Haberler

İsrail'in savaş sonrası planı basına sızdı! Gazze'de yönetim 4 ülke arasında paylaştırılacak

Güncelleme:

Hamas ile geçici ateşkesin sona ermesiyle saldırılarına yeniden başlayan İsrail'in savaş sonrası planı da basına sızdı. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı plana göre Gazze'de yönetim BAE, Suudi Arabistan ve Mısır arasında paylaştırılacak.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın hazırladığı savaş sonrası plana göre İsrail Gazze'de yönetimi BAE, Suudi Arabistan ve Mısır arasında paylaştıracak.

İsrail'in savaş sonrası planı basına sızdı! Gazze'de yönetim 4 ülke arasında paylaştırılacak

İSRAİL KABİNESİ SAVAŞ SONRASI PLANI TARTIŞMAYA SUNACAK

İsrail basınında çıkan haberlere göre, İsrail dışişleri bakanlığı, Gazze için, kuşatma altındaki bölgede İsrail kontrolündeki "tampon bölgeleri" ve Gazze'nin Mısır sınırında İsrail'in daha fazla gözetimini içeren bir "savaş sonrası" plan hazırlamıştı. Basında çıkan haberlere göre, İsrail dışişleri bakanı Eli Cohen'in talimatıyla hazırlanan plan İsrail kabinesi tarafından tartışmaya sunulacak.

İsrail'in savaş sonrası planı basına sızdı! Gazze'de yönetim 4 ülke arasında paylaştırılacak

MISIR, BAE VE SUUDİ ARABİSTAN'A YÖNETİM

Planda, Biden yönetiminin temel talebi olan kuşatma altındaki bölgeyi yöneten Filistin Yönetimi'ne herhangi bir atıfta bulunulmuyor ve Mısır, Suudi Arabistan ve BAE'nin savaşın harap ettiği bölgedeki sivil işleri yönetmesi için bir yol haritası çiziliyor.

İsrail'in savaş sonrası planı basına sızdı! Gazze'de yönetim 4 ülke arasında paylaştırılacak

İSRAİL BÖLGENİN TAMAMEN SİLAHSIZLAŞTIRILMASINI İSTİYOR

İsrail ayrıca ordusunun Gazze'ye istediği zaman girebilmesi için "tam hareket özgürlüğünü" elinde tutmasını ve bölgenin tamamen "silahsızlaştırılmasını" sağlamasını istiyor. Plan, İsrail'in Gazze üzerinde işgal altındaki Batı Şeria'da sahip olduğundan daha fazla veya ona eşit bir kontrole sahip olması anlamına geliyor ve bu da İsrail'i ABD'nin iki devletli çözüme yönelik adımlar yönündeki talepleriyle çelişiyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Dışişleri Bakanlığı Suudi Arabistan İsrail Mısır Gazze Politika Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (12)

Tutankamon Hoca:

Filistinlileride Türkiyeye gönderirler olur biter hızla uruyen Arap nüfusu Türkleri gececeği için Atatürk'ü ve ülkeyi yok etmeye hazır hale gelir

169
260
yanıtYanıtla
edep Ya Hû:

Vay kafasiz vay. Ac da youtubedan Alev alatliyi dinle bakalim. Neden filistinliler cok nufuslularmis. Belki biraz genel kulturun artar. Merak etme filistinliler diyor ki " baska ülkede sürgün olmak kendi ulkende ölmekten daha zelildir"

yanıt53
yanıt24
Ercan cıftcı:

Bu tür asılsız haberler zaman kazanmak, gündem değiştirmek ve daha fazla katliam yapmak için piyasaya sürülür.

200
14
yanıtYanıtla
M.Ali ÇIKIMOĞLU:

Kanlı plan Filistin'in yok edilip yerine Siyonist İsrail devletini genişletmek planıdır. Sayılan arap ülkelerinin hepsi İtrail ve amerikan uşaklarıdır. Yönetimde onların olması veya İtrailin olması arasında hiçbir fark bulunmamaktadır.

110
10
yanıtYanıtla
Güray Dilli :

Bu iddialar desteksiz. Olması halinde İsrail , diğerlerini kolaylıkla bertaraf eder , Gazze'yi ele geçirir

102
4
yanıtYanıtla
ARSLANOĞLU Hakan:

7 Kat Cehennemde paylaştırılacak. o sıcak cehennem burada anlatılmaz gidenler gidince görecekler. Cehennemin en dibi en sıcak odaları Netanyahu ile Joe Biden'a rezerve yapılmış durumdadır..

74
11
yanıtYanıtla
mahalle sakini:

Kimin ülkesini kime paylaştırıyorsunuz şerrolar siz kimsiniz

62
10
yanıtYanıtla
Mustafa Aldemir:

Yahudi bedavaya günahını vermez

68
4
yanıtYanıtla
YILDIRAY YILDIRIM:

kısaca GAZZE ye çökme planı diyelim mi?

57
6
yanıtYanıtla
er ak:

Turrkiye nin yine adi bile gecmiyor ))) nerdesiniz alllooo.

32
22
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title