Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 1

11 -15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ YOLUNDA 2 AYRI TRAFİK KAZASI: 1'İ AĞIR, 6 YARALIHaber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHA15 Temmuz Şehitler Köprüsü yolunda, Ankara istikametinde meydana gelen iki farklı kazada 1'i ağır 6 kişi yaralandı.

DHA İSTANBUL BÜLTENİ-1

1 -15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ YOLUNDA 2 AYRI TRAFİK KAZASI: 1'İ AĞIR, 6 YARALI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İSTANBUL DHA

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yolunda, Ankara istikametinde meydana gelen iki farklı kazada 1'i ağır 6 kişi yaralandı.İlk kaza saat 03.00 sıralarında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü yolu Acıbadem mevki Ankara istikametinde meydana geldi. Sinan Hasay'ın (24) kullandığı Avusturya plakalı lüks araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptı. Kazada araç sürücüsü Hasay ve arkadaşı Emre Şakal hafif şekilde yaralandı. Kazadan birkaç dakika sonra aynı yönde ilerleyen Yavuz Macit'in (26) kullandığı 06 FV 5443 plakalı araç da sürücüsünün aracın hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarpıp ardından takla attı. Kazayı gören vatandaşlar hemen sağlık ve polis sekiplerine haber verdi. Sağlık ekipleri kazada ağır yaralanan Macit'i Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırdı. Aracın ön koltuğunda oturan Safa Yusuf Sakur ise araçta sıkıştı. Araçta bulunan diğer 2 kişi ise hafif şekilde yaralandı. Safa Yusuf Sakur Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartılırken kazada hafif şekilde yaralanan arkadaşı gözyaşlarına hakim olamadı. Sıkışan yolcu yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından çıkartılarak Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle yolda uzun trafik kuyruğu oluştu. Kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından trafik yeniden normale döndü.

Görüntü dökümü:

--- --- --- --- --- --- --- --- ---

-Lüks araçtan çıkan yaralılar

-Takla atan araçta sıkışan yaralıyı kurtarma çalışması

-Kaza nedeniyle oluşan trafik

-Kaza yapan lüks araç

-Sıkışan yaralının çıkarılması

-Kurtarma çalışması yapılırken arkadaşının ağlaması

-Sıkışan sürücünün ambulansa taşınması

-Takla atan aracın motor göstergesinin takılı kalmış hali

-Genel ve Detay

04.12.2016 - 06.22 Haber Kodu : 161204010

=================================

2 - GAZİ MAHALLESİ'NDE "DUR" İHTARINA UYMAYAN ŞÜPHELİLERLE POLİS ARASINDA ÇATIŞMA: 1 ÖLÜ (GENİŞ HABER)

Gazi Mahallesi'nde "dur" ihtarına uymayan şüphelilerle polis arasında çatışma çıktı.

Olayda ağır yaralanan şüpheli hayatını kaybetti.

Olay anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Haber-Kamera: İbrahim AKTÜRK/İSTANBUL-DHA

Sultangazi'de, 'dur' ihtarına uymayan iki şüpheli araçla kaçmaya başladı. Kovalama sırasında çıkan çatışmada polisin açtığı ateşle aracın sürücüsü başından vuruldu. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan şüpheli hayatını kaybetti. Diğer şüpheli ise yakalandı.

POLİSLE ŞÜPHELİLER ARASINDA ÇATIŞMA

Olay, saat 11.30 sıralarında, Gazi Mahallesi 1425 Sokak üzerinde meydana geldi. Emniyetten yapılan açıklamaya göre; Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, içinde haklarında yakalama emri bulunan H.G. ve Ö.K.'yi bulundukları araçta gözaltına almak istedi. Polislerin araca yönelmesi üzerine aracı kullanan H. G. park ettkileri yerden araçla çıkarak hızla kaçmaya başladı. Polisn "Dur" ihtarına uymaya şüphelilerle polis arasında kovalamaca başladı. Kovalamaca sırasında polisle şüpheliler arasında çatışma yaşandı. Aracı kullanan H.G. polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak ağır şekilde yaralandı. Kontrolsüz kalan araç da bir binanın duvarına çarptı. Kaçan diğer şüpheli Ö. K. ise yakalanarak gözaltına alındı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralanan şüpheliyi ambulansla hastaneye kaldırdı. H.G. ağır yaralı vaziyette kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

ÖZEL HAREKAT TİMLERİ ÖNLEM ALDI

Olay yeri çevresinde geniş çaplı önlem alan polis, sokak üzerinde ve şüpheli araçta inceleme yaptı. Özel harekat timleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Yapılan incelemenin ardından şüphelilerin bindiği araç çekiciyle otoparka kaldırıldı. Görgü tanıkları, polisle şüpheliler arasında kovalamaca yaşandığını ve sokak başında silah sesleri duyduklarını anlattı.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Olay anı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde polis ekipleri şüphelilerin içinde bulunduğu aracın yanına park ediyorç Araçtan inen polisler şüphelilerin aracına yöneldiği sırada şüpheliler araçla kapıları açık vaziyette kaçmaya başlıyor. Bunun üzerine polislerde araca binip şüphelilerin peşine takılıyor.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Olaya ilişkin güvenlik kamerası görüntülerini dağıtarak açıklama yapan emniyet müdürlüğü, "Saat 11.30 sıralarında Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince Gazi Mahallesi Gazi Cebeci Caddesi üzerinde, hakkında yakalama emri bulunan H.G. isimli kişi bulunduğu araçta yakalanmak istenirken görevli polis memurları ve şüpheliler arasında çıkan çatışma neticesinde şüpheli araç Gazi Mahallesi 1425/1 sokak üzerinde bulunan bir binaya çarparak durmuştur. Araç içerisinde bulunan H.G. ağır yaralı vaziyette kaldırıldığı hastanede vefat etmiş, Ö.K. ise yakalanarak gözaltına alınmıştır. Araç sürücüsü şüpheli H.G.'nin 25 ayrı suçtan hakkında yakalama emri bulunduğu ve 9 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezasının olduğu, Ö.K. ise 23 adet suçtan dolayı yakalama emri ile arandığı anlaşılmıştır" denildi.

Görüntü Dökümü:

---------------

(OLAY ANINA İLİŞKİN GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ)

-Polis aracının gelişi

-Polislerin şüphelilerin park halinde bulunduğu araca yönelmesi

-Şüphelilerin aracının hızla hareket edip kapıları açık halde kaçması

-Polislerin araçlarına binip şüphelileri takibe başlaması

-Gene ve detaylar

//////////////////////////////

AKTÜEL GÖRÜNTÜLER

-Olay yerinden detay görüntüler

-Kaza yapan şüpheli araçtan görüntü

-Polis ekiplerinin inceleme çalışması

-Özel harekat timlerinden detaylar

-Görgü tanıklarıyla röportajlar

-Aracın çekiciyle otoparka kaldırılması

-Genel görüntüler

03.12.2016 - 20.10 Haber Kodu : 161203217

03.12.2016 - 16.00 Haber Kodu : 161203144

=====================================

3- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, SCHRÖDER'İ KABUL ETTİ

Haber: Mehmet İlkay ÖZER / İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'i Tarabya Köşkü'nde kabul etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

Görüntü dökümü:

---------

-Görüşmeden bir fotoğraf

03.12.2016 - 23.46 Haber Kodu : 161203238

=====================================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, İZZETBEGOVİÇ'İ KABUL ETTİ

Haber: Mehmet İLKAY ÖZER - İSTANBUL DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç'i kabul etti.Tarabya Köşkü'ndeki görüşme basına kapalı olarak yaklaşık 1 saat sürdü.

Görüntü Dökümü:

----------

-Görüşmeden görüntü

03.12.2016 - 20.30 Haber Kodu : 161203218

========================================

5- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BABASINI ADINI TAŞIYAN İMAM HATİP KÜLLİYESİNİ AÇTI(OKUL İÇİNDEN GÖRÜNTÜLERLE)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir"

"Babam hiçbir zaman eğilmemiştir. Hep dik durmuştur. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmekte benim en büyük hayalimdir. Kaptan Ahmet Erdoğan'ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesi, aslında Türkiye'nin hikayesidir"

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayrampaşa'da babası Ahmet Erdoğan'ın adını taşıyan 'Kaptan Ahmet Erdoğan Uluslararası Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi Eğitim Külliyesi'nin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Bina ve personel meselesini geride bırakıp, eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir" dedi.

"SORUN SİSTEMDE"

Öğrencilerin başarısızlığında birinci derecede sorumluluğun kendilerinde ve velilerde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "El ele vereceğiz, çocuklarımıza sahip çıkacağız. Şayet Fen Bilimlerinde, Sağlık Bilimlerinde, Sosyal Bilimlerde, bunların eğitim ve uygulamalarına yönelik alanlarda, dünyanın en ileri ülkeleri arasında yer almıyorsak, sorun sistemde demektir. En başta da eğitim sisteminde demektir" dedi.

EĞİTİMİN İÇERİĞİNE YOĞUNLAŞMA ZAMANI GELDİ

Yeni dönemi, eğitimin müfredatı, içeriği, kalitesi ve mantalitesi konusunda reform dönemi olarak ilan ettiklerini söyleyen Erdoğan, " Ona göre çalışıyoruz,. Eğitim öğretim meselesini çözmeden diğer meseleleri çözemeyeceğimiz konusunda hemfikir olduğumuza göre, işe buradan başlamak zorundayız. Bina ve personel meselesini geride bırakıp, eğitim öğretimin içeriğine yoğunlaşma zamanı gelmiştir. Darbe girişimlerinin, terör örgütlerinin pervasız saldırılarının, bölgesel ve küresel nice tuzakların üstesinden gelen Türkiye'nin bu meseleyi çözeceğine de yürekten inanıyorum" diye konuştu.

EĞİTİMİN KALİTESİNDEN MEMNUN DEĞİLİM

Eğitimde bugüne kadar güzel binalar yaptıklarını, 100 binlerce öğretmen atadıklarını, okulları bilgisayarlarla, sınıfları akıllı tahtalarla, öğrencileri ve ögretmenleri de tablet bilgisayarlarla donattıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her öğrencimizin okuluyla buluşmasını sağlamaya çalıştık. Fiziki sorunları çözmeyi başardık. Ama zihinleri aynı düzeyde güçlendiremedik. Okullarımızdaki eğitimin içeriğini, kalitesinden, daha da önemlisi mantalitesinden memnun değilim. İmam hatip Ortaokul ve liselerimiz konusunda da ihtiyaçlarımız var. Bunları da gidermemiz gerekiyor. Tabela tabi asmakla, o tabelanın murat ettiği neticeler elde edilemiyor. Bunun için hep birlikte çok daha fazla çalışacağız. Öğretmeninden öğrencisine ve velisine kadar eğitimin tüm tarafları olarak, kafa ve gönül birliği içerisinde gayret göstermeliyiz" şeklinde konuştu.

"BABAMIN HİKAYESİ TÜRKİYE'NİN HİKAYESİDİR"

Babasının okula adının verilmesinden dolayı herkesi şükran duyduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Rahmetli babamın hikayesi aslında bu ülkenin geçmişindeki ve bugünündeki milyonlarca asil yürekli babanın hikayesidir"dedi. Erdoğan, " Rize'de doğan, nafakasını temin için 15 yaşında Zonguldak'a, 17 yaşında İstanbul'a gelen rahmetli babam, emekli olana kadar, bugünkü adıyla Denizcilik İşletmeleri, ama o gün Şirket-i Hayriye olan vapurlarda çalışmış, daha sonra da kaptanlık seviyesine yükselmiş bir insandı. Rahmetli babamın sofrası tüm hemşehrilerimize dostlarımıza açıktı. Çok disiplinli bir o kadar da vicdanlı bir insan olan Kaptan Ahmet Erdoğan babacığım, şuanda burada olup, isminin böyle bir okula verildiğini görseydi, inanın bana, gözlerinden sevincini okur, hatta gözyaşlarının gözyaşlarından sakallarına doğru süzüldüğünü hep birlikte görürdük" diye konuştu. Milletin önüne kesmeye çalışanlara müsaade etmediklerini, onlarla mücadele ettiklerini söyleyen Erdoğan, "Bu mücadele, Kaptan Ahmet Erdoğan'ın oğlu, Kasımpaşa'da büyüyen, İmam Hatip Lisesinde okuyan, ardından Eyüp Lisesini bitiren, İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesini bitiren, imanından, milletinden, ailesinden başka birşeyi olmayan Recep Tayyip Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı, Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı yolunu açan mücadeledir" dedi.

"EN BÜYÜK ŞEREF BELGEMDİR"

"Kaptan Ahmet Erdoğan'ın 85 yıllık ömrünü, emeği, onuru, ailesi için çalışarak aynı zamanda dimdik yaşayarak geçirmiş olması, benim en büyük şeref belgemdir" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Babam hiçbir zaman eğilmemiştir. Hep dik durmuştur. Bu mirası çocuklarıma bırakabilmekte benim en büyük hayalimdir. Kaptan Ahmet Erdoğan'ın ve oğlu Recep Tayyip Erdoğan'ın hikayesi, aslında Türkiye'nin hikayesidir. Bu ülkede kimsenin imtiyazlı olmadığının, çalışması, gayret etmesi, mücadele etmesi, milletiyle gönül bağı kurması halinde, tüm kapıların herkese açık olduğunun ispatı, işte burada karşımızdadır"şeklinde konuştu.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açılış töreninin ardından okulu gezdi.

UZUN BOYLU ÖĞRENCİYİ GÖRÜNCE HİDAYET TÜRKOĞLU'NU ÇAĞIRDI

Erdoğan açılışın ardından sınıfları gezdi. Girdiği bir sınıfta ön sıradaki uzun boylu öğrenciye "Sen basketçi misin?" diye sordu. "Hayır" cevabını alan Erdoağn öğrenciye nerli olduğunu sordu. Kastamonulu olduğunu ifade eden öğrenciye Erdoğan "Kastamonu'dan böyle uzun boylu çıkıyor mu?. Seni ben Hidayet Ağabeyine göstereyim de kapıp götürsün" diyerek Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidaye Türkoğlu'nu çağırdı. Erdoğan'ın "Nasıl bundan basketçi olur mu?" sorusuna, Türkoğlu "Deneyebiliriz" yanıtını verdi.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

(Aktüel Görüntü)

Tören alınından detay

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından kısa bir görüntü

-Erdoğan'ın sınıfları gezmesi

-Öğrenciyle konuşması

-Hidayet Türkoğlu'nu çağırması

-Öğrencilere hediyeler vermesi

-Hatıra fotoğrafı çekilmesi

-Gene lve detaylar

DGS: 03.12.2016 - 17: 06- Haber Kodu : 161203165

DGS: 03.12.2016 - 17: 07- Haber Kodu : 161203167

DGS: 03.12.2016 - 17: 07- Haber Kodu : 161203169

DGS: 03.12.2016 - 23.40- Haber Kodu : 161203235

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

title