Haberler

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, konuşma yaptığı sırada pompalı tüfekle vuruldu

Güncelleme:

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Nara kentinde katıldığı etkinlikte pompalı tüfekle vuruldu. Göğsünden yara alan Shinzo hastaneye kaldırılırken sağlık durumunun ciddi olduğu açıklandı. Öte yandan saldırgan polis ekipleri tarafından yakalandı.

Japonya Devlet Televizyonu NHK'nin haberine göre Shinzo Abe, kentte Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık havada yapılan etkinlikte yaptığı konuşma sırasında göğsünden vuruldu.

Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo, silahla vuruldu

DURUMU AĞIR

Kanlar içinde kalan eski Başbakan acil hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı Abe'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo, silahla vuruldu

SALDIRGAN YAKALANDI

Polis 40 yaşlarında olan saldırganın Abe'yi arkasından pompalı tüfekle vurduğunu duyurdu. Saldırgan kısa süre içerisinde ekipler tarafından yakalandı.

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe, konuşma yaptığı sırada pompalı tüfekle vuruldu

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe, silahla vuruldu

2 YIL ÖNCE GÖREVİNİ BIRAKMIŞTI

Japonya'nın 2012-2020 döneminde başbakanlık görevini yürüten Abe ülkenin en uzun süre iktidarda kalan başbakanı olmuştu. Abe görevi, iki yıl önce sağlık gerekçeleriyle bırakmıştı.

Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo, silahla vuruldu

ŞİNZO ABE KİMDİR?

Japonya'nın II. Dünya Savaşı sonrasında göreve gelen en genç başbakanı ve savaştan sonra doğmuş ilk Japon başbakanı Abe, parlamenter Kan Abe'nın torunu ve eski dışişleri bakanı Shintaro Abe'nin oğlu. Nagata'da doğan Abe, Seikei Üniversitesi'nde siyasal bilgiler okuyup 1977 yılında mezun oldu. Daha sonra ABD'ye Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde siyasal bilgiler okumak üzere taşındı. Nisan 1979'da Abe, Kobe Steel'da çalışmaya başladı. 1982'de şirketten ayrılarak çeşitli yerlerde çalıştı.

9 Eylül 2007'de, Afganistan'da görev yapan Japon Deniz Kuvvetleri personelini geri çekme planını askıya aldı. 12 Eylül 2007 tarihinde sağlık sorunlarını ileri sürerek istifa etti. Shinzo Abe , 478 oyun 328'ini alarak ikinci kez başbakan oldu. Tekrar Başbakan seçilen Abe, bu göreve ikinci kez gelerek son 6,5 yılda seçilen 7. başbakan oldu. 26 Aralık 2012'de göreve başladı. 28 Ağustos 2020'de Abe, ülseratif kolit rahatsızlığının yeniden tekrarlamasını gerekçe göstererek Başbakanlıktan ve Liberal Demokrat Partisinin Genel Başkanlığından istifa edeceğini duyurdu ve 16 Eylül 2020'de görevi devretti.

Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo, silahla vuruldu

Kaynak: AA / Dünya

Japonya Haberler

500

Yorumlar (7)

Vural Bay:

Haram yemiştir, hırsızlık yapmıştır, hukuka müdahale etmiştir haketmiyeni öldürmezler

8
77
yanıtYanıtla
Cevap :

Herkesi kendin gibi mi sanıyorsunuz boş bir yorum yapmışsınız.

yanıt37
yanıt3
Gelir Geçer Her şey:

Bizde bu dediklerini yapanlara tapılır

6
5
yanıtYanıtla
XxxxX:

Bknz. Mühsin YAZICIOĞLU cinayeti, iyi insanlar malesef kötüler tarafından suikaste kurban edilir.

6
1
yanıtYanıtla
Stfu dans:

Japonya da oluyormuş demekki.

6
0
yanıtYanıtla
İsmail YURTTAŞ:

YİNE ELİNE SİLAH VERİLMİŞ Bİ TETİKÇİ. ŞİMDİ BİRİLERİ SAHİPLENİR SONRA OLAY KAPANIR. AMA ESAS ARDINDA NE VAR KIM VAR HER ZAMAN KALIR. MESAJ NET ASLINDA BİZİMLE OLMAZSANIZ ISTER KORUMA ORDUSUYLA DOLAŞIN İSTER YALNIZ HERAN ÖLEBİLİRSİNİZ. İMZA : ABD

0
1
yanıtYanıtla
Dr.Kimbel:

Vay bee ben japonyanın böyle bir vahşete yaşayacağına asla inanmazdım,bu corona hastalığı milleti değiştirdi

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title