Haberler

Dha Yurt Bülteni-11

5 ayrı Koruma Kurulu kararı Ayder'i koruyamadı (2)BAŞKAN HAŞİMOĞLU AYDER'İ DEĞERLENDİRDİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında Ayder ve Uzungöl'deki gelişi güzel yapılaşmayı gündeme getirmesinin ardından Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ak Partili Osman Haşimoğlu, Ayder...

5 ayrı Koruma Kurulu kararı Ayder'i koruyamadı (2)

BAŞKAN HAŞİMOĞLU AYDER'İ DEĞERLENDİRDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında Ayder ve Uzungöl'deki gelişi güzel yapılaşmayı gündeme getirmesinin ardından Çamlıhemşin Belediye Başkanı Ak Partili Osman Haşimoğlu, Ayder bölgesindeki çalışmalarla ilgili açıklama yaptı. Haşimoğlu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin değerlendirmesini doğru bulduğunu belirterek şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız doğru söylüyor, doğru olanların yapılmasını arzu ediyor. Niyeti çok belli. İnşallah akıbetimizde hayırlısı olur. Ayder Doğu Karadeniz'in turizminde gerçekten lokomotif olan bir yer özelliği ile, güzelliği ile Kaçkar Dağları'nın zirvesine en kolay ulaşılan bir noktada olması münasebetiyle, özel bir yerdir. Karadeniz'de ve Ayder'de arz talep gün geçtikçe yoğunlaşıyor. Bu talebi karşılayacak fiziki mekanlar yapılmak isteniyor. Bu nedenle Ayder'deki imar planları ve mevzuatlar müsait olmadığı için planlı yapılaşmaya izin verilemiyor. Bu nedenle izin olmayınca kaçak yapılaşma gündem oluyor ve bu zamana kadar hep böyle geldi.ö Ayder'in TOKİ koordinatörlüğünde gündem olduğunu ifade eden Başkan Haşimoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunlara Cumhurbaşkanımız diyor ki: bir dur deyin. Türkiye'de hiç bir örneği olmayan 5 bakanlığın ortak protokol imzalandığı bir protokolle Ayder'i Başbakanlığın, TOKİ'nin koordinatörlüğünde gündem oldu. Buna örnek olacak yaylalar var. Örnek Uzungöl ama öncelikle Ayder'e yapılacak sonrasında da Uzungöl'e de aynı statü uygulanacak. Yapılmak istenen şu:  Ayder'deki çarpık yapılaşmayı önlemek. Düzenli planlı bir yapılaşma getirmek ve Ayderin doğal kültür yapısını bozmamak. Cumhurbaşkanımızın başına koyduğu kriter, konutlar, konut olacak alanlar, zemin, ticari işletme pansiyon ve otel gibi işletmeler Bodrum  zemin + 2'yi geçmeyecek. Ayder de bu durumda hemen hemen yapılaşmaya elverişlidir.ö

'AYDER'DE ÇEŞİTLİ SORUNLAR VAR'

Ayder'de başka sorunlara dikkat çeken Başkan Haşimoğlu, "Ayder'de başka çeşitli sorunlar da var. Trafik, kamusal alan, park ve ulaşım sorunları var. Günde 12 bin aracın girdiği, günlük sadece 25 bin ziyaretçinin ziyaret ettiği bir yerdir Ayder, ancak bunun 4 binlik kısmının konaklamasını karşılayabilen bir Ayder var. Bu yoğunluğu altyapıları tamamlayarak sürdürülebilir bir Ayder  100 sene, 200 yüz sene sonrasına hitap edecek bir Ayder yapılandırılması tasarlanıyor şuandaö diye konuştu.

"AYDER'DE TOKİ KONUT YAPIP SATMAYACAK"

TOKİ'nin ön görülen yapılandırma çalışmalarıyla Ayder'de çok katlı yapıların yer almayacağını da dile getiren Osman Haşimoğlu, "TOKİ Ayder'deki yapılandırmada kar amaçlı konut, işyeri yapıp satmayacak" dedi. Projeyi 5 bakanlığın yürüttüğünü belirten Osman Haşimoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beş bakanlığın ortak yürüttüğü bir proje bu. Hak sahiplerinin haklılıklarına göre tekrar haklarını iade edip planlı bir yapılaşma gerçekleştirilerek Ayder'i sürdürülebilir bir hale getirilmek amaçlanacak. Ayder'de devasa binalar, oteller yapılıp satılmayacak. Ayder'de yeniden yapılan yapılanmayla beraber hak sahipleri mağdur edilmeyecek.  Çok güzel bir Ayder olacak örnek bir Ayder olacak. Ayder Karadeniz'in ilk ayağı lokomotifini oluşturuyor bu bir ilk olacak. Yayla turizmi Türkiye'de çok hızla gelişen bir turizm, Ayder de bunun ilk ayağını oluşturuyor. Bu da örnek olacak ve bütün yaylalar şimdiden sonra oradaki doğal şartlarla ve yapılarla ibare edilecek. Çalışmalar bölgenin kültür ve doğa yapısını bozmadan yapılacak. Bütün mücadele de bunun için.ö

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------

-Başkan Haşimoğlu'nun açıklaması

HABER KAMERA: RİZE,

============================================

Kurumun kapısına, 'Burada çalışanlar FETÖ'nün has elamanlarıdır' yazan memur gözaltında

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nde görev yaptığı Toplum Sağlığı Merkezi'nin kapıları ile araçlarına, 'Burada çalışanlar FETÖ'nün has elemanlarıdır', 'Asıl FETÖ'cü burada çalışanlar' şeklinde yazılar yazan memur T.E., polis tarafından gözaltına alındı.

Çorlu İlçesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi'nde sabah gelen görevliler, kurumun kapıları, araçları ve mescit kapısına, 'Burada çalışanlar FETÖ'nün has elemanlarıdır', 'Asıl FETÖ'cü burada çalışanlar', 'FETÖ nereye biz oraya', Fetullah çok yaşa','Yaşasın Fetullah', "Buradakiler FETÖ'ye çalışıyor aç gözlüler' yazıldığını gördü. İhbar üzerine Toplum Sağlığı Merkezi'ne giden polis ekipleri kapsamlı çalışma yaparak, güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. İncelemede yazıları yazan kişinin kurumda memur T.E., olduğu belirlendi. Gözaltına alınan T.E., soruşturmasının yürütüleceği Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Memur T.E.'nin yazdığı yazılar ise görevliler tarafından silindi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Toplum Sağlığı Merkezi

-Binadan detaylar

-Merkez tabelası

-Detaylar

Haber-Kamera: Mehmet YİRUN/ÇORLU (Tekirdağ),

=============================================

Erzurum'da 20 ev ve 10 ahır yandı

ERZURUM'un Şenkaya ilçesine 33 kilometre uzaklıktaki Altyolu mahallesinde elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında yaklaşık 20 ev ile birlikte 10'a yakın ahır ve tandır kullanılmaz hale geldi.

Bugün saat 09.45 sıralarında meydana gelen yangına Erzurum Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin yanı sıra Oltu ilçesinde yaşanan ormana yangınına müdahale etmek için gelen iki helikopter ve çok sayıda iş makinesi ile müdahale edildi. Elektrik kontağı sonucu çıktığı tahmin edilen yangın damlara konulan otlar nedeniyle kısa sürede büyüdü ve 100 haneli köyün büyük bir bölümünü kapladı. Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen yangın 20 ev ile birlikte 10'a yakın tandır ve ahırı kullanılmaz hale getirdi. Şenkaya Belediye Başkan yardımcısı Yavuz Bedir, yangının güçlükle kontrol altına alındığını belirterek şunları söyledi:

"Elektrik kontağı sonucu evlerin üzerine konulan otların alev alması sonucu yangın şiddetini artırmış. Evlerin birbirine yakın ve hatta bitişik olması nedeniyle facia kaçınılmaz oldu. Şu an köyün üçte biri yanmış durumda. Bu mahallede yaşayan halkın büyük bir bölümü dar gelirli. Çoğu çobanlık yaparak geçimini sağlıyor. Evleri, ahırları ve hayvanlarına yedirecekleri tonlarca ot kül oldu. Yangın ihbarını alır almaz tüm kurumlar ellerinden geleni yapmaya çalıştı. Hasar büyük ancak tek sevincimiz can kaybının yaşanmamış olması."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Murat AYDIN / ŞENKAYA (Erzurum),

=============================================

Ordu'da fındık işçilerinin minibüsü dereye uçtu: 18 yaralı

ORDU'nun Ulubey İlçesi'nde mevsimlik fındık işçilerini taşıyan Mehmet Ziyan Çinik yönetimindeki minibüsün dereye yuvarlanması sonucu 8'i ağır, 18 kişi yaralandı.

Kaza, bugün Ordu'nun Ulubey İlçesi'ne bağlı Yeni Sayaca Mahallesi bölgesinde meydana geldi. Mehmet Ziyan Çinik'in kullandığı 02 HZ 607 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu içindeki fındık işçileriyle birlikte yaklaşık 100 metre yüksekten dereye yuvarlandı. Kazada 8'i ağır 18 işçi yaralandı. AFAD, UMKE, itfaiye, jandarma, 112 sağlık ekipleri ve vatandaşların çabaları ile yaralılar dereden yola çıkarılarak, ambulanslarla Ulubey ve Altınordu ilçelerindeki hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan işçilerin, Adıyaman ve Şanlıurfa'dan fındık hasadı için geldiği öğrenildi. Ordu Valisi Seddar Yavuz, meydana gelen trafik kazasının tek taraflı olduğunu, sürücülerin trafik kurallarına uyarak daha dikkatli araç kullanmaları gerektiğini belirterek, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Haber: Nedim KOVAN/ULUBEY (Ordu),

==============================================

Mahalleli, yaşlı kadının öldüğü yolu trafiğe kapattı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, elinde bastonuyla yolun karşısına geçmek isterken otomobil çarpan 82 yaşındaki Fatmaana Çakmakçı, yaşamını yitirdi.

Bunun üzerine mahalleli, sık sık kazaların yaşandığını ileri sürdükleri Denizli-Antalya Karayolu'na trafiğe kapattı. Yolda uzun araç kuyruğu oluşurken, jandarmanın ikna etmesi üzerine öfkeli kalabalık, 1 saat sonra eylemine son verip, yolu trafiğe açtı. Bugün saat 12.00 sıralarında, Denizli-Antalya Karayolu'nun Pamukkale İlçesi Cankurtaran Mahallesi girişinde minibüsten inen Fatmana Çakmakçı, elinde bastonuyla yolun karşısına geçmek istedi. Bu sırada Antalya'dan Denizli yönüne giden 48 yaşındaki Sıdıka Doğan'ın kullandığı 20 BHH 35 plakalı otomobil, yaşlı kadına çarptı. Çarpmanın etkisiyle fırlayan Çakmakçı, asfalta düşerek olay yerinde yaşamını yitirdi. Panikle aracından inen Sıdıka Doğan, yerde yatan Çakmakçı'nın yanına koştu. O anlar yakındaki bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

MAHALLELİ KARAYOLUNU KAPATTI

Kazanın meydana geldiği yerde son 1.5 yıl içinde 3 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten yaklaşık 150 kadar mahalleli, Denizli'nin Muğla ve Antalya ile bağlantısını sağlayan karayolunu trafiğe kapattı. Denizli İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kenan Han, olay yerine gelerek öfkelik kalabalıktan yolu trafiğe açmalarını istedi. Ancak kalabalık, Denizli Valisi Hasan Karahan gelmesini isteyip, eylemini sürdürdü. Kalabalık, Türk bayrağı açarak araçların geçişine izin vermedi. Yolda, uzun araç kuyruğu oluştu. Cankurtaran Mahallesi Muhtarı Özgür Sarıkaya, sık sık kazaların yaşandığı yolda önlem alınmasını istediklerini belirtip, "Buraya alt veya üst geçit yapılmasını istiyoruz. Başka canlar ölmesin. Aynı acılar yaşanmasın" dedi. Pamukkale İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferdi Günüç, uzun bir çaba sonucunda kalabalığı ikna edip, 1 saatlik bekleyişin ardından yolun tekrar trafiğe açılmasını sağladı. Jandarma, kalabalığın yolu trafiğe açmasının ardından gerekli incelemeyi yapıp, Çakmakçı'nın cesedini otopsi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Morgu' na gönderebildi. Jandarma, kazanın ardından otomobil sürücüsü Sıdıka Doğan'ı gözaltına alıp, soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kazada ölen Fatmaana Çakmakçı'nın fotoğrafı

-Kaza anı güvenlik kamerası görüntüleri

-Karayolunun trafiğe kapatılmasından görüntü

-Polisin ikna çabalarından görüntü

-Uzun araç kuyruklarından görüntü

-Yoldaki cesetten ve çarpan otomobilden görüntü

-Öfkeli kalabalığın Türk bayrağı açıp, araçların geçişine izin vermemeleri

-Pamukkale İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ferdi Günüç'ün kalabalığı ikna edip, yolu trafiğe açması

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Ramazan ÇETİN - Kamera: Deniz TOKAT/DENİZLİ,

==============================================

Böyle budama görülmedi

SİVAS'ın Suşehri İlçesi'nde bir cami önündeki kiraz ağacının budanması için belediyeden istekte bulunuldu. Gelen görevlinin ağacın üst kısmını gövdesinden kesmesi herkesi şaşırttı.

Suşehri ilçesinde Sivas Caddesi üzerinde Hükümet Konağı karşısındaki Şahinler Camii önünde bulunan ve meyve veren kiraz ağacı için çevredekiler çok fazla dallanıp budaklandığı ve çevreye zarar verdiği gerekçesi ile belediyeye başvurarak budanmasını istedi. Bunun üzerine bölgeye gönderilen belediye ekipleri, ağacı gövdesinin üst kısmından komple keserek bütün dallarını indirdi. Kütük gibi kalan ağacın görüntüsü çevredeki herkesi şok etti. Duruma tepki gösterenler ağacın kesilmiş halini sosyal medya üzerinden paylaşarak duruma tepki gösterdi.

"DERİN BUDAMA"

Suşehri Belediye Başkanı Falı Yüksel, kiraz ağacının yıllardır budanmaması ve dallanıp yapraklaşması nedeni ile cami müdavimlerinden budanması yönünde talep geldiğini belirterek, şöyle dedi: "Söz konusu talebin değerlendirilmesi neticesinde ağacın uygun bir şekilde budanması için görevlilere talimat verilmiştir. Yapılan budama işlemi derin budamadan ibaret olup, işlemde kesme kastı bulunmamaktadır. Kesme amacı bulunsaydı ağacın kök kısmından kesilmesi gerekirdi. Kiraz ağacımızın tekrar sürgün vermesi veya aşılanması halkımızın isteği doğrultusunda farklı bir bitki ile çevrenin daha da güzelleştirilmesi yönündeki çalışmalarımız devam etmektedir."

Görüntü Dökümü:

--------------------------

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber: Bülent TATLI/SUŞEHRİ(Sivas),

=============================================

Liseli kıza şiddet amatör kamerada

SİVAS'ta bir okulun bahçesinde liseli öğrencilerin kavgası amatör kamera tarafından görüntülendi. Bir genç kızın etrafındaki biri türbanlı 3 kız ve bir çocuk tarafından dövülme anları şaşkınlıkla karşılandı.

Olay dün öğlen saatlerinde Şeyh Şamil Mahallesi'nde bulunan 75'inci Yüzyıl Ortaokulu bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre daha önceden aralarında tartışma olduğu öğrenilen liseli kız öğrenciler okul binası arkasında buluştu. Bir süre sohbet eden liseli kız öğrencilerden 3'ü 17 yaşındaki E.A'ya saldırdı. Saçından tutukları E.A'yı yerde sürükleyen kızlar bir yandan da tekme atarak uzun süre darp etti. Kızlardan birinin dövülen kza, "Sen benim hakkımda ileri geri konuşamazsın" şeklinde sözler sarfederken, bu sırada küçük yaşlardaki bir erkek çocuğun da kıza yerde tekme attığı görülüyor. Bu anlar ise kavga esnasında olay yerinde bulunan başka bir genç tarafından görüntüleniyor. Yaşanan kavganın görüntüleri şaşkınlık yarattı.

Görüntü Dökümü:

-Olayın görüntüleri (amatör kamera)

-Genç kızın dövülmesi

-Yerde tekme ve tokatlar atılması

Haber: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

(59 mb)

=============================================

Sultaniye üzüm ihracata hazır

MANİSA'nın sarı altını, çekirdeksiz Sultaniye üzümünün kesimi başlarken, ürünün Rusya'ya ihraç edileceği bildirildi.

Manisa'da Sultaniye üzümü hasadı başladı. Olgunlaşan yaş üzümler 40 dereceyi bulan kavurucu sıcaklarda kadınlar tarafından kesildi. Manisa Bağcılık Araştırma Müdürü Akay Ünal, 7 Ağustos itibariyle üzüm hasadına izin verildiğini ve yarın (çarşamba) Rusya'ya ihraç edilmeye başlanacağını açıkladı. Ünal, kent ekonomisi için Sultaniye yaş üzüm ihracatının çok önemli olduğunu belirtip, "Ekonomi Bakanlığı, Batı Anadolu Bölge Müdürlüğü bünyesinde kurulan bu heyet her yıl olduğu gibi bu yıl da ihracat iznini ve kesim tarihlerini belirledi. Bu tarihler erkenci çeşitlerde 22 Temmuz'da 'Süperior Seedless' dediğimiz çeşit ile başladı. 22 Temmuz'da hasat 24 Temmuz'da ihracat olarak belirlemiştik. Manisa'nın ana çeşidi olan Sultaniye'de ise 7 Ağustos tarihinde kesim başladı. 9 Ağustos tarihinden itibaren ihracat kapıları açılacak. İhracata konu olan bir diğer üzüm çeşidimiz ise Mevlana. Mevlana cinsi üzümde ise 9 Ağustos'ta hasat, 11 Ağustos tarihinde ise ihracat kapıları açılacak" dedi.

"OLGUNLAŞMADAN KESMEYİN"

Çekirdeksiz üzümün merkezinin Manisa olduğuna dikkati çeken Ünal, önce olgunluk testleri yapıldığını, ardından ihracat izni verildiğini belirtti. Üreticileri, olgunlaşmayan üzümleri kesmemeleri konusunda uyaran Ünal, "Hasat tarihlerini belirleyebilmemiz için Manisa'nın hem erkenci hem kısmi geçici bölgelerinden heyetle birlikte üzüm numuneleri alıyoruz. Bunları kurumumuz bünyesinde olan laboratuvarlarda analizlerini gerçekleştiriyoruz. Olgunluklarını tespit ediyoruz. Buna göre özellikle yurt dışındaki pazarlarımıza olgunlaşmamış üzümün çıkmaması için bu tarihleri belirliyoruz" diye konuştu.

RUSYA'YA İHRACAT BAŞLIYOR

Yaş üzümün yüzde 80'inin Rusya'ya ihraç edildiğini anlatan Ünal, "Yaş üzüm pazarında Rusya bizim ağırlıklı kapımız. Yüzde 80 oranındaki ürün Rusya ve çevresindeki ülkelere gerçekleşmektedir. Kuru üzümde ise yüzde 80 ağırlık pazarımız Avrupa Birliği pazarıdır. Yaş üzümde ihracatın özellikle 9 Ağustos'ta başlamasından sonra ihracatın ne derece gerçekleşeceğini bakacağız ve hepbirlikte göreceğiz. Ama bu yıl ümitliyiz. İnşallah bir sorun olmadan üreticilerimiz ürettiği ürünleri ihraç edebilecek. Ülke olarak düşündüğümüz ve talep ettiğimiz ihracat rakamlarını gerçekleştirebileceğimizi umuyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kadınların üzüm hasadı yapmasından görüntü

-Manisa Bağcılık Araştırma Müdürü Akay Ünal ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber - Kamera: Nermin UÇTU / MANİSA,

==============================================

'Mezarlıkta altın' söylentisi Şemdinli'yi heyecanlandırdı

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde mezarlıkta temizlik yapan belediye işçileri tarafından bulunduğu ileri sürülen bazı metal parçalar, ilçede heyecana neden oldu. Halk arasında 'mezarlıkta altın bulunduğu' söylentisi yayılırken, yetkililer konuyla ilgili  açıklama yapmadı. Hakkari'nin İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli İlçesi'nin Beşevler Mahallesi'nde bulunan mezarlıkta geçen hafta salı günü temizlik yapan belediye işçilerinin ellerindeki tırmıklara bezlere sarılı bazı metal cisimlerin takıldığı belirtildi. Bunun fark edilmesi üzerine temizlik işçileri durumu polise bildirdi. Bölgeye sevk edilen polis ekipleri çevre güvenliği alarak inceleme yaparken, vatandaşlar ise bu metal parçalarının altın olduğunu ileri sürdü. Söylentiler kısa sürede ilçe genelinde kulaktan kulağa yayılırken, yetkililer konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Haber: Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ(Hakkari),

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Osman Haşimoğlu Çamlıhemşin Uzungöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title