Haberler

Denizli Ege'de Çocuklar Bayramlarını Soğuk Havaya Rağmen Coşkuyla Kutladı

Ege'de çocuklar bayramlarını soğuk havaya rağmen coşkuyla kutladı

EGE Bölgesi'nde bazı kentlerdeki hava muhalefetine rağmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Denizli'nin özellikle yüksek kesimlerde başlayan hafif kar yağışı sonrası Çameli İlçesi'nde açıkta düzenlenen kutlamalar, spor salonuna alındı. Muğla'da etkili rüzgar nedeniyle çocuklar üşürken, aileleri protokole sitem etti. Maden faciasıyla sarsılan Soma'da kutlamalar kapsamında 20 dakika gösteri yapan Solo Türk, heyecanla izlendi.

(AYDIN)

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Vali Erol Ayyıldız, CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Evrim Karakoz, Efeler Belediye Başkanı CHP'li Mesut Özakcan, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, siyasi partilerin il başkanları ve milletvekili adayları törene katıldı. Ardından Atatürk Kent Meydanı'ndaki etkinliğe geçildi. Vali Erol Ayyıldız'ın yerine Vali yardımcısı Halil Canavar'ın katıldığı etkinlikte çocuklar, halk oyunları gösterileri sergiledi. Yurt dışından misafir gelen Azerbaycan ve Gürcistanlı çocukların sergilediği yöresel oyunlar, alkış aldı. Şiir, kompozisyon gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi. Şenlik havasında geçen kutlamalarda küçük çocuklar aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi.

(BALIKESİR)

kutlamalar, Balıkesir'de, saat 09.30'da Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, Karesi Milli Eğitim Müdürü Ramazan Konakbay, Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çelik, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cengiz'in Ata'nın anıtına çelenk sundu.

YABANCI ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Saat 10.00'da Kurtdereli Spor Salonu'nda başlayah ikinci törene; Vali Yardımcısı Selda Dural, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 9. Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral İshak Dayıoğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Birol Şahin, AK Partili Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, İl Emniyet Müdürü Feridun Boz, Balıkesir Barosu Başkanı Yaşar Meyvacı, daire müdürleri katıldı. Balpaş İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Enes Eren günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından şiirler okundu. Anaokulu ilk ve ortaokul öğrencilerinin gösterileri ilgiyle izlendi. Etkinlik esnasında protokole Osmanlı kıyafetleri giyen bir bayanın güğüm şerbetlikle şerbet dağıtması dikkat çekti. Bosna-Hersek, Makedonya, Sırbistan ve Yunanistan'dan gelen çocukların halk oyunları gösterileri beğeni topladı. Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencilerinin oluşturduğu Mehteran büyük alkış aldı. Kurtdereli Spor Salonu'ndaki tören de Altıeylül Ortaokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisiyle sona erdi.

(DENİZLİ)

Denizli'de 23 Nisan kutlamaları, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'un Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Şanlıer, Baro Başkanı Müjdat İlhan, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar törende yer aldı. Ancak başta Vali Şükrü Kocatepe olmak üzere Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Uzun, AK Parti İl Başkanı Şahin Tin, MHP İl Başkanı Yasin Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal'ın törene katılım göstermediği görüldü. Tören, İstiklal Marşı'nın okunarak göndere Türk bayrağı çekilmesiyle sona erdi. Vali Kocatepe, 23 Nisan kutlamasının Valilik tarafından değil Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlandığını belirterek, "Yeni yönetmelik ile Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü ve Valilerin katılma zorunlulukları kaldırıldı" açıklamasını yaptı.

YÜKSEK YERLERDE KAR YAĞIŞI

Kentteki kutlamalar Büyükşehir Belediyesi önündeki etkinliklerle sürdü. Buradaki kutlamaya Vali Kocatepe de katıldı. İsmail Tosunoğlu Özel Eğitim İş Uygulamaları Merkezi öğrencilerinin hazırladığı mehteran gösterisi, beğeni topladı. Hayme Hatun Anaokulu öğrencisi 5 yaşındaki Halil Efe Önsan ile Selin Erdoğdu'nun İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere okuması alkış aldı. Anaokulun minik öğrencilerin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi, beğeni topladı. Kent genelindeki okullarda da bayram coşkuyla kutlandı. Çameli ilçesinde törenler anında kar yağışı başladı. Hafif kar yağışına nedeniyle ilçe meydanındaki Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasının ardından, kutlamalar Spor Salonu'nda devam etti. Kentin yüksek kesimlerine de bayram günü kar yağdı.

(ÇANAKKALE)

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Çanakkale'de de bir dizi etkinlik düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş'in Şinasi Figen Bayraktar Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Yağmur Ünal ve İsmail kaymak Koleji 6'ıncı sınıf öğrencisi Erol Başel ile birlikte Cumhuriyet Meydanı Atatürk anıtına çelen bıraktı. Meydandaki törene; Vali Yardımcıları Cemal Yıldızer, Bekir Sıtkı Dağ, Cumhuriyet Başsavcısı Hikmet Turan, CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından meydandaki tören sona erdi. CHP ve MHP İl yönetimleri de anıta, alternatif etkinlikle çelenk bıraktı.

ANZAK ÖĞRENCİLER MARŞLAR OKUDU

Kentteki kutlamalar, Morabbin Parkı'nda sürdü. Avustralya'nın Sdney kenti Barker College'den gelen 109 Anzak öğrenci, Türkiye ve Avustralya ulusal marşlarını seslendirdi. Yabancı öğrencilerin gösterisi, beğeni topladı. Kordon'a kurulan mini survıvor parkurunda ise öğrenciler eğlenceli bir yarışın içine girdi. Çocuklar, en kısa sürede etapları bitirmek için yarıştı.

(UŞAK)

Kutlamalar, Uşak'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin'in çelenk koymasıyla başladı. Ardından Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan ve Uşak İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, çocukların bayramını kutlayıp, halkı selamladı. Daha sonra 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle okullarda düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin okuduğu şiirler ve halk oyunları gösterileri ile sona erdi. Banaz ilçesindeki kutlamalarda da Mehmet Makbule Erdem İlkokulu öğrencilerinin "Çanakkale Geçilmez" isimli oyunu sahneledi. Uşak Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzman Dr. Yalçın Atlı'da Uşak Devlet Hastanesi Çocuk Servisi'nde tedavi gören hasta çocukları yataklarında ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi.

(MANİSA)

Bayram Manisa'da sade bir törenle kutlandı. Şehzadeler İlçesi'ndeki Cumhuriyet Meydanı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene Vali Yardımcısı Mesut Eser, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kemal Çelebi, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediyesi Sosyal ve Kültür İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, emniyet amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı. Çelenk sunma törenine Vali Erdoğan Bektaş ile MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün katılmadı.

ŞEHZADELER'DE KOLTUK MİNİK MELİKHAN'DA

AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, koltuğunu Gazi İlkokulu 3'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Melikhan Özer'e devretti. İlk emri kendisini takip edenlere çay söylemek olan Özer, "Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Sahip çıkma duygusunu da gelecek nesillerimiz olan çocuklarımıza aşılayalım" diye konuştu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ise Dış Mahalle Çocuk Kültür ve Sanat Eğitimi Merkezi'nde eğitim gören minik öğrenciler için, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 475'inci Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali için etkinlik düzenledi. Çocuklar çalan müzikler ve maskotlar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Etkinlik, çocuklara mesir macunu saçımıyla devam etti.

(SOMA)

Maden faciasıyla sarsılan Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki 23 Nisan kutlamaları; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici'nin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı İbrahim Kılınç, AK Partili Belediye Başkanı Hasan Ergene, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar törene katıldı. Şiirler okuyan öğrenciler, jimnastik gösterisi sergiledi. Soma Belediyesi Halk Oyunları ve öğrenciler arasında yaşanan mendil kapmaca oyunu, keyifle izlendi. Gün için önceki günlerde düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyelerince verildi.

SOLO TÜRK NEFES KESTİ

Kutlamalar kapsamında Solo Türk, kentte gösteri yaptı. Öncesinde konuşma yapan Türk Hava Kuvvetleri'nin Basın ve Halkla İlişkiler Personelinden Üsteğmen Emrah Bayrı, faciada ölen 301 madenciyi andı. Ardından İzmir'den havalanan Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 gösteri uçağı Solo Türk, Soma semalarında süzüldü. Gökyüzünde yaptığı akrobatik hareketleriyle nefes kesen Solo Türk, heyecan ve ilgiyle izlendi. Vatandaşlar, ellerindeki cep telefonları, kameraları ve fotoğraf makineleri ile Solo Türk'ün gösterisini görüntülemeye çalıştı. Solo Türk, saat 11.00'de başlayan gösterisi yaklaşık 20 dakika sürdü.

(MUĞLA)

Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de, 23 Nisan birçok etkinliklerle kutlandı. Vali Amir Çiçek, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün, CHP'li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'ın da yer aldığı törende; Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Emirbeyazıt İlköğretim Okulu bahçesinde devam eden törende, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Kutlamalar öğrencilerin halk oyunları, ponpon, trampet ve dans gösterilerinin ardından sona erdi. Etkinliklerde kıyafetleri kısa olan minik öğrencilerin, saatteki hızı 20 kilometreyi bulan rüzgardan üşümesi, ailelerin tepkisini çekti. Veliler, öğrencilerin açık alanda gösteri yapmasına ve protokol üyelerinin ise tentenin altında oturmasına sitem etti.

(BODRUM)

Bodrum'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında olması nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı kutlamalarına aralarında anaokulu öğrencilerinin de bulunduğu çocuklar üşüdü. Kaymakam Mehmet Gödekmerdan'ın paltosunu giyerek izlediği Bodrum Şehir Stadı'ndaki kutlamalara Azeri ve Gürcü çocukların halk oyunları gösterisi damga vurdu. Azeri öğrenciler, Nazeleme (Naz Yapma) isimli oyunlarıyla izleyenleri hayran bıraktı. 200 kişilik ekiple yöresel halkoyunlarından örnekler sunup, deve güreşleri ve kız almayı canlandıran Karya Çiçekleri de bol bol alkış aldı. Kutlamalara annesi Seden Şenol (34) ile gelen minik Zeynep (6 aylık) Türk bayraklı tişörtü ile ilgi odağı oldu. Yaklaşık 2 saat süren gösteriler, hep bir ağızdan "Memleketim" isimli şarkı ve Onuncu yıl Marşı'nın okunmasıyla sona erdi. Töreni Bodrum Belediye Başkan Mehmet Kocadon, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ da izledi. Turgutreis Mahallesi'ndeki Zeyyat Mandalinci İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Beren Korkmaz da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, 'Papatya Kız' adlı öykü kitabını imzaladı. Korkmaz'ın okul bahçesindeki 6 öyküden oluşan 10 sayfalık imza günü yoğun ilgi gördü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Denizli Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title