Haberler

Atatürk Şiir ve Skeçlerle Hatırlandı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75.yıldönümünde Nazilli'de anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 75. yıldönümünde Nazilli'de anıldı. Atatürk şiir, türkü ve skeçlerle hatırlanırken çelenk törenine katılan Galatasaray taraftar grubu ultrAslan ise dikkat çekti.

Sabah saat 08.30'da Atatürk Anıtı önünde toplanılmayla başlayan tören çelenklerin sunulmasıyla devam etti. Saat 09.05'de 2 dakikalık saygı duruş ve istiklal marşının okunmasıyla süren tören Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonundaki Nazilli Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı program ile devam etti. Nazilli İstasyon Meydanında başlayıp, Nazilli Belediyesi Tiyatro Salonunda devam eden törenlere Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, AK Parti Aydın Milletvekili A. Gültekin Kılınç, Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan, Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, İsabeyli Belediye Başkanı B. Kuvvet Erim, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Baki Deniz, Cezaevi Bölük Komutanı Üsteğmen Kalender Ünal, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci, MHP Nazilli İlçe Başkanı K.Engin Özcan, kurum ve kuruluşların müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tiyatro salonunda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Nazilli Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Filiz Baysal yaptı. Baysal konuşmasında; " Mustafa Kemal Atatürk, modern Türkiye'nin kurucusu milleti için korkmadan ölümü göze alabilen bir kahraman, karizmatik devlet adamı, büyük ülkü insanı, dünyadaki esir milletlere önder olan bir dünya lideri, daha önemlisi ise yüce Türk milletinin 'Ata' sıfatını verdiği tek Türk büyüğüdür" dedi.

Konuşmanın ardından ise 10 Kasım Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından hediyeleri ve derece belgeleri takdim edildi. Kompozisyon kategorisinde birinci Nazilli Anadolu Lisesi'nden Yağmur Alev Aytulun, ikinci Nazilli Lisesi'nden Gamze Kılınç ve üçüncü Menderes Anadolu Lisesi'nden Nesrin Bayraktar oldu. Şiir kategorisinde birinci Özel Yüzyıl Bezci Ortaokulu'ndan İrem Altın, ikinci Ahmet Yesevi Ortaokulu'ndan Hatice Çakmakçı ve üçüncü Özel Aydınlık Ortaokulu'ndan Furkan Burgu oldu. Resim kategorisinde ise birinci Özel Yüzyıl Bezci İlkokulu'ndan Ege Çeltiklioğlu, ikinci Ahmet Yesevi İlkokulu'ndan Sena Ceviz ve üçüncü Zafer İlkokulu'ndan Ece Doğanlı oldu. Kaymak Mehmet Okur, Milletvekili Gültekin Kılınç ve Garnizon Komutanı Albay Ekrem Turan'ın dereceye giren öğrencilere ödül vermesinin ardından şiir dalı birincisi İrem Altın ile kompozisyon dalı birincisi Yağmur Alev Aytulun eserlerini okuyarak katılanları duygulandırdı.

ÖĞRENCİLER DUYGULANDIRDI

Nazilli Anadolu Lisesi öğrencileri okudukları şiirler, şarkılar ve oynadıkları skeçler ile katılanlara duygulu anlar yaşattılar. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Hasan Hüseyin Uyğun'un ney dinletisinin ardından Huriye Ona isimli öğrenci 'Ağlayalım Atatürk'e' isimli şiiri, Hilal Altın isimli öğrenci kendisine ait 'Bir Adam' isimli şiiri, Onhan Uçurmaz isimli öğrenci 'Mustafa Kemal'i Düşünüyorum' isimli şiiri, Selen Çetinkaya isimli öğrenci 'Atatürk'ü Duymak' isimli şiiri, Barış Dal isimli öğrenci 'Hakikat Nerede?' isimli şiiri, Elif Berfu Çetin isimli öğrenci 'Bir tutkudur Mustafa Kemal' isimli şiiri, Sıla Yazgan isimli öğrenci 'Niçin?' isimli şiiri seslendirirken, Berk Kumcuoğlu-Mert Karakuş-Mehmet Ali Mamağa-Barış Dal isimli öğrenciler ise 'Türk Milleti ve Uşalık' ile 'Çanakkale Savaşı' isimli skeçleri sergiledi. Müzik Öğretmeni Osman Erşan yönetimindeki müzik grubu Tuğberk Soydaş, Nisa Şen, Özge Atalay, Eren İshakoğlu, Buket Barış ve Kevser Beköz 'Uzun ince bir yoldayım', 'Kelebekler de ağlar', 'İstanbul'u dinliyorum', 'Veda', 'Eşkıya dünyaya hükümdar olmaz', Sezenler olmuş' ve 'bir fırtına tuttu bizi' isimli eserleri seslendirdi. Programda öğrencilerin performansları izleyenlerden büyük bir beğeni kazanırken programın finalinde tüm öğrencilerin seslendirdiği 'Biz Atatürk Gençleriyiz' isimli marşın ardından tüm izleyiciler öğrencileri ayakta alkışladı. Programın ardından başında Atatürk imzalı şapka ile sahneye çıkan 78 yaşındaki emekli Ülkü Erdoğan ise 'Mustafa'm, Kemal'im, Atatürk'üm. Ne senden vazgeçeriz ne de senin eserinden' sözlerini önce kendisi söyledi ardından ise davetlilere tekrar ettirdi. Davetlilerin alkışlayarak destek verdiği Erdoğan ise tüm öğrencilere başarılar diledi. Daha sonra ise Nazilli Anadolu Lisesi'nin hazırladığı programın ardından davetliler ve protokol üyeleri koridora hazırlanan resimlerle Atatürk sergisini gezdi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Gültekin Kılınç Mehmet Okur Nazilli Yerel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Bakmadan Geçme

Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm!
Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title