Haberler

Büyük Önder Atatürk'ün Ebediyete İntikalinin 75. Yılı

Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Çankırı, Bartın, Düzce, Bolu ve Kocaeli'de tören düzenlendi

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 75'inci yılı dolayısıyla Karabük, Zonguldak, Kastamonu, Çankırı, Bartın, Düzce, Bolu ve Kocaeli'de tören düzenlendi.

Karabük'teki Yenişehir Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende Vali İzzettin Küçük, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşları çelenk sundu.

09.05'te saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bayraklar yarıya indirildi. Tören, Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "Atatürk'ü Anma" programıyla devam etti.

Safranbolu ilçesinde de tören düzenlendi.

Zonguldak

Valilik önünde düzenlenen törende Vali Ali Kaban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necdet Köse, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

Daha sonra Atatürk Kültür Merkezi'nde açılan "Atatürk'ün Fotoğrafları" sergisi gezildi ve öğrenciler tarafından oratoryo sunuldu.

09.05'teki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bayraklar yarıya indirildi.

Ereğli ilçesinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Kastamonu

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören çelenk sunumuyla başladı.

09.05'teki saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bayraklar yarıya indirildi. Halk Eğitimi Merkezinde devam eden programda öğrenciler tarafından Atatürk'ün hayatı, şiirleri ve anıları anlatıldı.

Program, öğrencilerin oratoryo sunumuyla sona erdi.

Törene Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Belediye Başkan Vekili Mehmet Saim Sayan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, il müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlçelerde de tören düzenlendi.

Çankırı

Atatürk Meydanı'ndaki anıt önünde düzenlenen törende Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Tankçı Kurmay Albay Özkan Ulutaş, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri çelenk sundu.

09.05'teki saygı duruşu, İstiklal Marşı ve bayrakların yarıya indirilmesinin ardından Atatürk Kültür Merkezi'de açılan "Atatürk" konulu fotoğraf sergisi gezildi.

Bartın

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Bartın Kültür Merkezi'nde devam eden programda ise "Atatürk Fotoğrafları ve Kitapları" sergisi açıldı. Program, öğrencilerin sunduğu oratoryo ile sona erdi.

Törene Vali Ali Çınar, Garnizon Komutanı Deniz Piyade Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, protokoldekiler, şehit aileleri ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Düzce

Anıt Park'ta gerçekleştirilen törene Vali Ali İhsan Su, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ramazan Akça ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram katıldı.

Vali Su'nun Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törendekiler, sirenlerin çalınmasıyla saygı duruşuna geçti.

Daha sonra belediye bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

Akçakoca, Yığılca, Gölyaka, Gümüşova, Kaynaşlı, Çilimli ve Cumayeri ilçelerinde de tören düzenlendi.

Bolu

Anıt Park'taki törende Vali İbrahim Özçimen, Bolu 2. Komando Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.

09.05'te sirenlerin çalınmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi.

Bir grup ise öğrenci andını okudu.

Kocaeli

İzmit Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde (SDKM) düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile Gazi Mustafa Kemal'in hayatını, mücadelesini ve savaşlarını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından, Bahçeşehir Koleji öğrencilerinin hazırladığı "Atatürk" adlı tiyatro oyunu ile koronun seslendirdiği türküler, izleyenlerden alkış aldı.

Törene Vali Ercan Topaca, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Fikri Işık, AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Birol Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, askerler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. - Karabük

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kastamonu Çankırı Bartın Politika Güncel Haberler

title