Haberler

Dha İstanbul Haber Takip Gündemi

DHA İSTANBUL HABER TAKİP GÜNDEMİ10.00/14.00-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen İhracat Zirvesi 2016'ya katılacak.

DHA İSTANBUL HABER TAKİP GÜNDEMİ

10.00/14.00

-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen İhracat Zirvesi 2016'ya katılacak.

///////////////////////

DHA İSTANBUL BÜLTENİ - 1

1- BAŞBAKAN YILDIRIM İHRACAT ZİRVESİNDE KONUŞTU

Başbakan Binali Yıldırım,

"2017'de seçim filan yok, 2018'de yok, 2019'a kadar hiçbir şey yok. İşinize gücünüze bakın kardeşim"

"Büyük bir darbe belasından kurtulduk. Onlar zannetti ki Türkiy'de her şey alt üst olacak. Ama hesapları tutmadı. 15 Temmuz'u yaşamış bir ülke olarak, kamu kurumlarının içerisine yuvalanmış, bütün kurumların sistemini adeta zehirlemiş bir alçak örgütün oluşturduğu mikropları hala temizleyebilmiş değiliz, bunun için gayret ediyoruz

"O yüzden de bürokraside, kollukta, yargıda, askerde hala bu temizlik harekatı devam ediyor, bir müddet daha devam edecek."

Haber-Kamera: İdris TİFTİKÇİ / İSTANBUL,

Ekonomi Bakanlığı himayesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ev sahipliğinde İstanbul'da, "İhracat Zirvesi 2016'da" İhracat Forumu düzenlendi. Foruma Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi katıldı. Forumda otomotivden tekstile, tarımdan madenciliğe 26 sektör konseyi temsilcilerinin üçer dakikalık sürede ihracatın sorunlarını dile getirdi.

"KAMU KURUMLARINDA YUVALANMIŞ MİKROPLARI HALA TEMİZLEMİŞ DEĞİLİZ"

Formun sonunda açıklama yapan Başbakan Yıldırım, "Büyük bir darbe belasından kurtulduk. Onlar zannetti ki Türkiy'de her şey alt üst olacak. Ama hesapları tutmadı. 15 Temmuz'u yaşamış bir ülke olarak, kamu kurumlarının içerisine yuvalanmış, bütün kurumların sistemini adeta zehirlemiş bir alçak örgütün oluşturduğu mikropları hala temizleyebilmiş değiliz, bunun için gayret ediyoruz. O yüzden de bürokraside, kollukta, yargıda, askerde hala bu temizlik harekatı devam ediyor, bir müddet daha devam edecek." dedi.

"2017 YILI ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK"

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Enerjimizi azaltan, hızımızı kesen bu bürokrasi canavarına karşı birlikte mücadele etmemiz devam edelim. Bu bizim ortak geleceğimiz. Devletin görevi vatandaşın işini zorlaştırmak değil, devletin görevi vatandaşın işini kolaylaştırmak, önünü açmak, sorunlarını çözmek. Burada da ciddi bir direncin olduğunu biliyoruz, kaynağını da biliyoruz. Ama sabredin, bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Ümitsiz olmaya gerek yok. 2017 yılı çok daha güzel olacak. Buradan söylüyorum. Hesabınızı ona göre yapın. Beklemeye gerek yok. Bu yapılan algı operasyonları Türkiye'nin gerçek gücünü yansıtmıyor. Türkiye'nin gerçek gücü ve gerçek potansiyeli, kabiliyeti bunun çok çok üzerinde. (FETÖ) Bu örgüt, küresel bir terör örgütü. İşin adını doğru koymamız lazım. Sadece Türkiye'nin başının belası değil, birçok ülkenin de potansiyel tehdidi olan bir örgütten bahsediyoruz. Bunlar bütün değerlerimizi kullandılar. Bizi biz yapan kutsallarımızı yok ettiler. Verdikleri tahribatın ölçülmesi, adeta imkansız hale geldi. Ama yapacakları en son iş, silahlı darbe girişimiydi. Onu da yaptılar, boylarının ölçüsünü de aldılar. Bundan sonra ne yapmak isterlerse, bu millet misliyle karşılık verecektir."

"BELİRSİZLİK VARMIŞ ALGISI OLUŞTURMAYA ÇALIŞANLAR VAR"

Yapılan algı operasyonlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Yıldırım, "Türkiye'de istikrarın bozulacağı, ekonominin kötüye gideceği yönünde yine bu alçak terör örgütünün ülkemiz dışında belirli mihraklarda acımasızca bir algı operasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Ama ne yaparsa yapsınlar asla başarılı olamayacaklar. Çünkü yaptıkları iş, yanlış iştir. Yaptıkları iş, ne insanlığa sığıyor ne hukuka sığıyor ne de vatandaşlığa sığıyor. Belirsizlik diye bir şey yok. Bakın buradan söylüyorum, Türkiye'nin geleceğinde belirsizlik yok. Belirsizlik varmış algısı oluşturmaya çalışanlar var, çok net. Önümüzde bir iş kaldı. Onda da bir mesafe katettik. Darbeden kalan ve 2007 Cumhurbaşkanı seçilememesinden kaynaklı, daha sonra referandumla Cumhurbaşkanının halk tarafından seçiminin gerçekleşmesiyle ortaya doğan bir mevcut durum var. Bu durum, Anayasa'yla uyuşmuyor. Şimdi yapacağımız iş bu hükümet sistemini mevcut Anayasa'yla uyumlu hale getirmek ve böylece bu alandaki enerji kaybına da son vermek. Bu da belli. Bu çok kapsamlı bir değişiklik olmayacak, sınırlı bir değişiklik yapacağız ve en kısa sürede de referanduma, milletin önüne götüreceğiz. Ondan sonra artık seçim filan yok. 2017'de seçim filan yok, 2018'de yok, 2019'a kadar hiçbir şey yok. İşinize gücünüze bakın kardeşim." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları

15.11.2016 - 20.00 Haber Kodu : 161115189

15.11.2016 - 20.06 Haber Kodu : 161115190

15.11.2016 - 20.07 Haber Kodu : 161115191

15.11.2016 - 20.09 Haber Kodu : 161115192

=======================================

2- BAHÇELİEVLER'DE "POLİSİZ" DEYİP SOYGUN YAPTILAR, 5 KİLO ALTINLA KAÇTILAR

KAÇAN OTOMOBİL GÜVENLİK KAMERASINDA

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Bahçelievler'de gece saatlerinde kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, Suriyeli bir ailenin oturduğu evden iddiaya göre 5 kilo altını alarak kayıplara karıştı. Olay yerinden kaçan araba ve onu kovalayan kişiler bir iş yerinin güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.

Olay, Bahçelievler Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, gece saat 00.00 sıralarında Fatih Caddesi üzerinde bulunan ve Suriyeli bir ailenin oturduğu apartman dairesine gelen şüpheli 4 kişi sahte polis kimliği göstererek "Hakkınızda ihbar var, evde arama yapacağız" diyerek içeri girdi. Daha sonra şüpheliler Suriyeli aileyi bir oda içerisine kilitleyip evde buldukları 5 kilo altını alıp kaçtı. Bu sırada aile üyeleri olaydan şüphelenip kapının kilidini kırdı. Suriyeli aile evde sakladıkları altınları yerinde bulamayınca soyulduklarını anlayınca hızla sokağa çıktı. Bu sırada hırsızların dışarda bekleyen bir otomobile binerek uzaklaştığını gören aile üyeleri çevreden yardım isteyerek aracın peşinden koştu. Şüphelilerin içinde bulunduğu araç ise hızla olay yerinden uzaklaştı.

KAÇIŞ GÜVENLİK KAMERASINDA

Çevredeki vatandaşlar durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri Suriyeli aileden aldığı bilgiler doğrultusunda çevrede geniş çaplı araştırma başlattı. Polis ekipleri çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek şüphelilerin beyaz bir otomobille kaçtığını tespit etti. Bu anlar ise bir işyerinin güvenlik kamera görüntülerine yansıdı. Görüntülerde Fatih Caddesi üzerinden ters istikamete giden beyaz bir otomobil ve onun arkasından koşan vatandaşların olduğu görülüyor.

"BİZ POLİSİZ DİYEREK KİMLİK GÖSTERDİLER"

Olayın meydana geldiği yerde oturan Yalçın Gül isimli bir vatandaş, "Burada komşular var, Suriyeli. Onların Suriye'den gelen misafirleri varmış. Herhalde Suriye'den gelirken de altın ve parayla gelmişler, buradan daire almak için. Eve 4 kişi gelerek polisiz diyor, bunları bir odaya kitliyorlar. Hakkınızda ihbar var arama yapacağız diyorlar. Arama yaparken de evden 5 kilo altın ve 5 bin TL para alarak onları da kitli bırakarak kaçıyorlar. Onlar da anlıyorlar arkadan bağırıyorlar. Bizde anlayamadık tabi dillerini bilmiyoruz. Kavga ettiklerini düşündük. 27 plakalı bir otomobille kaçtıklarını gördük. Peşlerinden gittik ancak bulamadık" dedi.

Bu sırada, mağdur olan aileden birisi olduğu öğrenilen bir vatandaş, "Biz evde yemek yiyorduk. Biz polisiz diyerek kimlik gösterdiler. Evde bulunan çantaları alıp gittiler. İçinde bulunan 5 kg altın ve bir miktar olan parayı alıp kaçtılar" dedi.

Polis ekipleri, Suriyeli ailenin ifadesine başvurmak için Bahçelievler 75. Yıl Polis Merkezi'ne götürürken, olayla ilgili de geniş çaplı soruşturma başlattığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Olayın meydana geldiği yer

-Soyulan Suriyeli aile

-Polis ekiplerinden görüntü

-Vatandaşlar ile röp

-Suriyeli aileden bir genç ile röp

-Genel ve detaylar

(GÜVENLİK KAMERASI)

-----------------------

-Görüntülerde kaçan beyaz araç (3. dak. 59. saniye)

-Kovalayan kişiler(4. dak. 09. saniye)

16.11.2016 - 03.18 Haber Kodu : 161116006

==================================

(ÖZEL)

3- POLİSTEN KAÇAN ŞÜPHELİLER TEM'DE KAZA YAPINCA YAKALANDI

Şüphelilerin TEM'de kaçış anı kameraya kaydedildi.

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA

Ataşehir'de polisin "dur" ihtarına uymayan hırsızlık şüphelileri çalıntı olduğu belirtilen araçla kaçmaya başladılar. TEM Otoyolu'na çıkıp bir süre daha kaçan şüpheliler kaza yapınca yakalandılar. TEM'deki kaçış anı saniye saniye polis tarafından kameraya kaydedildi.

Olay saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği'ne bağlı polisler Ataşehir Mevlana Mahallesi'nde devriye gezerken 55 KN 306 plakalı aracın içindeki 2 kişiden şüphelenerek durdurmak istedi. Sürücü polisin "Dur" ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Polisler kaçan aracı telsizden anons ederek merkeze bildirdi.

ÇALINTI ARAÇ OLDUĞU BELİRLENDİ

Aracın plakasından yapılan sorgulamada bir gün önce Ümraniye'den çalındığı tespit edildi. Polisten kaçan araç TEM Otoyolu'na girerek Ankara istikametine girdi. Ataşehir polisleri Sancaktepe ve Sultanbeyli polislerinin yol üzerinde önlem almalarını istedi aşırı hızlı ve tehlikeli bir şekilde kaçan aracı Polis ekipleri cep telefonu kamerası ile kaçış anının saniye saniye kaydetti.

KAZA YAPINCA YAKALANDILAR

Hırsızlar Sultanbeyli TEM üzerinde yol genişletme çalışması yapılan yerde direksiyon hakimiyetini kaybederek kaza yaptı. Araçtan yaya olarak kaçmaya çalışan Bora Omur adlı şüpheli polisler tarafından kıskıvrak yakalandı. Çalıntı olduğu belirtilen aracı kullanan Gökhan Tartar ise kazada yaralandı. Tartar olay yerine gelen ambulansla Marmara Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kovalamaca saniye saniye Polis tarafından kaydedildi. Yakalanan Gökhan Tartar'ın 2 ayrı suçtan aranması olduğu ve çok sayıda kaydı bulunduğu öğrenildi. Kaçarken yakalanan Bora Omur gazetecilerin "Niye polisten kaçtınız?" sorusuna "Bilmiyorum neden kaçtım. Bilmiyorum. Bir problem yok yani" diye yanıt verdi. Aracın arkasındaki "Annemin Duası Babamın Sesi Yeter" yazısı dikkat çekti. Polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Görüntü dökümü:

--------------

(CEP TELEFONU)

-Polis aracının hızla şüpheli aracı takip etmesi

-Geçilen olaya ilişkin anonslar

(AKTÜEL)

-Kaçarken akalanan şüpheli

-Kaza yapan çalıntı araç

-Polisin kaza yerinde önlem alması

-Kaza yapan çalıntı aracın arkasındaki yazı

-Çalıntı araçla kaza yapan yaralı sürücü sedyedeki görüntüsü

-Genel ve Detay

16.11.2016 - 03.45 Haber Kodu : 161116007

===============================

4- BAHÇELİEVLER'DE SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI

Haber-Kamera: Soner HASIRCIOĞLU / İSTANBUL DHA

Bahçelievler'de gece saatlerinde iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle kavga çıktı. Kavgaya karışan bir kişinin silahından çıkan kurşunlardan 3 kişi yaralandı.

Olay, Bahçelievler Fevzi Çakmak Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre gece saat 03: 00 sıralarında Fatih Caddesi üzerinde seyir halinde giden bir araçta bulunan 2 kişi ile yolda yürüyen üç kişi arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. İki grup arasındaki tartışmanın büyüyüp kavgaya dönüşmesi üzerine aracın sahibi olduğu iddia edilen ve ismi öğrenilemeyen kişi belinden silahını çekerek tartıştıkları kişilere ateş açtı. Şüpheli kişinin silahından çıkan kurşunlar isimleri öğrenilemeyen 3 kişiyi çeşitli yerlerinden yaraladı. Bu sırada olayı gerçekleştiren şüpheli yanındaki kişi ile aracınla kaçmak isterken kaza yaptı. Kaza yapan şüpheliler araçlarını olay yerinde bırakarak başka bir otomobile binerek kaçtılar. Çevredeki vatandaşlar durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildiridi. Kısa sürede olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralılara müdahale ederken, polis ekipleri de çevrede önlem aldı. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk müdahalenin ardından yaralıları çevre hastanelere kaldırdı. Tedavi altına alınan yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

"BAĞRIŞMA VE SİLAH SESLERİ DUYDUK"

Olayın meydana geldiği cadde üzerinde bir markette çalışan Furkan Oğuzhan isimli bir genç, "Bağrışma sesleri ve silah sesleri duyduk. En az 10 el silah sesi geldi. Bu şahıs arabayı vurduktan sonra kaçtı gitti yukarı. Sonra buradan beyaz bir cipe binerek kaçtılar" dedi.

Polis ekipleri olay yerinde ve şüphelilerin kaza yaptıkları araç üzerinde inceleme yaparak kaçan kişilerin kimliklerini tespit etti. Ayrıca polis ekipleri çevredeki işyerlerinde güvenlik kamerası araştırdı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Olayın meydana geldiği yer

-Yerdeki yaralının görüntüsü

-Yaralının ambulansa alınması

-Polis ekiplerinin çevrede önlem alması

-Genel ve detaylar

16.11.2016 - 05.09 Haber Kodu : 161116008

==================================

5- AY İSTANBUL'DA DÜN AKŞAM DA GÜZEL MANZARA OLUŞTURDU

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ- Özgür EREN / İSTANBUL DHA

Dünya'ya en yakın konuma gelen Ay bugün de seyrine doyulmaz bir manzara oluşturdu. Muhteşem manzarayı dün akşam da ilgiyle izledi.

Görüntü Dökümü:

--------------

-Aydan yakın detaylar

-Aydan genel detaylar

-Galata kulesi ve ayın görüntüsü

-Haliç ve ayın görüntüsü

-15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve ayın görüntüsü

-Galata Köprüsünde balık tutanlar ve ayın görüntüsü

-Genel ve yakın detaylar

15.11.2016 - 23.18 Haber Kodu : 161115206

==================================

6- İBB MECLİSİ'NDE 'CUMHURİYET GAZETESİ' GERİLİMİ...

Haber-Kamera: Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, -

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde bugün Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon nedeniyle gerginlik yaşandı. Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyon ve gazetecilerin tutuklanmaları CHP'li meclis üyeleri tarafından protesto edildi. Ak Partili Meclis üyesi Akverdi'nin Cumhuriyet Gazetesi ve CHP'ye yönelik sözleri meclisteki gerilimi tırmandırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi'nin Kasım ayı gündemine Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyon ve tutuklamalar damga vurdu. Gündem dışı söz alarak, Cumhuriyet Gazetesi'ne yönelik operasyonla ilgili konuşma yapan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban'ın konuşması ile başlayan gerilim Ak Parti ve CHP'li meclis üyelerinin karşılıklı atışmalarıyla tırmandı.

CHP'LİLER "ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAZ" T-SHİRTLERİYLE EYLEM YAPTI

Basın özgürlüğünün demokrasinin temel ilkelerinden birisi olduğunu söyleyen Tonguç Çoban, "Basın özgürlüğünü güvence altına alacak önlemleri almazsanız, dünyada 180 ülke arasında 151'inci sırada kalmaya devam edersiniz. Türkiye bunu hak etmiyor. Bundan utanç duyuyoruz. Cumhuriyet Gazetesi'ne son dönemde yapılan operasyonu haksız, hukuksuz, bu ülkenin basın özgürlüğüne, demokrasisine, geleceğine yapılmış son derece yanlış bir operasyon olarak görüyoruz" diye konuştu. Çoban'ın konuşmasının hemen ardından 'Özgür Basın Susturulamaz' t-shirtleri giyen CHP'li meclis üyeleri, ellerinde Cumhuriyet Gazetesi ile 'Özgür Basın Susturulamaz' şeklinde slogan attı. CHP'nin alkışlarla sürdüğü eylem sırasında Ak Partili üyeler de, sıra kapaklarına vurarak CHP'lilere tepki gösterdi.

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİNİN "SARIMSAK" BENZETMESİ CHP'LİLERİ KIZDIRDI

İBB'nin CHP Grup Sözcüsü Çoban'ın konuşmasına Ak Partili meclis üyesi Salih Akverdi kürsüye çıkarak yanıt verdi. Konuşmasına "Sarımsağı gelin etmişler 40 gün kokusu çıkmamış" benzetmesiyle başlayan Ak Parti Salih Akverdi'nin, "Cumhuriyet Halk Partisi Yenikapı'da yapılan mitingde ilk defa halkın yanında durdu. Fakat 40 gün bile dayanamadı" sözleri tartışma yarattı. Akverdi'nin "Cumhuriyet Gazetesi cumhuriyetçi, milliyetçi, devrimci, solcu, itirafçı, liberal solcu en sonunda da FETÖ'cu oldu" şeklindeki sözleriyle gerilim tırmandı. Akverdi'nin konuşması sık sık CHP'lilerin sloganlarıyla kesildi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ: CEVAP VERMEYI ZUL SAYIYORUZ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis İkinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın yönettiği oturumda, Akverdi'nin konuşmasına yanıt vermek üzere söz alan CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, "CHP grubu olarak, bu arkadaşın sözlerini ciddiye almıyor, ona cevap vermeyi zul sayıyoruz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

---------------------------

Meclisten görüntü

Meclis İkinci Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ'ın görüntüsü

İBB'nin CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban'ın konuşması

CHP'li üyelerin protestosu ve sloganları

Ak Partili meclis üyesi Salih Akverdi'nin konuşması

Mecliste yaşanan gerilimden görüntüler

CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever'in konuşması

Detaylar

15.11.2016 - 18.51 Haber Kodu : 161115181

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Tüfenkci Ahmet Arslan Türkiye Politika Güncel Haberler

title