Haberler

Dha Yurt Bülteni -18

Otomobilin çarptığı 12 yaşındaki Yezda Elif hayatını kaybettiEskişehir'de güvenlik görevlisi olan babalarını işyerinde ziyaret etmek için yolun karşısına geçmek isteyen iki kardeşten Yezda Elif Kaya (12) otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Otomobilin çarptığı 12 yaşındaki Yezda Elif hayatını kaybetti

Eskişehir'de güvenlik görevlisi olan babalarını işyerinde ziyaret etmek için yolun karşısına geçmek isteyen iki kardeşten Yezda Elif Kaya (12) otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Kaza, çevreyolu Eskişehir Emniyet Müdürlüğü mevkiinde meydana geldi. Namık Kemal Ortaokulu'nda 7'nci sınıf öğrencisi Yezda Elif Kaya, ablası Zeynep Kaya (13) ile birlikte Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol tesislerinde güvenlik görevlisi olan babaları Sami Kaya'yı ziyaret etmek istedi. Trafiğin yoğun olduğu çevre yolunda 150 metre ilerideki yaya geçidini kullanmayan kardeşlerden Yezda Elif Kaya, koşarak yolun karşısına geçmek istediği sırada Aytaç Uğur idaresindeki 26 VE 660 plakalı otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan Yezda Elif Kaya, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Eskişehir Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada doktorların tüm müdahalesine rağmen küçük kız hayatını kaybetti. Acı haberi alan baba Sami Kaya ve yakınları hastanede gözyaşlarına boğuldu.

Abla Zeynep Kaya, yolun karşısına geçmek istedikleri sırada Yezda Elif Kaya'nın koşarak yola çıktığını ve hızlı gelen aracın çarptığını söyledi. Kazanın ardından gözaltına alınan otomobil sürücüsü Aytaç Uğur ise ifadesi için Polis Merkezi'ne götürüldü. Bingöllü olan ailenin Yezda Elif Kaya'nın cenazesini memleketinde toprağa vereceği öğrenildi. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------

-Kaza yeri ve trafik

-Kaza yapan otomobil

-Camlarındaki hasar

-Sürücü Uğur ve polis ekibi

-Hastane acil servisi

-Ambulanslar

-Kızların fotoğrafı

(Ölen Yezda ilk fotoda sağdaki, ikinci fotoda sol baştaki)

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR,-

===================

Bankacı Cemile, 5 günlük yaşam savaşını kaybetti

Batman'da, 5 gün önce otomobilinde başından tabancayla vurulmuş halde bulunan bankacı Cemile Aydın (38), yaşam savaşını kaybetti.

Yaylıca köyü yakınlarındaki Batman Çayı kıyısında 25 Nisan gecesi, park halindeki 72 EP 155 plakalı otomobilde başından vurulmuş yaralı kadını gören çevre sakinleri, jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gelen sağlık ekibi, özel bir bankada çalışan Cemile Aydın olduğu belirlenen kadını, Batman Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Yoğun bakım ünitesine alınan Cemile Aydın'ın bir gün sonra beyin ölümü gerçekleşti. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde cihaza bağlanan Cemile Aydın, bugün yaşamını yitirdi.

Aydın'ın cenazesi, yapılacak otopsinin ardından Kozluk ilçesindeki aile mezarlığında toprağa verilecek.

'JANDARMA BİZE İNTİHAR OLABİLECEĞİNİ BİLDİRDİ'

Cemile Aydın'ın amcası Nihat Aydın, jandarma ekiplerinin, yeğeninin cep telefonu, bilgisayar ve tabanca üzerinde yaptıkları incelemede olayın intihar olabileceğini söylediklerini belirtti.

Cemile Aydın'ın otomobilinde tabanca ve kendisinin yazdığı düşünülen 'Hakkınız helal edin' yazılı not bulunmuştu.

Görüntü Dökümü

---------

Hastane morgun önünde toplanan yakınları

Amaca Nihat Aydın'ın açıklaması görüşü

Genel ve detay görüntüler

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 135 MB

Haber-Kamera: Arif ARSLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN, )

==================

Duyarlılık yaratmak isteyen ödüllü çevreciden yeni başkana çöp hediyesi

Muğla'nın Marmaris Belediye Başkanlığı'na seçilen Mehmet Oktay'a, ödüllü çevreci İmdat Avcı ve eşi Yıldız Avcı tarafından tebrik ziyareti gerçekleştirildi. Elinde iki torba çöple gelen İmdat Avcı, amacının çevre duyarlılığı yaratmak ve dikkat çekmek olduğunu söyledi.

Marmaris'te 28 yıldır 'Özgür' adlı ahşap teknesiyle koylarda çöp toplayan ayrıca çevre duyarlılığı yaratmak amacıyla eylemler yapan İmdat Avcı, eşi Yıldız ile birlikte bir kez daha farkındalık yarattı. Muğla Valiliği tarafından 3 yıl üst üste 'yılın gönüllü çevrecisi' seçilen İmdat Avcı, eşi Yıldız Avcı ile birlikte Marmaris Belediye Başkanı seçilen CHP'li Mehmet Oktay'a tebrik ziyareti gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye başkanlıklarını kazanan CHP'li başkanların fotoğraflarının bulunduğu 2 torba çöple makama gelen Avcı, bunları Oktay'a hediye etti. İmdat Avcı, "Herkes çelenk ve çiçek getiriyor. Bende temiz Marmaris ve dünya için mesaj vermek istedim. İçinde 20 dakikada koylardan topladığım iki büyük boy poşeti dolduracak çöpleri getirdim. Üzerinde Büyükşehir Belediye başkanlarının fotoğrafı var. Yeni göreve gelen CHP'li başkanlardan, çevre konusunda duyarlı olmalarını rica ediyorum. Gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmalıyız. Özellikle Marmaris'te turizm yapıyoruz. Deniz ve doğamız çok önemli. El birliği ile korumalıyız" dedi. Başkan Oktay ise "Yönetim olarak ailecek nasıl çevre duyarlılığı gösterdiğinizi çok iyi biliyoruz. Daha temiz bir Marmaris için el birliği içinde çalışacağız. Gece-gündüz beni sürekli arayabilirsin. Gerekirse kendim gelir ailenle beraber temizlik yaparım. Yeter ki cennet Marmaris temiz kalsın ve duyarlılık artsın" dedi.

Avcı ailesi, ikram ve görüşmeler sonrası hatıra fotoğrafı çektirerek belediyeden ayrıldı. Hediye edilen çöpler ise katı atık tesisine götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------

İmdat Avcı ve eşi Yıldız'ın taksi ile belediyeye çöp poşetleri ile gelmesi

Belediyeye çöp poşetleri ile girmesi

Makam odası önünden elinde çöp poşetleri ile genel-ayrıntılı görüntü

Makam odası önünde İmdat Avcı ile röp.

Avcı ailesinin makama girerek Belediye Başkanı Mehmet Oktay'ı tebrik etmesi

Avcı ve Oktay'ın ikili konuşmaları

374 MB

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN / MARMARİS (Muğla),

===================

Sandıklı'da köylülerden yağmur duası

Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde vatandaşlar yağmur duasına çıktı.

Sandıklı'ya bağlı Susuz köyünde bugün öğle namazı sonrası yağmur duası yapıldı. Köyün yakınındaki Dikmen Dede mezarının yanındaki alanda yapılan etkinliğe çevre köylerden ve ilçe merkezinden de katılanlar oldu. Köy imamı Ahmet Demir ve muhtar Kamil Çetin önderliğinde iki rekat namaz kılan köylüler, yağmur yağması ve ekinlerinin bereketli olması için dua etti. Dua sonrası köy halkı tarafından hazırlanan yemeklerin ikramı yapıldı.

Köy Muhtarı Kamil Çetin, "Bu yıl da bütün cemaatle birlikte yağmur duasını yapmış bulunmaktayız. Her yıl yağmur duasına çıkıyoruz. Ömrümüzün olduğu müddetçe her yıl bu duayı yapacağız. Amacımız dua ederek Allah'ın yağmur vermesi, mahsullerimizin ve hayvanlarımızın su sıkıntısı çekmemesi için Allah'ımıza dua ediyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

Dikmen dede mezarına dua için çıkan vatandaşlar görüntü

Dikmen dede mezarı yanında öğle namazı kılan cemaat görüntüsü

Yağmur duası yapılırken görüntü

Dikmen dede mezarı ve yağmur duası yapan cemaat görüntü

Yağmur duası yapan cemaat yakın görüntü

RÖP: Kamil Çetin(köy muhtarı)

Yemek ikramından görüntü

192 MB /// 01.44"

Haber- Kamera: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,

=============

Ebeler, Gebeler, Bebeler Şenliği yapıldı

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği'nde Ebeler Haftası nedeniyle düzenlenen '4'üncü Ebeler, Gebeler, Bebeler Şenliği'nde hastane bünyesinde görev yapan ebeler doğumlarını yaptırdıkları bebekler ve aileleri ile buluştu. Bebeklerin ayak izlerinin bulunduğu belgelerin ailelere hediye edildiği ve ebelere sertifikaların takdim edildiği şenlikte, doğumunda bulundukları bebeklerin 3-4 yaşlarına geldiğini gören ebeler duygu dolu anlar yaşadı.

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği ve Kültürpark Rotary Kulübü'nün destekleriyle Ebeler Haftası nedeniyle 4'üncüsü düzenlenen 'Ebeler, Gebeler, Bebeler Şenliği' coşku ile gerçekleşti. Hastane bünyesinde çalışan ebelerin doğumunu yaptırdığı bebeklerle buluştuğu şenliğe, Gebe Okulu Sorumlu Ebesi Mehtap Er, Hastane Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Sırrı Sorguç, Gebe Okulu Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Gürsoy Pala, Yenidoğan Hekimi Doç. Dr. Yekta Öncel, Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hacer Rastgel, Kültürpark Rotary Klübü üyeleri, hastane hekimleri, gebeler, ebeler ve bebeklerin aileleri katıldı. 3- 4 yaşlarına gelmiş bebeklerle karşılaşan ebeler, bebekler ve aileleriyle fotoğraf çektirerek duygulu anlar yaşadı. Ailelere, bebeklerine doğum yaptıran ebelerin isimlerinin yazılı olduğu, bebeklerin ayak izlerinin bulunduğu belgeler ve çeşitli hediyeler verildi. Hamilelik sürecinde olup Gebe Okulu'na katılan gebelere katılım belgesi ve daha önce Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doğum yapan annelere ve bu doğumu gerçekleştiren ebelere teşekkür belgesi verildikten sonra, şenlik zumba eğitmenlerinin gösterisi, müzik ve kokteyl eşliğinde sona erdi.

'DÜNYAYA GELDİĞİMİZDE İLK TANIŞTIĞIMIZ İNSANLAR EBELER'

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu Sorumlu Ebesi Mehtap Er, ebeler ve bebeklerini şenlikte buluşturduklarını belirterek, "Eline doğduğumuz, dünyaya geldiğimizde ilk tanıştığımız insanlar olan ebelerimizin gününü kutluyorum. Bugünü biz 4 yıldır düzenliyoruz. Ebeyim ve gebe eğitimcisiyim. Bize gelen gebelere doğum ve doğum sonrası hakkında eğitimler veriyoruz. Ebeler Haftası'nda düzenlediğimiz bu şenlikte her yıl farklı yaş gruplarından ebeler ile bebeklerini buluşturuyoruz. Ailelere hastanemiz adına bebeğin ayak izinin bulunduğu ve ebesinin isminin yazılı olduğu belge ve hediyeler veriyoruz. Aileler mutlu oluyorlar, biz de doğurttuğumuz bebekleri ve eğitim verdiğimiz anneleri gördüğümüzde mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Gebe Okulu Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Gürsoy Pala,

"Bu şenlik bizim için gelenekselleşmeye başladı. Yarın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü. Bu vesile ile ben tüm sağlık çalışanlarına başta ebeler olmak üzere, teşekkür ediyorum" dedi. Yenidoğan Hekimi Doç. Dr. Yekta Öncel, "Aslında ebe deyince aklımıza doğum yaptıran kişi geliyor ama ebeler bizim gözümüzde aynı zamanda yenidoğan sağlığına da çok büyük katkılar sağlıyorlar. Bizim olmadığımız yerde bebeğin bakımını yapan, bebeğe ilk müdahalesini yapan sağlık personelleridir ebeler, bizim gözbebeklerimizdir" dedi.

Görüntü Dökümü

------------

-Şenlikten genel ve detay görüntüler

-Açılış konuşmaları

Haber-Kamera: Melis KARAKUZULU/İZMİR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elif Kaya Marmaris Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title