesi beklenirken bazı kaynaklar insani aranın yeniden uzatılabileceğini öne sürdü. Ancak İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada Gazze'ye yönelik saldırıların yeniden başladığı duyuruldu. Açıklamada, "Hamas ateşkesi ihlal etti, İsrail topraklarına ateş açıldı" denildi.

178 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "İnsani aranın" sona ermesinin ardından İsrail'in saldırılarında Gazze'de 178 Filistinlinin öldürüldüğü, çoğu kadın ve çocuk onlarca kişinin yaralandığı belirtildi.

Gazze'de ateşkes sona erdi! İsrail saldırılarına yeniden başladı

HAN YUNUS'U DA SAVAŞ ALANI İLAN ETTİLER

Diğer yandan İsrail ordusu güvenli bölge olacağını iddia ettiği Gazze Şeridi'nin güneyine de kapsamlı saldırı başlatma sinyali vererek en büyük yerleşim yeri Han Yunus'u savaş alanı ilan etti. Han Yunus bölgesindeki insanların Refah'a gitmesini isteyen İsrail ordusu, uçaklardan atılan broşürlere bir de QR kod ekledi. Broşürlerde, "El Karara, El Huzaa, Absan ve Beni Suheyle sakinlerine: Bölgeyi acilen boşaltıp Refah bölgesindeki barınaklara gitmeniz gerekmektedir. Han Yunus kenti tehlikeli savaş bölgesidir." ifadeleri kullanıldı. QR kodun taratılmış hali ise insanları İsrail ordusunun resmi sitesine yönlendiriyor.

KATLİAMDA CAN KAYBI 15 BİNİ GEÇTİ

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı. İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı duyuruldu. İsrail ordusuna göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki çatışmalarda 70, Lübnan sınırında da 6 İsrail askeri öldürüldü.

Gazze'deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bini aştı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 248 Filistinli hayatını kaybetti.

Gazze'de ateşkes sona erdi! İsrail saldırılarına yeniden başladı

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı. İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 85 Hizbullah mensubu öldü.

Gazze'de ateşkes sona erdi! İsrail saldırılarına yeniden başladı

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsrail Gazze Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (7)

Hamit Gündoğdu:

Ateşkes esnasında Hamas üç israilliyi öldürüp ve ben yaptım demesi sonucu kan dökme olayları başlamıştır. İsrail yanlışı baştan yaptı teröristle anlaşma mı? olur..

20
131
yanıtYanıtla
Osman Kara:

Sen hangi ülkenin çocuğusu?

yanıt20
yanıt6
Berjeri aşireti:

Herkes hamasın 3 kişiyi vurmasından bahsediyor ama vurduğu yer batı şeria ve batı şeriada hergün israilli yerleşimciler sivilleri keyfe keder israilin dağıttığı silahlarla öldürüyor

95
7
yanıtYanıtla
ALİCAN:

İslam ülkelerinin tüm başkanları koltuklarını ABD ye borçlu olduğundan İsrail'e karşı etkili karşılık veremiyorlar. İslam ülkelerinin İsrail'e savaş açmalarını bırakınız hiç olmazsa Yahudi mallarına boykot kararı alamıyorlar. Aciz insanlar gibi şikayet etmekle halklarını avutuyorlar.

95
3
yanıtYanıtla
JY:

GERCEKLERI YAZMAM KIMILERININ ZORUNA GIDIYOR ANLASILAN.

0
12
yanıtYanıtla
Remzi Çark:

Siyonist hayranı. Bu İsrail değil Türkiye bu topraklar da hep adalet hakkım olmuştur.

3
0
yanıtYanıtla
Ali Kara:

Allah'ın gazabı ve laneti izlarail, birleşik illetler ve destekçilerinin üzerine olsun.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title