Haberler

Bartın MHP Teşkilatı, Anneler Günü ve Engelliler Haftasını Kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Merkez İlçe Başkanı Avni Kabasakal Anneler Günü ve Engelliler Haftasını kutladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Sezai Bilgin, Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Merkez İlçe Başkanı Avni Kabasakal Anneler Günü ve Engelliler Haftasını kutladı.

BİLGİN'İN ANNELER GÜNÜ MESAJI

İl Başkanı Bilgin mesajında " Dünyaya geldiğimiz anda, sevgi, şefkat ve özenle bizleri yetiştirip büyüten, her türlü sıkıntımızda yanımızda olan biricik annelerimizin hatırlanması, ellerinin öpülmesi, onlara karşı görevlerimizin eksiksiz yerine getirilmesi, yalnızca bir günle sınırlı olmamalıdır. Hayatlarını çocuklarına adayan, yemeyip yediren, giymeyip giydiren, karşılıksız sevginin ve eşsiz hoşgörünün emsalsiz temsilcileri olan analarımızın 'Anneler Günü' kutlu olsun. Kendi sıkıntılarını ve dertlerini bir kenara bırakıp sadece bizim ihtiyaçlarımız için çalışan fedakar annelerimizi, hiç üzmeden, kutsal bir emanet olarak hayatlarının sonuna kadar en kıymetli varlığımız olduklarını hissettirmeliyiz. Annelerimiz ile her zaman yakından ve gönülden ilgilenmeli onlar için 40 yıl çalışsak 1günlük hakkını ödeyemeyeceğimizi unutmamalıyız.

Bu vesileyle, en değerli varlıkları olan çocuklarını vatan savunmasında kaybeden şehit annelerimize şükranlarımı sunuyor, her daim hatırımızda ve gönlümüzde olduklarını bu vesileyle bir kez daha duyurmak istiyorum" dedi.

AKMAZ'IN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Akmaz mesajında, "Günümüzde hayatın her alanında etkili ve başarılı olan kadınlar, aynı zamanda annelik gibi hayati bir sorumluluğunda sahibidir. Annelerimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan yüreklerindeki sonsuz sevgi ve sabırlarla dünyanın en kutsal varlıklarıdır. Vatana ve millete faydalı nesiller yetiştirmek için her türlü güçlüğe göğüs geren anneler, ailevi değerlerle birlikte kutsal ve geleneksel değerlerin yaşamasına ve geleceğe taşınmasına imkan sağlamaktadırlar.

Dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek hayata hazırlayan annelerimiz, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağıdır. Yaşamımızda bizi, belki de karşılıksız seven tek varlıklardır. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, ilgiye ve sevgiye en çok ihtiyaç duyduğumuz anlarda, şefkatle bağrına basan annelerimize, hak ettikleri saygıyı göstermekte asla kusur etmemeliyiz. Dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğunu tabiatındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren tüm annelerimizin ve yüreğinde evlat acısı taşıyan tüm şehit annelerimizin, Anneler Günü'nü kutluyor, hepsini saygı, minnet ve şükranla selamlıyorum" dedi.

AVNİ KABASAKAL'IN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Kabasakal,

annelerin Türk Kültür ve inancındaki önemine değinerek başladığı mesajında evlatlarını gerçek ve karşılıksız sevgi ile yetiştiren annelerin insan için en kıymetli hazine olduğunu söyledi.

MHP Merkez İlçe Başkanı Avni Kabasakal mesajında, "Annelerimiz olmasaydı bizlerde olmazdık. Bizim için Annelerin ayrı bir yeri, değeri vardır. Türk kültüründe ve inancında Annelere o kadar büyük değer verilmiştir ki "Cennet Anaların Ayağı Altındadır" denilmiştir. Birlik ve beraberliğimizin sorgulandığı bu gün dünden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz sağlam bir aile yapısı için annelerimize büyük ihtiyaç duymaktayız. Analarımız ailenin temel direği ve toplumun da geleceğidir. Sağlam bir toplum ancak temelleri sağlam atılmış aile yapısı ile mümkündür. Bu özel günde, dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Kadına bahşedilip de erkeklerde olmayan en önemli meziyetlerin başında annelik gelmektedir. Bu anlamda annelerin ilk edebi öğretmenlerimiz olduğu unutulmamalıdır. Bizim onlardan öğreneceklerimiz bir hayat boyu güncelliğini koruduğundan, geleceğin sağlıklı nesillerinin yetişmesindeki payları asla göz ardı edilmeyecek kadar önemlidir. Gerçek ve karşılıksız sevgi ve merhamet örneği sergileyen annelerimizin bu özel gününü en içten duygularım ile kutluyorum. Sağlıklı nesillerin yetiştirilmesi açısından tüm Değerli Annelerimizin yılda 1 Gün değil, hayatımızın her alanına hatırlanmasının önemini hatırlatmak isterim. Şehitlerimizin anneleri bizim de annelerimizdir. Anneler günü vesilesi ile evlatlarını vatan savunmasında kaybeden şehit annelerimizi de unutmadığımızı, her zaman hatırımızda ve gönüllerde ayrı bir yere sahip olduklarını belirtmek isterim. Onlara sonsuz sevgi ve saygılarımı sunar, ellerinden öperek bütün şehit analarımızın anneler gününü kutlarım" dedi.

BİLGİN: "ENGELLERİ BİRLİKTE AŞMALIYIZ "

Sezai Bilgin, Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, her bireyin engelli olup olmadığına bakılmaksızın yasalarla belirlenen temel hak ve özgürlüklerden eşit biçimde yararlanma hakkına sahip olduğunu ve engelli olduğu için hiç kimsenin toplumdan dışlanmaması gerektiğini söyledi. Bilgin açıklamasında, "Engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde her yıl 10-16 Mayıs günleri "Engelliler Haftası" olarak çeşitli etkinliklerle değerlendirilmektedir. Ülkemizde ve kentimizde hizmet ve çevre koşullarının özürlüler için ulaşılabilir hale getirilmesi yönünde alınacak önlemlerle engelleri hep birlikte aşmamız gerekmektedir. Tüm yeni kaldırımları engellilere uygun şekilde düzenleyen, eski kaldırımları da süratle rampalı yapan ve Belediye Özel Halk Otobüsleri'nde engelli rampasının bulundurulmasını zorunlu kılan Bartın Belediyesi'nin memleketimizdeki vatandaşlarımıza sağladığı bu imkanlar gibi diğer tüm belde, ilçe ve illerimizde de engelli vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştıracak çalışmaların gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır.

Toplumsal yaşama uyum sağlamaya çalışan engelliler, kimseye muhtaç olmadan yaşam alanlarında kendi ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlenme, korunma, bakım, iyileştirme, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duymaktadırlar. Toplumun aynı hayatı paylaştıkları engellileri fark etmemesi, engellilerin kendilerini toplumdan soyutlaması sonucu oluşan iletişimsizlik çok ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bunun sonucu olarak engelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sorunlar sadece kendilerini değil, ailelerini ve yakın çevrelerini de psikolojik olarak etkilemektedir. Bu sebeple sağ duyulu, haklara saygılı ve paylaşmayı, yardımlaşmayı seven bir toplum olarak engelleri hep birlikte aşmalıyız" dedi.

KABASAKAL "HERKES BİR ENGELLİ ADAYIDIR"

Kabasakal yayınladığı mesajda engelli insanların sadece böyle günlerde hatırlanmaması gerektiğinin altını çizdi. Kabasakal mesajında, "Bilindiği üzere 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası olarak kutlanmakta ve çeşitli aktiviteler gerçekleştirilmektedir. Engellilik meselesine toplumun dikkatini çekerek farkındalık oluşturma bakımından bu aktiviteler elbette gereklidir. Ancak engelli insanlarımız sadece böyle günlerde hatırlanmamalıdır. Onlar yılın hiçbir günü unutulmamalı toplum içinde yer alacakları şartlar hazırlanmalı imkanlar sağlanmalıdır. Önemli olan bedensel engelleri aşmak değil, beyinlerdeki engelleri aşmaktır. Onlara eğitim imkanları hazırlanıp, sosyal-kültürel anlamda toplumla tamamen kaynaştırmak gerekmektedir. Bununla beraber İstihdam şartları yaratarak ekonomiye etkin bir şekilde katılmaları sağlanmalıdır. Hiç bir engelliliğin bilerek ve isteyerek olmadığını ve herkesin bir engelli adayı olduğunu unutmayalım.

Bu hafta yapılan etkinliklerin, engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne katkıda bulunmasını ve engellilerimizle diğer vatandaşlarımızın kaynaşmalarına fırsat oluşturmasını temenni ederek, tüm engelli vatandaşlarımızın bu anlamlı haftasını canı gönülden kutluyorum"dedi.

AKMAZ'IN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Akmaz mesajında, "Engelli olduğu için hiç kimsenin toplumdan dışlanmaması gerekir. Engellilerimize sevgiyle kucak açılmalıdır. Hizmet ve çevre koşullarının onlar için ulaşılabilir hale getirilmesi yönünde alınacak önlemlerle engelleri hep birlikte aşabiliriz. Bu yönde atılacak her adım, engellilerimizin yaşamdan tat almalarını ve yaşama daha sıkı bağlanmalarını sağlayacaktır. Toplumsal yaşama uyum sağlamaya çalışan engelliler, kimseye muhtaç olmadan yaşam alanlarında kendi ihtiyaçlarını karşılayacak düzenlenme, korunma, bakım, iyileştirme, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duymaktadırlar. 10 - 16 Mayıs Engeliler Haftasında tüm vatandaşlarımızı, engellilerin sorunlarına daha duyarlı olmaya ve sorunlarının giderilmesi yönünde yürütülen çalışmalara destek olmaya davet ediyorum. Teşkilatım ve Kadın Kolları üyelerimle birlikte, engelli vatandaşlarımızın, her zaman yanlarında ve destekçisi olduğumuzu bilmelerini istiyorum" dedi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Sezai Bilgin Anneler Günü Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
title