Haberler

Çılgın fenomen buz tutan göle daldı, hipotermi tehlikesi geçirdi

Güncelleme:

Deli mi ne olarak bilinen ünlü fenomen Fester Abdü, iklim değişikliğine dikkat çekmek için buz tutan Van'daki Zernek Baraj Gölü'ne dalış yaptı. Yanındakilerin "Seni buzun altında göremeyiz, yapma" uyarılarını dinlemeyen genç fenomen, dalışı sırasında hipotermi tehlikesi geçirdi.

Antalya'da yaşayan ve kamuoyunda "Deli mi ne" olarak bilinen 28 yaşındaki ünlü fenomen Fester Abdü, dünyadaki iklim değişikliğine dikkat çekmek için tehlikeli bir dalışa imza attı.

UYARILARI DİNLEMEDİ

Van'a giden eski milli kanocu Abdü, soğuktan buz tutan Zernek Baraj Gölü'ne dalmak için hazırlık yaptı. Buz üzeri eksi 20 derece, su sıcaklığı ise 2 derece olan gölün 50 cm kalınlığındaki buz kütlesini iki farklı noktada baltayla parçalayan Abdü, yanındakilerin "Seni buzun altında göremeyiz, yapma" uyarılarını dinlemedi.

Çılgın fenomen buz tutan göle daldı, hipotermi tehlikesi geçirdi

BUZUL ALTINDA İLERLEDİ

İlk parçaladığı noktadan suya dalış yapan Abdü, diğer noktaya paletle yüzerek buz altında yaklaşık 20 metre ilerledi. Dalış esnasında buz kütlesine eliyle dokunarak yüzen Abdü, kısa süre sonra diğer parçaladığı noktadan çıkış yaptı. Abdü, dalış sırasında hipotermi tehlikesi geçirince suda kalma süresini uzun tutmayıp tekrar buz kütlesinin üzerine çıktı. Ünlü fenomenin o anları ise su altı kamerası ve drone ile havadan görüntülendi.

Çılgın fenomen buz tutan göle daldı, hipotermi tehlikesi geçirdi

HİPOTERMİ NEDİR?

Hipotermi, insan vücudunun faaliyet göstermesi için gerekli ısıyı ürettiğinden daha hızlı kaybetmesi sonucunda ortaya çıkan ve vücut ısısının tehlikeli derecede düşmesine neden olan bir acil tıbbi durumdur. Normal vücut ısısı yaklaşık 37 C civarındadır. Hipotermi tanısı vücut sıcaklığı 35 C altına düştüğünde ortaya çıkar. Durumun belirti ve semptomları vücut sıcaklığının düşüklüğüne göre değişir.

Çılgın fenomen buz tutan göle daldı, hipotermi tehlikesi geçirdi

Çılgın fenomen buz tutan göle daldı, hipotermi tehlikesi geçirdi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Magazin

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

YOĞURTÇU :

Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı, nice süper zekalı gençler beyin göçü ile başka ülkelere gidiyor , Elde kalanlar da bunun gibi tipler işte , bazı enayi kesimde bağış adı altında bunlara para dağıtacağım diye birbiriyle yarışıyor, Sonra bu ülke neden gelişmiyor ???

31
3
yanıtYanıtla
lavinia :

beter olsun zerre acımıyorum böylesilere

14
2
yanıtYanıtla
uCube :

Fotoğraflar shop mu yapılmış. Video da, çıplak değil. ;))

3
0
yanıtYanıtla
Ahmet Gündoğdu:

beter olun beter sızlerın yuzunden ınsanların duzenı bozuluyor.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title