Haberler

Dha Yurt Bülteni - 10

CHP'li Özel: Alınlarını karışlarızCHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "HDP'yi savunmak HDP'lilerin işidir.

CHP'li Özel: Alınlarını karışlarız

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "HDP'yi savunmak HDP'lilerin işidir. Biz özgürlükleri ve demokrasiyi savunuyoruz" dedi. AK Parti iktidarına da seslenen Özel, "Kendinizi Kaf Dağı'nda görüp, kendiniz dışındaki herkesi karınca görüp ezmeye çalışmayın. Karıncanın kardeşi var, o da CHP'dir. Bugünkü güçleri ve baskıları fırsat bilip karşısındakilere haksız, hukuksuz siyaseten gücünün yetiremediğine bir başka şekilde üstüne gidenler şunu bilsinler, alınlarını karışlarız, bu kadar net söylüyorum" diye konuştu.

CHP Kayseri eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na yönelik açılan 6 davayı takip etmek amacıyla Kayseri'ye gelen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, partisinin il binasında basın toplantısı düzenledi. Özel'e toplantıda CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Feyzullah Keskin, 23 ve 24'üncü dönem Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile ona açılan davalarda avukatlığını yapan Yargıçlar ve Savcılar (YARSAV) Birliği eski Başkanı Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu da eşlik etti. CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, CHP'li milletvekillerinin tarihe ışık tutacak bir davaları izlemek için Kayseri'de olduklarını söyledi. Keskin'in ardından konuşan Kulkuloğlu'nun avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Türkiye'de hukuki açıdan dünyada eşine rastlanılmayan gelişmelerin olduğunu belirtti.

CHP'nin, ana muhalefet görevini kullanırken, bunu bir hak olarak yerine getirirken kendisine Anayasa'nın sağladığı hakların, etki altındaki bir yargı organı önünde adeta sorgulandığını ifade eden Eminağaoğlu, şunları söyledi:

"İktidar hiçbir biçimde kendi sesinin dışında başka bir ses duymak istemiyor. Bağımlı bir yargı ortaya çıktığı ve bağımsız bir yargı söz konusu olmadığı için bu konuda davalar açılıyor. Bitmeyen bu davalar nedeniyle de Meclis'teki yasama çalışmalarına da adeta göz dağı verilmek isteniyor. Hukuk, Anayasa dışında bir tavır sergileniyor. Tarafsız olması gereken bir cumhurbaşkanı ile yan yana olup ana muhalefet partisi hakkında suç duyurusu bulunabilme adımını dahi atmıştır. Bunun ne Türkiye hukuk tarihinde ne siyasi tarihinde ne de dünya hukuk tarihinde bir örneği yoktur."

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, eski Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na açılan davaların tüm eski ve mevcut vekillere gözdağı verme amacı taşıdığını savundu. Özel, iktidar partisi mensuplarının bugünkü güçlerine güvenmemesi çağrısı yaparken, "CHP'nin aktif, geçmiş dönem milletvekilleri, ilçe başkanları, henüz partiye kaydolmuş yeni üyesi sahipsiz değildir. Bu baskıları fırsat bilip karşısındakilere haksız, hukuksuz şekilde siyaseten gücünün yetiremediğine bir başka şekilde üstüne gidenler şunu bilsinler, alınlarını karışlarız bu kadar net söylüyorum" diye konuştu. Özel, basın toplantısında HDP Milletvekillerinin tutuklanmalarıyla ilgili olarak yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:

"HDP'yi savunmak HDP'lilerin işidir. Biz cumhuriyeti ve özgürlükleri savunuyoruz. Net söyleyelim, seçilmişlerin seçimle gitmesi esastır ama bu seçilmişlere suç işleme hakkı vermez. Bu seçilmişler suç işlediyse onlara yargı mercileri tarafından yapılan çağrılara uymama ve meydan okuma hakkı vermez. HDP milletvekillerinin bu açıklamalarından sonra zorla götürmeyi, bir gece yarısı operasyonuna, terör operasyonuna dönüştürmeyi eleştiriyoruz. Onu fırsata çevirerek algı yaratmaya çalışan hükümete bunu söylemek lazım."

Görüntü dökümü:

-------------------------------------

-YARSAV eski Başkanı ve Kulkuloğlu'nun Avukatı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun açıklamaları

-CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in açıklamaları

-Detaylar

Haber : Cafer ZENGİN/KAYSERİ, DHA)

===============

Adana'da FETÖ şüphelisi 14 öğretmen adliyeye sevk edildi

ADANA'da yürütülen Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 5'i kadın 14 öğretmen, adliyeye sevk edildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, FETÖ ile bağlantılı olan öğretmenleri ortaya çıkarmak amacıyla yaptığı çalışmalarda, Bylock yazışma sistemini kullanıp, örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla geçtiğimiz çarşamba günü operasyon düzenledi. Ekipler, 5'i kadın 14 öğretmeni gözaltına aldı. FETÖ/ PDY üyesi oldukları iddiasıyla yaklaşık bir haftadan beri KOM şubesinde sorgulanan öğretmenlerin ifadeleri tamamlandı. Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi'ne getirilen öğretmenler, adliyeye götürüldü.

Görüntü Dökümü

------------------------

Gözaltına alınanların sağlık kontrolüne getirilmesi

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

===============

Devlet hastanesinde şüpheli çanta paniği

ADANA'nın Ceyhan Devlet Hastanesi'nde unutulan şüpheli çanta bomba paniğe neden oldu.

Ceyhan Devlet Hastanesi'nin Acil Servisi'nde bir personel sahipsiz bir çanta bırakıldığını fark edince durumu polise bildirdi. Bomba şüphesiyle olay yerine gelen polis, hasta ve hasta yakınlarıyla birlikte personeli tahliye etti. Acil servis çevresine güvenlik şeridi çekilirken hasta ve yakınları panik yaşadı. Bomba uzmanı polisler beklenirken 23 yaşındaki G.A., çantanın kendisine ait olduğunu belirterek polise başvurdu. Ceyhan Meslek Yüksekokulu öğrencisi olan genç kız, çantayı acil serviste unuttuğunu söyleyince rahat bir nefes alındı. Polis eşliğinde çantayı açan genç kız, çantayla birlikte ifadesi için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Ceyhan Devlet Hastanesi'nden detay

Olay yeri şeridi ve vatandaştan görüntü

Polikliniklerin boşaltılması

Görevlinin vatandaşları 'içeri alamıyoruz' diyerek geri çevirmesi

Hastane bahçesinde bekleyen hasta ve hasta yakınları

Çantanın sahibi G.A.'nın polis tarafından üzerinin aranması

G.A.'nın acile alınması ve çantasının kontrol edilmesi

G.A.'nın gözaltına alınması

Haber-Kamera: Ceyhun ÖZER/Ceyhan,(Adana),

===============

Kırıkkaleli Mustafa Akyürek, 5 ay önce 'Donald Trump' için marka tescil başvurusunda bulundu

EMLAK milyarderi olarak anılan Donald Turmp ABD'ye 45'nci başkan olarak seçilirken Kırıkkaleli 33 yaşındaki Mustafa Akyürek'in 5 ay önce 'Donald Trump' için marka tescili başvurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Akyürek'in Türkiye'de 'Donald Trump' için marka tescili başvurusunda bulunan tek isim olarak kayıtlara girdiği belirtildi.

Kırıkkale'de gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Mustafa Akyürek, Türk Patent Enstitüsü (TPE) verilerine göre 22 Haziran 2016'da marka tescil başvurusunda bulundu. Başvuruya 'Donald Trump' markası için yapan Akyürek'in marka tescilinin 'Gayrimenkul komisyonculuğu, müşavirliği ve idaresi hizmetleri' alanında yapılmasını istedi. Bunun üzerine TPE başvuruyu inceledi. 22 Haziran günü, başvuruyu, 'şekli ve uzman benzerlik' alanında inceledi. Ardından 22 Temmuz'da da başvurunun ilan edilmesine karar verildi. TPE kararına göre, ilan tarihinden itibaren 3 ay içerisinde bir itiraz gelmemesi halinde, başvuru tescil edilmek üzere belgelendirme servisine gönderilecek.

İTİRAZ EDİLDİ

Başvuruya Trump'ın ABD'deki şirketi itiraz etti. TPE'nin gelen itiraz sonrası nasıl bir karar vereceği merak konusu olurken Doğan Haber Ajansı muhabirine konuşan Mustafa Akyürek, konu ile ilgili şunları söyledi:

"Kırıkkale TURYAP temsilcisiyim ve mimarım. 8 yıldır Kırıkkale gayrimenkul sektöründe hizmet veriyorum. Sayın Trump'ın marka tescil başvurusunu Türkiye Patent Enstitüsü'ne bizim marka tescili uzmanımız Müjdat Yıldız tarafından 22 Haziran 2017'de yaptırdık. Bu başvurumuz incelendikten sonra 22 Temmuz 2016 tarihinde yayın kararı alındı. Yayın kararında üç ay içerisinde eğer ki itiraz gelmez ise belgemizin onaylanarak tescil edilecekti. Bu arada 24 Eylül 2016 tarihinde Sayın Trump'ın Türkiye'deki ortağı tarafından itiraz başvurusunda bulunuldu. Biz de şu an kendi savunmamızı verdik Türk Patent Enstitüsüne. Sonucunu bizde sizin ile beraber göreceğiz. Biz tabii ki Sayın Trump'ın ABD Başkanı olmasından değil, emlak sektörünün duayeni olduğu için başvuruda bulunduk. Biz ondan ilham aldığımız için onun patentini eğer bizde tescil olunursa belki de Kırıkkale'de dünyaya açılan bir marka oluşturacağız. Amacımız Sayın Trump'ın isim patentini alıp geri ona satmak değil, belki de onunla beraber istenirse Türkiye'de ve dünya da marka olmak."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

-Akyürek ile röportaj

-Detaylar

Haber: Erhan GÖĞEM/ KIRIKKALE, -

===============

Edirne'de şiddetli rüzgar çatıları uçurdu: 5 yaralı

EDİRNE'de şiddetli rüzgar nedeniyle bir çok evin çatısı uçarken, aşağı düşen parçaların başına isabet etmesi sonucu 5 kişi yaralandı.

Edirne'de akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli rüzgar günlük hayatı olumsuz etkiledi. Bir çok ağaç devrilirken, çok sayıda evin çatısı da rüzgar nedeniyle uçtu. Yıldırım Hacısarraf Mahallesi'nde 2 katlı bir evin çatısı şiddetli rüzgardan uçarken, yere düşen parçalarından bazıları 35 yaşındaki bir kadının başına isabet etti. Yaralanan kadın, ihbar üzerine gelen ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Şiddetli rüzgarın uçurduğu parçaların başına isabet ettiği 4 kişi daha ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Fatih Mahallesi ve Şükrüpaşa Mahallesi'nde de çok sayıda evin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçarak çevreye yayıldı. Polis ekipleri çatısı uçan evlerin çevresinde güvenlik tedbiri alarak bazı sokakları trafiğe kapattı.

Rüzgarın etkili olduğu Lozan Caddesi'ndeki kent ormanında çok sayıda ağaç devrildi. At arabasıyla ormana gelen 55 yaşındaki Fadıl Korkmaz da devrilen ağaçları topladı. Kış Ağaç parçalarını yakacak olarak kullanacağını belirten Korkmaz, "Fırtına bir anlamda bizim işimize yaradı. Devrilen ağaçları topluyorum, akşama evde yakacağım" dedi.

VALİLİKTEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji verilerine göre saatte 31 kilometre hızla esen şiddetli rüzgarın gece saatlerinde yerini kuvvetli yağışa bırakacağı bildirildi. Edirne Valiliği, kentte kuvvetli rüzgarla birlikte gök gürültülü sağanak yağış görüleceğini açıkladı Bu nedenle halkın su baskını ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Çatıdan uçan parçalar

-Çatısı uçan apartman

-Yerdeki parçalar

-Yola düşen çatı

-Çevredekiler ve polis ekipleri

-Hastane acil servisi

-Yaralanan kadının ambulansla gelmesi

-Acil servise alınması

-Hastane genel

-Çatısı uçan apartman

-Kapatılan yol

-Polisin tedbir alması

-Tarihi bina ve güvenlik tedbiri

-Şiddetli rüzgar

-Kent ormanı ve devrilen ağaçlar

-Ağaç parçalarını toplayan Fadıl Korkmaz

-Korkmaz ile röp.

-Selimiye Camii ve sallanan ağaçlar

-Çatıda kopan malzemeler

-Şiddetli rüzgarda yürüyen vatandaşlar

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

===============

Adıyaman'da hırsızlığa 4 gözaltı

ADIYAMAN'da işyerlerinden hırsızlık yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 4 kadın, adliyeye sevk edildi.

Kentteki bazı işyerlerinde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili çalışma yapan Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri güvenlik kamerası kayıtlarından şüphelilerin daha önce hırsızlıktan sabıkaları bulunan E.C., A.B., D.A ve F.B. adlı kadınlar olduğunu belirledi. Polis tarafından evlerinde gözaltına alınan hırsızlık şüphelisi kadınlar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

Adliye

Şüpheliler araçlardan indirilmesi

Şüpheliler adliyeye götürülmesi

Polislerin önlem alması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-DHA)

===============

Esrarla yakalanan 4 kişiye gözaltı

MUĞLA'nın Köyceğiz ilçesinde, jandarmanın yol denetiminde durduğu bir otomobil ile halk otobüsündeki bir yolcunun çantasında toplam 80 gram esrar ele geçirilirken, 4 kişi gözaltına alındı.

Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı ile Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekibi, özel eğitimli narkotik köpeği 'Alçı'nın da katılımıyla bugün sabah saatlerinde, Köyceğiz'in kırsal Döğüşbelen Mahallesi Remohan At Çiftliği önünde yol denetimi yaptı. Durumundan şüphelenilen toplam 20 araç durdurulup, didik didik arandı. Denetimler sırasında ilk olarak durdurulan bir halk otobüsünde narkotik köpeği alçı ile yapılan aramada, yolculardan birinin çantasında 30 gram kubar esrar ele geçirildi. Durdurulan M.A. (Mesut Aydın) yönetimindeki 10 V 6294 plakalı otomobilde yine Alçı isimli köpek ile yapılan aramada sağ kapı boşluğu ile direksiyon simidi konsoluna gizlenmiş toplam 50 gram kubar esrar bulundu. Otomobil sürücü M.A. ve yanındaki iki kişi ile halk otobüsünde çantasında esrarla yakalanan bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan dört kişi, Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Şüphelilerin jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Araçlarda narkotik köpeği Alçı ile arama yapılmasından görüntü

-Narkotik köpeği alçının esrarı bulması

-Ele geçirilen esrardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cihan KAYA / KÖYCEĞİZ (Muğla),

=================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Akyürek Donald Trump Özgür Özel Türkiye Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title