Haberler

Dha Yurt Bülteni-15

1)ERZİNCAN'DA KAZA: 3 ÖLÜ

ERZİNCAN'ın Mercan Beldesi'nde gurbetçiye ait otomobil ile karşı yönden gelen otomobil çarpıştı. Kazada her iki otomobilin sürücüsü ile bir kadın öldü. Kaza bugün öğle saatlerinde Erzurum- Erzincan karayolunun Mercan Beldesi mevkisinde medana geldi. Erzinrcan yönüne giden Ali Haydar Yılmaz yönetimindeki 24 AN 112 plaklı otomobi,  karşı yönden gelen Alman plakalı Gürel Korkmaz yönetimindeki otomobille çarpıştı. Kazada her iki sürcü ile birlikte adı öğrenilemeyen bir kadın yaşamını yitirdi. Polis olay sonrası bölgede güvenlik önlemi aldı. Cesetler Mercan Devlet Hastnesi morguna kaldırılırken, hurdaya dönen araçlar çekicilerle kaldırıldı.

Coşkun MENEK / ERZİNCAN, -

=====================================================

2)SURİYELİ HACI ADAYLARI TÜRKİYE'YE GELDİ

İÇ savaşın sürdüğü Suriye'de yaşamını devam ettiren ve hac görevlerini yapmak için Türkiye üzerinden kutsal topraklara gidecek 100 hacı adayı bugün Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiye'ye geldi. İç savaşın devam ettiği ülkelerinden kutsal topraklara gidemeyen Suriyeliler, Hac görevlerini Türkiye üzerinden Suudi Arabistan'a giderek yapmak istedi. Bu talebin Türkiye tarafından kabul edilmesinin ardından kutsal topraklarda hac görevini yerine getirecek 100 kişiden oluşan ilk kafile bugün Öncüpınar Sınır Kapısı'na geldi. Öncüpınar Sınır Kapısı'nda pasaport işlemleri yapılan 100 kişilik kafile daha sonra 2 otobüsle Gaziantep'e hareket etti. Gaziantep'te konaklayacak olan Suriyeli hacı adayları yarın uçakla Suudi Arabistan'a gidecek.

Öte yandan kutsal görevlerini yerine getirecek olan Suriyeli hacı adayları kendilerine bu imkanı tanıdığı için Türkiye'ye teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

Öncüpınar Sınır Kapısı

Bekleyen yolcu otobüsleri

Suriye'den giriş yapan hacı adayları

Hacı adaylarının otobüslere binişi

Hacı adaylarının konuşmaları

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Reşit ÇELEBİOĞLU-KİLİS-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 247 MB

=================================================

3)KAMYONETE GİREN YILANI İTFAİYE ÇIKARDI

İZMİT'te, kamyonetin kasasına giren 1,5 metre uzunluğundaki yılan itfaiye ekiplerince dışarı çıkarıldı. Karton kutuya konulan yılan doğaya salınmak üzere götürüldü.

Kartepe Arslanbey Mahallesi'nden İzmit Sanayi Mahallesi'ne gelen Ahmet Ediş, kamyonetinin kasasına giren yılanı görünce itfaiyeden yardım istedi. Ahmet Ediş itfaiye ekipleri gelene kadar yılanı çıkarmak için uğraştı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi kamyonetin kasasının altında metal profillerin arasına giren yılanın çıkması için su tuttu. Yılan kasadan çıkmaya çalışırken yakalandı. Yaklaşık 1,5 metre uzunluğundaki yılan karton kutuya konulurken, doğa salınmak üzere götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------------------

İtfaiyenin su tutması

Yılanın araçtan çıkarılması

Yılanın karton kutuya konulması

Ahmet Ediş ile röp.

Faruk KIYAK-Alişan KOYUNCU/İZMİT(Kocaeli), -

=========================================================

4)EVİNİN YIKILMASINI GÖZYAŞLARIYLA İZLEDİ

ŞANLIURFA'nın Birecik İlçesinde, kaçak olarak yapılan 2 katlı ev belediye ekilerince yıkıldı. Ekiplerin yıkım çalışmasını ev sahibi Ali Erkoyuncu, gözyaşlarıyla izledi.

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından Meydan Mahallesi'ndeki Birecik Kalesi burçlarının bitişiğinde yapılmış 2 katlı kaçak ev hakkında yıkım kararı verildi. Kararın ardından Birecik Belediyesi ekipleri, zabıta ve polis eşliğinde daha önceden tebligatla uyarıda bulunulmasına rağmen boşaltılmayan eve gitti. Polis çevrede güvenlik önlemleri alırken, ev sahibi Ali Erkoyuncu yıkıma karşı çıktı. Polislerin çabalarıyla ikna edilen Erkoyuncu, eşyalarını dışarı taşıdıktan sonra iş makinelerinin evini yıkmasını gözyaşlarıyla seyretti. Bu sırada fenalaşan Erkoyuncu, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Birecik Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kaçak yapılan ev

İş makinelerinin evi yıkması

Ev sahibinin sinir krizi geçirmesi

Sağlık ekiplerinin ev sahibine müdahale etmesi

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 252 MB

=======================================================

(ÖZEL)

5) YOLDA BULDUĞU ÇANTANIN SAHİBİNE SOSYAL MEDYADAN ULAŞTI

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, Zeynel Abidin Gavurdağlı, yerde bulduğu ve içerisinde 5 bin lira değerinde döviz bulunan çantayı sahibine sosyal medyadan ulaşarak teslim etti.

İslahiye Belediyesi'nden emekli olan Zeynel Abidin Gavurdağlı, dün öğle saatlerinde ilçe merkezinde dolaşırken kaldırımda el çantası buldu. Gavurdağlı, bulduğu el çantasının sahibini çevrede aradı ama bulamadı. Bunun üzerine Gavurdağlı, içerisinde döviz, Mustafa Bahçegüven'e ait pasaport ve resmi evrakların bulunduğu çantayla gittiği belediyede hoparlörden anons ederek sahibini bulmaya çalıştı. Ancak, çantanın sahibine yine ulaşılamayan Gavurdağlı, gece sosyal medya hesaplarından pasaportu bulunan Mustafa Bahçegüven'i bularak iletişime geçti. Çok mutlu olan Bahçegüven, bugün öğle saatlerinde İslahiye Belediyesi'ne gelerek çantasını zabıta ekipleri ve Gavurdağlı'dan teslim aldı.

Almanya'da işçi olarak çalıştığını ve tatil için geldiği memleketi Hatay'ın Hassa ilçesine geldiğini anlatan gurbetçi Mustafa Bahçegüven, "Dün bir yakınımı tedavi için İslahiye Devlet Hastanesi'ne getirdik. Bu sırada çantayı kaybettim. Sonra aradım ama bulamadım ve yeniden Hassa'ya döndüm. İçerisindeki paradan çok benim ve ailemin pasaportları ile resmi evraklarını kaybetmiş olmaya üzülüyordum. Sosyal medyadan duyarlı vatandaşımızın ulaşması ile yeniden çantama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi. Bahçegüven'in çantasını bularak kendisine ulaştırmasına teşekkür ettiği Zeynel Abidin Gavurdağlı ise vatandaşlık görevini yaptığını ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Belediye Bahçesi

Zeynel Abidin Gavurdağlı'nın çantayı bulmasını anlatması

El çantasının teslim edilmesi

Gurbetçi Mustafa Bahçegüven ile röp

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 29,5 MB

=======================================================

6)SOKAK HAYVANLARINA MAMALIK

BURDUR Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğü tarafından  sokak hayvanları için vatandaşlara suluk ve mamalık dağıtıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Adnan Yılmaztürk, sıcak yaz günlerinde sokak hayvanları için vatandaşlardan destek istedi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda konuşan Yılmaztürk, Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki Burdur'da 500 adet suluk ve mamalık dağıtımı yaptıklarını belirtti.

Hayvanların sıcak günlerde halsiz kalmaması ve yaşamlarını devam ettirebilmeleri insanların desteğine ihtiyaç duyduğunu anlatan Yılmaztürk, mamalıkların sokaklara, köşe başlarına ve evlerin bahçelerine koyulmasını istedi.

Burdur'un yanı sıra Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanındaki Antalya ve Isparta'da da dağıtım yapılacağını aktaran Adnan Yılmaztürk, "Müdürlük olarak kedi evleri yapacağız. Belediyelerimizin desteğiyle bunları ihtiyaç olan yerlere vereceğiz" dedi. Yılmaztürk, Burdur, Isparta ve Antalya'da toplam 2 bin suluk ve mamalık dağıtılacağını da ifade etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------

Dağıtımdan detay

Adnan Yılmaztürk'ün açıklamaları

Haber- Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adnan Yılmaztürk Gaziantep Erzincan Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title