Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

Şemdinli Altınsu Köyü'nde 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Altınsu Köyü, Dereboyu mezrası, İncesu mezrası ile Elde mahallesi'nde 5 gün süre ile saat: 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Şemdinli Altınsu Köyü'nde 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Altınsu Köyü, Dereboyu mezrası, İncesu mezrası ile Elde mahallesi'nde 5 gün süre ile saat: 22.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Hakkari Valiliği, Şemdinli'nin Altınsu Köyü, bağlı 2 mezrası ve Elde Mahallesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu Köyü, Dereboyu, Elde ve İncesu Köyü Mülki sınırları içerisinde icra edilecek operasyon esnasında vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile emniyetli şekilde seyahat etme hürriyetinin ortadan kalkacağı değerlendirildiğinden, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu Köyü, Dereboyu, Elde ve İncesu Köyü Mülki sınırları içerisinde 13.08.2017 tarihinden itibaren 5 (beş) gün süre ile saat: 22.00'dan saat: 05.00'a kadar geçerli olmak üzere sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş olup, İlimiz Şemdinli İlçesi Altınsu Köyü, Dereboyu, Elde ve İncesu Köyü Mülki sınırları içerisine giriş-çıkışlar da yasaklanmıştır."

Haber: ŞEMDİNLİ (Hakkari),

============================================

Van Eski Milletvekili Bayram evinde gözaltına alındı

VAN eski Milletvekili Mustafa Bayram, kesinleşmiş 5 yıl hapis cezası nedeniyle Van'ın merkez Edremit İlçesi'ndeki evinde gözaltına alındı.

Van'ın 1995'te ANAP, 1999'da ise Fazilet Partisi'nden Milletvekililğini yapan Mustafa Bayram, Van Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bugün akşam saatlerinde evinde gözaltına alındı. Bayram'ın bulundurulması yasak silah suçundan kesinleşmiş 5 yıl hapis cezasını bulunduğu ve bu gerekçe ile gözaltına alındığı belirtilirken, evinde yapılan aramalarda ise 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve 2 adet sahte plaka ele geçirildiği belirtildi. Bayram'ın Emniyet Müdrlüğü'ndeki sorgusu sürüyor.

Haber: VAN,

===========================================

Kavga edenleri ayırmaya çalışan polis memuruna saldırı

SİVAS'ta iki grup arasında çıkan kavgada şahısları ayırmak için olay yerine gelen polis memuru dövüldü. Olayda 4 kişi gözaltına alındı.

Olay saat 21.00 sıralarında Eskikale Mahallesi Atatürk Caddesi'nde yaşandı. Daha önce aralarında husumet bulunan ve alkollü oldukları iddia edilen iki grup cadde üzerinde kavga etmeye başladı. Bu sırada kavgayı gören vatandaşlar polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Yunus Polisleri kavgayı ayırmak için müdahale etti. Bu sırada kavgaya karışan şahıslar polise saldırdı. Belinden çıkardığı kemerle polis memuru İ.Ç.U.'yu döven şahıslan daha sonra kaçmak istedi. Başına aldığı darbeyle yere yığılan polis memuru İ.Ç.U'ya ilk müdahaleyi ekip arkadaşları yaptı. Kısa sürede olay yerine gelen çok sayıda polis kaçan şahısların peşine düştü. Şahıslardan biri kaçtığı sırada önüne çıkan polise vurarak olay yerinden uzaklaştı. İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy da olay yerine geldi. Yaralı polis İ.Ç.U ambulansla Sivas Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kavga sonrası kaçan şüpheliler Muhammet N., Ömürcan K., Osman Furkan Y. ve Taha İ., polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. Emniyete götürülen şüpheliler sorguya alındı.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

-Olay yerinden görüntüler

-Yaşanan kargaşa

-Yaralı polisin görüntüsü

-Kaçan şüphelilerin yakalanması

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(142 mb)

============================================

Akaryakıt istasyonuna yaklaşan yangın korkuttu

DENİZLİ'nin Merkezefendi İlçesi'ndeki bir akaryakıt istasyonunun yanında bulunan boş arazide çıkan yangın çevrede panik yarattı. Yaklaşık 1 hektarlık alanda etkili olan yangın, itfaiye ekipleri tarafından akaryakıt istasyonuna 20 metre kala söndürüldü. Yangında kullanılmayan bir mezarlıktaki bazı mezarlarda zarar gördü.

Yangın, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan otluk arazide bugün saat 17.30 sıralarında çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın arazide bulunan kuru otlar sebebiyle hızla büyüdü. Çevredekiler durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. 5 itfaiye aracı ve 15 personelin müdahale ettiği yangında yaklaşık 1 hektarlık alan zarar görürken, alevler bir akaryakıt istasyonuna yaklaşık 20 metre kala kontrol altına alındı. Ayrıca otluk arazi içerisinde bulunan ve kullanılmayan Eski Davutçular Mezarlığı'nda bulunan eski mezarların bir kısmı da yangında zarar gördü.

Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

Soğutma çalışmalarından görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Akaryakıt istasyonundan görüntü

Eski mezarlıktan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

==========================================

Türkiye boğa güreşi şampiyonu Artvinli Cumali oldu

ARTVİN'in Kafkasör Yaylası'nda, Karadeniz ve Ege Bölgeleri'ndeki illerden getirilen 36 şampiyon boğanın katıldığı Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonası düzenlendi. Kıyasıya süren bir güreş sonunda Muğla'dan gelen Cumhur adlı rakibini yenen Artvinli Cumali adlı boğa Türkiye şampiyonu oldu.

Artvin'in Kafkasör Yaylası'nda 200 yıldır yaşatılan boğa güreşleri geleneği bu yıl ilk kez Türkiye Şampiyonasına dönüştürüldü. Artvin Boğacılar Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve Artvin, Rize, Muğla, Aydın ve Erzurum  illerinden getirilen 430 ile 900 kilogram arasındaki kategorilerindeki 36 şampiyon boğanın katıldığı Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası, Karadenizli sanatçıların konserleri ve halk oyunları gösterileri ile bilek güreşi turnuvası ile başladı. Şampiyonanın son gününde 10 kategoride düzenlenen boğa güreşleri gerçekleştirildi. 15'i hakem 65 kişinin görev aldığı şampiyonayı Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ile yaklaşık 15 bin kişi izledi. Bazı vatandaşların çadırların içinden, bazılarının da şemsiyelerinin altından izlediği güreşler sırasında güneşten korunmaya çalışan bazıları da başlarına ağaç dallarıyla örttü.

ÖNCE ZEYBEK, SONRA HORON

Boğa güreşlerinin yapıldığı arenada Ege bölgesi illerinden boğaları ile gelen vatandaşlar davul ve zurna eşliğinde zeybek oynadı. Karadenizlilerde ardından aynı alanda tulum ve kemençe eşliğinde horon tepti. Tribünlerde bulunan vatandaşlarda horona eşlik etti, alkışla tempo tuttu.

BOYNUZ VE DOPİNG KONTROLÜ

Kafkasör Yaylasında 10 gündür güreşler için kampa giren boğa ve sahipleri sıkı bir hazırlık dönemi geçirdi. Sabah yürüyüş ve koşu ile spor yaptırılan boğalar pekmez, üzüm kurusu, arpa, yumurta, mısır gibi özel besinlerle beslendi. Boğalar güreş arenaya çıkmadan öncede boynuz ve doping kontrolünden geçirildi. Boynu kontrolünde sivri boynuzları törpülenen boğalar doping kontrolünde ise idrar testine tabi tutuldu.

EN KÜÇÜK BOĞACI İLGİ ODAĞI OLDU

Arenada güreşen Şimşek adlı boğanın sahibi 10 yaşındaki Yiğit Kambur ilgi odağı oldu. İpini tuttuğu boğayı arenaya getiren ve güreş sonrası çıkaran minik boğacı arpa ve kuru üzümle beslediği boğasını çok sevdiğini ve hiç korkmadığını söyledi.

EGE'DEN GELEN 4 BOĞA DA YENİLDİ

Kıyasıya güreşen boğaların mücadelesi büyük heyecanla izlendi. Güreşler sırasında bir ara boğa sahipleri arasında tansiyon yükselince arbede yaşandı. Olay diğer boğa sahiplerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Sahibinin elinden kaçmaya çalışan bir boğada paniğe neden oldu. Başaltı kategorisinde Muğla'dan gelen Günay Kocabıyık'a ait Ayvaz isimli boğa ile Artvinli Ahmet Öztürk'e ait Bozo isimli boğanın güreşi kıyasıya geçti. Ayvaz isimli boğa alandan kaçarken güreşi Bozo kazandı. Aydın'dan gelen Akif Soytürk'e ait Yakışıklı isimli boğada Artvinli İbrahim Sağlam'a ait Behlül isimli boğaya yenildi. Artvinli Naci Gündoğdu'ya ait Dadaş isimli boğa Muğlalı Süleyman Kor'a ait Fırtına isimli boğayı yendi.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU 'CUMALİ' OLDU

Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası Karadeniz ve Ege Bölgesi boğalarının kapışmasına sahne oldu. Süper Baş kategorisindeki güreşte Artvinli Aziz Yiğit'e ait 840 kilogram ağırlığındaki Cumali adlı boğa ile Muğla'dan getirilen Beyhan Durali'ye ait 750 kilogram ağırlığındaki Cumhur adlı boğa güreşti. Kıyasıya geçen güreşi kazanan Cumali adlı boğa Türkiye şampiyonu oldu. Cumali adlı boğanın sahipleri arenada büyük sevinç yaşadı, Cumhur adlı boğanın sahipleri ise boğalarıının üzerine yaslanarak göz yaşlarını tutamadı. Boğası Türkiye şampiyonu olan Aziz Yiğit, çok heyecanlı olduğunu belirtti, "Rakibim Muğla'dan kalktı geldi. Onlara çok teşekkür ediyorum." dedi ve şampiyonluğu eşi ve opğluna armağan etti.

ŞAMPİYONLARA 90 BİN LİRA ÖDÜL

Türkiye Boğa Güreşi Şampiyonu olan Cumali adlı boğanın sahibine 12 bin lira para ödülü verildi. Güreşlerde dereceye giren boğa sahiplerine toplamda 90 bin lira para ödülü dağıtıldı.

MAHİR GÜLSEÇGİN: 200 YILLIK GELENEĞİ YAŞATIYORUZ

Türkiye Boğa Güreşleri Şampiyonası organizatörü Gazeteci ve Yazar  Mahir Gülseçgin, Türkiye'de boğa güreşleri denilince ilk akla gelen yerlerden olan Kafkasör Yaylasında 200 yıllık bir geleneğin yaşatılmaya çalışıldığını belirterek "Bu kültür bugüne kadar geldi. Bizde bu kültürü yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz.Ege ve Karadeniz'in farklı kültürlerini boğa güreşleri ile kaynaştırmayı amaçlıyoruz." dedi. Artvin Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer'de devletten Çin ve Bosna Hersek'in de katılımı ile Dünya Boğa Güreşleri şampiyonası düzenlemek için destek istedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Kafkasör detayları

-Güreşleri izleyenler

-Boğa gürellerinden detay

-Vatandaş röportajları

-Arbede yaşanması

-Organizatör Mahir Gülseçgin ile röp.

-Boğacılar Spor Kulübü Başkanı Haluk Koçer ile röp.

-Minik boğacı ile röp.

-Zeybek ve horon oynanması

-Türkiye şampiyonu finali güreş detayı

-Kazanan boğa detayı

-Kazanan boğa sahibi ile röp.

-Detaylar

Haber: Muhammet KAÇAR- Kamera: Adem GÜNGÖR /ARTVİN,

=========================================

Nilüfer Müzik Festivalinin son günüde Cem Adrian rüzgarı

BURSA'da Nilüfer Müzik Festivali'nin son gününde Cem Adrian hayranları konser alanını doldurdu.

Nilüfer Müzik Festivali'nde heyecan son günde de konserlerle devam etti. Akşam saatlerinde sahneye çıkan Cem Adrian, hayranlarıyla buluştu. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Adrian, şarkılarıyla dinlemeye gelenlere romantik anlar yaşattı. Bugün kapanış yapacak olan festivalde Cem Adrian'ın ardından Mind Shifter,Bohemian Betyars, Marta Ren&The Groovelvets, Rain LAb, Dubioza Kolektiv, Kaan Düzarat sahne alacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Konser ve sahneden detaylar,

-seyircilerden detaylar

Haber: Enver Fatih TIKIR/BURSA,

SÜRE: 1dk 30sn, BOYUT: 48MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şemdinli Hakkari Altınsu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title