Haberler

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Toplantısı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 2012 yılı idari faaliyet raporu değerlendirildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın 2012 yılı idari faaliyet raporu değerlendirildi.

Gündemin 12'inci Maddesi gereği 2012 yılı idari faaliyet raporu ile ilgili olarak mecliste temsil olunan AK Parti, MHP ve bağımsız adaylar eleştiri ve takdirlerini sundu. AK Partili meclis üyesi Murtaza Tamyürek Antalya Büyükşehir Belediyesinin 4 yıldır CHP yönetimi altında olduğuna değinerek "4'üncü yılı bitirdik. Nasip olursa bir sonraki faaliyet raporu bir başka yönetim altında görüşülecek" dedi. Başkan Akaydın'ı eleştiren Tamyürek Akaydın'ı Büyükşehir Belediye Başkanı olarak finansı iyi yönetememekte suçladı. Bu konuda Antalya Büyükşehir Belediyesinin sınıfta kaldığını söyleyen Tamyürek dört yıl içerisinde belediyenin dört maliye başkanının değiştiğini ifade etti. Belediyenin yüksek meblağda kredi borçları olduğunu ifade eden Tamyürek

"Öyle bir duruma geldi ki Antalya esnafı bile Büyükşehir Belediyesine mal veremiyorlar, güvenmiyorlar" dedi. Akaydın'ı geçtiğimiz yıl yaptığı ulaşım değişikliği ile ilgili de eleştiren Tamyürek "Bir anket yaptırdınız mı bilmiyorum ama ilk günkü tepkiler hala yerinde. Bu eziyet vatandaşların üzerinde bir yük. Vatandaşlar tarafından en fazla şikayet edilen konu ulaşım. Bu güne kadar hep pansuman tedbirler yapıldı. Bir sürü harcamalar var ama maalesef ulaşım eskisi gibi, akşam saatlerinde belirli yönlerde ulaşım tıkanıyor. Ne alt geçit, ne de üst geçit yaptırdınız, bunlara karşı olduğunuzu da biliyoruz" şeklinde konuştu. Akvaryumun ise

gerçekten Antalya için güzel bir yatırım olduğunu kaydeden Tamyürek "Özel sektörün yapmış olduğu bir yatırım. Keşke özel sektörü öncü olarak kullanarak bu tip yatırımlar Antalya'da yapıla bilse" dedi. Kepez İlçesinde belediyenin dağıttığı tapuları eleştiren Tamyürek "Tapu dağıtımının övünülecek hiç bir tarafı yok. 60 metre karelik alanın tapusunu alsa ne olur almasa ne olur. Antalya Büyükşehir Belediyesi 4'üncü yılın sonuna geldik bir vizyon proje yok. Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinin 2009 yılında

yüzde 12'si personel giderleri için harcanıyordu,

ancak bu gün yüzde 20 seviyesinde. Bütçenin ancak yüzde 15'i yatırımlara ayrılmış" ifadelerini kullandı. Akaydın'ı yol caddelerdeki reklam panolarında kendi reklamını yaptığı için de eleştiren Tamyürek eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"Toplam 6 bin 417 kez boy göstermişsiniz yollardaki tabelalarda, 'yolunuzu yaptım güle güle kullanın' diye. 3 bin 860 defa medyada yer almışsınız, 10 bini sizin lehinizde, yalnızca 223 tane haber aleyhinize yazılmış. medyayı kullanmayı da çok iyi başarmışsınız. Büyükşehir Belediyesi hizmet binası yine aynı şekilde duruyor. Elinizdeki binayı bitirmek yerine üniversiteye kiraya veriyorsunuz. Siz her ne kadar köprülü kavşaklara karşıyım deseniz de karayolu köprülü kavşaklar yapacak."

Tamyürek'ten sonra söz alan MHP'li meclis üyesi Reşat Oktay Akaydın'ı dört yıl içerisinde hiçbir vizyonist planlama yapmamakla eleştirdi. Son yıllarda Antalya'da göz boyama belediyeciliği yapıldığını ifade eden Oktay

belediyenin yaptırdığı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerini de eleştirdi. Oktay, "Devletin yapması gereken bazı görevlere talip olma ve bütçe ayırma var. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri her tarafa açıyoruz, devlet yapamıyor mu bunları? Çok yüksek kiralarla binalar kiralanıyor. Evde bakım hizmetleri altında ciddi harcamalar yapılıyor. Bu göz boyamacılığından başka bir şey değil" şeklinde konuştu. Aksu belediye Başkanı İsa Yıldırım ise dört yıllık görev sürecinde Büyükşehir Belediyesini Aksu'da hiç görmediğini söyledi. Aksu Belediyesi mahallesi içerisinde Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Bölümünün yapmış olduğu işler yok denecek kadar azdır. Gönül isterdi ki Aksu'ya da yatırım yapılsın. Aksu'ya hizmet yapmak için gelirseniz davulla zurna ile karşılarız. Aksu Belediyesi maalesef Büyükşehir Belediyesinden alması gereken hizmeti almamıştır. Borçlanma konusunda da meclisten bir yetki alamamıştır" dedi.

2012 yılı idari faaliyet raporu ile yapılan eleştirilere cevap veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Msuatafa Akaydın Tamyürek'in 4 yılda değiştirilen mali müdür eleştirisine cevap olarak "Doğru kendisini haksız görmüyorum. 4-5 tane mali müdür değişti. Bugünkü şartlarda ruh sağlığını yönetmek zor. 2028'e kadar da böyle görünüyor. belediyeyi çok ağır bir borç yükü ile aldım . 6 ay içerisinde üstesinden geleceğini zannetmiştim, yanılmışım. Siz kıyaslama yaptınız, bende kıyaslama yapacağım. Belediyeyi 1,5 milyar lira civarında borçla devralmışım. Bu kadar borcu ödemek için bir belediye ne yapar? Yer satar ki bunu sattırmamak için yetki vermediniz. 2028 yılına kadar bu kentin kim belediye başkanı olursa bu borçla karşı karşıya. Geçmiş yıllarda hiç iç açıcı tablolar yok" dedi.

Ulaşımdaki sorunlarla ilgili eleştirilere de cevap veren Başkan Akaydın "Bugün Antalya halkı en fazla bir araçla evine gidiyor. Antalya halkı öğrendi nereden nereye gideceğini. Geçtiğimiz haziranda memnuniyet yüzde 55'ti. Pansuman tedbirlerle ulaşımı çözemediniz dediniz. Ben cerrah olduğum için pansumanı iyi bilirim ama ameliyat tedbirler yaptım" şeklinde konuştu.

09.04.2013 22: 42: 29

TSI

NNNN - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murtaza Tamyürek Mustafa Akaydın Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title