Haberler

Dha Yurt Bülteni-9

Elmalı'da şiddetli yağış sele neden olduANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde şiddetli yağış sele neden oldu.

Elmalı'da şiddetli yağış sele neden oldu

ANTALYA'nın Elmalı İlçesi'nde şiddetli yağış sele neden oldu. Sel suları tarım arazileri ve seralara dolarken, ürünlere zarar verdi.

Elmalı'ya bağlı Yalnızdam, Eskihisar ve Kışla mahallelerinde şiddetli yağış etkili oldu. Saat 12.30 sıralarında başlayan yağış yaklaşık 1 saat sürdü. Yağış bölgede sele neden olurken, sel suları sebze ve meyve ekili tarım arazileriyle sera alanlarına doldu. Elmalı ile Muğla'nın Seydikemer İlçesi'ne bağlı Seki Mahallesi arasındaki yol sel sularının getirdiği molozlar nedeniyle kapandı.

Bölgeye Elmalı Belediyesi'ne bağlı ekipler yönlendirildi. Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı Belediye Başkanı Ak Partili Ümit Öztekin ve Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Başkaya, olay yerine gitti. Vatandaşa 'geçmiş olsun' dileklerinde bulunurken, gereken çalışmanın yapılacağını söyledi. Belediye ekipleri yol açma çalışmaları yaparken, Başkan Ümit Öztekin de ekipleri koordine etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Tarım alanlarının ve molozlarla kaplı yolun görüntüsü

İş makinesinin yoldaki temizlik çalışması

HABER- KAMERA: Mehmet AKIN/ELMALI (Antalya),

=============================================

Korkuteli'de şiddetli yağış sele neden oldu

ANTALYA'nın Korkuteli İlçesi'ne bağlı Sülekler Mahallesi'nde etkili olan şiddetli yağış sele neden oldu. Sel suları tarım alanlarıyla meyve bahçelerine doldu.

Korkuteli'ne bağlı Sülekler Mahallesi'nde dün öğleden sonra şiddetli yağmur etkili oldu. Yaklaşık yarım saat etkili olan yağış nedeniyle Sülekler Deresi taşarken, sel meydana geldi. Sel suları fasulye, domates, biber ve patlıcan ile başta şeftali olmak üzere erik, kayısı ve elma bahçelerine doldu. Suların sürüklediği molozlar cadde ve sokaklarla sebze ve meyve ekili alanlara yığıldı. Taşan sel suları Korkuteli- Tefenni yolunu da etkisine aldı. Yaklaşık 3 saat boyunca yol trafiğe kapanırken, onlarca araç yollarda mahsur kaldı. Ekiplerin uzun uğraşları sonucu yol trafiğe açıldı.

DSİ MÜDÜRÜ BÖLGEYİ ZİYARET ETTİ

Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı Yüksel Tazegül, Makina İmalat ve Donatım Şube Müdürü Hasan Hüseyin Öz ve Ak Parti İlçe Başkanı İlhami Yıldıran ile birlikte Sülekler Mahallesi'ni ziyaret etti. Sülekler Deresi'ndeki çalışmaları inceleyen Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, vatandaşın yanında olduklarını ve Sülekler Mahallesi'ne her türlü desteği vereceklerini söyledi. Coşkun, "Bir daha Sülekler Mahallesi'nin böyle bir felakete uğramaması için neler yapılabilir bunun tespitini yapıyoruz. Sülekler Deresi'nin bir daha zarara yol açmaması için DSİ'nin ne gibi çalışmalar yapacağının planlamasını yapıyoruz. Dileğimiz bir daha böyle bir felakettin yaşanmamasıdır. Devletimiz her türlü imkanı kullanarak zarar gören vatandaşımızın yaralarını sarmak için hemen harekete geçti. Taşkının olduğu saatten sonra ekiplerimiz gece de çalıştı. Şu an ekiplerimiz dört koldan dere genişletme çalışmalarını hızlı şekilde sürdürüyor" dedi.

Müdür Coşkun, "Genel incelemede bulunarak halkımızın böyle bir sıkıntıyı yaşamaması için ne gerekiyorsa DSİ Bölge Müdürlüğü olarak çalışmaları sürdürüyoruz. İlk olarak acil çözüm bekleyen yerlere müdahale ediliyor ve çalışmalarımızla tüm sel olaylarına karşı dayanaklı çalışma yapıp projelendireceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

DSİ Antalya Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun'un taşkın bölgesinde inceleme yapması

Zarar gören vatandaşlarla sohbet

Vatandaşların sorunlarını dinlemesi

Genel detaylar

Haber- Kamera: Adem DURMAZ/KORKUTELİ (Antalya),

==========================

Olba Antik Kenti kazısı sürüyor

MERSİN'de Dağlık Kilikya olarak adlandırılan bölgenin önemli bir merkezi olan Silifke İlçesi'ndeki Olba Antik Kenti'nin yerleşim tarihine ışık tutmak amacıyla 17 yıldır devam ettirilen kazılar sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz, Silifke İlçesi'ne bağlı Uzuncaburç beldesinin doğusunda bulunan Olba Antik Kenti'nde 2017 yılı yaz döneminde başlayan arkeolojik kazıları inceleyerek, Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Emel Erten ile diğer görevlilerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 3 yıldır sağladığı maddi desteği bu yıl da devam ettirdiği belirten Başkan Kocamaz, "Mersin'in turizm hayatına, kültürel değerlerine yeni değerler katmak istiyoruz. Kazı çalışmalarına verdiğimiz desteği sürdüreceğiz. Bu bölgede 8 ayrı yerde kazı çalışmalarımız devam ediyor. Bu bölge tarihte çok önemli bir yerleşim birimiydi. Bunların kalıntılarını hep birlikte gün yüzüne çıkaracağız" dedi.

Prof. Dr. Emel Erten, "Yerel yönetimlerden ilk defa böyle bir destek aldık. Bu sadece Mersin ve bölge arkeolojisi değil aynı zamanda ülkemizin tarihinin, kültürünün aydınlatılması açısından çok değerli bir destek" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın kazı alanına gelmesi

Başkan Kocamaz'ın kazı alanında incelemelerde bulunması

Kazı alanının görüntüsü

Kazı alanında çalışanlar

Kazı ekibi görevlilerinin Başkan Kocamaz'a bilgi vermesi

Gazi Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Kazı Başkanı Prof. Dr. Emel Erten'in kazı alanına gelmesi

Başkan Kocamaz'ın Erten'den bilgi alması

Başkan Kocamaz, kazı alınında çalışırken

Kocamaz'ın kazı ekibi ile fotoğraf çektirmesi

Başkan Kocamaz'ın açıklama yapması

Prof. Dr. Emel Erten'in açıklama yapması

Silifke Müzesi Müdürü Nilgün Yılmazer'in açıklama yapması

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: MERSİN,

============================================

Yol verme kavgasında 3 kardeş bacaklarından vuruldu

AYDIN'ın Efeler İlçesi'nde, yol verme yüzünden çıktığı öne sürülen tartışmada 3 kardeş, tabancayla açılan ateş sonucu bacaklarından yaralandı.

Olay, bugün saat 13.30 sıralarında, Meşrutiyet Mahallesi Çarşamba Pazarı yakınlarında meydana geldi. Sürücüsü belirlenemeyen ve içerisinde 2 kişi olduğu öğrenilen beyaz bir otomobildekilerle, diğer otomobilin sürücüsü Cemil Pektaş (39) arasında, iddiaya göre, yol verme nedeniyle tartışma çıktı. Pektaş'ın kullandığı otomobilin önünü kesen diğer otomobildeki 2 kişi, tabancayla ateş açtı. Olayda, Cemil Pektaş ve ağabeyleri Fehmi Pektaş (41) ve Hikmet Pektaş (51) bacaklarından yaralandı. Saldırganlar otomobiliyle olay yerinden kaçtı. Yaralıları görenler ise polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Yaralılar ambulanslarla çevre hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Polis kaçan saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

GörüntÜ dökümü

Olay sonrası cep telefonuna yansıyan görüntü

Haber- Kamera: Burhan CEYHAN / AYDIN,

===========================================

Şanlıurfa'da bıçaklı kavga: 1 yaralı

ŞANLIURFA'da, iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı.

Olay, öğle saatlerinde Hekimdede Mahallesi'nde meydana geldi. Parkta oturan Suriye uyruklu Ahmet Musriy ile kimliği belirsiz 2 kişi arasında tartışmaya çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmada Ahmet Musriy, kim tarafından kullanıldığı bilinmeyen bıçakla kolundan yaralandı. Suriyeli yaralı genç, ihbar üzerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Polis, olayın ardından kaçan kimliği belirsiz kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-----------------------------------

Hastanenin acil servisi

Ambulanstan yaralının indirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: UĞUR BUDAK-ŞANLIURFA-DHA)

============================================

Dereye düşen yavru kedi kurtarıldı

İZMİT'te, dereye düşen yavru kedi itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

Bugün öğle saatlerinde, İzmit Otogar mevkiinde Akarca Deresi'ne düşerek suda çırpınan yavru kediyi gören Mehmet Çatalbaş itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi kediyi kurtarmak için dere yatağına merdiven indirdi. Aşağı inen itfaiyeci yavru kediyi sudan çıkardı. Yavru kedi sokak hayvanları bakımevine götürüldü. Mehmet Çatalbaş, "Eşimle beraber yolda yürürken dereden gelen kedi seslerini duyduk. Derede küçük bir kedi yavrusu olduğunu gördük. Muhtemelen düşmüştü. Biz de itfaiye ekiplerine haber verdik. İtfaiye ekipleri kısa sürede gelip kediyi kurtardı" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Kurtarma çalışmasından görüntü

İtfaiyenin kurtarma çalışması

Kedinin sudan çıkarılması

Vatandaş ile röp.

HABER: Çağla DAŞCI/KAMERA: Alişan KOYUNCU / İZMİT

=========================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhanettin Kocamaz Sülekler Antalya Elmalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title