Haberler

Başbakan Eski Danışmanı Prof. Dr. Bayram Altan, Görev Yaptığı Yıllara Dair Hatıralarını Anlattı

Güncelleme:

Haberler.com'u ziyaret eden Başbakan eski danışmanı Prof. Dr. Bayram Altan, görev yaptığı yıllara ve kendi isteği ile emekliye ayrıldıktan sonraki dönemlere ait hizmetlerini, çalışmalarını, karşılaştığı ilginç olayları, gerçekleştirmeyi başardığı kültürel etkinlikleri ile çeyrek asrı aşan zaman dilimindeki hatıra ve tespitlerini anlattı.

40'tan fazla ülkeye giderek bazı Üniversiteleri ziyaret edip Rektör ve Öğretim Üyeleri ile görüştükten sonra merkezi Türkiye'de bulunan Genel Başkanlığını Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan'ın yaptığı " Uluslararası Üniversiteler Birliği"ni ve bizzat kendisinin Genel Başkanı olduğu "İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği"ni ve son olarak da Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu, kısa adı İSAK olan " İslam Ülkeleri Akademisyenler Vakfı"nı kurduğunu söyledi.

İSAK Vakfının önemli hedeflerinden birinin bir üniversite ve bünyesinde bir hastane kurmak, 57 İslam Ülkesindeki Üniversite Rektörleri, Akademisyenler, üniversite öğrencileri , iş adamları ve iş kadınları arasında uhuvvete dayanan bir işbirliği ağı oluşturmak, yurtiçinde ve yurtdışında kültürel etkinlikler düzenlemek olduğunu dile getirdi.

Bu arada çeyrek asırdan fazla süren memuriyet hayatının sonlarına doğru birlikte çalıştığı ( ikisi daha sonra Cumhurbaşkanı olan) üç Başbakan' dan öğrendiği çok önemli bazı özellikleri de anlatmayı ihmal etmedi. Prof. Dr. Bayram Altan bu konuda şunları söyledi:

"Birlikte çalışmaktan onur duyduğum üç Başbakanımızdan önemli bazı özellikler gördüm ve bu özellikleri kendime rehber edindim. Eski Başbakanlarımızdan merhum Turgut Özal'dan "büyük düşünme" yi , "yeniliklere açık olma"yı, "teknolojik gelişmeleri yakından takip etme" yi ve Ülkemizin sınırlarını aşarak "dünyaya açılma" yı öğrendim.

Mekanı cennet olsun ufku geniş bir siyasi lider ve örnek bir Devlet adamı idi. Ayrıca hemşehrimdi. Hep büyük düşündü, teknolojik gelişmeleri yakından takip etti, yeniliklere ve ilklere imza attı. Kalıcı eserler bıraktı.

Cumhurbaşkanı seçilip Köşke yerleştikten sonraki ilk Cuma günü gazeteciler köşkün protokol kapısını doldurmuş, "Türkiye Cumhurbaşkanı Cuma namazına gidecek mi, gitmeyecek mi? " diye merakla bekleşiyorlardı. Özel plakalı bir araçla Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün başka bir kapısından çıkıp doğruca Kocatepe Camiine yönelmişti. Cumhurbaşkanımızın Kocatepe Camiinin merdivenlerinden çıkıp Cuma namazı kılmak için giriş kapısına doğru yürüdüğünü gören camiyi tıklım tıklım dolduran cemaat, büyük bir heyecen ve mutlulukla ayağa kalkıp yüksek sesle tekbir getirerek merhum Cumhurbaşkanımız Sayın Turgut Özal'ı karşıladılar. Bizzat şahit olduğum bu tarihi manzara beni çok duygulandırmıştı.

Eski Başbakanlarımızdan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'dan; herhangi bir konu hakkında fikir beyan etmeden önce "iyi bir araştırma yapma" yı, "konuya tam olarak vakıf olma" yı , "planlı çalışma" yı ve önemli konularda "istişare etme" yi öğrendim.

Merhum Prof.Dr. Necmettin Erbakan, hazırlanacak bir projenin önce konusunu çok iyi anlar ve o proje ile ilgili plan yapardı. Allah rahmet eylesin. Önemli bir konunun proje profilini ana başlıklar halinde ortaya çıkarmadan ve içlerini doldurmadan kesinlikle açıklama yapmaz, yarım yamalak bilgi vermezdi. Ayrıca bilim ve siyaset insanı olması yanında maneviyat yüklü bir liderdi. Kısacası maddi ve manevi ilimlere vakıf çok değerli bir şahsiyetti. Mekanı cennet olsun.

Eski Başbakanımız şimdiki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan; enaniyet duygusundan sıyrılmış bir halde "ekip halinde çalışma" yı, olaylar karşısında "metanetini koruma" yı ve herşeye rağmen dünya liderleri karşısında inancının bir gereği olarak " dik durma"yı öğrendim."



Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Tarih Kurumu Refik Turan Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title