Haberler

Almanya'da kişisel kullanım amaçlı esrar tüketimi yasallaşıyor

Güncelleme:

Almanya, kişisel kullanım amaçlı esrarı kısmen yasallaştırma yolunda. Yeni yasa, Almanya'yı Avrupa'da uyuşturucuyu kişisel kullanım için yasallaştıran üçüncü ülke yapacak ve esrar resmi yasaklı maddeler listesinden çıkarılacak. Yetişkinler yasa kapsamında 25 gram esrarı üzerinde taşıyabilecek.

Almanya'da esrar tüketimi için yeni yasal düzenleme yolda. Şansölye Olaf Scholz'un iktidardaki üç partili koalisyonuna sunduğu önerilere göre, 1 Nisan'dan itibaren özel tüketim için en fazla üç bitki yetiştirmek ve 25 grama kadar esrar bulundurmak yasallaştırılacak.

Almanya'da kişisel kullanım amaçlı esrar tüketimi yasallaşıyor

Öte yandan ticari olmayan esrar üretimine, tamamı yetişkin olmak zorunda olan ve 500'den fazla üyesi olmayan esrar kulüplerinin üyeleri için izin verilecek. Yalnızca kulüp üyelerinin ürünleri tüketmesine izin verilecek. Esrar küçükler için yasa dışı kalacak ve genç yetişkinler için de oldukça kısıtlanacak.

"7 MİLYON ALMAN DÜZENLİ ESRAR KULLANIYOR"

Almanya Sağlık Bakanı Karl Lauterbach, yeni mevzuatın düzenli olarak esrar kullandığı tahmin edilen 7 milyon Alman'ı uyuşturucu satıcılarından uzaklaştırmaya olanak sağlamasını beklediğini ifade etti.

Bakan Lauterbach, "Bu kısıtlama gerekli çünkü esrar özellikle büyüyen beyne zarar veriyor. Kimse bu yasayı yanlış anlamamalı: Esrar tüketimi yasallaştırılıyor, ancak bu tehlikeli olmadığı anlamına gelmiyor" diye belirtti.

Almanya'da kişisel kullanım amaçlı esrar tüketimi yasallaşıyor

DOKTORLAR, BAĞIMLILIK RİSKİ İÇİN ENDİŞELİ

Doktorlar, yasa değişikliğine karşı çıkarak uyuşturucunun daha ulaşılabilir olması durumunda gençlerin sağlığını tehlikeye atacağı ve bağımlılık riskinin artabileceği uyarısında bulundu.

MUHALEFET KARARA TEPKİLİ

Muhalefet kanadında yer alan muhafazakarlar, yeni kuralların daha fazla tüketime yol açabileceğini söyleyerek karara çıkıyorlar.

Almanya'da kişisel kullanım amaçlı esrar tüketimi yasallaşıyor

OKULLARIN 100 METRE ÇEVRESİNDE YASAK

18 yaşın altındakiler için esrar tüketimi yasaklı madde kapsamında olmaya devam edecek, 18 ila 21 yaş arasındakilerin ise yalnızca 30 grama kadar esrar satın almasına izin verilecek.

Almanya'da kişisel kullanım amaçlı esrar tüketimi yasallaşıyor

Muhalefet özellikle okullarda ve anaokullarında esrar kullanımına ilişkin uyarılarda bulundu. Bakan da buna karşılık, yasanın eğitim kurumlarının 100 metre yakınında esrar içilmesini yasaklayacağını söyledi.

Almanya'da kişisel kullanım amaçlı esrar tüketimi yasallaşıyor

ESRARI YASALLAŞTIRAN DÜNYADA 9. AVRUPA'DA 3. ÜLKE OLACAK

Yeni düzenleme ile Almanya, uyuşturucunun eğlence amaçlı kullanımını yasallaştıran dokuzuncu ülke olacak. Malta ve Lüksemburg'dan sonra ise üçüncü Avrupa Birliği ülkesi konumuna getirecek.

Bazı ülkeler esrarı ağrı kesici olarak değerlendirerek tıbbi kullanımına izin veriyor.

Haberler.com / Eymen Dursun - Dünya

Almanya Hukuk Sağlık Politika Dünya Haberler

500

Yorumlar (10)

Güray Dilli :

Uyuşturucu suç olmaktan çıktı Almanya'da ve birçok batı ülkesinde. Bizde üzerinde fişek yakalanırsa, doğru kodese. Bakalım hangi çarşamba bizde de suç olmaktan çıkacak..

17
12
yanıtYanıtla
Export 86:

Önce almanın geldiği medeniyet seviyesine gel sana da yasal olur

yanıt21
yanıt20
Tutankamon Hoca:

birinin yiğeni 75 kilo ile yakalanıp iciciyim diyerek salınmıştı iciciyim dersen hic birşey olmuyor ayrıca heyerdse envvai ceşidi var tiktokta görüyoruz

yanıt8
yanıt11
sinan çayırcı:

Tutankamon kardeş kimse 75 kg ile serbest kalmaz . Az beklesin cezası geliyor şimdi hazırlık aşamasında.

yanıt4
yanıt1
JY:

DARISI BIZIM ULKENIN BASINA

16
12
yanıtYanıtla
Hsn:

Nerede ahlaksızlık var insanların zararına birşey var sen oradasın,senin gibilerin bu dünyada olmaması lazım düşüncelerine zerre saygı duymuyorum lanet ediyorum

yanıt3
yanıt3
Hsn:

Nerede insanlık için zararlı iş,ahlak dışı iş var sen oradasın.siz azınlıksınız bu dünyada boşuna martaval okuma

yanıt9
yanıt6
fazli:

JY: neüdüğü belirsiz "insan" git şeytan ayini yap buraları zehirleme. Müptelası ol ne diyelim.

yanıt2
yanıt1
Aykut Kalanoğlu:

Esrar içmek çok büyük marifetmiş gibi burada bizde de serbest olsun yorumları var zaten içicilere bizde de pek ceza yok ekenlere ve satıcılara var neyini serbest bırakacaklar ? esrar içenler bırakamayanlar belli bir zaman sonra akciğer kanserine yakalanıyor çevremden biliyorum sürekli içenler bırakmayanlar akciğer kanserinden öldüler hepsi de !

2
2
yanıtYanıtla
bekir Kizildemir:

Ayık insan kalmicak Almanya da

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title