Haberler

Babylon Soundgarden İstanbul'a Az Kaldı!

Güncelleme:

Babylon Soundgarden için geri sayım başladı.

25 Mayıs Saat 14.00'te Parkorman'da…

25 Mayıs'ta İstanbul Park Orman'da yapılacak konserin biletleri Biletix'te satışta…

Babylon ahalisi, bu yıl da açık havada toplanıyor, yazı karnaval havasında geçecek Babylon Soundgarden ile karşılıyor ve müzik, baharın son günlerinde yeşillikler arasından yükseliyor... Babylon Soundgarden 2013'ün ilk durağı 25 Mayıs'ta Park Orman. Üç farklı sahnede yerli ve yabancı grupların performanslarının yanı sıra gerçekleşecek yanetkinliklerle ormanda coşkulu bir güne hazır olun!

Kings of Convenience, DeVotchKa, Molotov Jukebox, Beardyman...

Babylon Soundgarden'ın İstanbul ayağının bu yılki yabancı konukları; Simon&Garfunkel ile karşılaştırılan ve baharın naif havasını müzikleriyle sunacak olan Kings of Convenience, farklı enstrümanlarla renklendirilmiş, hayatı yakalayan ve yansıtan müzikleriyle DeVotchKa vegypsy'den, swing, calypso'ya çalan müzikleriyle sahneyi bir anda büyük bir partiye çeviren, Game of Thrones serisi, Harry Potter filmlerinden de tanınan Natalia Tena'nın da yer aldığı Molotov Jukeboxve sıradışı beatbox yeteneğiyşe akıllara zarar Beardyman...

Saksafonu ile yarattığı harikalarla dünya çapında markalaşmış olan İlhan Erşahin'nin projesi İstanbul Sessions, dans ve teatrel ögelerle müziklerini ve düşüncelerini görsel olarak da desteklerken seyirciyle tek vücut olan BaBa ZuLa, Türkiye'nin ilk root reggae grubu Sattas, Ana Sahne'nin yerli konukları olacak.

Park Orman'ın gizli bahçesi niteliğindeki ağaçlarla çevrili alanda yer alacak 2. Sahne Red Bull Music Academy Presents; Tufan Demir, Ahu, Dalt Wisney & Kiraz, Gado Gado, Da Poet, Kabus Kerim,  Beardyman performanslarıyla 3 bin kişilik dans alanına dönüşecek.

GÜN BOYU AKTİVİTE…

Babylon Soundgarden ile müziği destekleyen yan etkinliklerle de günün her anının tadını çıkaracaksınız. Support Vinly serilerinin daimi konuk plak dükkanı Kontra Records, Babylon Lounge'da her ayın ilk Cuma'sı Electro Swing partisi ile hünerlerini sergileyen İstanbul Lindy Hoppers dans topluluğu, Radyo Eksen Session, Babylon'u üzerinde, yanında taşımak isteyenler için Babylon ve Babylon'un beğendiklerinden oluşan ürünlerle Babylon Pazarı ve çok daha fazlası Babylon Soundgarden'da.

25 MAYIS PROGRAM…

ANA SAHNE

Sattas

14:30

BaBa ZuLa

16:00

İlhan Erşahin's stanbul Sessions

17:30

Molotov Jukebox

19:15

Kings of Convenience

20:30

Devotchka

22:15

2. SAHNE RED BULL MUSİC ACADEMY PRESENTS

Ahu

14:00

Tufan Demir

15:00

Dalt Wisney & Kiraz

16:15

Gado Gado

17:30

Da Poet

18:45

Kabus Kerim

20:00

Beardyman

22:00

PARTİ SAHNESİ

Cowboys & Aliens

14:00

Kulak Kurdu Ohrwurm

15:15

El G (ZZK Records)

16:30

Mehmet Tez

17:30

Radyo Eksen Session

18:45

Ahmet Musluoğlu

21:45

OBG - Murat Beşer

22:45

Shake & Roll

14:00

16:00

120'

Barthez

16:00

18:30

150'

Tobumusikism

18:30

20:30

120'

Swing/Lindyhoppers

21:45

23:30

105'

Style-ist

GRUPLARI YAKINDAN TANIYIN!

Kings of Convenience

Kısaca:Yolları çocukluk yıllarında kesişen Norveçli indie folk-pop ikilisi Erlend Oye ve Erik Glambek Boe'den oluşan Kings of Convenience ilk olarak 2001 yılında Coldplay prodüktörü Ken Nelson'ın iş birliği ile yayınladıkları Quiet is the New Loud ile isimlerinden söz ettirdi. Simon & Garfunkel ve Nick Drake'e selam gönderen grup, 2004 yılında naif ama yüksek enerjilerini aratmayan Riot on an Empty Street'i yayınladı ve "I'd Rather Dance With You" dışavurum marşı oldu. Beş yıllık aranın ardından 2009 yılında "Declaration of Dependence" ile müzik sahasına geri dönen Kings of Convenience geçtiğimiz yıl, üç gece üst üste Babylon sahnesini şereflendirdi. "Kısaca", Erlend Oye'nin insanın içine işleyen yumuşak sesi ve kendisine eşlik eden Erik Glambek Boe ile çimenlere uzanmış yada denize dalmış yüzüyor gibi hissedebilirsiniz.

Benzerleri:Donovan, Belle & Sebastian, Feist, José González

Babylon Soundgarden'da Hep Bir Ağızdan Söyleyelim: Misread, I'd Rather Dance With You, Toxic Girl, Know How

Sahnedeydi:Roskilde Festival, Open'er Festival, Laneway Festival

DeVotchKa

Kısaca:Dita von Teese ile burlesqueşovlara katılan, ilk albümleriyle birlikte The Dresden Dolls, Calexico, 16 Horsepower gibi gruplarla konser veren DeVotcKa gerçek hikayeye dayalı "How it Ends" albümleriyle gönülleri fethetmesinin ardından "Little Miss Sunshine" soundtrack'i sayesinde geniş kitleler ile tanıştı. 2006 senesinde; Siouxsie&the Banshees, Frank Sinatra ve Velvet Underground cover'larının yer aldığı "Curse Your Little Heart" EP'lerini yayınlayan grup, Jim Carey ve Ewan McGregor'ınbaşrollerini paylaştığı I Love You Phillip Morris'in müziklerine de imza attı. Gypsy punk'a yakın duran, farklı enstrümanlarla reklendirilmiş müzikleri seviyorsanız, DeVotcKa'ya kayıtsız kalamayacaksınız. DeVotcKa'nın müziğini şu şekilde tanımlarsak hiç yanlış olmaz: "Hüzün ile mutluluğu harmanlayarak; hayatı yakalayan ve yansıtan."

Benzerleri: A Hawk and a Hacksaw, Beirut, Calexico, Andrew Bird

Babylon Soundgarden'da Hep Bir Ağızdan Söyleyelim:How It Ends, You Love Me, Till The End Of Time

Sahnedeydi:Coachella Festival, Ottawa Blues Festival, Bonnaroo Festival, Glastonbury

Molotov Jukebox

Kısaca: Büyük bir partiye dönüşen canlı şovları ile kısa sürede nam salan Molotov Jukebox, gypsy'den swing'e, latin soul ve calypso'dan disco'ya yayılan müzikleriyle yeni bir tarzı da ortaya çıkardı, "gypstep".Game of Thrones, Harry Potter gibi dizi ve filmlerin tanıdık yüzü Natalia Tena'nın solisti olduğu, dünya sahnelerinin tozunu attıran topluluk, Double Dare adlı EP'lerinin ardından David Bowie, Finley Quaye ile çalışan Bacon&Quarmby ikilisinin diğer yarısı Jonathan Quarmby ile bir araya gelerek ikinci EP'leri Bang!'i yayınladı. Kışkırtıcılığın eğlenceye nasıl dönüştüğünü anlamak için Molotov Jukebox'ı canlı görmeli ve enerjilerine ortak olmalısınız.

Benzerleri: Gentleman's Dub Club, The Destroyers, Parov Stelar

Babylon Soundgarden'da Hep Bir Ağızdan Söyleyelim: I Need It, Trying, Give it A Go

Sahnedeydi: T in the Park, Glastonbury, Bestival

Beardyman

Kısaca: Beardyman, sıra dışı beatbox yeteneği ve canlı loop'larla yaptığı şaşırtıcı canlı performanslarıyla dilden dile dolaşan bir efsaneye şimdiden dönüşmüş durumda. BBC tarafından "Beat'lerin ve Sound'un Kralı" şeklinde nitelendirilen bu çılgın müzisyenin canlı performansları gerçekten şimdiye kadar gördüğünüz hiçbir performansa benzemiyor. Tamamen kendi ağzı ile çıkardığı beat'leri kaydederek Beatbox alanında çığır açan ve enstrüman olarak kendi bedenini kullanan Beardyman, ilham kaynağı olarak MC Xander'ı gösteriyor ve onun gibi Korg Kaoss Pad 3'i ile harikalar yaratıyor. İngiltere'nin 2007 Beatbox şampiyonu Beardyman'in videoları Youtube'de izlenme rekorları kırıyor. Groove Armada turnesinde de gruba eşlik eden Beardyman, Live performansında müzikten öte zaman zaman bir komedyeni de andırıyor.

Benzerleri: Dub FX, Foreign Beggars, Wild Rumpus, The Martin Brothers

Babylon Soundgarden'da Hep Bir Ağızdan Söyleyelim: Fazla söze gerek yok!

Sahnedeydi: Bestival, Coachella, T in the Park

Ilhan Erşahin's Istanbul Sessions

Kısaca: Ilhan Erşahin'in Istanbul gece hayatının eklektik ruhunu kendi tarzında tercüme ettiği, jazz, rock, etnik ve dans unsurlarını harmanladığı projesi. 2006 yılından bu yana avrupa'nın en prestijli festivallerinden, brezilya'ya, istanbul'daki en büyük festivallerden, new york summer stage'e kadar pek çok önemli sahne de yer aldı. 2009'da usta fransız trompetçi Erik Truffaz'ın konuk olduğu ilk albümlerini yayınladılar. İkinci albümleri "Night Rider" 2012'de yayınlandı.

Benzerleri: Erik Truffaz, Ibrahim Maalouf, Gullaume Perret

Dilemeden Babylon Soundgarden'a gelmeyin : Freedom, Night Ride, One Zero, Etnik

Sahnedeydi: Rock'n Coke, London Jazz Festival, Enjoy Jazz Festival, Efes Pilsen One Love, Skopje Jazz Festival

BaBa ZuLa

Kısaca: 1996 yılında Derviş Zaim'in Tabutta Rövaşata adlı filmine müzik yapmak üzere kurulan grup 2012'ye geldiğimizde Amerika'dan Japonya'ya, Kanada'dan Brezilya'ya ve Avrupa'nın birçok ülkesine giderek ülkemizin müzik elçisi olacağından habersizdi elbet. Geleneksel halk müziğinden besleniyorlar ve müzikal köklerimizden aldıklarını çağdaş müzikle birleştiriyorlar. Bunu yaparken kolaya kaçmıyorlar, bu yüzden yaptıkları özgün oluyor, taklit edilemiyor. Bir yanda funk, diğer yanda elektronik var ama hepsinin beslendiği nokta memleket topraklarında yapılan müzik, ortaya çıkan ise Türkçe saykedelik.

Benzerleri: 'Unique yet familiar'  Pal Willner (Producer)

Etkilendikleri: Barış Manço, Erkin Koray, Jimi Hendrix, Moondog, Aşık MahZuni, Can, Fela Kuti

Hep Bir Ağızda Söyleyelim: Özgür Ruh, İstanbul Çocukları, Abdülcanbaz, Cecom

Sahnedeydi: Roskilde, Fusion, Paleo,Ancient Trance, Ethnozur, Azora, Flow Festival

Sattas

Kısaca:İsimlerini Jamaika İngilizcesi'nde 'rahatla' anlamına gelen Satta kelimesinden alan Sattas Türkiye'nin ilk root reggae grubudur. Reggae'nin özünden uzaklaşmadan Jazz, Ska, Dub ve Rock formlarını bir potada eritebilen ve eğlenceli performanslarıyla senelerdir büyük ilgi gören Sattas, ayrıca Türkiye'nin ilk "reggae" albümünü çıkarmışlardır. Albümünün yarısı İngilizce yarısı Türkçe denilebilir.

Benzerleri:The Wailers,Groundation,Burning Spear, Dub Incorporation

Etkilendikleri:Rastalar ve Türk Halk Ozanları

Hep Bir Ağızda Söyleyelim: Funky Reggae Night,She Said (No no),Irie

Sahnedeydi: Efes One Love, Rock'n Coke,Siren Reggae Festival,Chill-Out FEstival, United Reggae Festival,Sunday Sky Festival, Bebek Şenliği

Kaynak: Bültenler / Güncel

Game of Thrones İlhan Erşahin Türkiye Babylon Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title