Haberler

ATSO Elmalı Temsilciliği İrtibat Bürosu Törenle Açıldı

Güncelleme:

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Elmalı Temsilciliği İrtibat Bürosu açılış törenine, ilçe protokolü, Elmalı halkı ve ATSO üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Elmalı Temsilciliği İrtibat Bürosu törenle açıldı.Törene İlçe protokolü, Elmalı halkı ve ATSO üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

TOBB Başkan Yardımcısı ve ATSO Başkanı Çetin Osman Budak'ın evsahipliğini yaptığı açılışa, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Özlüoğlu, Akçay Belediye Başkanı Mehmet Tufan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Candeğer, Antalya Büyükşehir eski Başkanı Hasan Subaşı, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Davut Çetin, Yönetim Kurulu Sayman Üye Hüseyin Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Erkan, Ali Bahar, Ömer Dinç, Ayhan Kızılsavaş, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, Meclis Üyeleri Metin Budak, Osman Çoban, Münevver Gençtürk, ATSO Genel Sekreteri Vildan Demer, ATSO Elmalı Temsilcisi Nuri Efeoğlu, ilçe halkı ve ATSO üyeleri katıldı.

Budak, "Temsilciliğimiz, Elmalı ile aramızdaki koordinasyonu artıracak Açılışta bir konuşma yapan ATSO Başkanı Budak, önümüzdeki dört yılda en önemli hedeflerinden birinin ATSO'ya bağlı ilçelerde temsilcilikler açarak, oda hizmetlerinden ilçelerin daha fazla yararlanmasını sağlamak olduğunu söyledi. İlk adımı Elmalı'da attıklarını belirten Budak, "Elmalı binlerce yıllık tarihi ve kültürü ile Antalya'nın en önemli ilçelerinden biri. Oda olarak çok önem verdiğimiz bir ilçemiz. Temsilciliğimiz aktif olarak Elmalı aramızdaki koordinasyonu artıracak" dedi.

Elmalı'nın 2 bin yaşında katran ağaçlarının bulunduğu ormanları, Osmanlı donanmasının yapımında kullanılan sedir ağaçları, Likya'dan Selçuklu'ya, Osmanlı'ya uzanan tarihi, yetiştirdiği değerli İslam alimleri ve zengin gastronomisi ile çok özel bir yer olduğunu belirten Budak, "Antalya Tanıtım A.Ş olarak geçen yıl Antalya destinasyonunu 30 ülkede 38 fuarda tanıttık. Tanıtım kataloglarımızın içinde Elmalı'nın zengin kültürü de yer alıyor. Ayrıca Likya Yolu projesi hazırladık. Elmalı'ya bu proje sayesinde bu yıl ilk kez turlar geldi. Gelecek yıllarda bu turistlerin sayısı artacak. Kültür turizmi Türkiye'de henüz hak ettiği yerde değil. Antalya'ya bu yıl 12 milyon turist geliyor. Bunun yüzde 1'ini Elmalı'ya çekebilirsek bu 120 bin kişi eder. Bunun için Elmalı'ya dönük tanıtım ve yatırım gerekiyor. Biz tanıtımı yoğun şekilde yapacağız. Yatırımlar için de belediyeye ve Elmalı'daki işadamlarına görev düşüyor" diye konuştu.

Elmalı'da özellikle örtü altı tarımsal faaliyetlerin arttığına dikkat çeken Budak, "Elmalı'da 10 bin dönüm sera yatırımı yapılmış. Antalya bu işte Türkiye'nin bir numarası. Tarımsal üretimde katma değeri yükseltmek lazım. Özellikle yaylalarımız Korkuteli ve Elmalı yatırım olanları açısından cazibe merkezleri. Bu olanakları iyi değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.

Antalya Büyükşehir eski Başkanı Hasan Subaşı da ATSO'nun Elmalı'da temsilcilik açmasının sevindirici olduğunu ifade etti. Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş da konuşmasında "hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen de konuşmasında, tarih boyunca Muhammed Hamdi Yazır, Vahab-ı Ümmi, Sinan-ı Ümmi, Erol Ümmi, Abdal Musa ve Niyazi Mısri gibi değerli din alimleri ve inanç insanlarını yetiştiren Elmalı'nın tasavvuf, kültür, sevgi ve inanç merkezi olduğunu söyledi. Kaymakam Çekmen, "Atatürk, şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir diyor, ben de diyorum ki, şüphesiz ki Elmalı Antalya'nın en güzel yaylasıdır. Bu güzel yaylaya bu güzel temsilciliğin kazandırılmasında emeği geçen başta ATSO Başkanı Budak ve ekibi olmak üzere herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. İnşallah Elmalı'nın ticareti için güzel kazanımlar elde ederiz" dedi.

ELMALI MUHAMMED HAMDİ YAZIR MÜZESİ

Açılışın ardından ATSO Başkanı Budak ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kaymakam Çekmen ve Belediye Başkanı Altıntaş ile birlikte, restorasyonu yapılan tarihi Elmalı evlerini inceledi. Heyet, Atatürk'ün emriyle Kuran-ı Kerim'in Türkçe tefsirini yapan büyük din adamı Elmalılı Hamdi Yazır'ın adını taşıyan Kent Müzesi'ni ziyaret etti. Kaymakam Çekmen, burada Yazır'ın yaşam öyküsü ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJI

ATSO Yönetim Kurulu tarafından ilçe protokolü ve ATSO üyelerine Hacı Arif Akçazade Prof.Dr.Şakir Akça Konaklama Tesisleri'ndeki yemekte bir araya geldi. Kaymakam Çekmen ve Belediye Başkanı Altıntaş'ın da katıldığı yemekte, AKP, CHP ve MHP'nin Elmalı Belediye Başkan Adayları ile bir süre sohbet eden ATSO Başkanı Budak, "Özlediğimiz tablo budur. Biz kurum olarak yıllardır dialog çağrısı yapıyoruz, birlik ve beraberlik mesajı veriyoruz. Elmalı'da üç partinin belediye başkan adaylarının aynı masada buluştuğunu görmek güzel. Elmalı'da bu birlikteliği görmekten çok memnun oldum" diye konuştu.

ATSO Başkanı Budak ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat Çekmen, Elmalı Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş'a nezaket ziyareti yaptı. Budak, Kaymakam Çekmen ve Belediye Başkanı Altıntaş'a, Geçmişten Günümüze ATSO ve Antalya tanıtım kitapları hediye etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Murat Çekmen Çetin Osman Budak Hüseyin Altıntaş Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title